#LuovutusAalto-verenluovutuskampanja käynnissä 1.9.–30.11.2021

Tule mukaan pelastamaan henkiä! Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 800 vapaaehtoista verenluovuttajaa, jotta vuoden aikana noin 40 000 vakavasti sairasta potilasta saavat tarvitsemansa hoidon. Siksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta haastaa pitkästä aikaa kaikki piirissään toimivat järjestöt ja muut aaltolaiset porukat luovuttamaan yhteisen hyvän nimissä #LuovutusAalto-kampanjassa!
LuovutusAalto 1.9.-30.11.2021

Syksyn 2021 kampanja 1.9.–30.11.

Syksyn #LuovutusAalto-verenluovutuskampanja käynnistyy 1.9. Heti alkumetreillä on kätevää käydä Dipolin verenluovutustilaisuudessa keskiviikkona 15.9. klo 11:30–16. Pääaulassa sijaitsee luovutuksen ajan Veripalvelun infopiste, jossa voi poiketa juttelemassa verenluovutuksesta ja sen kriteereistä.

Määrällisesti ja jäsenmääräänsä nähden prosentuaalisesti eniten luovuttaneet järjestöt voittavat käyttöönsä AYY:n tarjoamat saunatilat, Veripalvelun kunniakirjan ja suuret määrät hyvää mieltä ja glooriaa. Kaikki luovuttajat saavat luovutuksen yhteydessä Veripalvelun vuosittaisen haalarimerkin. Yhdellä luovutuksella autat kolmea potilasta. Lue alta ohjeet ja tule mukaan pelastamaan henkiä.

Täällä voit tutustua Veripalvelun koronaan liittyviin varotoimiin.

Miten toimin?

1. Rekisteröi järjestösi VeriRyhmä täällä. Nimeä ryhmä AYY + järjestösi nimi.

Onko järjestösi jo osallistunut #LuovutusAalto-kampanjaan aikaisempien vuosien aikana? Teidän ei tarvitse perustaa uutta ryhmää. Voit halutessasi päivittää olemassa olevan VeriRyhmäsi tietoja. Jos haluatte vaihtaa aiemmin perustetun ryhmänne yhteyshenkilön, laittakaa sähköpostia osoitteeseen [email protected].

2. Käy yksin tai yhdessä luovuttamassa verta missä tahansa verenluovutuspaikassa. Muista varata luovutusaika osoitteesta veripalvelu.fi/ajanvaraus. Jokaiselle luovuttajalle tulee tehdä oma ajanvaraus. Muista ilmoittaa luovutuksen yhteydessä VeriRyhmäsi nimi! Mukaan luovutukseen pitää ottaa virallinen valokuvallinen henkilöllisyystodistus, jossa on Suomen henkilötunnus. Luovutukseen kannattaa varata noin tunti aikaa.

4. Kaikki aikavälillä 1.9.–30.11. tehdyt luovutukset lasketaan mukaan kampanjasaldoon, kunhan muistat ilmoittaa luovuttamaan tullessasi VeriRyhmäsi nimen. Voit siis käydä luovuttamassa verta Hangosta Rovaniemelle missä tahansa Veripalvelun verenluovutuspaikassa tai verenluovutustilaisuudessa.

5. Jännittääkö? Ei hätää. Veripalvelun nettisivulta voit lukea yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten verenluovutuksessa toimitaan ja mitä siellä tapahtuu. Etukäteen kannattaa myös tehdä nopea testi sovinkoluovuttajaksi.fi. Jos sinulla on kysyttävää verenluovutusta koskien, voit soittaa Veripalvelun maksuttomaan infopuhelimeen numerossa 0800 0 5801 (Veripalvelu vastaa arkisin klo 8–17).

6. Jaa kokemuksesi! Kerro kampanjasta myös opiskelukavereillesi ja käytä sosiaalisessa mediassa hashtagejä #LuovutusAalto ja #VeriRyhmä.

Missä voin luovuttaa?

Espoon verenluovutustilaisuudet:

Otaniemi, Dipolin Palaver-sali 15.9. ja 24.11. klo 11:30–16

Leppävaara, Sellosali 6.9. klo 17–19.

Mikkelin kampusta lähimpänä on Konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa järjestettävä luovutustilaisuus 15.9. klo 12:30–17:30.

Pääkaupunkiseudulla on myös kolme verenluovutustoimistoa:

Veripalvelu Espoo, Kauppakeskus Iso Omena (Suomenlahdentie 1), palvelutorikerros (3. krs).

Veripalvelu Helsinki, Sanomatalo, Töölönlahdenkatu 2 (2. krs).

Veripalvelu Helsinki, Kivihaka, Kivihaantie 7.

Voit etsiä verenluovutustoimistoja ja -tilaisuuksia muualta Suomesta Veripalvelun haulla veripalvelu.fi/luovutuspaikat.

Kysyttävää?

Veripalvelun maksuton infonumero neuvoo verenluovutusta koskevissa kysymyksissä arkisin klo 8–17. Soita: 0800 0 5801

Jos sinulla on kysyttävää #LuovutusAalto-kampanjasta tai ilmoittautumisesta, AYY:n viestintäasiantuntija Julia Wihuri auttaa: julia.wihuri(a)ayy.fi

Pelastetaan henkiä yhdessä koko AYY:n voimin – #LuovutusAalto!
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Pictured AYY board members 2023 smiling and holding plants
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n vuoden 2023 hallitus on valittu

Kokouksessaan 24.11.2022 Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi hallituksen muodostajan, Ida Parkkisen, esityksen hallituskokoonpanosta vuodelle 2023. Kokouksessa valittiin myös edustajiston varapuheenjohtajat.
kuvassa Antti Regelin nojaa seinään ja hymyilee
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Antti Regelin valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2023

Antti Regelin on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäseneksi vuodelle 2023. Espoon Korpilammella 18.–19.11. pidetty liittokokous äänesti hallituksen jäsenistä lauantai-iltana.
Nea Baarman hymyilee
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Nea Baarman aloittaa AYY:n vaikuttamisen ja viestinnän päällikkönä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan uudeksi vaikuttamisen ja viestinnän päälliköksi on valittu Nea Baarman.
Aalto-yliopiston metroasema
Ajankohtaista Julkaistu:

HSL:n hallitus teki 1.11. päätöksiä opiskelijan etuuksista

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta seuraa tilannetta ja on valmis puuttumaan epäkohtiin jatkossakin.