Fanni Mattsson valdes till styrelsebildare och Sakari Ropponen delegationsordförande

Aalto-universitetets studentkårets delegation AUS valde Fanni Mattsson styrelsebildare och Sakari Ropponen delegationsordförande 2024.
Sakari Ropponen and Fanni Mattsson looking happy and holding flower bouquets

På sitt första möte AYYE 1/2024 på tisdagen 14.11 valde AUS nya delegation Fanni Mattsson till styrelsebildare och Sakari Ropponen till delegationsordförande för 2024.

Styrelsebildare Fanni Mattsson är sjätte års studerande vid Högskolan för ingenjörsvetenskaper. Det senaste året har hon varit AUS styrelsemedlem med ansvar för fastigheter, campus, studentcentrum och hållbarhet. Innan dess har hon varit aktiv i AUS delegation, Teknologsektionen, Phuxommittén och Gillet för byggnadsproduktions- och miljöteknikstuderanden (IK).

Delegationsordförande Sakari Ropponen är sjätte års studerande vid Högskolan för elektroteknik. Under det här året har han påverkat i Teknologsektionen och tidigare har han varit aktiv inom Automations- och systemtekniks gille (AS).

Styrelsebildaren utarbetar ett förslag om AUS styrelse 2024 för delegationen. Delegationsrdföranden svarar däremot för delegationens verksamhet i allmänhet, till exempel förbereder möten och agerar som ordförande på möten.

Vi gratulerar de valda och tackar alla applikanter!

Ansökningstiden till delegationens vice-ordförande är ännu öppen tills 5.12 och ansökningstiden till AUS styrelsemedlemmar är öppen tills 16.11. Läs mer om volontärmöjligheterna inom AUS på denna sida.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kynttilät
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Brandsäkerhetsveckan 25.11.-1.12.2023

Brandsäkerhetsveckan 25.11.-1.12.2023
Kuvassa nuori naisoletettu seisoo Väreen edustalla kasvoillaan tuima ilme.
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Studenternas mentalhälsokris väntar inte

Undersökningar talar återigen för sig- studenternas illamående håller på att glida ur händerna. Vi kräver att beslutsfattarna tar mentalhälsokrisen på allvar och tar tag i otillräckliga resurser snarast möjligt.
People standing in the hall
Ajankohtaista Publicerat:

Totti Korpua har valts till styrelsemedlem i Finlands studentkårers förbund för 2024

Totti Korpua har valts till styrelsemedlem i Finlands studentkårers förbund (FSF) för 2024. Korpua var AUS officiella kandidat till SYL:s styrelse. Förbundets förbundsmöte som hölls vid Tammerfors universitet den 17-18 november röstade om styrelsemedlemmarna på lördag kväll.
vanhempi naisoletettu osoittaa keraamisia taideteoksia Opiskelijakulttuurimuseon vitriineissä
Ajankohtaista Publicerat:

Öppen ansökning till AUS konstsamling

Ansökning till Aalto-universitetets studentkårs konstsamling pågår 17–30.11.2023.