#LuovutusAalto-verenluovutuskampanja käynnissä 1.9.–30.11.2021

Tule mukaan pelastamaan henkiä! Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 800 vapaaehtoista verenluovuttajaa, jotta vuoden aikana noin 40 000 vakavasti sairasta potilasta saavat tarvitsemansa hoidon. Siksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta haastaa pitkästä aikaa kaikki piirissään toimivat järjestöt ja muut aaltolaiset porukat luovuttamaan yhteisen hyvän nimissä #LuovutusAalto-kampanjassa!
LuovutusAalto 1.9.-30.11.2021

Syksyn 2021 kampanja 1.9.–30.11.

Syksyn #LuovutusAalto-verenluovutuskampanja käynnistyy 1.9. Heti alkumetreillä on kätevää käydä Dipolin verenluovutustilaisuudessa keskiviikkona 15.9. klo 11:30–16. Pääaulassa sijaitsee luovutuksen ajan Veripalvelun infopiste, jossa voi poiketa juttelemassa verenluovutuksesta ja sen kriteereistä.

Määrällisesti ja jäsenmääräänsä nähden prosentuaalisesti eniten luovuttaneet järjestöt voittavat käyttöönsä AYY:n tarjoamat saunatilat, Veripalvelun kunniakirjan ja suuret määrät hyvää mieltä ja glooriaa. Kaikki luovuttajat saavat luovutuksen yhteydessä Veripalvelun vuosittaisen haalarimerkin. Yhdellä luovutuksella autat kolmea potilasta. Lue alta ohjeet ja tule mukaan pelastamaan henkiä.

Täällä voit tutustua Veripalvelun koronaan liittyviin varotoimiin.

Miten toimin?

1. Rekisteröi järjestösi VeriRyhmä täällä. Nimeä ryhmä AYY + järjestösi nimi.

Onko järjestösi jo osallistunut #LuovutusAalto-kampanjaan aikaisempien vuosien aikana? Teidän ei tarvitse perustaa uutta ryhmää. Voit halutessasi päivittää olemassa olevan VeriRyhmäsi tietoja. Jos haluatte vaihtaa aiemmin perustetun ryhmänne yhteyshenkilön, laittakaa sähköpostia osoitteeseen [email protected].

2. Käy yksin tai yhdessä luovuttamassa verta missä tahansa verenluovutuspaikassa. Muista varata luovutusaika osoitteesta veripalvelu.fi/ajanvaraus. Jokaiselle luovuttajalle tulee tehdä oma ajanvaraus. Muista ilmoittaa luovutuksen yhteydessä VeriRyhmäsi nimi! Mukaan luovutukseen pitää ottaa virallinen valokuvallinen henkilöllisyystodistus, jossa on Suomen henkilötunnus. Luovutukseen kannattaa varata noin tunti aikaa.

4. Kaikki aikavälillä 1.9.–30.11. tehdyt luovutukset lasketaan mukaan kampanjasaldoon, kunhan muistat ilmoittaa luovuttamaan tullessasi VeriRyhmäsi nimen. Voit siis käydä luovuttamassa verta Hangosta Rovaniemelle missä tahansa Veripalvelun verenluovutuspaikassa tai verenluovutustilaisuudessa.

5. Jännittääkö? Ei hätää. Veripalvelun nettisivulta voit lukea yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten verenluovutuksessa toimitaan ja mitä siellä tapahtuu. Etukäteen kannattaa myös tehdä nopea testi sovinkoluovuttajaksi.fi. Jos sinulla on kysyttävää verenluovutusta koskien, voit soittaa Veripalvelun maksuttomaan infopuhelimeen numerossa 0800 0 5801 (Veripalvelu vastaa arkisin klo 8–17).

6. Jaa kokemuksesi! Kerro kampanjasta myös opiskelukavereillesi ja käytä sosiaalisessa mediassa hashtagejä #LuovutusAalto ja #VeriRyhmä.

Missä voin luovuttaa?

Espoon verenluovutustilaisuudet:

Otaniemi, Dipolin Palaver-sali 15.9. ja 24.11. klo 11:30–16

Leppävaara, Sellosali 6.9. klo 17–19.

Mikkelin kampusta lähimpänä on Konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa järjestettävä luovutustilaisuus 15.9. klo 12:30–17:30.

Pääkaupunkiseudulla on myös kolme verenluovutustoimistoa:

Veripalvelu Espoo, Kauppakeskus Iso Omena (Suomenlahdentie 1), palvelutorikerros (3. krs).

Veripalvelu Helsinki, Sanomatalo, Töölönlahdenkatu 2 (2. krs).

Veripalvelu Helsinki, Kivihaka, Kivihaantie 7.

Voit etsiä verenluovutustoimistoja ja -tilaisuuksia muualta Suomesta Veripalvelun haulla veripalvelu.fi/luovutuspaikat.

Kysyttävää?

Veripalvelun maksuton infonumero neuvoo verenluovutusta koskevissa kysymyksissä arkisin klo 8–17. Soita: 0800 0 5801

Jos sinulla on kysyttävää #LuovutusAalto-kampanjasta tai ilmoittautumisesta, AYY:n viestintäasiantuntija Julia Wihuri auttaa: julia.wihuri(a)ayy.fi

Pelastetaan henkiä yhdessä koko AYY:n voimin – #LuovutusAalto!
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

visuaalinen_viestinta
Ajankohtaista, Rekrytointi Julkaistu:

AYY hakee visuaalisen viestinnän asiantuntijaa

Aalto-ylioppilaskunnan ylioppilaskunta (AYY) hakee visuaalisen viestinnän asiantuntijaa tekemään monipuolista visuaalista sisältöä ylioppilaskunnan tapahtuma-, vaikuttamis- ja palveluviestintään! Haku tehtävään on auki 19.12.2021 saakka.
Diversity December
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Diversity December

Keskustelemme yhteisömme moninaisuudesta sekä syrjinnän eri muodoista osana Diversity December -kampanjaamme. Tässä kampanjan aikana täydentyvässä ja päivittyvässä blogissa voit syventyä aiheeseen ja taustoihin lisää.
Kuvassa AYY:n hallitus vuodelle 2022
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n vuoden 2022 hallitus on valittu

Kokouksessaan 1.12.2021 Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi hallituksen muodostajan, Otto Usvajärven, esityksen hallituskokoonpanosta vuodelle 2022. Kokouksessa valittiin myös tuoreen edustajiston varapuheenjohtajat.
A woman with a christmas tree hat giving advices on the desk to a toy elf
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Joulun ja vuodenvaihteen UKK

Jäsenpalvelut ja palvelutoimistomme ovat lomalla 18.12.-2.1.2022., jolloin emme vastaa viesteihin. Toimistomme on suljettu myös itsenäisyyspäivänä 6.12. sekä loppiaisen jälkeisenä perjantaina 7.1.2022. Puhelinpalvelumme on avoinna 20.12.-22.12. ja 29.12.-30.12. klo 12-16 ja 31.12. klo 12-15.