Tiina Pajukari och Ronja Mäkinen började som nya sakkunniga i påverkansteamet

Två nya sakkunniga har valts till AUS påverkansteam: Tiina Pajukari och Ronja Mäkinen. Tiina Pajukari har börjat arbeta som ansvarig sakkunnig för socialpolitik och hållbar utveckling och Ronja Mäkinen som ansvarig sakkunnig för internationalitet och jämlikhet. Båda har en lång erfarenhet från studentrörelsen.
Teknologie kandidat Pajukari verkade år 2022 i AUS styrelse och år 2022 i FSF:s styrelse som ansvarig för socialpolitik. Pajukari gläder sig över valet: ” Fantastiskt att få komma tillbaka till AUS och vara påverkansexpert för första gången. Jag är verkligen entusiastisk över att få vara med och göra världens bästa studentliv! Och nog känns det lite som att ha kommit tillbaka hem”. Pajukari inledde sitt arbete på AUS i januari 2023 och är vikarie för en studieledighet fram till december 2023.

Mäkinen som blev magister i samhällsvetenskaper förra året är liksom Pajunen studentrörelseaktiv och har sedan år 2019 verkat i ISYY: s (Östra-Finlands universitets studentkår) styrelse som ansvarig för socialpolitik och utvecklingssamarbete. Tidigare arbetade Mäkinen som planerare och planeringssekreterare vid universitetet. Övergången från arbetsmiljön vid Östra-Finlands universitet till Aalto har gått bra. ”Jag är mycket entusiastisk över mitt nya arbete på AUS! Jag har arbetat mycket med både studenternas jämlikhet och internationella ärenden annanstans i Finland så arbetet passar mig perfekt. Aaltogemenskapen har tagit emot mig väldigt varmt och jag orkar knappt vänta på att jag får göra påverkansarbete gentemot studenterna på flera nivåer.” Mäkinen började sitt arbete på AUS i februari 2023.

Chefen för kommunikationen och påverkan Nea Baarman som är chef för Pajukari och Mäkinen kommenterar valet av de två nya sakkunniga: ”Mycket imponerande att få studentrörelsekunniga som Tiina och Ronja med i teamet. Båda har en lång och säker erfarenhetsbakgrund och sådant kunnande som vi kan använda för att göra allt bättre studentpåverkan på AUS.”

Välkommen Tiina och Ronja!
Two people looking at the camera
Mäkinen (vänster) ja Pajukari (höger)
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Utmärkelser beviljats på AUS14-årsfest

Utmärkelser delades ut till meriterade medlemmar i Aaltogemenskapen på AUS 14. årsfest den 18. maj 2024.
kuvassa Tempausesikunta innostuneena
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Tempaus ökar uppskattningen av frivilligarbete i Finland

Den Bisterskäggige ingenjören, Sheryl Tokyos och Kunniamursus Tempausbefallning lästes upp på Aalto Open Air och utlysningen av Wappen.
Hymyileviä nuoria
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Sök till FSF:s kommittéer

Aalto-universitetets studentkårsmedlemmar har nu möjlighet att söka till Finlands studentkårers förbunds FSF:s delegation för utvecklingssamarbete (KENKKU) och klimatnätverket. I kommittéerna får du lära dig och göra nationellt påverkansarbete om utvecklingssamarbete och klimatpolitik.