Konstantin Kouzmitchev har valts till ordförande för Finlands studentkårers förbund för år 2022

Ordföranden valdes på fredagen på förbundsmötet som ordnas 19–20.11 i Korpilampi i Esbo.
Konstantin Kouzmitchev

Konstantin Kouzmitchev har valts till ordförande för Finlands studentkårers förbund för år 2022. Ordföranden valdes på fredagen på förbundsmötet som ordnas 19–20.11 i Korpilampi i Esbo.

”Det är en stor ära att få leda studentrörelsen nästa år! Jag är oerhört tacksam för och tagen av förtroendet som förbundsmötet har givit mig. Nästa år kommer vi hos FSF jobba av alla krafter för en bättre morgondag för studerande. Under min ledning kommer FSF att se till att vi kan garantera ett välmående samhälle även för framtida generationer”, kommenterar Kouzmitchev.

Kouzmitchev agerar i år som styrelsemedlem för Finlands studentkårers förbund och ansvarar för EU, European Students’ Union och internationella studerande. Kouzmitchev har tidigare verkat som teamledare bland annat hos Slush, Wave Ventures och Junction. Han har verkat i Aalto-universitetets studentkårs delegation under åren 2020–2021.

Förbundsmötet väljer FSF:s styrelse och beslutar om förbundets verksamhet för 2022. Finlands studentkårers förbund representerar över 130 000 universitetsstuderande. Förbundet påverkar utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor.   

 

Mer information:

Konstantin Kouzmitchev, 050 403 9529

Chef för kommunikationen och påverkansarbetet Laura Luoto, 040 575 9092

 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

AYY:n punatiilinen Miestentien-rakennus ja kylmä bensa-asema. Etualalla maantie ja tienviitat kehä 1:lle, leppävaaraan, keilaniemeen ja munkkiniemeen.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS har beslutat sälja bostadsobjekt i Helsingfors - samtidigt planläggs mer studentboende i Otnäs

AUS har beslutat sälja bostadsobjekt i Helsingfors. Samtidigt planläggs mer studentboende i Otnäs.
Suvi Vendelin
Ajankohtaista Publicerat:

Studerandens röst hörs i Aaltos styrelseutnämningskommitté

Arkitekturstudent Suvi Vendelin har som första student fått tillträde till Aalto-universitetets styrelseutnämningskommitté (eng. BNC Board Nomination Committee) som studentmedlem. Hon deltog på sitt första möte i maj 2021 och får fortsätta i kommittén i ett år till.
Historiallisessa kuvassa kaksi henkilöä eduskuntatalon portailla pitävät kylttejä, joissa lukee "kehotamme homoseksuaalisuuteen" ja "olen hintti 25 tuntia vuorokaudessa".
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför firas Pride fortfarande?

Till äran av Pridemånaden belyser regnbågsstudentförening GAYY:s styrelse pride-rörelsens historia i denna blogg. Befrämjandet av könsminoriteters och sexuella minoriteters rättigheter och jämlikhet har hittills gått fram längs en en lång och stenig stig. Genom att förstå historien får vi en bättre bild av nuläget och vilka saker som förändrats och vad som ännu behöver förändras. Lyckligtvis blir samhället till en bättre plats men förändringen sker inte av sig själv.
Asukkaan UKK
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AYYkamoista asumista - nytt nyhetsbrev för AUS invånare

Invånarnas nyhetsbrev svarar på önskan, att informera om aktuella boendeärenden per epost, som uppkom i invånarenkäten. Nyhetsbrevet utkommer ungefär fem gånger per år.