Föreningsbrev vecka 4/2019

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 4/2019

Ta en titt på AUS funktionärer år 2019 (punkt 1) och registrera er i alla relevanta kanaler för marknadsföringen av era evenemang (punkt 2). Nu är också sista chansen att ansöka om bidrag från TTE-fonden för större projekt (punkt 6).

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer

20.1 TTE-fondens första ansökningsomgång avslutas (punkt 6, https://tter.ayy.fi/)
27.1 Ansökningstiden för Aavas kommitté för utomhusspel och Mosaic går ut (punkt 1, https://ayy.fi/stop/)
31.1 Svarstiden för enkäten om evenemangslokalerna på Bistervägen 3 går ut (punkt 5,  https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/kertavuokrattavien-tilojen-kehitys/)

Nyhetsbrevets innehåll

1. Funktionärerna år 2019 har inlett sitt arbete
2. Kom ihåg att gå med i AUS evenemangsgrupper och marknadsföra dina evenemang
3. Följ AUS i sociala medier
4. Obs alla studieansvariga!
5. Utvecklingen av evenemangslokalerna på Bistervägen 3
6. TTE-fondens första ansökningsomgång 2019 avslutas snart!
7. AUS söker kommunikationspraktikant
8. Biljardbord för att pigga upp gillesrummet eller studentrumslägenheten?

1. Funktionärerna år 2019 har inlett sitt arbete

Nytt år och nya funktionärer. AUS styrelse inledde sitt arbete i början av januari och nu har också så gott som alla sektioner och kommittéer för år 2019 tillsatts.

AUS styrelseordförande i år heter Tapio Hautamäki, magisterstuderande vid högskolan för teknikvetenskaper. Styrelsens övriga medlemmar och ansvarsområden är

Iida Palosuo, ARTS, Vice ordförande, tjänster
Ellen Heikkilä, ARTS, Fastigheter, campus och hållbar utveckling
Leila Kettunen, CHEM, Val, varumärke och utbildningspolitik
Lumi Ketola, ENG, CHEM, Utbildningspolitik
Taneli Myllykangas, ELEC, Internationalism och företagsrelationer, arkiv och museum
Anna Halsas, BIZ, Föreningar, nya studerande och Rådet
Marianne Honkasaari, SCI, Studentcentrumet och konstnärlig verksamhet
Antti Pentikäinen, BIZ, Socialpolitik, kommunal intressebevakning, idrott och motion
Olli Kesseli, SCI, Gemenskapen, frivilliga och alumner

Sektionernas och kommittéernas medlemmar hittar du här: https://ayy.fi/sv/blog/2019/01/16/vuoden-2019-toimijat-ovat-aloittaneet/

Ps. Ansökningstiden till Aavas kommitté för utomhusspel (https://ayy.fi/stop/sv/kultur-evenemang/utomhusspel/) och den nya Mosaic-kommittén (https://lomake.ayy.fi/rekry/mosaic/) går ut den 27 januari

2. Kom ihåg att gå med i AUS evenemangsgrupper och marknadsföra dina evenemang

AYY Events är en evenemangskanal som administreras av Aalto-universitetets studentkår. I kanalen kan du marknadsföra icke-kommersiella evenemang som riktar sig till Aaltos studerande. https://www.facebook.com/groups/AYYEvents/

AYY Sports and Wellbeing är en kanal som Aalto-universitetets studentkår upprätthåller för att marknadsföra motions- och må bra-evenemang riktade till studenter. Du kan till exempel marknadsföra intressanta motionsmöjligheter och tillställningar med må bra-tema som är riktade till Aaltos studenter. Målet med gruppen är särskilt att uppmuntra motions- och må bra-aktiviteter med låg tröskel där det är lätt att delta. https://www.facebook.com/groups/2062045280696358/

AYY Study Events är en kanal för studieevenemang och möjligheter som administreras av Aalto-universitetets studentkår. I kanalen kan du marknadsföra intressanta studiemöjligheter för Aaltostuderande. https://www.facebook.com/groups/1079976045426133/ Dessutom kan ni diskutera intressebevakning och påverkan i Telegram https://t.me/AYYadvocacy.

Aalto International är en kanal som Aalto-universitetets studentkår administrerar för marknadsföring av och diskussion kring ärenden och evenemang som gäller internationella studenter och alla som är intresserade av internationella ärenden. https://www.facebook.com/groups/AaltoInternational/.
Kanalen finns också i Telegram https://t.me/aaltointernational.

3. Följ AUS i de sociala medierna!

Vill du vara bland de första som får veta vad som händer i studentkåren och Aaltogemenskapen? Följ AUS i de sociala medierna så hänger du med i svängarna.

Facebook: https://www.facebook.com/ylioppilaskunta/Instagram:
https://www.instagram.com/ayy_fi/Twitter: https://twitter.com/AYY_FI
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/aalto-university-student-union

Kom ihåg Facebookgrupperna AYY EventsAalto International och AYY Study Events och AYY: Edunvalvonta Intressebevakning samt Telegramgrupperna AUS: Intressebevakning och Aalto International!

4. Obs alla studieansvariga!

Är du studieansvarig i din förening år 2019? Studierådet som är ett samarbetsorgan för de studieansvariga i AUS föreningar håller på att inleda sin verksamhet. Studierådet är en plats där de studieansvariga får kamratstöd, tvärvetenskapliga vänner och aktuell information om studieärenden.

Om du är intresserad av att delta ska du kontakta ordförande Tarmo Kivioja på adressen tarmo.kivioja(a)aalto.fi eller Leila Kettunen i AUS styrelse på adressen leila.kettunen(a)ayy.fi.

5. Utvecklingen av evenemangslokalerna på Bistervägen 3

Hjälp Campussektionen att utveckla AUS evenemangslokaler!

Berätta hur din förening använt de evenemangslokaler som nu ska renoveras och vilka önskemål du har för lokalerna. Enkäten fokuserar särskilt på följande lokaler: Takbastun, Spellokalen, Braskabinettet, Sitsköket.

Länk: https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/kertavuokrattavien-tilojen-kehitys/

Svarstiden löper ut den 31 januari 2019.

6. TTE-fondens första ansökningsomgång 2019 avslutas snart!

TTE-fondens första ansökningsomgång 2019 pågår! Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS-medlemmar och sammanslutningar i anslutning till studentkåren. TTE-fonden stöder verksamhet som siktar mot stjärnorna, engagerar andra, hörs och syns.

Det finns två sätt att söka bidrag: ansökningsomgångarna som ordnas cirka tre gånger om året och den fortlöpande ansökningstiden under terminerna. Under den fortlöpande ansökningsperioden kan du söka bidrag på högst 2 000 €, medan projektbidragen under de egentliga ansökningsomgångarna inte har någon övre gräns.

Ansökningstiden för den första omgången år 2019 går ut söndagen den 20.1.2019 kl 23.59. På fondens webbplats finns instruktioner för ansökningen och dess bilagor: http://tter.ayy.fi/. Bidraget söks med ett webbformulär som finns på adressen https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Ansökningstiderna för alla omgångar hösten 2019 och annan information finns på fondens webbplats http://tter.ayy.fi/. Kolla också Facebooksidan på adressen www.facebook.com/tterahasto.

7. AUS söker kommunikationspraktikant

Aalto-universitetets studentkår, kåren som arbetar för världens bästa studentliv, söker en praktikant till informationsteamet. Som praktikant deltar du i arbetet med att lansera AUS nya webbplats och planera och genomföra kommunikationen inför riksdagsvalet, EU-valet och ceremonin där Havis Amanda får sin studentmössa.

Vi tillsätter praktikplatsen så fort vi hittat lämpliga sökande, så det gäller att handla snabbt! Skicka ansökan och cv till adressen [email protected] senast den 31 januari 2019. Mer info finns på adressen https://ayy.fi/…/avoimet-tyopaikat/viestinnan-harjoittelija/

AUS söker också en ny ekonomidirektör. Ansökningstiden går ut redan söndagen den 20 januari. Mer info: https://ayy.fi/ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/talousjohtaja/

8. Biljardbord för att pigga upp gillesrummet eller studentrummet?

KY ger bort ett biljardbord gratis! Storleken är 250 cm x 150 cm (inre mått 230 x 120) och bordet är nött, men det är inget hinder för att spela! Bordet kommer med biljardköer, bollar och kritförpackningar. Bordet kan inspekteras på Saha (Maskinbyggarvägen 1) enligt överenskommelse. Vi hoppas någon hämtar bordet snart, men framför allt att det får ett nytt hem!

Kontaktuppgifter: KY:s servicesekreterare, palvelu(a)kyweb.fi eller tfn 040 353 8283 (mån–tors kl. 13–17).
Bilder: https://drive.google.com/drive/folders/1b8MrGSJyJXSJ1mU-yrBuCxote-5uYZkY?usp=sharing

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet (a) ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 23/2019

AUS styrelse har fattat beslut om bidragen som utdelas till föreningarna på sitt möte (punkt 1). Om föreningsanmälan förblev ogjord i mars är efteranmälningen nu öppen fram till 30.6 (punkt 2). Dessutom kan du kontrollera  föreningsprofilen på den nya webbplatsens beta-version och meddela oss om ändringar (punkt 3). Föreningsbrevet tar sommarpaus i och med detta infobrev. Ha en solig och avslappnande sommar!
Kuvapankki_Kukkia_1
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 22/2019

Denna gång innehåller föreningsbrevet tips inför sommaren. Kom ihåg att lämna in de bilagor som glömts från bidragsansökan (punkt 1), uppdatera protokoll och bokföring (punkt 2) och att ha en stund för arkivering (punkt 3). Kom även ihåg att vila och njuta av sommaren! Nästa vecka skickas vårens sista föreningsbrev vars material ska sändas in redan på tisdag senast kl. 10 på grund av Kristihimmelsfärdsdagen ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 21/2019

När lokalhamstringen avslutas för er förenings del är det dags att meddela era evenemang till nästa års läsårskalender (punkt 1) Dessutom kan ni påverka föreningslagen fram till onsdag (punkt 3). Trevligt årsfestveckoslut!
Otarannan kerhotila2
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 20/2019

Lokalhamstringen är i gång. För en del hobbylokaler har gjorts små förändringar gällande bokningsarrangemangen. Se noggrannare anvisningar i punkt 1 och kom även ihåg AUS större evenemang när du gör upp höstens planer, punkt 2. Soligt veckoslut!