Studenternas fackeltåg på självständighetsdagen ordnas inte fysiskt i år – videohälsning i stället

Studenternas fackeltåg som traditionellt infallit på självständighetsdagen ordnas inte i år på grund av coronaviruset. I stället sänder huvudstadsregionens student- och studerandekårer en gemensam videohälsning, som publiceras på självständighetsdagen 6.12.
Kuvassa videon kuvauspäivältä AYY:n airue

Studenternas fackeltåg på självständighetsdagen ordnas inte som ett fysiskt evenemang i år. Huvudstadsregionens studentkårer AUS, HUS, KonSt och SHS samt studerandekårerna METKA, Helga och Kadettitoverikunta har tillsammans beslutat att det inte är ansvarsfullt att ordna ett evenemang som samlar tusentals studerande och medborgare i det nuvarande pandemiläget. 

I stället för tåget ses i år en högtidlig videohälsning som arrangörerna publicerar via sina kanaler på sociala medier på Finlands självständighetsdag 6.12 efter kl. 18. I videon som spelats in på förhand ses självständighetsdagshälsningar från huvudstadsregionens student- och studerandekårer, Helsingfors borgmästare och Republikens president. 

Trots det exceptionella läget vill huvudstadsregionens student- och studerandekårer värna om den fina traditionen och fira självständighetsdagen utan att samlas fysiskt.

 ”Vi beslutade om detta exceptionella arrangemang i samråd med de övriga student- och studerandekårerna i huvudstadsregionen. Låt oss fira de högtidliga traditionerna och ett 103-årigt Finland på distans i år. Självständighetsdagen ger oss en utmärkt möjlighet att stanna upp, vara närvarande och uppskatta det vi har omkring oss, som den finländska naturen. Jag vill önska alla en trevlig självständighetsdag!” säger Olli Kesseli, ordförande för Aalto-universitetets studentkårs styrelse.

 

Mer information: 

Olli Kesseli, styrelseordförande, Aalto-universitetets studentkår / tfn +358 40 688 7711  

Christian Segercrantz, gemenskapsansvarig i styrelsen, Aalto-universitetets studentkår  / tfn +358 400 566 668 

 

Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för cirka 14 000 teknik-, ekonomi- och konststuderande vid Aalto-universitetet. AUS bevakar sina medlemmars intressen speciellt i högskolepolitiska och studiesociala frågor. 

Studenternas fackeltåg på självständighetsdagen är ett högtidligt evenemang som ordnats sedan 1951, där studenter marscherar iklädda sina student- eller teknologmössor med en fackla i handen. I Helsingfors har studenternas traditioner omfattat kransnedläggning på hjältegravarna på Sandudds begravningsplats och förflyttning i tåg till Senatstorget för att lyssna på festtal och körsång. 

 

Kuva: Arttu Lehtinen, HYY

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kodikas asunto Otaniemessä
Ajankohtaista Publicerat:

Infobreven till flyttande hyresgäster

Flyttar du ut ur eller in i AUS lägenhet? Fick du flyttarens infobrev till din epost? Om inte, kan du kontrollera aktuella påminnelser härifrån.
Avaimet keltaisella taustalla
Ajankohtaista Publicerat:

Allmännycklarna tas från slottsvärdarna - ge reservnyckeln till din kompis i grannen

AUS styrelse har idag på sitt möte 06/2021 beslutat ta allmännycklarna av slottsvärdarna och utreda boendevänligare alternativ till dörröppningstjänsten som servicebolaget erbjuder.
Keskellä henkilö ja teksti Hae hallopediksi
Ajankohtaista Publicerat:

Kompletterande ansökning av studentrepresentanter i Aalto-universitetets förvaltning

AYY söker de sista studentrepresentanterna för år 2021.
Ajankohtaista Publicerat:

AUS valde studentrepresentanter för 2021

Styrelsen för Aalto-universitetets studentkår valde på sitt möte den 17 december studentrepresentanterna för år 2021.