Hae vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoisena voit järjestää tapahtumia, kehittää kampusta tai vaikuttaa edunvalvonnassa. Pääset osaksi monimuotoista yhteisöä, jossa voit pitää hauskaa, muodostaa elämänmittaisia ystävyyssuhteita ja kehittää monia hyödyllisiä työelämätaitoja.
Hakemukset hallituksen muodostajaksi, hallituksen jäseniksi sekä edustajiston puheenjohtajiksi ovat julkisia ja päivitetään tälle sivulle.
Auki olevat haut
Edustajisto on AYY:n ylin päättävä elin. Voisi siis ajatella, että edari on ikään kuin AYY:n eduskunta. Edustajisto koostuu AYY:n jäsenistä ja edustajiston 45 jäsentä valitaan vaaleilla joka toinen vuosi. Seuraavan kerran vaalivuosi on vuonna 2023 ja uusi valittu edustajisto järjestäytyy jo vuoden 2023 lopulla.
Edustajiston varapuheenjohtajia valitaan kaksi ja roolit muotoutuvat aina kunkin vuoden toimijoiden mukaan.
Haku alkaa 30.10. Edustajiston varapuheenjohtajat valitaan edustajiston kokouksessa 5.12. klo 17 alkaen ja ehdolle voi asettua kokoukseen saakka.
Lähetäthän hakemuksesi osoitteeseen rekrytointi(at)ayy.fi. Saapuneet hakemukset välitetään tiedoksi edustajistolle ja julkaistaan täällä.
Haku auki 6.11.2023-6.12.2023. Varaa aikaa kalenterista haastatteluille aikavälille 7.12.-11.12.
Tutustu jaostojen toimintaan täällä.
Haku auki 6.11.2023 - 13.12.2023. Varaa aikaa haastatteluihin välillä 14.12.2023 - 20.12.2023
Tutustu toimikuntiin täällä.
Haku auki 6.11. - 27.12. Haastattelut ensi vuoden puolella.
EduJory eli edunvalvonnan johtoryhmä on AYY:n vaikuttamisen jaosto, joka koostuu korkeakoulujen halloped-vastaavista ja opintoneuvoston puheenjohtajasta.
Jokaisella korkeakoululla on oma halloped-vastaava, joka kokoaa korkeakoulunsa hallinnon opiskelijaedustajat yhteen säännöllisesti sekä koordinoiden tiedonjakoa ja korkeakoulujen edunvalvonnan tavotteita. Edujory on AYY:n jaosto, joka vastaa opiskelijaedustajatoiminnan koordinoinnista sekä jatkuvan toiminnan lisäksi sen kehittämisestä. Jaostoon kuuluvat korkeakoulujen halloped-vastaavat sekä opintoneuvoston puheenjohtaja. Edujorya puheenjohtaa AYY:n hallituksen jäsen ja sihteerinä toimii koulutuspolitiikasta vastaava vaikuttamisen asiantuntija.
Edujoryn tehtäviin kuuluu:
- Koordinoida opiskelijaedustajien yhteistä toimintaa, tiedonjakoa, ja edunvalvonnallisia tavoitteita.
- Opintoasiainsitsien järjestäminen keväällä Aallon henkilökunnalle sekä kaikille opiskelijaedustajille.
- Toimia linkkinä AYY:n vaikuttamistiimin, ja opiskelijaedustajien ja opintovastaavien välillä.
- Tuo opiskelijanäkemystä AYY:n vaikuttamistiimille tuleviin lausuntoihin ja ajankohtaisiin aiheisiin.
- Loppuvuodesta mukana uusien hallopedvalintojen järjestämisessä.
Opintoneuvosto (OPN) on AYY:n toimikunta, joka koostuu kiltojen ja järjestöjen opintovastaavista. OPN kokoustaa ajankohtaisista aiheista noin kerran kuukaudessa. Haku päättyy 13.12.
Talousjohtokunta huolehtii ylioppilaskunnan omaisuuden hoitamisesta ja hallinnasta. Johtokunnan 7-9 jäsentä sekä puheenjohtaja kokoontuvat noin kerran kuukaudessa keskustelemaan ajankohtaisista aiheista, jotka tyypillisesti liittyvät seuraaviin edustajiston päätöksiin tai ylioppilaskunnan toiminnanohjaukseen. Pöydällä on tänä vuonna ollut esimerkiksi matalan prioriteetin opiskelija-asuntojen myynti, opiskelijakeskus, vaihtoehtosijoitus, asuntorakennushankkeet, tilintarkastuskilpailutus sekä ylioppilaskunnan budjetointi.
Talousjohtokunta työskentelee paitsi kokouksissa, myös perustamissaan jaostoissa. Käytännössä talousjohtokunta antaa kokousten ja jaostojen työn perusteella suosituksia hallitukselle ja edustajistolle sekä tukee AYY:n talousjohtajaa ja kiinteistösektoria päätösten valmistelussa.
Puolet johtokunnan jäsenistä ovat opiskelijoita ja puolet asiantuntijajäseniä, jotka edustavat ammattitaitoja eri osa-alueilta, kuten varainhoidosta, kiinteistöistä sekä taloudesta. Edustajisto valitsee opiskelijajäsenet AYY:n hallituksen (2 edustajaa) sekä asukkaiden (2 edustajaa) esityksestä. Kauden kesto on kaksi vuotta, joten vuosittain valitaan yksi AYY:n ja yksi asukkaiden edustaja. Opiskelijaedustajilta edellytetään erityisesti valmiutta aktiiviseen osallistumiseen johtokunnan kokouksissa.
Talousjohtokuntaan mukaan lähteminen on ehdottomasti ollut yksi opiskeluaikani parhaista päätöksistä. Jäsenenä pääsee toimimaan AYY:n taloudenpidon ytimessä ja näkemään läheltä, miten vähän suuremman organisaation taloutta pyöritetään ja kehitetään kestävästi. Opiskelijajäsenet toimivat täysivaltaisesti muiden rinnalla, ja heidän näkemyksiä arvostetaan paljon.Kannattaa ehdottomasti hakea talousjohtokunnan toimintaan mukaan jos talousasiat kiinnostavat, vaikkei kokemusta niistä tai ylioppilaskunnan toiminnasta olisikaan kertynyt vielä!”
Perttu Antikainen, AYY:n asukasedustaja kaudella 2022-2023
"Talousjohtokunnan opiskelijajäsenenä toimiminen on tarjonnut arvokkaan mahdollisuuden laajentaa omaa osaamistani opiskelu- ja työkontekstista itselleni tuttujen toimialojen ulkopuolelle. On ollut palkitsevaa ja hurjan mielenkiintoista päästä kuulemaan talouden ja kiinteistöalan ammattilaisten näkemyksiä ja opeista on ollut itselleni hyötyä myös omalla uralla! Tämän luottamusroolin etuna on sen joustavuus, sillä opiskelijajäsenen osallistuminen toimintaan voi olla hyvinkin kevyttä (n. 1 kokous/kk) tai innostuksen iskiessä hyvinkin monipuolista ja laajamittaista. Suosittelisin TJK työskentelyä kaikille AYY:n jäsenille, joita kiinnostaa syvällisesti ymmärtää miten ylioppilaskunnan strategiset hankkeet etenevät ja talouden pyörät pyörivät!"
Milja Leinonen, AYY:n opiskelijaedustaja kaudella 2022-2023
Haku talousjohtokuntaan on auki 6.11.-26.11.! Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV osoitteeseen rekrytointi(at)ayy.fi. Kerrothan hakemuksessasi opintojesi aloitusvuoden, koulutusohjelmasi Aallossa sekä AYY:n asuntokohteen, jossa asut, jos haet asukasedustaja paikkaa.
Lisätietoja antaa Monika Kivimäki, AYY:n talousjohtaja ([email protected])
Teekkaritoiminnan edistämisrahasto (TTER) jakaa avustuksia koko AYY:n jäsenistölle (kyltereille, artsilaisille ja teekkareille) sekä sen läheisyydessä toimiville yhdistyksille ja yhteisöille. Rahaston tarkoituksena on herättää ja ylläpitää harrastusta teknillisiin, tieteellisiin, taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin asioihin sekä kulttuurin harjoittamiseen.
TTER:n johtokunta kokoustaa noin 4 kertaa vuoden aikana, jolloin käsitellään isommat avustukset. Tämän lisäksi johtokunta käsittelee jatkuvaan hakuun tulleita projektihakemuksia sitä mukaan kun niitä tulee.
Rahaston johtokunnan nimittää AYY:n edustajisto. Johtokunta koostuu neljästä AYY:n ja kolmesta PTK ry:n (aiemmin TTEY ry) ehdottamasta henkilöstä. Johtokunnan jäsenen toimikausi on kaksi vuotta. Kaikki aaltolaiset opiskelijat voivat hakea mukaan johtokuntaan.
TTER johtokuntalaiselle hyödyllisiä ominaisuuksia ovat
- tuntemus Otaniemen (viimeaikaisesta) opiskelijakentästä ja sen rakenteista
- tuntemus isojen projektien tai tapahtumien järjestämisestä
- tietämys, miten rahastot toimivat sekä rahastojen periaatteet ja säännöt
- opiskelija-aktiiviurasta “eläköityminen”, jotta jäävyys jäisi vähäiseksi sekä ei olisi liikaa sitoutuneisuutta tuleviin projekteihin
“Ollessani TTER:n johtokunnassa olen päässyt eturivin paikoille näkemään, mitä yhteisössämme tapahtuu. On ollut ilo seurata ihmisten monenlaisia projekteja ja erityisesti saada se tunne, kuinka on voinut edesauttaa jonkin hienon asian toteutumista. Pystyn kokemaan, että yhteisömme elää. Tämän kaiken lisäksi olen saanut oivia oppeja taloushallinnollisiin ja asiakirjakohtaisiin kysymyksiin, sekä tietysti tavannut mahtavia ihmisiä eri sukupolvien välillä. Kausi johtokunnassa on ollut erittäin mieluisa ja monipuolinen kokemus.“
Henry Sanmark, TTER johtokunnan jäsen 2017-2018 (AYY edustaja)
Haku TTER:n johtokuntaan on auki 6.11.-26.11.! Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV osoitteeseen rekrytointi(at)ayy.fi. Kerrothan hakemuksessasi opintojesi aloitusvuoden sekä koulutusohjelmasi Aallossa.
Lisätietoja antaa AYY:n avustusasiantuntija Pekka Pirkola, ([email protected]), +358 50 461 8376. TTER:n toiminnasta löydät tietoa myös täältä: https://tter.ayy.fi
Jatkuvuustoimikunta on ylioppilaskunnan hallituksen sparrauskaveri. Jatkuvuustoimikunnassa istuu hallitusta vastaava määrä jo ylioppilaskunnan arjesta sivuun siirtyneitä toimijoita eri vuosilta ja sektoreilta. Jatkuvuustoimikunnan tehtävänä on sääntöjen mukaan ylioppilaskunnan henkisen ja aatteellisen pääoman varjeleminen ja kehittäminen, ylioppilaskunnan toimijoiden tukeminen ja jatkuvuuden edistäminen sekä hyvän hallintotavan ja organisaation kehittämisen tukeminen.
Jokainen hallituslainen saa vastinparikseen jatkuvuustoimikuntalaisen. Vastinparin kanssa tavataan vuoden aikana noin kerran kuukaudessa, ja tapaamisten tarkoituksena on jakaa kokemuksia ja antaa tukea hallituslaisen kohtaamiin haasteisiin yhdessä sovitulla tavalla mentorin roolissa. Lisäksi jatkuvuustoimikunta ja hallitus tapaavat muutaman kerran vuodessa ja jatkuvuustoimikunta itsenäisesti hieman useammin.
”Jatkuvuustoimikunta on mainio näköalapaikka ylioppilaskunnan nykytoimintaan ja samalla keino kehittää omia sparraustaitoja. Jatkuvuustoimikunnan tehtävä on tukea hallitusta ja tarjota näkökulmia. Parasta hommassa on mahdollisuus tutustua nykyisiin toimijoihin ja heidän ajatuksiinsa, päästä seuraamaan läheltä toiminnan jatkuvaa kehittymistä ja auttaa hallitusta löytämään heille sopivat ratkaisut kulloisiinkin haasteisiin.”
- Jenni Haavisto, jatkuvuustoimikunnan jäsen 2017 alkaen
Jatkuvuustoimikuntaan haetaan kerran vuodessa, yleensä marras-joulukuussa. Haun avauksesta ilmoitetaan erikseen. Jatkuvuustoimikunnan jäsenet nimittää hallitus. Kunkin jäsenen toimikausi on kaksi vuotta ja erovuorossa on aina puolet jatkuvuustoimikunnasta.
Haku jatkuvuustoimikunnan jäseneksi on auki 6.11.-27.12. ja puheenjohtajaksi 6.11.-6.12.! Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV osoitteeseen rekrytointi(at)ayy.fi. Kerrothan hakemuksessasi opintojesi aloitusvuoden sekä koulutusohjelmasi Aallossa.
Lisätietoja: AYY:n toiminnanjohtaja Antti Ilmavirta, [email protected], 050 329 1165.
AYY:n Huomionosoitusohjesäänössä määrätään: "Ansio-ja kunniamerkkien myöntämisestä päättää ylioppilaskunnan hallitus huomionosoitustyöryhmän esityksestä. Hallitus valitsee huomionosoitustyöryhmän jäsenet." (2020 tullaan huomionosoitustyöryhmää kutsumaan Huomionosoitustoimikunnaksi, HuomTMK)
Huomiosoitustoimikunnan ensisijainen tehtävä on siis valmistella ylioppilaskunnan hallitukselle esitys ohjesäännön mukaisista jaettavista huomionosoituksista. Aluksi toimikunnan jäsenet perehtyvät AYY:n huomionosoituskäytäntöihin ja -perinteisiin. Toimikunnan pääsääntöinen tehtävä on käydä läpi ja arvioida jäseniltä saatuja ehdotuksia ja rakentaa niistä esityskelpoinen kokonaisuus hallitukselle. Tämän lisäksi toimikunta voi tukea hallitusta ja työntekijöitä huomionosoituksiin liittyvässä viestinnässä, kehityksessä ja muissa pohdinnoissa.
Toimikunta sopii henkilöille, jotka ovat opiskelleet hieman pitempään ja haluavat edistää AYY:n palkitsemiskulttuuria. Suurin osa toimikunnan työstä sijoittuu helmi-maaliskuun ajalle.
Toimikuntahaussa painotetaan jäsenten osaamista yhteisön eri osa-alueista ja AYY:n piirissä toimivan yhteisön aktiivien tuntemista.
Haku huomionosoitustoimikunnan jäseneksi on auki 6.11.-27.12. ja puheenjohtajaksi 6.11.-6.12.! Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV osoitteeseen rekrytointi(at)ayy.fi. Kerrothan hakemuksessasi opintojesi aloitusvuoden sekä koulutusohjelmasi Aallossa.
Tuo opiskelijan ääni kuuluviin ja ryhdy hallinnon opiskelijaedustajaksi eli hallopediksi vuodelle 2024!
Opiskelijaedustajana pääset tuomaan opiskelijan äänen kuuluviin Aalto-yliopiston tai koulutusohjelmasi päätöksenteossa. Hakukelpoisia ovat kaikki Aalto-yliopiston läsnäolevat perus- tai jatkotutkinto-opiskelijat. Haku on avoinna 30.11. asti.
Lue hakukuulutus täältä ja hae opiskelijaedustajaksi täällä.
Lue lisää mahdollisuuksista AYY:llä
Hae jaostoon tai toimikuntaan
AYY:n piirissä toimii noin 200 vapaaehtoista. Vapaaehtoistoiminnan sykkivä sydän ovat jaostot ja toimikunnat.

Hae luottamustoimeen
Haku AYY:n luottamustoimiin on auki.

Read more news

Paloturvallisuusviikko 25.11.-1.12.2023
Paloturvallisuusviikko 25.11.-1.12.2023
Opiskelijoiden mielenterveyskriisi ei odota
Tutkimukset puhuvat taas puolestaan – opiskelijoiden pahoinvointi on riistäytymässä käsistä. Vaadimme, että päättäjät ottavat mielenterveyskriisin tosissaan ja puuttuvat riittämättömiin resursseihin pikimmiten.
Totti Korpua valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2024
Totti Korpua on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäseneksi vuodelle 2024. Korpua oli AYY:n virallinen SYL-hallitusehdokas. Tampereen yliopistolla 17.–18.11. pidetty liittokokous äänesti hallituksen jäsenistä lauantai-iltana.