Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkuetta ei järjestetä tänä vuonna fyysisesti – tilalla videotervehdys

Perinteisesti itsenäisyyspäivänä järjestettävä opiskelijoiden soihtukulkue jää tänä vuonna välistä koronaviruksen takia. Tilalla nähdään pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien yhteinen videotervehdys, joka julkaistaan itsenäisyyspäivänä 6.12.
Kuvassa videon kuvauspäivältä AYY:n airue

Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkuetta ei järjestetä tänä vuonna fyysisenä tapahtumana. Pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat AYY, HYY, TaiYo ja SHS sekä opiskelijakunnat METKA ja Helga sekä Kadettitoverikunta ovat päättäneet yhdessä, että tuhansia opiskelijoita ja kansalaisia yhteen kokoavan tapahtuman järjestäminen ei ole vastuullista tämän hetken pandemiatilanteessa.

Kulkueen sijaan tänä vuonna nähdään juhlava videotervehdys, joka julkaistaan järjestävien tahojen sosiaalisen median kanavissa Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 18 jälkeen. Ennakkoon kuvatulla videolla nähdään pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien, Helsingin pormestarin ja Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän tervehdykset.

Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakunnat haluavat ylläpitää hienoa perinnettä ja juhlistaa itsenäisyyspäivää ilman fyysistä kokoontumista.

 ”Päädyimme poikkeukselliseen järjestelyyn yhteistuumin pääkaupunkiseudun muiden ylioppilas- ja opiskelijakuntien kanssa. Juhlikaamme arvokkaita perinteitä ja 103-vuotiasta Suomea tänä vuonna etäyhteyksin. Itsenäisyyspäivänä on loistava mahdollisuus pysähtymiseen, läsnäoloon sekä ympärillä olevien asioiden, kuten suomalaisen luonnon, arvostamiseen. Toivotan kaikille hyvää itsenäisyyspäivää!”, sanoo Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Olli Kesseli.

 

Lisätiedot:

Olli Kesseli, hallituksen puheenjohtaja, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta / puh. +358 40 688 7711 

Christian Segercrantz, hallituksen yhteisövastaava, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta / puh. +358 400 566 668

 

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on noin 14 000 Aalto-yliopiston tekniikan, kauppatieteen ja taiteen opiskelijan palvelu- ja etujärjestö. AYY toimii jäsentensä edunvalvojana erityisesti koulutuspoliittisissa ja opintososiaalisissa asioissa.

Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkue on vuodesta 1951 alkaen järjestetty arvokas tapahtuma. Helsingissä opiskelijoiden perinteisiin on kuulunut seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaan sankarihaudoille ja siirtyminen kulkueen muodossa Senaatintorille kuulemaan juhlapuheita ja kuoroja.

 

Kuva: Arttu Lehtinen, HYY

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

visuaalinen_viestinta
Ajankohtaista, Rekrytointi Julkaistu:

AYY hakee visuaalisen viestinnän asiantuntijaa

Aalto-ylioppilaskunnan ylioppilaskunta (AYY) hakee visuaalisen viestinnän asiantuntijaa tekemään monipuolista visuaalista sisältöä ylioppilaskunnan tapahtuma-, vaikuttamis- ja palveluviestintään! Haku tehtävään on auki 19.12.2021 saakka.
Diversity December
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Diversity December

Keskustelemme yhteisömme moninaisuudesta sekä syrjinnän eri muodoista osana Diversity December -kampanjaamme. Tässä kampanjan aikana täydentyvässä ja päivittyvässä blogissa voit syventyä aiheeseen ja taustoihin lisää.
Kuvassa AYY:n hallitus vuodelle 2022
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n vuoden 2022 hallitus on valittu

Kokouksessaan 1.12.2021 Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi hallituksen muodostajan, Otto Usvajärven, esityksen hallituskokoonpanosta vuodelle 2022. Kokouksessa valittiin myös tuoreen edustajiston varapuheenjohtajat.
A woman with a christmas tree hat giving advices on the desk to a toy elf
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Joulun ja vuodenvaihteen UKK

Jäsenpalvelut ja palvelutoimistomme ovat lomalla 18.12.-2.1.2022., jolloin emme vastaa viesteihin. Toimistomme on suljettu myös itsenäisyyspäivänä 6.12. sekä loppiaisen jälkeisenä perjantaina 7.1.2022. Puhelinpalvelumme on avoinna 20.12.-22.12. ja 29.12.-30.12. klo 12-16 ja 31.12. klo 12-15.