Nea Baarman börjar som AUS chef för påverkan och kommunikation

Nea Baarman har blivit vald till Aalto-universitetets studentkårs nya chef för påverkan och kommunikation.
Nea Baarman hymyilee

Nea Baarman som valts till AUS chef för påverkan och kommunikation inledde sin uppgift på deltid i slutet av oktober och på heltid 7.11.2022. Arbetet har börjat fartfyllt med introduktioner.

Baarman, teologie kandidat och student i samhällsvetenskaper, beskriver sig själv som en ”erfaren föreningsråtta”. Hon har redan under ett årtiondes tid hunnit samla på sig erfarenhet från ungdomsorganisationer. På sina tidigare arbetsplatser har Baarman även koordinerat flyktingförläggningars verksamhet och frivilligarbete, påverkat i utvecklingssamarbetsorganisationer och varit huvudredaktör för Europaungas sakkunnig- och föreningstidning. Hon studerar internationell krishantering och socialt arbete på magisternivå.

”Jag sökte till AUS då jag själv som student anser att intressebevakning är viktigt. Efter coronakrisen har jag sett många utvecklingsobjekt inom studentintressebevakningen och önskar få påverka studenternas välbefinnande genom mitt arbete. Jag väntar på att få använda och tillämpa mitt kunnande från föreningsfältet och lära mig nytt”, gläder sig Baarman.

Den färska chefen för påverkan och kommunikation förhåller sig entusiastiskt men ödmjukt till sitt nya jobb. Påverkan ligger nära Baarmans hjärta så de nya vindarna på arbetsfältet gläder. Som chef leder Baarman AUS team för påverkan och kommunikation, fungerar som chef för sakkunniga och representerar sina sektorer i ledningsgruppen.

”Det är fantastiskt att få en föreningsveteran som Nea till vår arbetsgemenskap. Hon ger säkert nya perspektiv på vår studentkårs kommunikation och påverkan” konstaterar AUS verksamhetsledare Antti Ilmavirta.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Sök till delegationen
Ajankohtaista Publicerat:

Nöj dig inte med att gnälla, sök till delegationen

Du kan anmäla dig som kandidat för delegationsvalet fram till 2.10 kl. 16.
Hae vapaaehtoiseksi
Ajankohtaista Publicerat:

Sök till volontär

Det är din möjlighet att få göra världens bästa studentliv.
Mies hymyilee värikkäässä paidassa
Ajankohtaista Publicerat:

AUS nominerar Totti Korpua som kandidat till FSFs styrelse 2024

Aalto-universitetets studentkår nominerar Totti Korpua till styrelsen för Finlands studentkårers förbund. Styrelsen väljs på förbundsmötet den 17-18 november 2023 i Tammerfors.
"Vi kräver ryggrad av beslutsfattarna för att rensa ut rasism"
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Vi kräver ryggrad av beslutsfattarna för att rensa ut rasism

Studentkårerna AUS, HUS, ISYY, JYY, SHS, TYY, TREY, VYY, ÅAS, OYY, LTKY och KonSt är bestörta över den nuvarande rasismdiskussionen i samhället och kräver konkreta åtgärder för att rensa ut rasismen. Inflytelserika människors rasistiska utlopp har visat vad som är felet i rasismdebatten: man lyssnar inte på människor som är mål för rasism, rasistiska kommentarer underskattas och kvitteras som skämt och diskussionen vältras över ämnet. Vi behöver antirasistiska gärningar, förståelse och solidaritet.