Jäsenmaksu ja opiskelijakortti

Jäsenmaksu

Voidaksesi ilmoittautua läsnä olevaksi perustutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon, sinun on maksettava Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) jäsenmaksu.

Ilmoittautuminen läsnäolevaksi lukuvuodelle 2024 - 2025

Jatkavien opiskelijoiden ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2024 - 2025 on 2.5. - 30.8.2024. Uusien opiskelijoiden ilmoittautumisaika alkaa heti kun opiskelijavalinnat julkaistaan ja päättyy 30.8.2024. 

Kevätlukukauden 2025 ilmoittautumisaika on 25.11.2024 - 3.1.2025.

Ylioppilaskunnan jäsenenä pääset nauttimaan monista eduista. Saat mm. VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennukset, Kelan ateriatuen, ja voit tilata opiskelijakortin.

Huomaathan, että läsnäoloilmoittautumista voi muuttaa vain ilmoittautumisaikoina. Poissaoloilmoittautumisen voit vaihtaa läsnä oloksi myös ilmoittautumisaikojen ulkopuolella.

Lisää tietoa lukuvuosi-ilmoittautumisesta löydät Aallon sivuilta:

Aalto Opiskelijan opas - Lukuvuosi-ilmoittautuminen

Aalto - Uudelle opiskelijalle

Kuvapankki_Ryhmätyö_1

Jäsenmaksu 2024 – 2025

Perustutkinto-opiskelijat maksavat AYY:n jäsenmaksun lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä. Jatko-opiskelijat voivat halutessaan maksaa jäsenmaksun ilmoittautumisen yhteydessä. Vaihto-opiskelijat ja jatko-opiskelijat voivat liittyä ylioppilaskunnan jäseniksi myös kesken lukuvuoden pyytämällä maksuohjeet Aallon opiskelijapalveluista osoitteesta [email protected].

Perustutkinto-opiskelija tai vaihto-opiskelija

65,00 €  / koko lukuvuosi
32,00 € / syyslukukausi
33,00 € / kevätlukukausi

Jatkotutkinto-opiskelija

45,00 € / koko lukuvuosi
22,00 € / syyslukukausi
23,00 € / kevätlukukausi

Lue tarkemmin jatko-opiskelijan palveluista.

Muista myös maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu Kelalle.

HUOM! Ilmoittautumisen yhteydessä ei voi enää maksaa killan tai ainejärjestön jäsenmaksua. Jäsenmaksut maksetaan jatkossa suoraan kullekin järjestölle.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksaminen

Uudet opiskelijat

Otettuasi opiskelupaikan vastaan ilmoittaudu läsnä olevaksi Opintopolun OILI-palvelussa ja maksa ylioppilaskunnan (AYY) jäsenmaksu. Jäsenmaksu maksetaan verkkopankkitunnuksilla. Kiltojen ja ainejärjestöjen jäsenmaksut maksetaan suoraan kullekin ainejärjestölle erikseen. Uusien opiskelijoiden opiskelijaedut, kuten opiskelijakortti alkavat toimia uuden lukuvuoden alkaessa 1.8. tai keväällä aloittaneilla 1.1.

Jos et pysty maksamaan jäsenmaksua suoraan OILI:n kauttaotathan yhteyttä omaan opintotoimistoosi tai Aallon opiskelijapalveluihin ([email protected]).

Aallon palveluiden käyttäminen, opiskelijanumeron saaminen ja kursseille ilmoittautuminen on mahdollista vasta, kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi. 

Ensimmäisen vuoden opiskelija voi paikkansa vastaanottamisen jälkeen ilmoittautua poissa olevaksi ainoastaan varusmies- tai siviilipalveluksen, vanhempainvapaan, opiskelun aloittamisen estävän sairautensa tai vammansa vuoksi. Lisätietoa ilmoittautumisesta löydät yliopiston sivuilta.

Vaihto-opiskelijat

Vaihto-opiskelijat voivat halutessaan liittyä ylioppilaskunnan jäseniksi. Voit liittyä jäseneksi saatuasi Aalto-yliopiston opiskelijanumeron. Vain ylioppilaskunnan jäsenenä voit asua AYY:n asunnossa. Vaihto-opiskelijana voit liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi milloin tahansa, joten liittyminen on mahdollista vielä ilmoittautumisajan jälkeenkin.

Kuinka liittyä?

Vaihto-opiskelijana voit liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi maksamalla jäsenmaksulaskun. Huomaathan, että koska jäsenyys on vaihto-opiskelijoille vapaaehtoinen, jäsenmaksua ei palauteta, vaikka peruisit jäsenyytesi. Liitythän siis jäseneksi vasta, kun on varmaa, että olet tulossa opiskelemaan Aaltoon, ja haluat liittyä ylioppilaskuntaan. Voit pyytää maksutiedot Aallon opiskelijapalveluista ([email protected]).

Opintojaan jatkavat opiskelijat

Ilmoittaudu läsnä olevaksi ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu OILI-palvelussa. Jäsenmaksu maksetaan verkkopankkitunnuksilla, jolloin maksu ja ilmoittautuminen kirjautuvat suoraan opiskelijarekisteriin.

HUOM! Ilmoittautumisen yhteydessä ei voi enää maksaa killan tai ainejärjestön jäsenmaksua. Jäsenmaksut maksetaan jatkossa suoraan kullekin järjestölle. 

Jos et pysty maksamaan jäsenmaksua suoraan OILIn kauttaota yhteyttä omaan opintotoimistoosi tai Aallon opiskelijapalveluihin ([email protected]).

Jatko-opiskelijat

Jatko-opiskelijana voit halutessasi liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi ilmoittautumisen yhteydessä OILI-palvelussa. Ilmoittautumisajan päätyttyä OILIn maksulinkki ei enää toimi. Jos et maksanut jäsenmaksua ilmoittautumisen yhteydessä, voit liittyä ylioppilaskuntaan maksamalla jäsenmaksun tilisiirrolla. Maksuohjeet saat ottamalla yhteyttä Aallon opiskelijapalveluihin [email protected].

Jäsenmaksu on pienempi, kuin perustutkinto-opiskelijoilla, sillä edut ovat suppeammat.

Jäsenmaksupalautukset

Kaikkia maksupalautuksia on haettava tämän sivun lopusta löytyvällä lomakkeella viimeistään:

30.9. syyslukukauden osalta
31.1. kevätlukukauden osalta

Aloita ilmoittautumisen muutos ottamalla yhteyttä yliopiston opiskelijapalvelupisteeseen, joka kirjaa muutokset opiskelijatietojärjestelmään.

Huomaathan, että lukuvuosi-ilmoittautumisaika päättyy yleensä pari viikkoa aiemmin kuin AYY:n jäsenmaksun palautuksen hakuaika. Sinun tulee olla vaihtanut ilmoittautumisesi läsnäolevasta poissaolevaksi lukuvuosi-ilmoittautumisaikana, jotta jäsenmaksu voidaan palauttaa.

AYY:n hallituksen toistaispäätös jäsenmaksupalautuksista löytyy vuoden 2022 ensimmäisestä hallituksen kokouksen pöytäkirjasta.

Lukuvuositarra

Lukuvuositarran saa vain siitä ylioppilaskunnasta, jonka myöntämä opiskelijakortti jäsenellä on. AYY:n palvelutoimisto antaa siis lukuvuositarran vain AYY:n jäsenmaksun maksaneille jäsenille AYY:n opiskelijakorttiin. AYY:n opiskelijakortiksi luetaan myös entisten Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan (KY), Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TOKYO) ja Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TKY) aikoinaan myöntämät opiskelijakortit.

Suosittelemme myös lataamaan Frankin Appin ja ilmaisen digitaalisen opiskelijakortin, näin saat kaikki opiskelijaedut käyttöösi! Digitaalinen kortti alkaa toimimaan 1-3 vrk jäsenmaksun ja läsnäolotiedon kirjautumisen jälkeen.

AYY:n jäsenenä voit ottaa digitaalisen opiskelijakortin käyttöön myös Pivossa.

Voit noutaa lukuvuositarran opiskelijakorttiisi palvelutoimistolta aukioloaikojen puitteissa.

Palautuslomake

Jäsenmaksun palautusta voit anoa tällä lomakkeella.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu