Jäsenmaksu ja opiskelijakortti

Jäsenmaksu

Voidaksesi ilmoittautua läsnä olevaksi perustutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon, sinun on maksettava Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) jäsenmaksu. AYY:n perustutkinto-opiskelijoiden jäsenmaksu sisältää pakollisen Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) terveydenhoitomaksun, joka oikeuttaa sinut käyttämään säätiön terveysasemien palveluita. Muut maksut ovat vapaaehtoisia.

Ylioppilaskunnan jäsenenä pääset nauttimaan monista eduista. Saat mm. VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennukset, Kelan ateriatuen sekä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) terveydenhoidon ja voit tilata opiskelijakortin.

Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2019-2020 on 2.5. – 6.9.2019. Sinun kannattaa ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi koko lukuvuodelle.

Kevätlukukaudelle 2020 on kuitenkin myös erillinen ilmoittautumisaika, jonka aikana pystyt tarvittaessa muuttamaan ilmoittautumistietojasi. Kevätlukukauden 2020 ilmoittautumisaika on 25.11.2019 – 10.1.2020.

Huomaathan, että läsnäoloilmoittautumista voi muuttaa vain ilmoittautumisaikoina. Poissaoloilmoittautumisen voit vaihtaa läsnäoloksi myös ilmoittautumisaikojen ulkopuolella.

Kuvapankki_Ryhmätyö_1

Jäsenmaksun suuruus 2019 – 2020

Perustutkinto-opiskelija tai vaihto-opiskelija (sisältää YTHS:n terveydenhoitomaksun)

119,00 € (sis. YTHS 57 €) / koko lukuvuosi
58,00 € (sis. YTHS 28,50 €) / syyslukukausi
61,00 € (sis. YTHS 28,50 €) / kevätlukukausi

Jatkotutkinto-opiskelija

42,00 € / koko lukuvuosi
20,00 € / syyslukukausi
22,00 € / kevätlukukausi

Lue tarkemmin jatko-opiskelijan palveluista täältä.

Uudet opiskelijat

Ensimmäisen vuoden opiskelijat maksavat jäsenmaksunsa yliopiston antamien ohjeiden mukaisesti Opintopolun kautta.

Huomioi erityisesti, että 1. vuoden opiskelija voi paikkansa vastaanottamisen jälkeen ilmoittautua poissaolevaksi ainoastaan varusmies- tai siviilipalveluksen, vanhempainvapaan, opiskelun aloittamisen estävän sairautensa tai vammansa vuoksi.

Vaihto-opiskelijat

Vaihto-opiskelijat voivat liittyä halutessaan ylioppilaskunnan jäseniksi. Huomioitavaa on, että opiskelijoille, joille liittyminen ylioppilaskuntaan on vapaaehtoista, ei palauteta maksamansa jäsenmaksua jäsenyyden peruuttamisen vuoksi.

Jäsenmaksun maksuohjeet

Jäsenmaksupalautukset

Kaikkia maksupalautuksia on haettava tämän sivun lopusta löytyvällä lomakkeella viimeistään:

30.9. syyslukukauden osalta
31.1. kevätlukukauden osalta

Aloita ilmoittautumisen muutos ottamalla yhteyttä yliopiston opiskelijapalvelupisteeseen, joka kirjaa muutokset opiskelijatietojärjestelmään.

Huomaathan, että lukuvuosi-ilmoittautumisaika päättyy yleensä pari viikkoa aiemmin kuin AYY:n jäsenmaksun palautuksen hakuaika. Sinun tulee olla vaihtanut ilmoittautumisesi läsnäolevasta poissaolevaksi lukuvuosi-ilmoittautumisaikana, jotta jäsenmaksu voidaan palauttaa.

AYY:n hallituksen vuotuispäätös jäsenmaksupalautuksista kevätlukukaudella 2018 ja lukuvuonna 2018-2019 löytyy vuoden ensimmäisestä hallituksen kokouksen pöytäkirjasta ja hallinnollisista säännöstöstä.

Lukuvuositarra

Lukuvuositarran saa vain siitä ylioppilaskunnasta, jonka myöntämä opiskelijakortti jäsenellä on. AYY:n palvelutoimisto antaa siis lukuvuositarran vain AYY:n jäsenmaksun maksaneille jäsenille AYY:n opiskelijakorttiin. AYY:n opiskelijakortiksi luetaan myös entisten Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan (KY), Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TOKYO) ja Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TKY) aikoinaan myöntämät opiskelijakortit.

 

Palautuslomake

Jäsenmaksun ja YTHS:n terveydenhoitomaksun palautusta voit anoa tällä lomakkeella.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu