Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkuetta ei järjestetä tänä vuonna fyysisesti – tilalla videotervehdys

Perinteisesti itsenäisyyspäivänä järjestettävä opiskelijoiden soihtukulkue jää tänä vuonna välistä koronaviruksen takia. Tilalla nähdään pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien yhteinen videotervehdys, joka julkaistaan itsenäisyyspäivänä 6.12.
Kuvassa videon kuvauspäivältä AYY:n airue

Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkuetta ei järjestetä tänä vuonna fyysisenä tapahtumana. Pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat AYY, HYY, TaiYo ja SHS sekä opiskelijakunnat METKA ja Helga sekä Kadettitoverikunta ovat päättäneet yhdessä, että tuhansia opiskelijoita ja kansalaisia yhteen kokoavan tapahtuman järjestäminen ei ole vastuullista tämän hetken pandemiatilanteessa.

Kulkueen sijaan tänä vuonna nähdään juhlava videotervehdys, joka julkaistaan järjestävien tahojen sosiaalisen median kanavissa Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 18 jälkeen. Ennakkoon kuvatulla videolla nähdään pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien, Helsingin pormestarin ja Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän tervehdykset.

Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakunnat haluavat ylläpitää hienoa perinnettä ja juhlistaa itsenäisyyspäivää ilman fyysistä kokoontumista.

 ”Päädyimme poikkeukselliseen järjestelyyn yhteistuumin pääkaupunkiseudun muiden ylioppilas- ja opiskelijakuntien kanssa. Juhlikaamme arvokkaita perinteitä ja 103-vuotiasta Suomea tänä vuonna etäyhteyksin. Itsenäisyyspäivänä on loistava mahdollisuus pysähtymiseen, läsnäoloon sekä ympärillä olevien asioiden, kuten suomalaisen luonnon, arvostamiseen. Toivotan kaikille hyvää itsenäisyyspäivää!”, sanoo Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Olli Kesseli.

Lisätiedot:

Olli Kesseli, hallituksen puheenjohtaja, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta / puh. +358 40 688 7711 

Christian Segercrantz, hallituksen yhteisövastaava, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta / puh. +358 400 566 668

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on noin 14 000 Aalto-yliopiston tekniikan, kauppatieteen ja taiteen opiskelijan palvelu- ja etujärjestö. AYY toimii jäsentensä edunvalvojana erityisesti koulutuspoliittisissa ja opintososiaalisissa asioissa.

Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkue on vuodesta 1951 alkaen järjestetty arvokas tapahtuma. Helsingissä opiskelijoiden perinteisiin on kuulunut seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaan sankarihaudoille ja siirtyminen kulkueen muodossa Senaatintorille kuulemaan juhlapuheita ja kuoroja.

Kuva: Arttu Lehtinen, HYY

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Many people standing and smiling for a group picture
Ajankohtaista Julkaistu:

Ilmoittautuminen AYY:n SYL-liittokokousdelegaatioon ja ehdokkaaksi SYLin hallitukseen on nyt avattu!

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL edustaa yliopisto-opiskelijoita valtakunnallisessa päätöksenteossa. SYL:n vaikuttamistyötä ohjaava toimintasuunnitelma ja linjapaperi hyväksytään liittokokouksessa, jossa valitaan myös liiton hallitus. Vuoden 2024 liittokokous pidetään 15.-16.11.2024. Tästä uutisesta löydät ohjeet AYY:n SYLin liittokokouksen delegaatioon ilmoittautumisesta ja AYY:n SYLin hallitusehdokkaaksi asettumisesta.
vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa