Konstantin Kouzmitchev har valts till ordförande för Finlands studentkårers förbund för år 2022

Ordföranden valdes på fredagen på förbundsmötet som ordnas 19–20.11 i Korpilampi i Esbo.
Konstantin Kouzmitchev

Konstantin Kouzmitchev har valts till ordförande för Finlands studentkårers förbund för år 2022. Ordföranden valdes på fredagen på förbundsmötet som ordnas 19–20.11 i Korpilampi i Esbo.

”Det är en stor ära att få leda studentrörelsen nästa år! Jag är oerhört tacksam för och tagen av förtroendet som förbundsmötet har givit mig. Nästa år kommer vi hos FSF jobba av alla krafter för en bättre morgondag för studerande. Under min ledning kommer FSF att se till att vi kan garantera ett välmående samhälle även för framtida generationer”, kommenterar Kouzmitchev.

Kouzmitchev agerar i år som styrelsemedlem för Finlands studentkårers förbund och ansvarar för EU, European Students’ Union och internationella studerande. Kouzmitchev har tidigare verkat som teamledare bland annat hos Slush, Wave Ventures och Junction. Han har verkat i Aalto-universitetets studentkårs delegation under åren 2020–2021.

Förbundsmötet väljer FSF:s styrelse och beslutar om förbundets verksamhet för 2022. Finlands studentkårers förbund representerar över 130 000 universitetsstuderande. Förbundet påverkar utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor.   

Mer information:

Konstantin Kouzmitchev, 050 403 9529

Chef för kommunikationen och påverkansarbetet Laura Luoto, 040 575 9092

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.