Fanni Mattsson valdes till styrelsebildare och Sakari Ropponen delegationsordförande

Aalto-universitetets studentkårets delegation AUS valde Fanni Mattsson styrelsebildare och Sakari Ropponen delegationsordförande 2024.
Sakari Ropponen and Fanni Mattsson looking happy and holding flower bouquets

På sitt första möte AYYE 1/2024 på tisdagen 14.11 valde AUS nya delegation Fanni Mattsson till styrelsebildare och Sakari Ropponen till delegationsordförande för 2024.

Styrelsebildare Fanni Mattsson är sjätte års studerande vid Högskolan för ingenjörsvetenskaper. Det senaste året har hon varit AUS styrelsemedlem med ansvar för fastigheter, campus, studentcentrum och hållbarhet. Innan dess har hon varit aktiv i AUS delegation, Teknologsektionen, Phuxommittén och Gillet för byggnadsproduktions- och miljöteknikstuderanden (IK).

Delegationsordförande Sakari Ropponen är sjätte års studerande vid Högskolan för elektroteknik. Under det här året har han påverkat i Teknologsektionen och tidigare har han varit aktiv inom Automations- och systemtekniks gille (AS).

Styrelsebildaren utarbetar ett förslag om AUS styrelse 2024 för delegationen. Delegationsrdföranden svarar däremot för delegationens verksamhet i allmänhet, till exempel förbereder möten och agerar som ordförande på möten.

Vi gratulerar de valda och tackar alla applikanter!

Ansökningstiden till delegationens vice-ordförande är ännu öppen tills 5.12 och ansökningstiden till AUS styrelsemedlemmar är öppen tills 16.11. Läs mer om volontärmöjligheterna inom AUS på denna sida.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.
happy student holding an EU flag
Ajankohtaista Publicerat:

EU i ett nötskal

De viktigaste sakerna om Europeiska unionen (EU) som varje student borde veta.
opiskelijoita haalareissa
Ajankohtaista Publicerat:

Välkommen att besvara Aalto-universitetets studentkårs medlemsenkät

Evenemang, lokaler och bostäder. Påverkan, kommunikation och frivilligverksamhet. Vilka alla studentkårens tjänster har du använt? Och vad tyckte du om dem?