Kan jag få större bostadsbidrag om hyran höjs?

I och med de ökade kostnaderna har flera studentbostadsaktörer varit tvungna att höja hyrorna. Det är möjligt söka mer stöd för boendet om boendekostnaderna stiger.
An open laptop on the table next to a coffee cup.

I och med de ökade kostnaderna har flera studentbostadsaktörer liksom även Aalto-universitetets studentkår varit tvungna att höja hyrorna. I bostadsbasen som staten finansierar fastställs hyrorna enligt självkostnadsprincipen. Det här betyder att hyran krävs på basis av bostadens finansieringsutgifter och underhållsutgifter. När de här kostnaderna stiger måste man höja hyrespriserna. Vi har ändå strävat att hålla höjningarna måttliga oberoende av kostnadspressen.
 
Du kan söka mer stöd för boendet om boendekostnaderna stiger med över 50 euro per månad. En förändring på under 50 euro inverkar ändå inte på bostadsbidraget. Mer information om hyreshöjningarnas inverkan på bostadsbidraget finns på FPA:s webbplats. Via FPA:s sida kan man även ansöka om granskning av bostadsbidraget då boendekostnaderna förändras.
 
Du kan läsa mer allmänt om studentbostädernas hyreshöjningar i Suomen opiskelija asunnot (SOA):s  meddelande (på finska).

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Publicerat:

Förhandsbokning av lokaler för hösten 2023

Föreningarna som verkar inom AUS har rätt att boka bastu-, fest- och möteslokaler som hyrs ut på förhand. Under den här bokningsrundan kan lokalerna bokas för tiden 7.8.2023 - 7.1.2024.
Riksdagsvalet 2023
Ajankohtaista Publicerat:

Riksdagsvalet 2023

Riksdagsvalet ordnas återigen denna vår. Se nedan datumen för de viktigaste valevenemangen.
kuvassa kaksi taulua museon seinällä
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS konstsamlingar har kompletterats - verken utställda på Museet för studerandekultur

Aalto-universitetets studentkårs konstsamling kompletterades med sju konstverk. Konstverken finns till påseende i Museet för studerandekultur som studentkåren upprätthåller och har öppet på söndagar kl.14-16.
Sauna
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Basturna åter i bruk från 1.3.2023

Aalto-universitetets studentkår beslutade öppna basturna i sina hyreslokaler samt invånarnas egna bastuturer redan 1.3 med avvikelse från det tidigare beslutet.