Kalendern ”Sumu”(dimma) som planerats av Jolanda Jokinen återger den dimmiga resan full av iver under höstens första skoldagar

AUS och TOKYO har för andra gången producerat designkalendern tillsammans. Kalenderdesigner Jolanda Jokinen är magisterstuderande i visuell kommunikation.
Lukuvuosikalenterin kansi

AUS och TOKYO har för andra gången producerat designkalendern tillsammans. Kalenderdesignern valdes traditionsenligt med TOKYOS tävling. Som årets vinnare och därmed kalenderdesigner utsågs Jolanda Jokinen. Jokinen är magisterstuderande i visuell kommunikation.

Jolanda berättar att hon fick inspiration för planeringen av kalendern genom att minnas sina egna skolår och speciellt hösten. Hon säger att det viktigaste efter sommarlovet är att förbereda sig för hösten genom att köpa nya pennor och välja en läsårskalender. ”Det bästa under skolresan de första skoldagarna är fortfarande den magiska stämningen när man återigen får promenera till skolan i en lite dimmig och kylig morgonluft. Jag ville återge just den här dimmiga resan full av iver under höstens första skoldagar med kalenderns visuella uttryck. Det hör till läsårets början på samma sätt som TOKYOs och AUS kalender hör till oss studenter.” beskriver Jokinen.

I kalendern finns ett kalendarium, en projektkalender, en infodel, en evenemangslista, innehåll av samarbetspartner och förmånskuponger samt anteckningssidor. Klockslagen ger rytm i kalendern men på uppslaget finns även mycket plats för skisser och anteckningar.

I sin plan ville Jolanda fästa särskild uppmärksamhet vid att kalendern ska vara tydlig och funktionell i vardagen. ”Det var ljuvligt att planera kalendern! Jag väntar på att få kalendern i min hand och få ta den i bruk. Dessutom innehåller årets kalender inspirerande klimattips vilket var ett fantastiskt tillägg mellan sidorna!” berömmer Jolanda.

Kalendern är gratis för AUS medlemmar. Du kan hämta en egen kalender från och med början av augusti 2019 på AUS servicebyrå, på Restaurang Kipsari, Väre samt på TOKYO Space eller på AUS tillfälliga serviceställe i lärcentrumet.

Mer information: Henna Palonen, sakkunnig för kommunikation [email protected], 0505209440

Jolandas webbplats: https://jolandajokinen.com/

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.