Voiko asumistukea saada lisää, jos vuokra nousee?

Kustannusten nousun myötä useat opiskelija-asuntotoimijat ovat joutuneet korottamaan vuokriaan. Kelalta voi hakea korotusta asumistukeen, jos asumismenot kasvavat.
An open laptop on the table next to a coffee cup.

Kustannusten nousun myötä useat opiskelija-asuntotoimijat, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta mukaan lukien, ovat joutuneet nostamaan vuokriaan. Valtion rahoittamissa asuntokannassa vuokrat määräytyvät omaskustannusperiaatteen mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että vuokra peritään asunnon rahoitusmenojen ja ylläpitomenojen perusteella. Kun nämä kustannukset nousevat, täytyy vuokrahintojakin nostaa. Korotuksia on kuitenkin pyritty pitämään maltillisina kustannuspaineista huolimatta.

Kelalta voi hakea lisää tukea asumiseen, mikäli asumismenot nousevat yli 50 euroa kuukaudessa. Alle 50 euron muutos asumismenoissa ei kuitenkaan vaikuta asumistukeen. Lisää tietoa vuokrankorotusten vaikutuksesta asumistukeen löytyy Kelan sivuilta. Kelan sivuston kautta voi myös hakea asumistuen tarkistusta asumismenojen muuttuessa.

Opiskelija-asuntojen vuokrien noususta yleisesti voit lukea Suomen opiskelija asuntojen (SOA) tiedotteesta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

smiling board members posing together
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallitus vuodelle 2024 on valittu

AYY:n tuore edustajisto hyväksyi hallituksen muodostaja Fanni Mattsonin esityksen hallituskokoonpanosta vuodelle 2024. Samassa kokouksessa 5.12.2023 valittiin myös edustajiston varapuheenjohtajat vuodelle 2024.
Kahvikupit
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vuoden 2024 asukastoimijat valittu

Vuoden 2024 asukastoimijat on valittu.
Kynttilät
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Paloturvallisuusviikko 25.11.-1.12.2023

Paloturvallisuusviikko 25.11.-1.12.2023
Kuvassa nuori naisoletettu seisoo Väreen edustalla kasvoillaan tuima ilme.
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Opiskelijoiden mielenterveyskriisi ei odota

Tutkimukset puhuvat taas puolestaan – opiskelijoiden pahoinvointi on riistäytymässä käsistä. Vaadimme, että päättäjät ottavat mielenterveyskriisin tosissaan ja puuttuvat riittämättömiin resursseihin pikimmiten.