Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallitus vuodelle 2024 on valittu

AYY:n tuore edustajisto hyväksyi hallituksen muodostaja Fanni Mattsonin esityksen hallituskokoonpanosta vuodelle 2024. Samassa kokouksessa 5.12.2023 valittiin myös edustajiston varapuheenjohtajat vuodelle 2024.
smiling board members posing together

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsenet vuonna 2024 ovat:

Fanni Mattsson, ENG, puheenjohtaja

Mantė Žygelytė, ARTS

Tessa Lehmussaari, ARTS

Olli Tunkelo, CHEM

Saku Turkulainen, CHEM

Veeti Kahilainen, ELEC

Joona Lipponen, ENG

Leevi Koistinen, ENG

Wilma Branders, ENG

Calle Schauman, SCI

Kalenterivuodeksi valittava hallitus käyttää ylioppilaskunnan hallinto- ja toimeenpanovaltaa. Hallituksen jäsenten vastuualueet päätetään virallisesti hallituksen ensimmäisessä kokouksessa alkuvuodesta 2024.

”Vastavalitulla hallituksella on loistavat lähtökohdat vahvistaa Aalto-yhteisöä, mistä olen todella innoissani! Lisäksi uskon, että tällä porukalla saamme tuotua hallitusta lähemmäksi jäsenistöä sekä selkiytettyä muun muassa AYY:n päätöksentekoa ja siitä viestimistä. Mahtavaa päästä työskentelemään hyvän tiimin kanssa ensi vuonna Aallon opiskelijoiden hyväksi”, iloitsee hallituksen muodostaja ja ensi vuoden puheenjohtaja Fanni Mattsson.

Edustajisto valitsi kokouksessaan 2/2024 tiistaina 5.12. myös edustajiston varapuheenjohtajat. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Perttu Antikainen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Toni Niemi. Edellisessä kokouksessa edustajiston puheenjohtajaksi valittiin Sakari Ropponen ja hallituksen muodostajaksi Fanni Mattsson. Lue aikaisempi tiedote täältä.

Lisätiedot:

Fanni Mattsson, AYY:n hallituksen muodostaja ja vuoden 2024 hallituksen puheenjohtaja

[email protected]

Hallitus hoitaa ylioppilaskunnan juoksevia asioita sekä vastaa toimintasuunnitelman toteuttamisesta. Hallitus edustaa ylioppilaskuntaa ulospäin, valvoo ylioppilaskunnan hallintoa sekä käyttää yleistä toimeenpanovaltaa sääntöjen ja edustajiston päätösten asettamissa rajoissa. Haku hallitukseen ja hallituksen puheenjohtajaksi tapahtuu joka vuosi loka-marraskuussa.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on noin 17 000 Aalto-yliopiston tekniikan, kauppatieteen ja taiteen opiskelijan palvelu- ja etujärjestö. AYY toimii jäsentensä edunvalvojana erityisesti koulutuspoliittisissa ja opintososiaalisissa asioissa. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kannanotto / ställningstagande / statement
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Lisäajan hakemiseen lisättävä maksu on jälleen yksi potku opiskelijoiden päähän

Orpon hallitus esittää 50 euron maksua yliopisto-opiskelijoille, jotka hakevat lisäaikaa opintojensa loppuun saattamiseksi. Hallituksen tavoitteena on nostaa suomalaisten koulutustasoa, mutta samaan aikaan lisätään esteitä opiskelijoiden valmistumiselle. Yhdessä toimeentulon heikennysten kanssa, lisäajan hakemiseen lisättävä maksu toistaa samaa vanhaa viestiä opiskelijoille: sinä olet vain kuluerä yhteiskunnalle. 
Seitsemän haalareihin ja vihreään liiviin pukeutunutta opiskelijaa Ullanlinnanmäellä vasaran muotoisen mäenlaskuvälineen edessä.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vuosi 2024 on Tempausvuosi

Kahdeksan vuoden odotus on päättynyt. Huhut pitävät paikkansa – vuosi 2024 on Tempausvuosi! Tempauksessa vaikutetaan maailman menoon pilke silmäkulmassa, mutta kuitenkin tosissaan.
Hae hallopediksi Apply to become a student representative  Sök till studentrepresentant
Ajankohtaista Julkaistu:

Täydennyshaku Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi 2024

AYY hakee Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajia eli hallopedeja. Täydennyshaku on auki 12.2.–26.2.2024.
asuminen
Ajankohtaista Julkaistu:

Heti vapaat

Tutustu AYY:llä vapaina oleviin asuntoihin