Jäsenmaksu ja opiskelijakortti

Jäsenmaksu

Voidaksesi ilmoittautua läsnä olevaksi perustutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon, sinun on maksettava Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) jäsenmaksu.

Ylioppilaskunnan jäsenenä pääset nauttimaan monista eduista. Saat mm. VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennukset, Kelan ateriatuen, ja voit tilata opiskelijakortin.

Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2020-2021 on 4.5. – 4.9.2020. Sinun kannattaa ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi koko lukuvuodelle.

Kevätlukukaudelle 2021 on kuitenkin myös erillinen ilmoittautumisaika, jonka aikana pystyt tarvittaessa muuttamaan ilmoittautumistietojasi. Kevätlukukauden 2021 ilmoittautumisaika on 30.11.2020 – 8.1.2021.

Huomaathan, että läsnäoloilmoittautumista voi muuttaa vain ilmoittautumisaikoina. Poissaoloilmoittautumisen voit vaihtaa läsnäoloksi myös ilmoittautumisaikojen ulkopuolella.

Kuvapankki_Ryhmätyö_1

Jäsenmaksun suuruus 2020 – 2021

Perustutkinto-opiskelija tai vaihto-opiskelija (sisältää syksyn YTHS:n terveydenhoitomaksun)

91,00 € (sis. YTHS 28,50 €) / koko lukuvuosi
58,00 € (sis. YTHS 28,50 €) / syyslukukausi
33,00 € / kevätlukukausi

Jatkotutkinto-opiskelija

42,00 € / koko lukuvuosi
20,00 € / syyslukukausi
22,00 € / kevätlukukausi

Lue tarkemmin jatko-opiskelijan palveluista täältä.

Tammikuusta 2021 alkaen Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle

Syyslukukauteen 2020 asti yliopisto-opiskelijat ovat maksaneet YTHS-maksun ylioppilaskunnalle.

Opiskelijoiden terveydenhuollon uudistukset 2021 - digipalvelut laajentuvat ja maksu maksettava omatoimisesti Kelalle

Jäsenmaksun maksaminen

Uudet opiskelijat

Otettuasi opiskelupaikan vastaan ilmoittaudu läsnäolevaksi Opintopolun OILI-palvelussa ja maksa ylioppilaskunnan (AYY) jäsenmaksu. Halutessasi voit liittyä samalla myös alasi opiskelijajärjestöön (kiltaan tai ainejärjestöön) maksamalla yhdistysmaksun, jos yhdistyksesi sellaista perii. Jäsenmaksu ja vapaaehtoiset opiskelijajärjestömaksut maksetaan verkkopankkitunnuksilla.

Jos et pysty maksamaan jäsenmaksua suoraan OILI:n kautta, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] Ilmoitathan sähköpostissa opiskelijanumerosi tai syntymäaikasi ja koko nimesi, sekä tiedon siitä, oletko maksamassa jäsenmaksun syyslukukaudelle, kevätlukukaudelle vai koko lukuvuodelle.

Huomioi erityisesti, että 1. vuoden opiskelija voi paikkansa vastaanottamisen jälkeen ilmoittautua poissaolevaksi ainoastaan varusmies- tai siviilipalveluksen, vanhempainvapaan, opiskelun aloittamisen estävän sairautensa tai vammansa vuoksi. Lisätietoa ilmoittautumisesta löydät yliopiston sivuilta.

Vaihto-opiskelijat

Vaihto-opiskelijat voivat liittyä halutessaan ylioppilaskunnan jäseniksi. Huomioitavaa on, että opiskelijoille, joille liittyminen ylioppilaskuntaan on vapaaehtoista, ei palauteta maksamansa jäsenmaksua jäsenyyden peruuttamisen vuoksi. Vaihto-opiskelijat maksavat jäsenmaksun WebOodin kautta. Jos et pysty maksamaan jäsenmaksua suoraan WebOodin kautta, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Opintojaan jatkavat opiskelijat

Ilmoittaudu läsnäolevaksi WebOodissa maksamalla ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Jäsenmaksu maksetaan verkkopankkitunnuksilla, jolloin maksu sekä ilmoittautuminen kirjautuvat suoraan opiskelijarekisteriin. Samalla voit halutessasi maksaa alasi opiskelijajärjestön yhdistysmaksun.

Jos et pysty maksamaan jäsenmaksua suoraan WebOodin kautta, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Ilmoitathan sähköpostissa opiskelijanumerosi tai syntymäaikasi ja koko nimesi, sekä tiedon siitä, oletko maksamassa jäsenmaksun syyslukukaudelle, kevätlukukaudelle vai koko lukuvuodelle.

Jäsenmaksupalautukset

Kaikkia maksupalautuksia on haettava tämän sivun lopusta löytyvällä lomakkeella viimeistään:

30.9. syyslukukauden osalta
31.1. kevätlukukauden osalta

Aloita ilmoittautumisen muutos ottamalla yhteyttä yliopiston opiskelijapalvelupisteeseen, joka kirjaa muutokset opiskelijatietojärjestelmään.

Huomaathan, että lukuvuosi-ilmoittautumisaika päättyy yleensä pari viikkoa aiemmin kuin AYY:n jäsenmaksun palautuksen hakuaika. Sinun tulee olla vaihtanut ilmoittautumisesi läsnäolevasta poissaolevaksi lukuvuosi-ilmoittautumisaikana, jotta jäsenmaksu voidaan palauttaa.

AYY:n hallituksen vuotuispäätös jäsenmaksupalautuksista kevätlukukaudella 2018 ja lukuvuonna 2018-2019 löytyy vuoden ensimmäisestä hallituksen kokouksen pöytäkirjasta ja hallinnollisista säännöstöstä.

Lukuvuositarra

Lukuvuositarran saa vain siitä ylioppilaskunnasta, jonka myöntämä opiskelijakortti jäsenellä on. AYY:n palvelutoimisto antaa siis lukuvuositarran vain AYY:n jäsenmaksun maksaneille jäsenille AYY:n opiskelijakorttiin. AYY:n opiskelijakortiksi luetaan myös entisten Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan (KY), Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TOKYO) ja Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TKY) aikoinaan myöntämät opiskelijakortit.

 

Palautuslomake

Jäsenmaksun palautusta voit anoa tällä lomakkeella.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu