Jäsenmaksu ja opiskelijakortti

Opiskelijakortti

Opiskelijakortti on virallinen todistus opiskelijastatuksestasi. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksettuasi voit tilata muovisen ja/tai digitaalisen kortin.

Mihin tarvitsen opiskelijakorttia?

Opiskelijakortti oikeuttaa sinut lukuisiin valtakunnallisiin ja paikallisiin opiskelijaetuihin. Opiskelijakortti on myös kätevä tapa todistaa opiskelijastatus, kun asioit vaikkapa opiskelijaravintoloissa tai UniSportissa.

Jos aloitat opintosi syksyllä, digitaalinen opiskelijakorttisi alkaa toimimaan 1.8. alkaen. Samoin muoviseen korttiin voi hakea voimassaolon todistavan lukuvuositarran 1.8. alkaen aukioloaikoina.

Muovisen opiskelijakortin voit tilata Frankilta, digitaalisen opiskelijakortin Frankilta tai Kide.appista. 

Mitä eroa on muovisella ja digitaalisella kortilla?

Kummatkin ovat yhtä hyviä todistuksia opiskelijastatuksestasi ja voit vapaasti valita kumman vain tai ottaa molemmat.

Muovinen kortti:

 • maksullinen
 • pidempi toimitusaika
 • lukuvuositarra tulee uusia lukuvuosittain
 • toimii lukuvuositarran voimassaolon (syyskuun loppu tai tammikuun loppu) loppuun saakka, vaikka valmistuisit kesken kevät/syyskauden
 • toimii aina silloinkin, kun kännykkäsi ei toimi
 • hyväksytään helpommin maissa, joissa digitaalinen kortti ei ole yleinen

Digitaalinen kortti:

 • maksuton
 • ajoittaiset toimintahäiriöt mahdollisia sovelluksessa
 • jos nimesi tai opiskelualasi Aallossa vaihtuu, tietosi päivittyy automaattisesti ilmoitettuasi muutoksesta Aallon opiskelijapalveluihin
 • digitaalinen opiskelijakortti lakkaa toimimasta noin kuukausi valmistumisesi jälkeen
   

Muovinen opiskelijakortti

Voit tilata muovisen opiskelijakortin täältä. Muovisen opiskelijakortin toimittaa postitse Frank. Kortin hinta on 25 € postikuluineen.

Kun olet saanut muovisen opiskelijakorttisi, hae korttiisi voimassaolokauden osoittava lukuvuositarra. Tarran voit hakea maksutta AYY:n palvelutoimistolta aukioloaikoina maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12-15 (tarkista poikkeusaukioloajat täältä).

Lukuvuoden 2024-2025 tarroja jaetaan AYY:n palvelutoimistolta 1.8.24 alkaen aukioloaikoina. Tarrassa lukee 9/2025 eli korttisi on sillä voimassa syyskuun 2025 loppuun saakka.

Jos olet ilmoittautunut läsnäolevaksi vain syyslukukaudelle, saat tarran joka oikeuttaa muovisen opiskelijakorttisi voimassaolon tammikuun 2025 loppuun saakka.
 

Milloin ja mihin korttiin saat lukuvuositarran?

Jäsenyytesi päivittyminen järjestelmäämme kestää 1-5 vrk, joten odotathan muutaman päivän jäsenmaksun maksamisesta, ennen kuin tulet hakemaan lukuvuositarran. Emme voi antaa tarraa, jos opiskelijastatuksesi ei vielä näy järjestelmässämme. 

Lukuvuositarran saat vain siitä ylioppilaskunnasta, jonka myöntämä opiskelijakortti sinulla on. AYY:n palvelutoimisto antaa siis lukuvuositarran vain AYY:n jäsenmaksun maksaneille jäsenille Aalto-yliopiston opiskelijakorttiin. Aallon opiskelijakortiksi luetaan myös entisten Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan (KY), Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TOKYO) ja Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TKY) aikoinaan myöntämät opiskelijakortit.

Jos sinulla on esimerkiksi opiskeluoikeus sekä Helsingin yliopistossa että Aallossa ja muovisessa opiskelijakortissasi lukee Helsingin yliopisto, tulee sinun hakea tarra HYY:sta. Jos olet ilmoittautunut läsnäolevaksi vain Aaltoon, tulee sinun hankkia uusi muovinen opiskelijakortti saadaksesi lukuvuositarran AYY:sta, tai siirtyä käyttämään digitaalista opiskelijakorttia.

Lukuvuositarran hakeminen muiden korkeakoulujen opiskelijakorttiin AYY:sta tai Aallon opiskelijakorttiin muista ylioppilaskunnista

Jos oleskelet eri paikkakunnalla kuin korkeakoulu johon olet ilmoittautunut läsnäolevaksi, voit hakea lukuvuositarran useimmista ylioppilaskunnista lähelläsi. Tarran noutamisesta voidaan periä käsittelymaksu. Ota yhteyttä oman ylioppilaskuntasi jäsenpalveluihin.

Lukuvuositarra postitse

Voit saada Aallon opiskelijakorttiisi lukuvuositarran myös postittamalla kortin meille os. AYY Jäsenpalvelut, Otakaari 25, 02150 Espoo. Lisää kuoreen opiskelijakorttisi lisäksi postimerkillä ja osoitteellasi varustettu palautuskuori. AYY ei vastaa postissa kadonneista lähetyksistä.

Lukuvuositarran noutaminen toisen puolesta

Kaverisi voi hakea lukuvuositarran opiskelijakorttiisi puolestasi, kunhan hänellä on opiskelijakorttisi mukana ja opiskelijastatuksesi on päivittynyt järjestelmäämme.

Lukuvuositarra voidaan myöntää vain kiinnittämällä se jäsenpalveluissa opiskelijakorttiin. Tarraa ei voi antaa mukaan.

Opiskelijakortti_1_kännykässä

Frank App digitaalinen opiskelijakortti

Voit ladata puhelimeesi Frank App -sovelluksen ja hyödyntää ilmaiseksi palvelusta löytyviä alennuksia. Digitaalisen opiskelijakortin lataaminen onnistuu, kun olet maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Kortin tilaukseen liitetään sähköinen valokuva.

Huomaathan, että uusille opiskelijoille digitaalisen opiskelijakortin lataaminen on mahdollista vasta, kun jäsentiedot ovat siirtyneet yliopistolta Frankille. Siirto kestää yleensä 1-5 päivää jäseneksi liittymisen jälkeen.

Tutustu Frankkiin osoitteessa frank.fi.

Frankin digitaaliseen ja muoviseen opiskelijakorttiin on mahdollista ostaa ISIC-lisenssi, joka on maailmanlaajuisesti hyväksytty opiskelijatodistus. ISIC-opiskelijakortilla saat esimerkiksi monilta lentoyhtiöiltä lippuja opiskelijahintaan. Opiskelijahintaisia lentolippuja myy Suomessa Kilroy.

Frank Alumni - alennuksia myös vastavalmistuneelle

Frankin käyttäjä voi nyt hyödyntää Frankin alennuksia ja selata työpaikkailmoituksia myös valmistumisen jälkeen. Opiskelijakorttinäkymä on suljettu Alumni-käyttäjältä, mutta muuten valmistunut opiskelija saa käyttöönsä lähes kaikki samat alennukset ja ilmoitukset kuin aiemminkin!

Käyttäjästä tulee automaattisesti Alumni opiskelijastatuksen päätyttyä. Hyödyntääkseen Frank Alumnia opiskelijan tulee olla Frankin käyttäjä jo opintojen aikana. Frankin Alumnina käyttäjä saa palvelun käyttöön 24 kuukauden ajaksi. 

Person with overalls holding a phone with a digital student card on the screen

Kide.app digitaalinen opiskelijakortti 

Kide.appin digitaalinen opiskelijatunniste eli opiskelijakortti on Kide.appin tuottama ja ylläpitämä palvelu opiskelijoille. Kortin avulla saat etuja erilaisista palveluista ja tuotteista.

Opiskelijakortti on voimassa lukuvuoden ajan, ja opiskelijan läsnä-/poissaolostatus eli opiskelijastatus tarkistetaan kuukausittain Haka-tunnistautumisella. Kortin voimassaolo päättyy, mikäli opiskelijastatus on muuttunut siten, että se ei vastaa enää kortin myöntämiselle määriteltyjä vaatimuksia.

Frankin ja Kide.appin digitaaliset opiskelijakortit poikkeavat toisistaan siten, että Frank todentaa opiskelijastatuksesi Aallon opiskelijarekisteristä siirtyviin AYY:n jäsenrekisterin tietoihin, kun taas Kide.app tarkistaa opiskelijastatuksesi Haka-tunnistautumisella.

Lisätietoa Kide.appista löydät täältä.

Person with overalls holding a phone with a digital student card on the screen

Digitaalinen opiskelijakortti Pivo poistuu käytöstä 4.9.2024

OP poistaa Pivon käytöstä käytöstä 4.9.2024. Voit käyttää Pivon opiskelijakorttia normaalisti siihen asti, opiskelijakorttisi voimassaolon puitteissa. Voit ottaa käyttöön Frankin tai Kide.appin digitaalisen opiskelijakortin.

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu