Styrelsen för Aalto-universitetets studentkår år 2024 har valts

AUS nya delegation godkände styrelsebildare Fanni Mattssons förslag om styrelsesammansättningen för år 2024. På samma möte 5.12.2023 valdes även delegationens viceordförande för år 2024.
smiling board members posing together

Aalto-universitetets studentkårs styrelsmedlemmar år 2024 är:

Fanni Mattsson, ENG, ordförande

Mantė Žygelytė, ARTS

Tessa Lehmussaari, ARTS

Olli Tunkelo, CHEM

Saku Turkulainen, CHEM

Veeti Kahilainen, ELEC

Joona Lipponen, ENG

Leevi Koistinen, ENG

Wilma Branders, ENG

Calle Schauman, SCI

Styrelsen som väljs för ett kalenderår använder studentkårens förvaltningsrätt och verkställande makt. Styrelsemedlemmarnas ansvarsområden beslutas officielt på styrelsens första möte i början av år 2024.

"Den nyutnämnda styrelsen har en utmärkt utgångspunkt för att stärka Aalto-gemenskapen, vilket jag är väldigt exalterad över! Dessutom tror jag att vi med den här gruppen kan föra styrelsen närmare våra medlemmar och förtydliga AUS beslutsfattande och den därtill hörande kommunikationen, bland annat. Det är fantastiskt att få arbeta med detta fantastiska team nästa år till förmån för alla Aalto-studerande", säger Fanni Mattsson, styrelsebildare och ordförande för nästa års styrelse.

Delegationen valde på sitt möte 2/2024 på tisdag 5.12 även delegationens viceordförande. Perttu Antikainen valdes till delegationens första viceordförande och Toni Niemi till delegationens andra viceordförande. På föregående möte valdes Sakari Ropponen till delegationsordförande och Fanni Mattsson till styrelsebildare. Läs tidigare meddelande här.

Tilläggsinformation:

Fanni Mattsson, AUS styrelsebildare och styrelseordförande år 2024

[email protected]

Styrelsen sköter studentkårens löpande ärenden och ansvarar för genomförandet av verksamhetsplanen. Styrelsen representerar studentkåren utåt, bevakar studentkårens förvaltning  samt använder allmän verkställande makt inom de gränser som stadgarna och delegationens beslut bestämmer. Ansökningen till styrelsen och styrelseordförande sker varje år i oktober-november.

Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för Aalto-universitetets cirka 17 000 studerande i teknik, handelsvetenskaper och konst. AUS bevakar sina medlemmars intressen speciellt i högskolepolitiska och studiesociala frågor.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kannanotto / ställningstagande / statement
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Avgiften för att anhålla om extra tid är igen ett bakslag för studerandena

Orpos regering föreslår en avgift på 50 euro för studerande som anhåller om extra tid för att slutföra sina studier. Regeringen har som mål att höja utbildningsnivån bland finländarna, men samtidigt skapar regeringen nya hinder för studerandenas möjligheter att avlägga examen. Förutom försämringarna i studerandenas försörjning är planen på att införa en avgift för att anhålla om extra tid en upprepning av samma gamla budskap till studenterna: du är bara en kostnadspost för samhället. 
Seitsemän haalareihin ja vihreään liiviin pukeutunutta opiskelijaa Ullanlinnanmäellä vasaran muotoisen mäenlaskuvälineen edessä.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

År 2024 är ett Tempausår

Åtta års väntan har tagit slut. Ryktena stämmer – år 2024 är ett Tempausår! I Tempaus påverkar vi världens gång med glimten i ögat men ändå på allvar.
Hae hallopediksi Apply to become a student representative  Sök till studentrepresentant
Ajankohtaista Publicerat:

Kompletterande utlysning av uppdrag som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning 2024

Aalto-universitetets studentkår ledigförklarar uppdragen som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning. Den kompletterande utlysningen är öppen 12.2–26.2.2024.
asuminen
Ajankohtaista Publicerat:

Lägenheter tillgängliga

Alla AUS-medlemmar som har utestående bostadsrättigheter via Domo-systemet kan ansöka om AUS-boende.