Jäsenmaksu ja opiskelijakortti

Jäsenmaksu

Voidaksesi ilmoittautua läsnä olevaksi perustutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon, sinun on maksettava Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) jäsenmaksu.

Ylioppilaskunnan jäsenenä pääset nauttimaan monista eduista. Saat mm. VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennukset, Kelan ateriatuen, ja voit tilata opiskelijakortin.

Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2021-2022 on 3.5. – 10.9.2021. Sinun kannattaa ilmoittautua läsnä tai poissa olevaksi koko lukuvuodelle.

Opintotietojärjestelmien käyttökatkon aikana 31.7. - 8.8.2021 ei ole mahdollista tehdä lukuvuosi-ilmoittautumista.

Kevätlukukaudelle 2022 on kuitenkin myös erillinen ilmoittautumisaika, jonka aikana pystyt tarvittaessa muuttamaan ilmoittautumistietojasi. Kevätlukukauden 2022 ilmoittautumisaika on 29.11.2021 - 7.1.2022.

Huomaathan, että läsnäoloilmoittautumista voi muuttaa vain ilmoittautumisaikoina. Poissaoloilmoittautumisen voit vaihtaa läsnä oloksi myös ilmoittautumisaikojen ulkopuolella.

Lisää tietoa lukuvuosi-ilmoittautumisesta löydät Aallon sivuilta:

Tervetuloa opiskelemaan Aalto-yhteisöön! - Uudet opiskelijat - Into

Opiskelijana Aallossa: Lukuvuosi-ilmoittautuminen

Kuvapankki_Ryhmätyö_1

Jäsenmaksun suuruus 2020 – 2021

Perustutkinto-opiskelija tai vaihto-opiskelija

91,00 € (sis. YTHS 28,50 €) / koko lukuvuosi
58,00 € (sis. YTHS 28,50 €) / syyslukukausi
33,00 € / kevätlukukausi

Jatkotutkinto-opiskelija

42,00 € / koko lukuvuosi
20,00 € / syyslukukausi
22,00 € / kevätlukukausi

 

Jäsenmaksun suuruus 2021 – 2022

Perustutkinto-opiskelija tai vaihto-opiskelija

63,00 €  / koko lukuvuosi
30,00 € / syyslukukausi
33,00 € / kevätlukukausi

Jatkotutkinto-opiskelija

43,00 € / koko lukuvuosi
20,00 € / syyslukukausi
23,00 € / kevätlukukausi

Lue tarkemmin jatko-opiskelijan palveluista täältä.

Tammikuusta 2021 alkaen Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle

Syyslukukauteen 2020 asti yliopisto-opiskelijat ovat maksaneet YTHS-maksun ylioppilaskunnalle.

Opiskelijoiden terveydenhuollon uudistukset 2021

Jäsenmaksun maksaminen

Uudet opiskelijat

Otettuasi opiskelupaikan vastaan ilmoittaudu läsnä olevaksi Opintopolun OILI-palvelussa ja maksa ylioppilaskunnan (AYY) jäsenmaksu. Halutessasi voit liittyä samalla myös alasi opiskelijajärjestöön (kiltaan tai ainejärjestöön) maksamalla yhdistysmaksun, jos yhdistyksesi sellaista perii. Jäsenmaksu ja vapaaehtoiset opiskelijajärjestömaksut maksetaan verkkopankkitunnuksilla.

Jos et pysty maksamaan jäsenmaksua suoraan OILI:n kautta, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] Ilmoitathan sähköpostissa opiskelijanumerosi tai syntymäaikasi ja koko nimesi, sekä tiedon siitä, oletko maksamassa jäsenmaksun syyslukukaudelle, kevätlukukaudelle vai koko lukuvuodelle. Opiskelijatietojärjestelmän käyttökatkon aikana 31.7.–8.8.2021 ei ole mahdollista tehdä lukuvuosi-ilmoittautumista.

Huomioi erityisesti, että 1. vuoden opiskelija voi paikkansa vastaanottamisen jälkeen ilmoittautua poissa olevaksi ainoastaan varusmies- tai siviilipalveluksen, vanhempainvapaan, opiskelun aloittamisen estävän sairautensa tai vammansa vuoksi. Lisätietoa ilmoittautumisesta löydät yliopiston sivuilta.

Lisätietoa uusille opiskelijoille löydät täältä: Tervetuloa opiskelemaan Aalto-yhteisöön!

Vaihto-opiskelijat

Vaihto-opiskelijat voivat liittyä halutessaan ylioppilaskunnan jäseniksi. Huomioitavaa on, että opiskelijoille, joille liittyminen ylioppilaskuntaan on vapaaehtoista, ei palauteta maksamansa jäsenmaksua jäsenyyden peruuttamisen vuoksi. Jos et pysty maksamaan jäsenmaksua suoraan WebOodin kautta, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Opintojaan jatkavat opiskelijat

Ilmoittaudu läsnä olevaksi WebOodissa (30.7.2021 mennessä) maksamalla ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Opiskelijatietojärjestelmän käyttökatkon aikana 31.7.–8.8.2021 ei ole mahdollista tehdä lukuvuosi-ilmoittautumista. Jäsenmaksu maksetaan verkkopankkitunnuksilla, jolloin maksu sekä ilmoittautuminen kirjautuvat suoraan opiskelijarekisteriin. Samalla voit halutessasi maksaa alasi opiskelijajärjestön yhdistysmaksun. Opintotietojärjestelmien käyttökatkon jälkeen 9.8.2021 alkaen myös opintojaan jatkavat opiskelijat tekevät ilmoittautumisen OILIn kautta WebOodin poistuttua käytöstä.

Jos et pysty maksamaan jäsenmaksua suoraan WebOodin / OILIn kautta, lähetä meille sähköpostia jäsenmaksulaskua varten osoitteeseen [email protected]. Varmistathan tätä ennen omasta opintotoimistostasi tai Aallon opiskelijapalveluista, onko laskulla maksaminen ainoa mahdollisuus läsnäoloilmoittautumiseen. Ilmoitathan sähköpostissa opiskelijanumerosi tai syntymäaikasi ja koko nimesi, sekä tiedon siitä, oletko maksamassa jäsenmaksun syyslukukaudelle, kevätlukukaudelle vai koko lukuvuodelle.

Jäsenmaksupalautukset

Kaikkia maksupalautuksia on haettava tämän sivun lopusta löytyvällä lomakkeella viimeistään:

30.9. syyslukukauden osalta
31.1. kevätlukukauden osalta

Aloita ilmoittautumisen muutos ottamalla yhteyttä yliopiston opiskelijapalvelupisteeseen, joka kirjaa muutokset opiskelijatietojärjestelmään.

Huomaathan, että lukuvuosi-ilmoittautumisaika päättyy yleensä pari viikkoa aiemmin kuin AYY:n jäsenmaksun palautuksen hakuaika. Sinun tulee olla vaihtanut ilmoittautumisesi läsnäolevasta poissaolevaksi lukuvuosi-ilmoittautumisaikana, jotta jäsenmaksu voidaan palauttaa.

AYY:n hallituksen vuotuispäätös jäsenmaksupalautuksista kevätlukukaudella 2018 ja lukuvuonna 2018-2019 löytyy vuoden ensimmäisestä hallituksen kokouksen pöytäkirjasta ja hallinnollisista säännöstöstä.

Lukuvuositarra

Lukuvuositarran saa vain siitä ylioppilaskunnasta, jonka myöntämä opiskelijakortti jäsenellä on. AYY:n palvelutoimisto antaa siis lukuvuositarran vain AYY:n jäsenmaksun maksaneille jäsenille AYY:n opiskelijakorttiin. AYY:n opiskelijakortiksi luetaan myös entisten Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan (KY), Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TOKYO) ja Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TKY) aikoinaan myöntämät opiskelijakortit.

 

Palautuslomake

Jäsenmaksun palautusta voit anoa tällä lomakkeella.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu