#LuovutusAalto -blodgivningskampanjen pågår 1.9–30.11.2021

Delta och rädda liv! I Finland behövs varje vardag 800 frivilliga blodgivare för att 40 000 svårt sjuka patienter årligen ska få den vård de behöver. Därför utmanar Aalto-universitetets studentkår igen alla sina föreningar att ge blod för allas vårt bästa i kampanjen #LuovutusAalto!
LuovutusAalto 1.9.-30.11.2021

Höstens 2021 kampanj 1.9.–30.11.

Höstens kampanj startar den 1 september. Det är lätt att börjamed blodgivningen i Dipoli onsdagen den 15 september kl. 11:30–16. Blodtjänst har ett infobord i huvudentrén under blodgivningen och berättar gärna om blodgivning och kriterierna för att kunna ge blod.

De föreningar som totalt sett och i relation till sitt medlemsantal gett mest blod vinner en AUS-bastu för en kväll, ett diplom från Blodtjänst och mängder av gott humör. Dessutom får blodgivarna ett årligt halarmärke från Blodtjänsten i samband med blodgivningen. Om du ger blod en gång hjälper du tre patienter. Läs anvisningarna nedan och rädda liv.

Här kan du läsa om säkerhetsinstruktionerna som gäller i bloddoneringen på grund av coronaviruset.

Hur fungerar det?

1. Registrera din förenings BlodGrupp här (på finska). Döp gruppen AYY + föreningens namn.

Har din förening redan deltagit i kampanjen #LuovutusAalto några år sedan? Då behöver ni inte registrera en ny grupp. Ni kan uppdatera gruppens information om det behövs. Om ni vill byta kontaktperson för en grupp som registrerats tidigare ska ni skicka e-post till adressen [email protected].

2. Gå ensam eller i grupp till Blodtjänsts verksamhetsställe och ge blod. Boka tid på förhand: veripalvelu.fi/ajanvaraus. Varje person ska ha en egen bokning. Kom ihåg att uppge BlodGruppens namn när du ger blod! Du måste ta med dig ett officiellt bildförsett identitetsbevis med en finländsk personbeteckning till blodgivningen. Det lönar sig att reservera cirka en timme för blodgivningen.

4. Alla donationer som gjorts under tiden 1.9–30.11 räknas in i kampanjsaldot, så länge du kommer ihåg att uppge namnet på din BlodGrupp när du ger blod. Du kan ge blod på vilket som helst av Blodtjänsts verksamhetsställen eller blodgivningsevenemang från Hangö till Rovaniemi.

5. Nervös? Ingen fara! På Blodtjänsts webbplats finns detaljerade anvisningar om vad du ska göra och vad som händer under blodgivningen. Gör också testet Kan jag donera på förhand. Har du frågor om blodgivning kan du ringa Blodtjänsts avgiftsfria infonummer 0800 0 5801 (Blodtjänst svarar vardagar kl. 8–17).

6. Dela upplevelsen! Sprid ordet om kampanjen till dina studiekamrater och använd hashtaggarna #LuovutusAalto och #VeriRyhmä i de sociala medierna.

Var kan jag donera?

Blodgivningsevenemang i Esbo:

Otnäs, Dipolis Palaver-sal 15.9 och 24.11 kl. 11:30–16.

Alberga, Sellosalen 6.9 kl. 17–19.

Nära St:Michels kampus ordnas en blodgivningsevenemang i Konsert- och kongresshuset Mikaeli den 15.9 kl. 12:30–17:30.

På huvudstadsregionen ligger även tre blodgivningsbyråer:

Esbo blodgivningsbyrå, Köpcentret Iso Omena (Finnviksvägen 1), servicetorget (3 vån.).

Helsingfors, Sanomahusets blodtjänstbyrå, Tölöviksgatan 2 (2 vån.).

Helsingfors, Stenhagens blodtjänstbyrå, Stenhagsvägen 7. 

Använd Blodtjänsts söktjänst för att hitta blodtjänstbyråer och blodgivningar nära dig: veripalvelu.fi/luovutuspaikat.

Frågor?

Blodtjänsts avgiftsfria infonummer vardagar kl. 8–17 ger råd om du har frågor kring blodgivning. Ring: 0800 0 5801

Om du har frågor om kampanjen #LuovutusAalto eller om anmälningen hjälper AUS kommunikationssakkunnig Julia Wihuri: [email protected].

Nu räddar hela AUS liv tillsammans – #LuovutusAalto

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.