Frans Cederlöf har valts till FSF styrelse 2020

AUS's Frans Cederlöf har valts till FSF styrelse 2020.
Frans Cederlöf, vastavalittu SYL:n hallituslainen 2020.
AUS's Frans Cederlöf har valts till FSF styrelse 2020.

Aalto-universitetets studentkårs kandidat Frans Cederlöf har valts till Finlands studentkårers förbunds styrelse 2020. Förbundsmötet valde styrelsen för det kommande året på lördag.

”Jag är mycket entusiastisk inför det kommande året som medlem i FSF:s styrelse. Nästa år måste vi speciellt satsa på goda relationer med våra samarbetspartners. Det är viktigt att FSF inverkar till exempel på att studenterna inkluderas i helhetsreformen av socialskyddet och att internationella studenters ställning förbättras.”

Cederlöf har de senaste två åren verkat som viceordförande för Svenska Studieförbundet SSF, takorganisationen för svenskspråkiga föreningar i Finland.  Cederlöf  verkar nu i Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS och tidigare har han verkat i European Youth Parliament.

Andra valda styrelsemedlemmar är Paavo Antikainen (Tampereen ylioppilaskunta), Paula Karhunen (Helsingin yliopiston ylioppilaskunta), Johanna Pohjonen (Turun yliopiston ylioppilaskunta), Jenni Tuomainen (Lapin yliopiston ylioppilaskunta) och Teemu Virtanen (Oulun yliopiston ylioppilaskunta).

Finlands studentkårers förbund representerar över 130 000 universitetsstuderande. Förbundet påverkar utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor på nationell nivå.  

Mer information:

Frans Cederlöf, 050 430 2458

Chefen för påverkan och kommunikation Laura Luoto, 040 575 9092

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.