Föreningsbrev vecka 5/2019

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 5/2019

Nu lönar det sig att utnyttja Aaltos kurser där du kan få studiepoäng för styrelseuppdrag! Kursinfo för fjolårets funktionärer i punkt 2 och för årets funktionärer i punkt 1, där också tidsschemat för den inledande workshoppen finns. Observera också att ansökningstiderna för AUS frivilliguppdrag går ut (ayy.fi/stop) och att du fortfarande hinner påverka lokalerna på Bistervägen 3 (punkt 3).

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer

27.1 Ansökningstiden för Aavas kommitté för utomhusspel, AUS10-jubileumssektionen
och Mosaic går ut (https://ayy.fi/stop/)
31.1 Ledarskapskursens öppningsworkshop (punkt 1)
31.1 Svarstiden för enkäten om evenemangslokalerna på Bistervägen 3 går ut (punkt 5, https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/kertavuokrattavien-tilojen-kehitys/)

Nyhetsbrevets innehåll

1. Ledarskapskurs för studentföreningsaktiva
2. Kurs i lärdomarna från frivilligarbete
3. Utvecklingen av evenemangslokalerna på Bistervägen 3
4. Funktionärerna år 2019 har inlett sitt arbete
5. Kom ihåg att gå med i AUS evenemangsgrupper och marknadsföra dina evenemang
6. Följ AUS i sociala medier
7. AUS söker kommunikationspraktikant
8. Biljardbord för att pigga upp gillesrummet eller studentrumslägenheten?
9. Täffä erbjuder restaurangtjänster till studentvänliga priser

1. Ledarskapskurs för studentföreningsaktiva

TU-E3160 Vaikuttavaksi johtajaksi kasvaminen är en kurs för dem som leder frivilligverksamheten bland studenter. Du kan anmäla dig till kursen om du är ordförande eller styrelsemedlem i en studentkår eller en nation eller ordförande i andra studentföreningar, ämnesföreningar, hobbyföreningar och gillen. Kursens mål är att hjälpa dig sköta ansvarsuppgiften framgångsrikt och lära dig av erfarenheterna. Ett syfte är också att stärka nätverken mellan studentföreningsaktiva. Kursen ger 3 sp och består av fyra workshoppar, kamratstödsträffar samt individuella uppgifter och grupparbeten. Kursen pågår från februari till början av april. En fortsättningsmodul som ger två studiepoäng ordnas i slutet av året.

Den inledande workshoppen ordnas den 30 januari kl. 17–20 vid Marvägen 8 (TUAS-huset) i sal TU6. En alternativ inledningsworkshop ordnas på samma plats den 4 februari kl. 17–20. Anmäl dig i Weboodi: https://oodi.aalto.fi/a/opetushaku/haku.html?nimiTaiTunniste=TU-E3160&vastuuorganisaatio=500012.

Mer info om kursen finns i MyCourses. Du kan också ställa frågor till kursens lärare: Jari Ylitalo ([email protected], 050 301 6841) eller Tuukka Kostamo ([email protected], 050 340 5460).

2. Kurs i lärdomarna från frivilligarbete

TU-CV Yhteisössä vaikuttaminen är en kurs som ger tre studiepoäng och är avsedd för studerande som under 2018 skött en ansvarsuppgift (styrelseordförande, styrelsemedlem) i studentkåren, en sektion eller kommitté under studentkåren eller någon annan studentförening (gille, ämnesförening, hobbyförening) eller som varit studentrepresentanter i ett stadgeenligt eller på annat sätt tillsatt organ vid universitetet (akademisk kommitté, utbildningsråd, examensnämnd eller motsvarande).

Anmäl dig till vårens kurs i WebOodi: https://oodi.aalto.fi/a/opetushaku/haku.html?nimiTaiTunniste=TU-CV&vastuuorganisaatio=500012.

Alla studerande vid Aalto-universitetet som uppfyller villkoret ovan kan delta. Utöver ett förtroendeuppdrag under 2018 inkluderar kurskraven en skriftlig reflektionsrapport som ska lämnas in senast den 12 februari 2019 och ett seminarium för kollegialt lärande antingen onsdagen den 13 februari 2019 kl. 9–12 eller fredagen den 15 februari 2019 kl. 9–12.

Mer info i MyCourses eller från kursens lärare: Jari Ylitalo ([email protected], 050 301 6841).

3, Utvecklingen av evenemangslokalerna på Bistervägen 3

Hjälp Campussektionen att utveckla AUS evenemangslokaler!

Berätta hur din förening använt de evenemangslokaler som nu ska renoveras och vilka önskemål du har för lokalerna. Enkäten fokuserar särskilt på följande lokaler: Takbastun, Spellokalen, Braskabinettet, Sitsköket.

Länk: https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/kertavuokrattavien-tilojen-kehitys/

Svarstiden löper ut den 31 januari 2019.

4. Funktionärerna år 2019 har inlett sitt arbete

Nytt år och nya funktionärer. AUS styrelse inledde sitt arbete i början av januari och nu har också så gott som alla sektioner och kommittéer för år 2019 tillsatts.

AUS styrelseordförande i år heter Tapio Hautamäki, magisterstuderande vid högskolan för teknikvetenskaper. Styrelsens övriga medlemmar och ansvarsområden är

Iida Palosuo, ARTS, Vice ordförande, tjänster
Ellen Heikkilä, ARTS, Fastigheter, campus och hållbar utveckling
Leila Kettunen, CHEM, Val, varumärke och utbildningspolitik
Lumi Ketola, ENG, CHEM, Utbildningspolitik
Taneli Myllykangas, ELEC, Internationalism och företagsrelationer, arkiv och museum
Anna Halsas, BIZ, Föreningar, nya studerande och Rådet
Marianne Honkasaari, SCI, Studentcentrumet och konstnärlig verksamhet
Antti Pentikäinen, BIZ, Socialpolitik, kommunal intressebevakning, idrott och motion
Olli Kesseli, SCI, Gemenskapen, frivilliga och alumner

Sektionernas och kommittéernas medlemmar hittar du här: https://ayy.fi/sv/blog/2019/01/16/vuoden-2019-toimijat-ovat-aloittaneet/

Ps. Ansökningstiden till Aavas kommitté för utomhusspel (https://ayy.fi/stop/kulttuuri-ja-tapahtumat/ulkopelitoimikunta/), AUS10-jubileumskommittén (https://ayy.fi/stop/ayy10/) och nya Mosaic-kommittén (https://lomake.ayy.fi/rekry/mosaic/) går ut den 27 januari.

5. Kom ihåg att gå med i AUS evenemangsgrupper och marknadsföra dina evenemang

AYY Events är en evenemangskanal som administreras av Aalto-universitetets studentkår. I kanalen kan du marknadsföra icke-kommersiella evenemang som riktar sig till Aaltos studerande. https://www.facebook.com/groups/AYYEvents/

AYY Sports and Wellbeing är en kanal som Aalto-universitetets studentkår upprätthåller för att marknadsföra motions- och må bra-evenemang riktade till studenter. Du kan till exempel marknadsföra intressanta motionsmöjligheter och tillställningar med må bra-tema som är riktade till Aaltos studenter. Målet med gruppen är särskilt att uppmuntra motions- och må bra-aktiviteter med låg tröskel där det är lätt att delta. https://www.facebook.com/groups/2062045280696358/

AYY Study Events är en kanal för studieevenemang och möjligheter som administreras av Aalto-universitetets studentkår. I kanalen kan du marknadsföra intressanta studiemöjligheter för Aaltostuderande. https://www.facebook.com/groups/1079976045426133/ Dessutom kan ni diskutera intressebevakning och påverkan i Telegram https://t.me/AYYadvocacy.

Aalto International är en kanal som Aalto-universitetets studentkår administrerar för marknadsföring av och diskussion kring ärenden och evenemang som gäller internationella studenter och alla som är intresserade av internationella ärenden. https://www.facebook.com/groups/AaltoInternational/.
Kanalen finns också i Telegram https://t.me/aaltointernational.

6. Följ AUS i de sociala medierna

Vill du vara bland de första som får veta vad som händer i studentkåren och Aaltogemenskapen? Följ AUS i de sociala medierna så hänger du med i svängarna.

Facebook: https://www.facebook.com/ylioppilaskunta/
Instagram: https://www.instagram.com/ayy_fi/
Twitter: https://twitter.com/AYY_FI
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/aalto-university-student-union

Kom ihåg Facebookgrupperna AYY Events, Aalto International och AYY Study Events och AYY: Edunvalvonta Intressebevakning samt Telegramgrupperna AUS: Intressebevakning och Aalto International!

7. AUS söker kommunikationspraktikant

Aalto-universitetets studentkår, kåren som arbetar för världens bästa studentliv, söker en praktikant till informationsteamet. Som praktikant deltar du i arbetet med att lansera AUS nya webbplats och planera och genomföra kommunikationen inför riksdagsvalet, EU-valet och ceremonin där Havis Amanda får sin studentmössa.

Vi tillsätter praktikplatsen så fort vi hittat lämpliga sökande, så det gäller att handla snabbt! Skicka ansökan och cv till adressen [email protected] senast den 31 januari 2019. Mer info finns på adressen https://ayy.fi/…/avoimet-tyopaikat/viestinnan-harjoittelija/

8. Biljardbord för att pigga upp gillesrummet eller studentrumslägenheten?

KY ger bort ett biljardbord gratis! Storleken är 250 cm x 150 cm (inre mått 230 x 120) och bordet är nött, men det är inget hinder för att spela! Bordet kommer med biljardköer, bollar och kritförpackningar. Bordet kan inspekteras på Saha (Maskinbyggarvägen 1) enligt överenskommelse. Vi hoppas någon hämtar bordet snart, men framför allt att det får ett nytt hem!

Kontaktuppgifter: KY:s servicesekreterare, palvelu(a)kyweb.fi eller tfn 040 353 8283 (mån–tors kl. 13–17).
Bilder: https://drive.google.com/drive/folders/1b8MrGSJyJXSJ1mU-yrBuCxote-5uYZkY?usp=sharing

9. Täffä erbjuder restaurangtjänster till studentvänliga priser

Ska ditt gille fira årsfest? Vill du ordna en stor fest i din förening, men saknar lokal och pengar? Ingen fara, Täffä AB är räddningen!

Täffä AB erbjuder bar- och restaurangtjänster till studentvänliga priser! Vare sig ni ordnar en fest för flera hundra personer eller en småskalig middag – Täffä AB gör kvällen oförglömlig! Läs mer på www.taffa.fi eller kontakta oss på [email protected].

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet (a) ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 23/2019

AUS styrelse har fattat beslut om bidragen som utdelas till föreningarna på sitt möte (punkt 1). Om föreningsanmälan förblev ogjord i mars är efteranmälningen nu öppen fram till 30.6 (punkt 2). Dessutom kan du kontrollera  föreningsprofilen på den nya webbplatsens beta-version och meddela oss om ändringar (punkt 3). Föreningsbrevet tar sommarpaus i och med detta infobrev. Ha en solig och avslappnande sommar!
Kuvapankki_Kukkia_1
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 22/2019

Denna gång innehåller föreningsbrevet tips inför sommaren. Kom ihåg att lämna in de bilagor som glömts från bidragsansökan (punkt 1), uppdatera protokoll och bokföring (punkt 2) och att ha en stund för arkivering (punkt 3). Kom även ihåg att vila och njuta av sommaren! Nästa vecka skickas vårens sista föreningsbrev vars material ska sändas in redan på tisdag senast kl. 10 på grund av Kristihimmelsfärdsdagen ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 21/2019

När lokalhamstringen avslutas för er förenings del är det dags att meddela era evenemang till nästa års läsårskalender (punkt 1) Dessutom kan ni påverka föreningslagen fram till onsdag (punkt 3). Trevligt årsfestveckoslut!
Otarannan kerhotila2
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 20/2019

Lokalhamstringen är i gång. För en del hobbylokaler har gjorts små förändringar gällande bokningsarrangemangen. Se noggrannare anvisningar i punkt 1 och kom även ihåg AUS större evenemang när du gör upp höstens planer, punkt 2. Soligt veckoslut!