Jäsenmaksu ja opiskelijakortti

Jäsenmaksu

Voidaksesi ilmoittautua läsnä olevaksi perustutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon, sinun on maksettava Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) jäsenmaksu.

Ylioppilaskunnan jäsenenä pääset nauttimaan monista eduista. Saat mm. VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennukset, Kelan ateriatuen, ja voit tilata opiskelijakortin.

Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2023 - 2024 on 2.5. - 1.9.2023. Sinun kannattaa ilmoittautua läsnä tai poissa olevaksi koko lukuvuodelle. Kevätlukukaudelle 2023 on kuitenkin myös erillinen ilmoittautumisaika  27.11.2023 - 5.1.2024.

Huomaathan, että läsnäoloilmoittautumista voi muuttaa vain ilmoittautumisaikoina. Poissaoloilmoittautumisen voit vaihtaa läsnä oloksi myös ilmoittautumisaikojen ulkopuolella.

Lisää tietoa lukuvuosi-ilmoittautumisesta löydät Aallon sivuilta:

Aalto Opiskelijan opas - Lukuvuosi-ilmoittautuminen

Aalto - Uudelle opiskelijalle

Kuvapankki_Ryhmätyö_1

Jäsenmaksu 2022 – 2023

Perustutkinto-opiskelija tai vaihto-opiskelija

63,00 €  / koko lukuvuosi
30,00 € / syyslukukausi
33,00 € / kevätlukukausi

Jatkotutkinto-opiskelija

43,00 € / koko lukuvuosi
20,00 € / syyslukukausi
23,00 € / kevätlukukausi

Lue tarkemmin jatko-opiskelijan palveluista täältä.

Muista myös maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu Kelalle.

HUOM! Ilmoittautumisen yhteydessä ei voi enää maksaa killan tai ainejärjestön jäsenmaksua. Jäsenmaksut maksetaan jatkossa suoraan kullekin järjestölle.

Jäsenmaksun maksaminen

 

Uudet opiskelijat

Otettuasi opiskelupaikan vastaan ilmoittaudu läsnä olevaksi Opintopolun OILI-palvelussa ja maksa ylioppilaskunnan (AYY) jäsenmaksu. Jäsenmaksu maksetaan verkkopankkitunnuksilla. Kiltojen ja ainejärjestöjen jäsenmaksut maksetaan suoraan kullekin ainejärjestölle erikseen. Uusien opiskelijoiden opiskelijaedut, kuten opiskelijakortti alkavat toimia uuden lukuvuoden alkaessa 1.8. tai keväällä aloittaneilla 1.1.

Jos et pysty maksamaan jäsenmaksua suoraan OILI:n kauttaotathan yhteyttä omaan opintotoimistoosi tai Aallon opiskelijapalveluihin: Oppimispalveluiden yhteystiedot

Aallon palveluiden käyttäminen, opiskelijanumeron saaminen ja kursseille ilmoittautuminen on mahdollista vasta, kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi. 

Huomioi erityisesti, että 1. vuoden opiskelija voi paikkansa vastaanottamisen jälkeen ilmoittautua poissa olevaksi ainoastaan varusmies- tai siviilipalveluksen, vanhempainvapaan, opiskelun aloittamisen estävän sairautensa tai vammansa vuoksi. Lisätietoa ilmoittautumisesta löydät yliopiston sivuilta.

 

Vaihto-opiskelijat

Vaihto-opiskelijat voivat halutessaan liittyä ylioppilaskunnan jäseniksi. Voit liittyä jäseneksi saatuasi Aalto-yliopiston opiskelijanumeron. Vain ylioppilaskunnan jäsenenä voit asua AYY:n asunnossa. Yliopiston ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2023 - 2024 on 2.5. - 1.9.2023. Kevätlukukauden 2024 ilmoittautumisaika on 27.11.2023 - 5.1.2024. Vaihto-opiskelijana voit liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi milloin tahansa, joten liittyminen on mahdollista vielä ilmoittautumisajan jälkeenkin.

Kuinka liittyä?

Vaihto-opiskelijana voit liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi maksamalla jäsenmaksulaskun. Huomaathan, että koska jäsenyys on vaihto-opiskelijoille vapaaehtoinen, jäsenmaksua ei palauteta, vaikka peruisit jäsenyytesi. Liitythän siis jäseneksi vasta, kun on varmaa, että olet tulossa opiskelemaan Aaltoon, ja haluat liittyä ylioppilaskuntaan.

  1. Maksa AYY:n jäsenmaksu alla olevilla maksutiedoilla suoraan AYY:n tilille. Muistathan käyttää omaa opiskelijanumeroasi viitenumerona, jotta maksu saadaan kohdistettua oikein.
  2. Lähetä kuitti maksusta Aallon opiskelijapalveluihin osoitteeseen [email protected], niin jäsenyystietosi päivitetään opiskelijarekisteriin. Tiedon päivittymisessä voi kestää 1-5 päivää. Kun maksusi on tallennettu opiskelijarekisteriin, pääset käsiksi kaikkiin jäsenetuihin ja saat esimerkiksi opiskelijakorttisi. Uusien opiskelijoiden opiskelijaedut, kuten opiskelijakortti alkavat toimia uuden lukuvuoden alkaessa 1.8.

 

Opintojaan jatkavat opiskelijat

Ilmoittaudu läsnä olevaksi ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu OILI-palvelussa. Jäsenmaksu maksetaan verkkopankkitunnuksilla, jolloin maksu ja ilmoittautuminen kirjautuvat suoraan opiskelijarekisteriin. Myös jatko-opiskelijana voit ilmoittautua läsnä olevaksi OILIssa.

HUOM! Ilmoittautumisen yhteydessä ei voi enää maksaa killan tai ainejärjestön jäsenmaksua. Jäsenmaksut maksetaan jatkossa suoraan kullekin järjestölle. 

Jos et pysty maksamaan jäsenmaksua suoraan OILIn kauttaotathan yhteyttä omaan opintotoimistoosi tai Aallon opiskelijapalveluihin: Oppimispalveluiden yhteystiedot

 

Maksutiedot AYY:n jäsenmaksua varten

Ensisijaisesti AYY:n jäsenmaksu maksetaan OILIssa ilmoittautumisen yhteydessä. Voit maksaa jäsenmaksun suoraan AYY:n tilille, jos olet vaihto-opiskelija, haluat vaihtaa poissaoloilmoittautumisesi läsnäoloksi tai olet saanut Aallon opiskelijapalveluista ohjeen toimia näin. Kiltojen ja ainejärjestöjen jäsenmaksut maksetaan suoraan kullekin ainejärjestölle.

AYY ei vastaanota maksuja käteisellä tai kortilla.

Saaja: Aalto-yliopiston ylioppilaskunta
Tili: Handelsbanken FI98 3131 1002 1504 84 
Summa: Katso sivun yläreuna
Viite: Opiskelijanumero

Muistathan lähettää kuitin maksetusta jäsenmaksusta Aallon opiskelijapalveluihin osoitteeseen [email protected], niin jäsenyystietosi päivitetään opiskelijarekisteriin.

Jäsenmaksupalautukset

Kaikkia maksupalautuksia on haettava tämän sivun lopusta löytyvällä lomakkeella viimeistään:

30.9. syyslukukauden osalta
31.1. kevätlukukauden osalta

Aloita ilmoittautumisen muutos ottamalla yhteyttä yliopiston opiskelijapalvelupisteeseen, joka kirjaa muutokset opiskelijatietojärjestelmään.

Huomaathan, että lukuvuosi-ilmoittautumisaika päättyy yleensä pari viikkoa aiemmin kuin AYY:n jäsenmaksun palautuksen hakuaika. Sinun tulee olla vaihtanut ilmoittautumisesi läsnäolevasta poissaolevaksi lukuvuosi-ilmoittautumisaikana, jotta jäsenmaksu voidaan palauttaa.

AYY:n hallituksen toistaispäätös jäsenmaksupalautuksista löytyy vuoden 2022 ensimmäisestä hallituksen kokouksen pöytäkirjasta.

Lukuvuositarra

Lukuvuositarran saa vain siitä ylioppilaskunnasta, jonka myöntämä opiskelijakortti jäsenellä on. AYY:n palvelutoimisto antaa siis lukuvuositarran vain AYY:n jäsenmaksun maksaneille jäsenille AYY:n opiskelijakorttiin. AYY:n opiskelijakortiksi luetaan myös entisten Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan (KY), Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TOKYO) ja Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TKY) aikoinaan myöntämät opiskelijakortit.

Suosittelemme myös lataamaan Frankin Appin ja ilmaisen digitaalisen opiskelijakortin, näin saat kaikki opiskelijaedut käyttöösi! Digitaalinen kortti alkaa toimimaan 1-3 vrk jäsenmaksun ja läsnäolotiedon kirjautumisen jälkeen.

AYY:n jäsenenä voit ottaa digitaalisen opiskelijakortin käyttöön myös Pivossa.

Voit noutaa lukuvuositarran opiskelijakorttiisi palvelutoimistolta aukioloaikojen puitteissa.

Palautuslomake

Jäsenmaksun palautusta voit anoa tällä lomakkeella.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu