Förändringar i höstens evenemang

Styrelsen för Aalto-universitetets studentkår har beslutat flytta evenemangen för årsfesten AUS10 och årsjubileumsveckan till våren 2021 och ställa in Aalto Afterparty och Otorienteringen. I evenemangen som ursprungligen skulle ordnas i september förväntades flera hundra deltagare, till och med tusen på årsfesten.
Kuvapankki_Kävelyllä_2

Beslutet fattades på grund av det rådande coronaläget och storleksklassen på evenemangen. Det är ytterst viktigt för AUS att säkerheten för deltagarna och evenemangsarrangörerna är tryggad. Även om säkerhetsåtgärderna vid evenemangen ansågs tillräckliga, finns det ändå en risk för att deltagarna kan bli coronasmittade. Säkerhetsåtgärderna kan också inverka negativt på stämningen vid evenemanget. 

Årsfesten AUS10 ordnas den 15 maj 2021. De anmälningar som redan gjorts till årsfesten förblir i kraft utan särskilda åtgärder, men betalda biljetter återbetalas också om man så önskar. Anmälningar tas emot igen i början av 2021. Evenemangen under årsjubileumsveckan ordnas i maj 2021.

Aalto Afterparty och Otorienteringen kommer inte organiseras som fysiska evenemang. Stora evenemang är för närvarande inte förbjudna i Finland, men trots det vill AUS inte riskera att någon skulle bli sjuk på evenemanget.

Tilläggsinformation:
Christian Segercrantz, styrelsemedlem, ansvarig för gemenskapen, frivilliga, kommunikation, digitalisering / [email protected] / +358 40 056 6668

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.