Tiina Pajukari och Ronja Mäkinen började som nya sakkunniga i påverkansteamet

Två nya sakkunniga har valts till AUS påverkansteam: Tiina Pajukari och Ronja Mäkinen. Tiina Pajukari har börjat arbeta som ansvarig sakkunnig för socialpolitik och hållbar utveckling och Ronja Mäkinen som ansvarig sakkunnig för internationalitet och jämlikhet. Båda har en lång erfarenhet från studentrörelsen.
Teknologie kandidat Pajukari verkade år 2022 i AUS styrelse och år 2022 i FSF:s styrelse som ansvarig för socialpolitik. Pajukari gläder sig över valet: ” Fantastiskt att få komma tillbaka till AUS och vara påverkansexpert för första gången. Jag är verkligen entusiastisk över att få vara med och göra världens bästa studentliv! Och nog känns det lite som att ha kommit tillbaka hem”. Pajukari inledde sitt arbete på AUS i januari 2023 och är vikarie för en studieledighet fram till december 2023.

Mäkinen som blev magister i samhällsvetenskaper förra året är liksom Pajunen studentrörelseaktiv och har sedan år 2019 verkat i ISYY: s (Östra-Finlands universitets studentkår) styrelse som ansvarig för socialpolitik och utvecklingssamarbete. Tidigare arbetade Mäkinen som planerare och planeringssekreterare vid universitetet. Övergången från arbetsmiljön vid Östra-Finlands universitet till Aalto har gått bra. ”Jag är mycket entusiastisk över mitt nya arbete på AUS! Jag har arbetat mycket med både studenternas jämlikhet och internationella ärenden annanstans i Finland så arbetet passar mig perfekt. Aaltogemenskapen har tagit emot mig väldigt varmt och jag orkar knappt vänta på att jag får göra påverkansarbete gentemot studenterna på flera nivåer.” Mäkinen började sitt arbete på AUS i februari 2023.

Chefen för kommunikationen och påverkan Nea Baarman som är chef för Pajukari och Mäkinen kommenterar valet av de två nya sakkunniga: ”Mycket imponerande att få studentrörelsekunniga som Tiina och Ronja med i teamet. Båda har en lång och säker erfarenhetsbakgrund och sådant kunnande som vi kan använda för att göra allt bättre studentpåverkan på AUS.”

Välkommen Tiina och Ronja!
Two people looking at the camera
Mäkinen (vänster) ja Pajukari (höger)
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Seitsemän haalareihin ja vihreään liiviin pukeutunutta opiskelijaa Ullanlinnanmäellä vasaran muotoisen mäenlaskuvälineen edessä.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

År 2024 är ett Tempausår

Åtta års väntan har tagit slut. Ryktena stämmer – år 2024 är ett Tempausår! I Tempaus påverkar vi världens gång med glimten i ögat men ändå på allvar.
White cap with blue embroidered text with the word "immigrant". In the background a framed poster with a photo of the same kind of cap.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS konstsamling kompletterades med sex verk med temat fred

I slutet av år 2023 kompletterades Aalto-universitetets studentkårs konstsamling med sex konstverk. Verkansökningen som var öppen för medlemmarna i november hade temat "Peace- fred”.
Housing
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Ansök om hyresrabatt i god tid!

Kontrollera om du har någon tid kvar på din bostadsrätt. När din hyrestid tar slut sägs ditt hyresavtal upp - så ansök om hyresrabatt i god tid!
Four students laying on top of white paper and reading
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Aalto-universitetets studentkår har ett nytt policydokument

Aalto-universitetets studentkår (AUS) har godkänt ett nytt policydokument vid delegationsmötet den 14 december. I år har policydokumentet genomgått en fullständig översyn. Den föregående revideringen ägde rum år 2018. Enligt den nya policyn är AUS bland annat en feministisk och anti-rasistisk studentkår.