Frivilliga

Campussektionen

Campussektionen utvecklar, tar hand om och aktiverar Otnäs campus. Avsikten är att skapa en ännu trivsammare boende- och studiemiljö som skapar goda förutsättningar för studentkulturen, samhörigheten och välbefinnandet.
Kampusjaosto Smökin katolla julistamassa Wappua

Campussektionens verksamhet kan grovt indelas i tre delområden: evenemang, projekt och boende. Dessutom bedriver sektionen intressebevakning genom att åtgärda missförhållanden på campuset, aktivt påverka verksamheten i AUS boende- och lokalsektor och samarbeta med OtaHoas. Varje Campussektion är unik eftersom varje år har nya projekt och alla medlemmar har egna intressen.

Den brådaste tiden när det gäller evenemangen infaller kring valborg, då valborgsutlysningen, Floradagen och Byns talkodag sysselsätter de evenemangsansvariga. I vår årskalender finns också campusbastukvällar, loppmarknader och Byns julfest som avslutning på året.

Projekt som Campussektionen genomfört är bland annat olika renoveringar och omgörningar i AUS evenemangslokaler. Sektionen ansvarar också för Skrotcykelinsamlingen som genomförs ungefär vartannat år och för den påföljande cykelförsäljningen. Vi samlar aktivt in projekt- och utvecklingsidéer som kan skickas in direkt till sektionsmedlemmarna eller till Campussektionens e-postlista kampusjaosto[at]list.ayy.fi.

Campussektionen arbetar också med boendet och slottsvärdarna både för att främja kollektivt boende och förbättra den allmänna boendetrivseln. Det här inkluderar att ta fram och utveckla interna rutiner inom AUS och genomföra olika projekt och tävlingar som aktiverar invånarna, till exempel tävlingarna för snälla rumskompisar och coola väggmålningar.

Sektionen har också en kommunikationsansvarig som har som uppgift att stödja de andra sektionsmedlemmarnas verksamhet genom kommunikationen, sprida information om aktuella evenemang och sektionens verksamhet i olika kanaler och se till att evenemang och projekt förevigas. Det lönar sig att följa Campussektionen på Facebook och Instagram och gå med i Teknologbyns Facebookgrupp!

Om du eller din förening har idéer och entusiasm att genomföra ett projekt eller ett öppet evenemang på campuset kan Campussektionen erbjuda sitt stöd. Exempel på sådana projekt är byggandet av en skejtramp vid Ossinlampi och Lanpartyt i Byn. Förslag kan skickas till sektionens e-postlista kampusjaosto[at]list.ayy.fi. Projektet ska gynna hela campuset och när det gäller evenemang är villkoret att de ska vara gratis och öppna för alla.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat