Förändringar i höstens evenemang

Styrelsen för Aalto-universitetets studentkår har beslutat flytta evenemangen för årsfesten AUS10 och årsjubileumsveckan till våren 2021 och ställa in Aalto Afterparty och Otorienteringen. I evenemangen som ursprungligen skulle ordnas i september förväntades flera hundra deltagare, till och med tusen på årsfesten.
Kuvapankki_Kävelyllä_2

Beslutet fattades på grund av det rådande coronaläget och storleksklassen på evenemangen. Det är ytterst viktigt för AUS att säkerheten för deltagarna och evenemangsarrangörerna är tryggad. Även om säkerhetsåtgärderna vid evenemangen ansågs tillräckliga, finns det ändå en risk för att deltagarna kan bli coronasmittade. Säkerhetsåtgärderna kan också inverka negativt på stämningen vid evenemanget. 

Årsfesten AUS10 ordnas den 15 maj 2021. De anmälningar som redan gjorts till årsfesten förblir i kraft utan särskilda åtgärder, men betalda biljetter återbetalas också om man så önskar. Anmälningar tas emot igen i början av 2021. Evenemangen under årsjubileumsveckan ordnas i maj 2021.

Aalto Afterparty och Otorienteringen kommer inte organiseras som fysiska evenemang. Stora evenemang är för närvarande inte förbjudna i Finland, men trots det vill AUS inte riskera att någon skulle bli sjuk på evenemanget.

Tilläggsinformation:
Christian Segercrantz, styrelsemedlem, ansvarig för gemenskapen, frivilliga, kommunikation, digitalisering / [email protected] / +358 40 056 6668

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kodikas asunto Otaniemessä
Ajankohtaista Publicerat:

Infobreven till flyttande hyresgäster

Flyttar du ut ur eller in i AUS lägenhet? Fick du flyttarens infobrev till din epost? Om inte, kan du kontrollera aktuella påminnelser härifrån.
Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Publicerat:

Förhandsbokning av lokaler för hösten 2021

Föreningarna som verkar inom AUS har rätt att boka bastu-, fest- och möteslokaler som hyrs ut på förhand. Under den här bokningsrundan kan lokalerna bokas för tiden 9.8.2021-9.1.2022.
Kuvapankki_Vuosijuhlat_1
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Jämlikhetsanalysen av sångboken har blivit färdig - bearbetningen av den nya sångboken framskrider

Jämlikhetsanalysen av Teekkarilauluja-sångboken lyfter fram missförhållanden i sångkulturen. Speciellt problematiskt upplevdes det återkommande manliga perspektivet och bindandet av kvinnans roll till mansaktören. I sångtexterna förekom även våldsamma, homofobiska, rasistiska och övriga diskriminerande ord. Analysen ger en bra utgångspunkt för Aalto-universitetets studentkårs jämlikhetsarbete och sångboksredaktionens arbete. Den nya sångboken är under bearbetning.
Avaimet keltaisella taustalla
Ajankohtaista Publicerat:

Dörröppningstjänst till AUS boende

I fortsättningen sköter Securitas dörröppningen för AUS invånare om boenden låser ut sig ur bostaden.