AYYkamoista asumista - nytt nyhetsbrev för AUS invånare

Invånarnas nyhetsbrev svarar på önskan, att informera om aktuella boendeärenden per epost, som uppkom i invånarenkäten. Nyhetsbrevet utkommer ungefär fem gånger per år.
Asukkaan UKK

AUS nya nyhetsbrev för invånarna AYYkamoista asumista skickades ut i början av maj. Brevets skojiga namn är Instagram-omröstningens skörd- AYY Housing-Instagram-kontots följare valde namnet utifrån fyra alternativ på finska. Det engelskspråkiga namnet blev TodAYY´s Housing Mail.
 
Förutom brevets namn kom även idén till brevet ursprungligen från invånarna. I svaren på förra årets invånarenkät önskades boendeinformation främst per epost. Även  invånarenkätens 2022 resultat är liknande. Det ser alltså ut som att traditionell epost håller måttet bland studenterna och är en viktig informationskanal.
 
Nyhetsbrevet är förutom en informationskanal även en aktuell instruktionsbank som underlättar boendet.

”Vi önskar att vi med hjälp av invånarnas nyhetsbrev når så många av våra invånare som möjligt. Målet är att underlätta boendet genom att erbjuda aktuella tips, och hålla invånarna allt bättre på kartan om boendeförnyelser som påverkar dem”, säger AUS service- och uthyrningschef Minna Merensilta enusiastiskt.
 
Nyhetsbrevet presenterar alltså boendenyheter och tips för boende men även invånardemokrati och olika temadagar och kampanjer. Även campusevenemang som gäller invånarna i Teknologbyn lyfts fram i brevet. Du kan även själv föreslå boendeteman för nyhetsbrevet genom att ta kontakt med  AUS kommunikation per epost.
 
TodAYY´s housing news utkommer ungefär fem gånger per år och följande brev skickas till  invånarna i juli. Om du ännu inte har fått nyhetsbrevet kan du beställa det genom att gå med på epostlistan.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.