Voiko asumistukea saada lisää, jos vuokra nousee?

Kustannusten nousun myötä useat opiskelija-asuntotoimijat ovat joutuneet korottamaan vuokriaan. Kelalta voi hakea korotusta asumistukeen, jos asumismenot kasvavat.
An open laptop on the table next to a coffee cup.

Kustannusten nousun myötä useat opiskelija-asuntotoimijat, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta mukaan lukien, ovat joutuneet nostamaan vuokriaan. Valtion rahoittamissa asuntokannassa vuokrat määräytyvät omaskustannusperiaatteen mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että vuokra peritään asunnon rahoitusmenojen ja ylläpitomenojen perusteella. Kun nämä kustannukset nousevat, täytyy vuokrahintojakin nostaa. Korotuksia on kuitenkin pyritty pitämään maltillisina kustannuspaineista huolimatta.

Kelalta voi hakea lisää tukea asumiseen, mikäli asumismenot nousevat yli 50 euroa kuukaudessa. Alle 50 euron muutos asumismenoissa ei kuitenkaan vaikuta asumistukeen. Lisää tietoa vuokrankorotusten vaikutuksesta asumistukeen löytyy Kelan sivuilta. Kelan sivuston kautta voi myös hakea asumistuen tarkistusta asumismenojen muuttuessa.

Opiskelija-asuntojen vuokrien noususta yleisesti voit lukea Suomen opiskelija asuntojen (SOA) tiedotteesta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Julkaistu:

Tilojen ennakkovarauskierros syksylle 2023

AYY:n piirissä olevilla yhdistyksillä on ennakkovarausoikeus kertavuokrattaviin sauna-, juhla- ja kokoustiloihin. Tällä varauskierroksella voi varata tiloja aikavälille ma 7.8.2023 - su 7.1.2024.
Eduskuntavaalit 2023
Ajankohtaista Julkaistu:

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit järjestetään taas tänä keväänä. Katso alta vaalien tärkeät tapahtumat ja päivämäärät.
kuvassa kaksi taulua museon seinällä
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n taidekokoelmaan täydennyksiä - teokset esillä Opiskelijakulttuurimuseossa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan taidekokoelmaa täydennettiin seitsemällä taideteoksella. Teokset ovat esillä ylioppilaskunnan ylläpitämässä Opiskelijakulttuurimuseossa, joka on auki sunnuntaisin klo 14–16.
Sauna
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Saunat takaisin käyttöön 1.3.2023

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta päätti avata kertavuokrattavien tilojensa saunat sekä asukkaiden omat saunavuorot aiemmasta päätöksestä poiketen jo 1.3.2023