Föreningsbrev vecka 13/2019

Om du vill ha AUS föreningsbrev till din e-post, beställ det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 13/2019

Nästa vecka avslutas bidragsansökningstiden och föreningsanmälan (punkt 1). Sätt igång! Ställ eventuella frågor före torsdag ([email protected]).

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer

24.3 TTER-fondens andra ansökningsomgång avslutas (punkt 4 https://tter.ayy.fi/)
25.3. Infoseminariet Studentcentrum (mer information https://ayy.fi/sv/blog/events/studentcentrumet-infoseminarium-2/)
28.3. Sista dagen att ställa frågor om verksamhetsbidraget och föreningsanmälan ([email protected])
29.3. Deadline för anmälningar om Otaxadministratörerna (punkt 2)
31.3 Bidragsansökningstiden och föreningsanmälan upphör (punkt 1 och anvisningarhttps://ayy.fi/sv/blog/2019/02/27/foreningsanmalningarna-och-aus-verksamhetsbidrag-2019/ )
17.4. AUS delegationsmöte 4/2019 (http://ayy.fi/live)

Nyhetsbrevets innehåll

1. Ännu en vecka kvar för årliga föreningsanmälningar och att ansöka om AUS verksamhetsbidrag!
2. Gör föreningens administratörsanmälan före 29.3.
3. Påminnelse för föreningar om möjligheten att använda Kide.appen till AUS avtalspris
4. TTER-fondens andra ansökningsomgång 2019 avslutas på söndag!
5. Nominera pristagare i Aaltogemenskapen
6. Föreviga din bild i AUS fotomosaik!
7. AUS söker en planerare och skapare för ceremonimästarens stav
8. Öppet möte för konstnärlig verksamhet 3.4. kl. 17 @Café Kylteri
9. På AUS blogg: Hälsningar från St. Michel
10. Hur anser du att teknologkulturen borde befrämjas?

1. Ännu en vecka kvar för de årliga föreningsanmälningarna och att ansöka om AUS verksamhetsbidrag!

Alla föreningar som verkar inom Aalto-universitetets studentkår måste göra en föreningsanmälan varje år och vid samma tidpunkt kan föreningarna enligt den första förteckningen ansöka om verksamhetsbidrag. Ansökningstiden och inlämning av föreningsanmälningen upphör söndag 31.3 kl. 23.59.

Omfattande anvisningar finns här: https://ayy.fi/sv/blog/2019/02/27/foreningsanmalningarna-och-aus-verksamhetsbidrag-2019/

Både verksamhetsbidragsansökan och föreningsanmälan består av flikar som fylls i i Tahlosystemet och av nödvändiga bilagor. Som bilagor behövs av alla:

-gällande stadgar
-verksamhetsberättelse för föregående år
– verksamhetsplan för pågående år

Av de som ansöker om verksamhetsbidrag även:

– budgeten för pågående verksamhetsår
– bokslutet för föregående verksamhetsår (består av resultaträkningen och balansräkningen)
Logga in på Tahlo-systemet https://tahlo.ayy.fi/ med föreningens koder. Om du tappat bort dina koder kan de oftast reseteras till din föreningsstyrelses e-post på adressen https://tahlo.ayy.fi/password_reset/

Fyll noga i flikarna Allmänt, Styrelse, Lokaler och Bilagor och när du ansöker om verksamhetsbidrag även fliken Ansökan. Om ni är en särställd förening ska ni också fylla i fliken Särställning. Uppdatera föreningens föreningsprofil på adressen https://ayy.fi/wp-login.php. Du kan logga in med din förenings koder.   Kom ihåg att göra uppdateringarna på alla språkversioner!

NOGGRANNARE ANVISNINGAR:
Detaljerade anvisningar, tips och mer informations på adressen https://ayy.fi/sv/blog/2019/02/27/foreningsanmalningarna-och-aus-verksamhetsbidrag-2019/ Märk att fliken Ansökan förnyats från föregående år. Kom ihåg att reservera tillräckligt med tid för att göra ansökan.

AUS föreningssektor ([email protected]) svarar på alla frågor om verksamhetsbidraget.

2. Gör föreningens administratörsanmälan före 29.3.

Är föreningens webbplats på AUS serverNu är det återigen den tiden på året som Otaxadministratörsanmälan ska göras. Deadline för anmälningar om administratörerna är 29.3, koderna låses 1.4. Om du vet att du kommer att behöva mer tid för ifyllandet tar du väl kontakt [email protected] så förlänger vi era användarkoder med en månad.

I år behandlas anmälningarna noggrannare än under föregående år.  Vi ber att fästa speciell uppmärksamhet vid gamla funktionärers åtkomst och på att rensa innehållet på www-datamappen.

Administratörsanmälan finns på adressen: https://lomake.ayy.fi/it/yllapitajailmoitus/

Hälsar,
AUS IT

3. Påminnelse för föreningar om möjligheten att använda Kide.appen till AUS avtalspris

AUS har samarbetat med biljettförsäljnings- och anmälningstjänsten Kide.appen (tidigare Bailataan.fi) sedan läsåret 2016/2017.

Kide.appen erbjuder en anmälnings- och biljettförsäljningstjänst för föreningar, gillen och andra klubbar samt en näthandel och verktyg för medlemsregister och medlemsförsäljning. Tjänsten passar för både stora och små evenemang oberoende av utbildningsområde eller föreningens storlek och den kan användas för enkla anmälningar och vid sidan av biljettförsäljning även för sitsar, appron, kryssningar och andra evenemang. Med Kide.appen kan evenemangsanmälningarna samlas privat med en länk eller marknadsföra evenemang offentligt.

AUS har avtalat om ett tätare samarbete med Kide-tjänsten. Genom samarbetet får alla föreningar i studentkårens medlemsregister möjligheten att bl.a. förverkliga sina tjänster, samla anmälningar och sälja biljetter förmånligt och smidigt både via webbläsaren och mobilapplikationen.

Tjänsten kan tas i bruk genom att skapa ett konto för föreningen på adressen https://kide.app/sales. Ett separat skriftligt avtal behövs inte upprättas med serviceleverantören.

Det överenskomna samarbetspriset med Kide-tjänsten är 2%+0,15 € per såld biljett (norm. 2,95 %+0,25 € per såld biljett). I servicepaketet ingår gratis kundservice och stöd.  Månadsavgifter eller övriga kostnader ingår inte i avtalet.

Mer information om tjänsten och systemegenskaperna ger Kassu La Habana Reyes 045 6313726, [email protected] och Tommi Manninen, 045 1146095, [email protected].

Kide.appen är Finland populäraste biljettförsäljningskanal för studerandeevenemang. Den används av över 350 studerandeföreningar i 20 städer och av över 120 000 studerande runt om i Finland. Tjänsten har planerats speciellt för att svara på studerandeföreningars behov och lämpar sig för olika stora evenemang och för förverkligandet av studerandeföreningarnas tjänster. Läs mer på adressen https://kide.app.

4. TTER-fondens andra ansökningsomgång 2019 avslutas på söndag!

TTER:s andra ansökningsomgång för 2019 har öppnats. Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS-medlemmar och sammanslutningar i anslutning till studentkåren. TTER-fonden stödjer verksamhet som siktar mot stjärnorna, engagerar andra, hörs och syns.

Det finns två sätt att söka bidrag: ansökningsomgångarna som ordnas cirka tre gånger om året och den fortlöpande ansökningstiden under terminerna. Under den fortlöpande ansökningsperioden kan du söka bidrag på högst 2000€, medan projektbidragen under de egentliga ansökningsomgångarna inte har någon övre gräns.

Ansökningstiden för den andra omgången år 2019 går ut söndagen den 24.3.2019 kl. 23.59. På fondens webbplats finns instruktioner för ansökningen och dess bilagor: http://tter.ayy.fi/.  Bidraget söks med en webblankett som finns på adressen https://lomake.ayy.fi/tter/

5. Föreslå vem som ska nomineras i Aaltogemenskapen

Så som i fjol nominerar Aalto-universitetets samfundssektion Aava föreningar inom aaltogemenskapen I år samlar vi in förslag under hela året så att exempelvis gärningar nu under våren hålls i minnet när förslagen görs.

Du kan nominera föreningar eller andra grupper som arbetat förtjänstfullt under året till pristagare. Kategorierna är arbete för studenternas välbefinnade, mottagande av nya studenter, integrering av internationella studerande samt tvärvetenskapliga möten. Dessutom kan du nominera pristagare utanför dessa kategorier!

Formulär: https://lomake.ayy.fi/aava/ehdota/

6. Föreviga din bild i AUS fotomosaik!

Föreviga din bild i AUS fotomosaik! Ledningsgruppen för AUS konstnärliga verksamhet producerar ett fotomosaikverk av studenternas och studentföreningarnas fotografiarkiv till äran av Valborg. Vekrets tema är ”Wappen”, så vi söker bilder med valborgsmotiv eller bilder som är tagna på studenter, studentliv och övrigt under valborg.

Forska och gräv bland ditt eller föreningens bildarkiv och sänd in bilder. Vi behöver hundratals bilder så bilderna behöver inte utgallras, nu är det mängden som räknas! Du kan skicka in bilder fram till 11.4 med nedanstående blankett.

https://lomake.ayy.fi/taide/photo-mosaic-wappu/

7. AUS söker en planerare och skapare för ceremonimästarens stav

Ceremonimästarens stav används på föreningens, i AUS fall studentkårens årsfest och eventuellt på övriga festliga tillställningar. Ceremonimästarens stav är vanligen ungefär två meter lång och i änden finns en logo, kännetecken eller annan symbol som beskriver föreningen. Staven har ofta en utsmyckad eller enkel ställning. AUS vill ha en stav som beskriver vår gemenskap.  Således söker vi en planerare och skapare av vår stav! Den här staven kommer att användas under årtionden av vår studentkår på de festligaste tillställningarna och fungerar som en viktig och värdefull symbol för AUS.  Med skaparen överenskommes om ett arvode.

Lämna alltså ditt avtryck i AUS historia och lämna in din plan med denna blankett senast 24.3. Läs mer:  https://ayy.fi/sv/blog/2019/02/28/aus-soker-en-planerare-och-skapare-for-ceremonimastarens-stav/

Svar på alla frågor & och mer info ger Marianne Honkasaari (marianne.honkasaari[at]ayy.fi, 0409645608).

8. Öppet möte för konstnärlig verksamhet 3.4. kl. 17 @Café Kylteri

AUS ledningsgrupp för konstnärlig verksamhet sammanträder 3.4. kl. 17 på Café Kylteri, Handelshögskolan (Ekonomplatsen 1) och önskar alla intresserade välkomna på mötet! På agendan står bland annat Otnäsnatten, kartläggning av AUS konstsamling, fotomosaik och andra projekt. Välkommen med att lyssna, diskutera och påverka AUS konstnärliga verksamhet.

Anmäl gärna ditt intresse att delta i AUS konstnäliga verksamhet om du inte kan komma (och också om du kan), på följande adress: https://lomake.ayy.fi/taide/ayy-artistic-activities-take-part/

Med samma blankett kan du även ge dina egna idéförslag!

9. På AUS blogg: Hälsningar från St Michel

Största delen av studerandena vid Aalto-universitetet studerar nuförtiden i Otnäs i Esbo, men en liten grupp kandidatstuderande vid handelshögskolan befinner sig i St Michel. Läs Probba ry:s chefredaktör Simo Halmes hälsningar från början av året på AUS blogg:https://ayy.fi/blogi/2019/03/08/halsningar-fran-st-michel/?lang=sv

Kom ihåg att ha kontakt med St Michel om ni vill bjuda in dem på era evenemang eller vill åka på besök till St Michel eller delta i evenemangen där. Du styrelsens kontaktuppgifter här: http://probba.org/probba-board/

10. Hur anser du att teknologkulturen borde befrämjas?

Har du ett magnifikt förslag på hur teknologkulturen i Otnäs borde befrämjas? Berätta om din idé med denna blankett: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ide-for-teknologkulturen/

I slutet på förra året donerade Tekniikan akateemiset 33 700 euro för befrämjandet av teknologkulturen. Idéförslag har samlats på olika workshops och nu får alla medlemmar i teknologsamfundet berätta om sina idéer med hjälp av blanketten. Vad tycker du att bäst skulle främja teknologkulturen? Din idé får kosta vad som helst mellan 1-  30 000 euro. Enkäten är öppen fram till 7.4.

Läs mer om TEKs donation (på finska): https://lehti.tek.fi/index.php/opiskelijat/tek-lahjoitti-teekkarikulttuurille-100-000-euroa

Om du har frågor om projektet, eller vill kommentera något eller framföra en större idé, ta kontakt med projektteamet [email protected][email protected]  och [email protected].

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen [email protected]. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Ahto Harmo ([email protected], tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 23/2019

AUS styrelse har fattat beslut om bidragen som utdelas till föreningarna på sitt möte (punkt 1). Om föreningsanmälan förblev ogjord i mars är efteranmälningen nu öppen fram till 30.6 (punkt 2). Dessutom kan du kontrollera  föreningsprofilen på den nya webbplatsens beta-version och meddela oss om ändringar (punkt 3). Föreningsbrevet tar sommarpaus i och med detta infobrev. Ha en solig och avslappnande sommar!
Kuvapankki_Kukkia_1
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 22/2019

Denna gång innehåller föreningsbrevet tips inför sommaren. Kom ihåg att lämna in de bilagor som glömts från bidragsansökan (punkt 1), uppdatera protokoll och bokföring (punkt 2) och att ha en stund för arkivering (punkt 3). Kom även ihåg att vila och njuta av sommaren! Nästa vecka skickas vårens sista föreningsbrev vars material ska sändas in redan på tisdag senast kl. 10 på grund av Kristihimmelsfärdsdagen ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 21/2019

När lokalhamstringen avslutas för er förenings del är det dags att meddela era evenemang till nästa års läsårskalender (punkt 1) Dessutom kan ni påverka föreningslagen fram till onsdag (punkt 3). Trevligt årsfestveckoslut!
Otarannan kerhotila2
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 20/2019

Lokalhamstringen är i gång. För en del hobbylokaler har gjorts små förändringar gällande bokningsarrangemangen. Se noggrannare anvisningar i punkt 1 och kom även ihåg AUS större evenemang när du gör upp höstens planer, punkt 2. Soligt veckoslut!