AYYkamoista asumista - nytt nyhetsbrev för AUS invånare

Invånarnas nyhetsbrev svarar på önskan, att informera om aktuella boendeärenden per epost, som uppkom i invånarenkäten. Nyhetsbrevet utkommer ungefär fem gånger per år.
Asukkaan UKK

AUS nya nyhetsbrev för invånarna AYYkamoista asumista skickades ut i början av maj. Brevets skojiga namn är Instagram-omröstningens skörd- AYY Housing-Instagram-kontots följare valde namnet utifrån fyra alternativ på finska. Det engelskspråkiga namnet blev TodAYY´s Housing Mail.
 
Förutom brevets namn kom även idén till brevet ursprungligen från invånarna. I svaren på förra årets invånarenkät önskades boendeinformation främst per epost. Även  invånarenkätens 2022 resultat är liknande. Det ser alltså ut som att traditionell epost håller måttet bland studenterna och är en viktig informationskanal.
 
Nyhetsbrevet är förutom en informationskanal även en aktuell instruktionsbank som underlättar boendet.

”Vi önskar att vi med hjälp av invånarnas nyhetsbrev når så många av våra invånare som möjligt. Målet är att underlätta boendet genom att erbjuda aktuella tips, och hålla invånarna allt bättre på kartan om boendeförnyelser som påverkar dem”, säger AUS service- och uthyrningschef Minna Merensilta enusiastiskt.
 
Nyhetsbrevet presenterar alltså boendenyheter och tips för boende men även invånardemokrati och olika temadagar och kampanjer. Även campusevenemang som gäller invånarna i Teknologbyn lyfts fram i brevet. Du kan även själv föreslå boendeteman för nyhetsbrevet genom att ta kontakt med  AUS kommunikation per epost.
 
TodAYY´s housing news utkommer ungefär fem gånger per år och följande brev skickas till  invånarna i juli. Om du ännu inte har fått nyhetsbrevet kan du beställa det genom att gå med på epostlistan.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

AYY:n punatiilinen Miestentien-rakennus ja kylmä bensa-asema. Etualalla maantie ja tienviitat kehä 1:lle, leppävaaraan, keilaniemeen ja munkkiniemeen.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS har beslutat sälja bostadsobjekt i Helsingfors - samtidigt planläggs mer studentboende i Otnäs

AUS har beslutat sälja bostadsobjekt i Helsingfors. Samtidigt planläggs mer studentboende i Otnäs.
Suvi Vendelin
Ajankohtaista Publicerat:

Studerandens röst hörs i Aaltos styrelseutnämningskommitté

Arkitekturstudent Suvi Vendelin har som första student fått tillträde till Aalto-universitetets styrelseutnämningskommitté (eng. BNC Board Nomination Committee) som studentmedlem. Hon deltog på sitt första möte i maj 2021 och får fortsätta i kommittén i ett år till.
Historiallisessa kuvassa kaksi henkilöä eduskuntatalon portailla pitävät kylttejä, joissa lukee "kehotamme homoseksuaalisuuteen" ja "olen hintti 25 tuntia vuorokaudessa".
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför firas Pride fortfarande?

Till äran av Pridemånaden belyser regnbågsstudentförening GAYY:s styrelse pride-rörelsens historia i denna blogg. Befrämjandet av könsminoriteters och sexuella minoriteters rättigheter och jämlikhet har hittills gått fram längs en en lång och stenig stig. Genom att förstå historien får vi en bättre bild av nuläget och vilka saker som förändrats och vad som ännu behöver förändras. Lyckligtvis blir samhället till en bättre plats men förändringen sker inte av sig själv.
Sampo Sainio
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Världens hållbaraste studentliv? 

Enligt AUS strategi strävar studentkåren efter kolneutralitet fram till år 2030 men räcker enbart strävan efter kolneutralitet? Verksamhetens hållbarhet kan inte utvärderas med endast en mätare.