Tiina Pajukari och Ronja Mäkinen började som nya sakkunniga i påverkansteamet

Två nya sakkunniga har valts till AUS påverkansteam: Tiina Pajukari och Ronja Mäkinen. Tiina Pajukari har börjat arbeta som ansvarig sakkunnig för socialpolitik och hållbar utveckling och Ronja Mäkinen som ansvarig sakkunnig för internationalitet och jämlikhet. Båda har en lång erfarenhet från studentrörelsen.
Teknologie kandidat Pajukari verkade år 2022 i AUS styrelse och år 2022 i FSF:s styrelse som ansvarig för socialpolitik. Pajukari gläder sig över valet: ” Fantastiskt att få komma tillbaka till AUS och vara påverkansexpert för första gången. Jag är verkligen entusiastisk över att få vara med och göra världens bästa studentliv! Och nog känns det lite som att ha kommit tillbaka hem”. Pajukari inledde sitt arbete på AUS i januari 2023 och är vikarie för en studieledighet fram till december 2023.

Mäkinen som blev magister i samhällsvetenskaper förra året är liksom Pajunen studentrörelseaktiv och har sedan år 2019 verkat i ISYY: s (Östra-Finlands universitets studentkår) styrelse som ansvarig för socialpolitik och utvecklingssamarbete. Tidigare arbetade Mäkinen som planerare och planeringssekreterare vid universitetet. Övergången från arbetsmiljön vid Östra-Finlands universitet till Aalto har gått bra. ”Jag är mycket entusiastisk över mitt nya arbete på AUS! Jag har arbetat mycket med både studenternas jämlikhet och internationella ärenden annanstans i Finland så arbetet passar mig perfekt. Aaltogemenskapen har tagit emot mig väldigt varmt och jag orkar knappt vänta på att jag får göra påverkansarbete gentemot studenterna på flera nivåer.” Mäkinen började sitt arbete på AUS i februari 2023.

Chefen för kommunikationen och påverkan Nea Baarman som är chef för Pajukari och Mäkinen kommenterar valet av de två nya sakkunniga: ”Mycket imponerande att få studentrörelsekunniga som Tiina och Ronja med i teamet. Båda har en lång och säker erfarenhetsbakgrund och sådant kunnande som vi kan använda för att göra allt bättre studentpåverkan på AUS.”

Välkommen Tiina och Ronja!
Two people looking at the camera
Mäkinen (vänster) ja Pajukari (höger)
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

A student home with a table, bed and a couch.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Vårens invånarenkät - läge och vänlig personal fick tack, renligheten bör utvecklas

Våren 2023 genomförde vi en invånarenkät med syfte att utreda hur bra vi lyckats tjäna våra medlemmar som hyresvärdar.
kuvassa kaksi taulua museon seinällä
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS konstsamlingar har kompletterats - verken utställda på Museet för studerandekultur

Aalto-universitetets studentkårs konstsamling kompletterades med sju konstverk. Konstverken finns till påseende i Museet för studerandekultur som studentkåren upprätthåller och har öppet på söndagar kl.14-16.
Sauna
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Basturna åter i bruk från 1.3.2023

Aalto-universitetets studentkår beslutade öppna basturna i sina hyreslokaler samt invånarnas egna bastuturer redan 1.3 med avvikelse från det tidigare beslutet.
A huge snowy tree in the cold winter snow.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS avvärjer energikrisen - bastur stängs för vinterperioden

Aalto-universitetets studentkårs invånarbasturer och evenemangslokalernas bastur stängs 1.1.-31.3.2023 på grund av energisparorsaker. AUS sparar energi också genom att tillexempel sänka temperaturen i trappuppgångar och förråd.