Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkuetta ei järjestetä tänä vuonna fyysisesti – tilalla videotervehdys

Perinteisesti itsenäisyyspäivänä järjestettävä opiskelijoiden soihtukulkue jää tänä vuonna välistä koronaviruksen takia. Tilalla nähdään pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien yhteinen videotervehdys, joka julkaistaan itsenäisyyspäivänä 6.12.
Kuvassa videon kuvauspäivältä AYY:n airue

Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkuetta ei järjestetä tänä vuonna fyysisenä tapahtumana. Pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat AYY, HYY, TaiYo ja SHS sekä opiskelijakunnat METKA ja Helga sekä Kadettitoverikunta ovat päättäneet yhdessä, että tuhansia opiskelijoita ja kansalaisia yhteen kokoavan tapahtuman järjestäminen ei ole vastuullista tämän hetken pandemiatilanteessa.

Kulkueen sijaan tänä vuonna nähdään juhlava videotervehdys, joka julkaistaan järjestävien tahojen sosiaalisen median kanavissa Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 18 jälkeen. Ennakkoon kuvatulla videolla nähdään pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien, Helsingin pormestarin ja Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän tervehdykset.

Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakunnat haluavat ylläpitää hienoa perinnettä ja juhlistaa itsenäisyyspäivää ilman fyysistä kokoontumista.

 ”Päädyimme poikkeukselliseen järjestelyyn yhteistuumin pääkaupunkiseudun muiden ylioppilas- ja opiskelijakuntien kanssa. Juhlikaamme arvokkaita perinteitä ja 103-vuotiasta Suomea tänä vuonna etäyhteyksin. Itsenäisyyspäivänä on loistava mahdollisuus pysähtymiseen, läsnäoloon sekä ympärillä olevien asioiden, kuten suomalaisen luonnon, arvostamiseen. Toivotan kaikille hyvää itsenäisyyspäivää!”, sanoo Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Olli Kesseli.

 

Lisätiedot:

Olli Kesseli, hallituksen puheenjohtaja, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta / puh. +358 40 688 7711 

Christian Segercrantz, hallituksen yhteisövastaava, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta / puh. +358 400 566 668

 

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on noin 14 000 Aalto-yliopiston tekniikan, kauppatieteen ja taiteen opiskelijan palvelu- ja etujärjestö. AYY toimii jäsentensä edunvalvojana erityisesti koulutuspoliittisissa ja opintososiaalisissa asioissa.

Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkue on vuodesta 1951 alkaen järjestetty arvokas tapahtuma. Helsingissä opiskelijoiden perinteisiin on kuulunut seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaan sankarihaudoille ja siirtyminen kulkueen muodossa Senaatintorille kuulemaan juhlapuheita ja kuoroja.

 

Kuva: Arttu Lehtinen, HYY

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Avaimet keltaisella taustalla
Ajankohtaista Julkaistu:

Linnanisäntien yleisavaimet poistuvat käytöstä - anna vara-avain naapurissa asuvalle kaverillesi

AYY:n hallitus on tänään kokouksessaan 06/2021 päättänyt poistaa linnanisänniltä yleisavaimet ja selvittää asukasystävällisempiä vaihtoehtoja huoltoyhtiön tarjoamalle ovenavauspalvelulle.
Keskellä henkilö ja teksti Hae hallopediksi
Ajankohtaista Julkaistu:

Täydennyshaku Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi

AYY hakee viimeisiä opiskelijaedustajia vuodelle 2021.
Kodikas asunto Otaniemessä
Ajankohtaista Julkaistu:

Muuttavien asukkaiden infokirjeet

Muutatko pois tai sisään AYY:n asuntoon? Saitko muuttajan infokirjeen sähköpostiisi? Mikäli et, voit tarkistaa ajankohtaiset muistutukset täältä.
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY valitsi hallinnon opiskelijaedustajat vuodelle 2021

Aalto yliopiston ylioppilaskunnan hallitus valitsi kokouksessaan 17.12. hallinnon opiskelijaedustajat vuodelle 2021.