Jäsenmaksu ja opiskelijakortti

Jatko-opiskelijat

Jatko-opiskelija voi halutessaan liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi. Lakisääteinen ylioppilaskunnan automaatiojäsenyys lakkaa ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen. Palveluissa ja etuuksissa perustutkinto-opiskelijoille ja jatko-opiskelijoille on merkittäviä eroja.
Kuvapankki_Juttelua_1

Palvelut, edut ja oikeudet jatko-opiskelijalle

Jatko-opiskelijoilla on mahdollisuus liittyä AYY:n jäseneksi välittömästi jatko-opiskelijaksi hyväksymisen jälkeen. Muutoin AYY:n jäseneksi voi liittyä seuraavan ilmoittautumisajankohdan yhteydessä. Tarkista jatko-opiskelijoiden jäsenmaksu täältä.

Jatko-opiskelija on jäsenmaksun maksettuaan ylioppilaskunnan jäsen siinä kuin perustutkinto-opiskelijatkin. Jäseneksi liityttyään jatko-opiskelija voi hankkia vihreän jatko-opiskelijoiden opiskelijakortin. Palveluissa ja etuuksissa perustutkinto-opiskelijoille ja jatko-opiskelijoille on merkittäviä eroja.

Mitä jatko-opiskelija saa?

Ylioppilaskunnan jäsenellä on oikeus muun muassa äänestää ja asettua ehdolle ylioppilaskunnan vaaleissa.

Jäseneksi liittynyt jatko-opiskelija on lisäksi oikeutettu ylioppilaskunnan itse tarjoamiin palveluihin ja etuihin. Näitä ovat esimerkiksi ylioppilaskunnan ja sen yhdistysten tapahtumat ja toiminta, edunvalvonta, neuvonta, tilojen vuokraus jäsenhintaan ja pakettiauton vuokraus. Aalto-yliopistoon kohdistuvaa edunvalvontatyötä tehdään yhteistyössä jatko-opiskelijayhdistys Aallonhuippujen  kanssa.

Jatko-opiskelijoilla on lisäksi pääsy edullisiin liikuntapalveluihin yliopiston liikuntatiloissa sekä Unisportin kautta.

Tieteellisen jatkotutkinnon suorittamiseen on mahdollista hakea opintotukea. Lisätietoa: www.kela.fi


1.1.2024 alkaen VR myöntää matkalippualennuksen myös jatko-opiskelijoille. Frankin jatko-opiskelijoiden digitaaliseen opiskelijakorttiin on lisätty VR-logo, joka on edellytys alennuksen saamiselle. Logo löytyy tarvittaessa viivakoodi-symbolia klikkaamalla opiskelijakorttinäkymässä. Huomioithan, että vahoissa jatko-opiskelijoiden muovikorteissa ei ole VR:n logoa, eikä niitä siksi hyväksytä VR:n toimesta opiskelijatodistuksena.

Mihin jatko-opiskelija ei ole oikeutettu?

Jatko-opiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, Matkahuollon tai HSL:n opiskelija-alennukseen tai opiskelijoiden ateriatukeen. Jatko-opiskelijoiden oikeus käyttää YTHS:n palveluita päättyi 1. elokuuta 2009. Osa opiskelijaravintoloista kuitenkin tarjoaa jatko-opiskelijakorttia näyttämällä normaalilounasta hieman alhaisemman lounashinnan.

Jatko-opiskelijoilla ei pääsääntöisesti ole pääsyä opiskelija-asumiseen. Jatko-opiskelijoilla on kuitenkin mahdollisuus hakea HOASin kautta muutamaan tähän tarkoitukseen kohdennettuun kohteeseen.

Jatko-opiskelijan kortti, jäsenmaksu ja yhdistys

Tutustu tarkemmin opiskelijakorttiin, jäsenmaksuun ja jatko-opiskelijoiden yhdistykseen Aallonhuiput.

Aallonhuiput on vuonna 2009 perustettu yhdistys, joka yhdistää Aalto-yliopiston eri korkeakoulujen jatko-opiskelijoita. Aallonhuiput on AYY:n erityisasemayhdistys ja tekee edunvalvontatyötä yhteistyössä ylioppilaskunnan kanssa jatko-opiskelijakysymysten asiantuntijana. Aallonhuippujen toimintaan osallistuminen ei edellytä ylioppilaskunnan jäsenyyttä.

Lisätietoa: https://www.aallonhuiput.fi/

Kuvapankki_Ryhmätyö_1

Jäsenmaksu

Voidaksesi ilmoittautua läsnä olevaksi perustutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon, sinun on maksettava Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmaksu.

Jäsenmaksu ja opiskelijakortti
Opiskelijakortin kuva

Opiskelijakortti

Opiskelijakortti on virallinen todistus opiskelijastatuksestasi. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksettuasi voit tilata muovisen ja/tai digitaalisen kortin.

Jäsenmaksu ja opiskelijakortti
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu