”Miksi haet tätä tehtävää?” Ymmärrä motivaatiotekijäsi ja vaikuta

Ihmiset motivoituvat erilaisista asioista ja syistä. Yksi “ottaa nakin” auttaakseen apua pyytävää, toinen taas haluaa haastaa itsensä oppiessaan uutta. Minna Mäkitalo kirjoittaa blogissa motivaatiotekijöistä.
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin

Ihmiset motivoituvat erilaisista asioista ja syistä. Yksi “ottaa nakin” auttaakseen apua pyytävää, toinen taas haluaa haastaa itsensä oppiessaan uutta. Jokin syy auttaa saamaan asiat aikaan silloinkin, kun sinnikkyyttä vaaditaan. En usko, että motivaation määrää tehtävää kohtaan voi mitata, vaan kyse on haetun tehtävän ja hakijan halujen & tarpeiden kohtaamisesta.

Minulle vaikeinta erilaisiin tehtäviin hakiessa on vastata selkeästi ja ytimekkäästi kysymykseen “miksi haet tätä tehtävää”. Tuntuu vaikealta sanoittaa omia motiiveja haettavaa paikkaa kohtaan, vaikka omassa päässä ajatukset ovat selkeitä.

Toiset motiivit voivat tuntua hienommilta tuoda esille kuin toiset, mutta loppupeleissä tärkeintä on ymmärtää omansa ja olla arvottamatta toisten. Kovimpaan ääneen kiinnostuksestaan tehtävää kohtaan puhuva ei automaattisesti ole se motivoitunein. Siksi on tärkeää antaa jokaiselle hakijalle yhdenvertainen mahdollisuus kertoa itsestään.

Lähdin aikanaan vaikuttamaan hallinnon opiskelijaedustajana, koska halusin muutosta omaan koulutusohjelmaani. En hakenut siksi, että halusin olla opiskelijaedustaja, vaan koska asiat piti saada paremmalle tolalle. Toisin sanoen minulla oli vahva tarve vaikuttaa ja saada aikaan muutoksia. Ajan myötä myös yhteisöistä ja niihin kuulumisesta tuli toinen tärkeä asia. Työssäni ylioppilaskunnalla erityisen merkityksellistä on muiden auttaminen yliopiston ja yhteiskunnan muuttamisessa.

Syksy on erilaisten toimijahakujen kulta-aikaa, jolloin omia motivaatiotekijöitä pääsee miettimään ja avaamaan kerta toisensa jälkeen. Haluaisitko ensi vuonna olla esimerkiksi opiskelijaedustaja? Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajien valintakriteereinä käytetään hakijan kiinnostusta ja sitoutumista tehtävään, osoitettua näkemystä toimielimessä vaikuttamisesta sekä yhteyksiä opiskelijoihin esimerkiksi järjestöjen tai muun aktiivisuuden kautta. Haku aukeaa 1.11. Lisätietoja löydät täältä. 

Motivaationtäyteistä loppuvuotta kaikille.
Minna Mäkitalo, AYY:n asiantuntija

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Diversity December
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Diversity December

Keskustelemme yhteisömme moninaisuudesta sekä syrjinnän eri muodoista osana Diversity December -kampanjaamme. Tässä kampanjan aikana täydentyvässä ja päivittyvässä blogissa voit syventyä aiheeseen ja taustoihin lisää.
Suvi Vendelin
Blogi Julkaistu:

Halloped on kaunis sana, vaikkei se ole latinaa

Marraskuun edetessä joulukuuksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta etsii jälleen uusia innokkaita hallinnon opiskelijaedustajia. Suvi Vendelin kertoo, mitä hallopedina voi oppia ja saada aikaan.
Valtava, ulkonäköään vaihtava opiskelijahahmo, jonka ympärillä ja käsivarsilla muut opiskelijat mm. saunovat, ratsastavat alpakalla ja sammuttavat ison opiskelijan palavaa kenkää. Opiskelija kulkee pitkin AYY:n strategian viitoittamaa tietä.
Blogi Julkaistu:

AYY:n strategia – tekoja maailman parhaan opiskelijan elämän eteen

Tekojen ja strategian yhteyttä on haastavaa ymmärtää, jos ei ennestään tunne AYY:n strategiaa. Jotta strategia olisi mahdollisimman lähestyttävä, innostava, oivalluksia herättävä ja mieleenpainuva, visuaalinen ilme auttaa sen jäsentelyssä. Strategian visuaalinen ilme on yhdistelmä liikkuvaa kuvaa, tekstiä, kuvitusta ja symboliikkaa.
Neljä syytä hakea edustajistoon #AYYRepCo / Werneri Huhtinen
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Neljä syytä hakea edustajistoon

Edustajistoveteraani Werneri Huhtinen listaa blogissaan neljä syytä, miksi juuri sinun kannattaa asettua ehdolle edustajistovaaleissa. Ehdokasasettelu on auki 29.9.2021 asti ja vaalit käydään tänä syksynä.