Kalendern ”Sumu”(dimma) som planerats av Jolanda Jokinen återger den dimmiga resan full av iver under höstens första skoldagar

Lukuvuosikalenterin kansi

AUS och TOKYO har för andra gången producerat designkalendern tillsammans. Kalenderdesignern valdes traditionsenligt med TOKYOS tävling. Som årets vinnare och därmed kalenderdesigner utsågs Jolanda Jokinen. Jokinen är magisterstuderande i visuell kommunikation.

Jolanda berättar att hon fick inspiration för planeringen av kalendern genom att minnas sina egna skolår och speciellt hösten. Hon säger att det viktigaste efter sommarlovet är att förbereda sig för hösten genom att köpa nya pennor och välja en läsårskalender. ”Det bästa under skolresan de första skoldagarna är fortfarande den magiska stämningen när man återigen får promenera till skolan i en lite dimmig och kylig morgonluft. Jag ville återge just den här dimmiga resan full av iver under höstens första skoldagar med kalenderns visuella uttryck. Det hör till läsårets början på samma sätt som TOKYOs och AUS kalender hör till oss studenter.” beskriver Jokinen.

I kalendern finns ett kalendarium, en projektkalender, en infodel, en evenemangslista, innehåll av samarbetspartner och förmånskuponger samt anteckningssidor. Klockslagen ger rytm i kalendern men på uppslaget finns även mycket plats för skisser och anteckningar.

I sin plan ville Jolanda fästa särskild uppmärksamhet vid att kalendern ska vara tydlig och funktionell i vardagen. ”Det var ljuvligt att planera kalendern! Jag väntar på att få kalendern i min hand och få ta den i bruk. Dessutom innehåller årets kalender inspirerande klimattips vilket var ett fantastiskt tillägg mellan sidorna!” berömmer Jolanda.

Kalendern är gratis för AUS medlemmar. Du kan hämta en egen kalender från och med början av augusti 2019 på AUS servicebyrå, på Restaurang Kipsari, Väre samt på TOKYO Space eller på AUS tillfälliga serviceställe i lärcentrumet.

Mer information: Henna Palonen, sakkunnig för kommunikation [email protected], 0505209440

Jolandas webbplats: https://jolandajokinen.com/

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Relaterade nyheter

Havainnekuva seuraavan lukuvuoden Design-kalenterin kannesta
Ajankohtaista Publicerat:

Vinnaren i designkalendertävlingen har utsetts

Följande läsårskalender förverkligas utifrån Mirka Larjomaas förslag Elementary School Nostalgia.
Jämeräntaival 3
Ajankohtaista Publicerat:

Fossilfri energi i AUS bostäder från och med början av år 2020

AUS studentbostäder och övriga fastigheter övergår helt till fossilfri inköpsel och fjärrvärme under år 2020.
Toiminta-avustushaku
Ajankohtaista Publicerat:

Nu är det dags att göra de årliga föreningsanmälningarna och ansöka om AUS verksamhetsbidrag!

Alla föreningar som verkar inom Aalto-universitetets studentkår måste göra en föreningsanmälan varje år och vid samma tidpunkt kan föreningarna enligt den första förteckningen ansöka om verksamhetsbidrag.
Ajankohtaista Publicerat:

Försvunnen studerande upphittades avliden

Aaltostuderande Miikka Leinonen som anmälts försvunnen har upphittats avliden. Krishjälp fås på campus och per telefon. Om minnestillställning informeras senare.