Kan jag få större bostadsbidrag om hyran höjs?

I och med de ökade kostnaderna har flera studentbostadsaktörer varit tvungna att höja hyrorna. Det är möjligt söka mer stöd för boendet om boendekostnaderna stiger.
An open laptop on the table next to a coffee cup.

I och med de ökade kostnaderna har flera studentbostadsaktörer liksom även Aalto-universitetets studentkår varit tvungna att höja hyrorna. I bostadsbasen som staten finansierar fastställs hyrorna enligt självkostnadsprincipen. Det här betyder att hyran krävs på basis av bostadens finansieringsutgifter och underhållsutgifter. När de här kostnaderna stiger måste man höja hyrespriserna. Vi har ändå strävat att hålla höjningarna måttliga oberoende av kostnadspressen.
 
Du kan söka mer stöd för boendet om boendekostnaderna stiger med över 50 euro per månad. En förändring på under 50 euro inverkar ändå inte på bostadsbidraget. Mer information om hyreshöjningarnas inverkan på bostadsbidraget finns på FPA:s webbplats. Via FPA:s sida kan man även ansöka om granskning av bostadsbidraget då boendekostnaderna förändras.
 
Du kan läsa mer allmänt om studentbostädernas hyreshöjningar i Suomen opiskelija asunnot (SOA):s  meddelande (på finska).

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Sök till delegationen
Ajankohtaista Publicerat:

Nöj dig inte med att gnälla, sök till delegationen

Du kan anmäla dig som kandidat för delegationsvalet fram till 2.10 kl. 16.
Hae vapaaehtoiseksi
Ajankohtaista Publicerat:

Sök till volontär

Det är din möjlighet att få göra världens bästa studentliv.
Mies hymyilee värikkäässä paidassa
Ajankohtaista Publicerat:

AUS nominerar Totti Korpua som kandidat till FSFs styrelse 2024

Aalto-universitetets studentkår nominerar Totti Korpua till styrelsen för Finlands studentkårers förbund. Styrelsen väljs på förbundsmötet den 17-18 november 2023 i Tammerfors.
"Vi kräver ryggrad av beslutsfattarna för att rensa ut rasism"
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Vi kräver ryggrad av beslutsfattarna för att rensa ut rasism

Studentkårerna AUS, HUS, ISYY, JYY, SHS, TYY, TREY, VYY, ÅAS, OYY, LTKY och KonSt är bestörta över den nuvarande rasismdiskussionen i samhället och kräver konkreta åtgärder för att rensa ut rasismen. Inflytelserika människors rasistiska utlopp har visat vad som är felet i rasismdebatten: man lyssnar inte på människor som är mål för rasism, rasistiska kommentarer underskattas och kvitteras som skämt och diskussionen vältras över ämnet. Vi behöver antirasistiska gärningar, förståelse och solidaritet.