Frans Cederlöf har valts till FSF styrelse 2020

Frans Cederlöf, vastavalittu SYL:n hallituslainen 2020.
AUS's Frans Cederlöf har valts till FSF styrelse 2020.

Aalto-universitetets studentkårs kandidat Frans Cederlöf har valts till Finlands studentkårers förbunds styrelse 2020. Förbundsmötet valde styrelsen för det kommande året på lördag.

”Jag är mycket entusiastisk inför det kommande året som medlem i FSF:s styrelse. Nästa år måste vi speciellt satsa på goda relationer med våra samarbetspartners. Det är viktigt att FSF inverkar till exempel på att studenterna inkluderas i helhetsreformen av socialskyddet och att internationella studenters ställning förbättras.”

Cederlöf har de senaste två åren verkat som viceordförande för Svenska Studieförbundet SSF, takorganisationen för svenskspråkiga föreningar i Finland.  Cederlöf  verkar nu i Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS och tidigare har han verkat i European Youth Parliament.

Andra valda styrelsemedlemmar är Paavo Antikainen (Tampereen ylioppilaskunta), Paula Karhunen (Helsingin yliopiston ylioppilaskunta), Johanna Pohjonen (Turun yliopiston ylioppilaskunta), Jenni Tuomainen (Lapin yliopiston ylioppilaskunta) och Teemu Virtanen (Oulun yliopiston ylioppilaskunta).

Finlands studentkårers förbund representerar över 130 000 universitetsstuderande. Förbundet påverkar utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor på nationell nivå.  

Mer information:

Frans Cederlöf, 050 430 2458

Chefen för påverkan och kommunikation Laura Luoto, 040 575 9092

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Relaterade nyheter

Two hands pictured writing in notebooks.
Ajankohtaista Publicerat:

Ansökning av engångshyrestöd för AUS medlemmar för följder som orsakats av undantagstillståndet som coronaviruset medfört

AUS öppnar en stipendieansökningsblankett med vilken AUS medlemmar kan ansöka om ekonomiskt engångsunderstöd för boendekostnader.
Tarinoita kirjastosta
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Användning av lokalerna på Otnäs campus

Coronavirusläget har blivit lindrigare i Finland men restriktionerna följs fortfarande på Otnäs campus. Alla besök i universitetets lokaler ska överenskommas på förhand och lokalerna kan inte besökas oförutsett.
Kuvapankki_Vuosijuhlat_1
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS ingriper i rasism i sin gemenskap - Teknologsångboken dras in från försäljning

Aalto-universitetets studentkår drar in Teknologsångboken från försäljning omedelbart. Orsaken är att en del av Teknologhymnens gamla, rasistiska sångtext bevarats i sångboken. AUS beklagar det inträffade och vill utveckla sin egen verksamhet. Utöver att ingripa i sångboken förbereder AUS för tillfället även andra åtgärder för att befrämja antirasism och likabehandling.
Kylän_olohuone_2
Ajankohtaista Publicerat:

Bokningskalendern för AUS hyreslokaler öppnats fram till den 10 januari 2021

AUS evenemangslokaler kan nu  bokas fram till den 10 januari 2021.