AUS10-jubileumssektionen söker funktionärer till kommittéerna!

Vill du vara med och göra AUS 10-års jubileumsår till något stort och magnifikt?
Kuvapankki_Vuosijuhlat_2

Vår kära studentkår har redan många år bakom sig och snart firar vi för första gången jämna år. AUS10-jubileumssektionen kan dock inte göra allt själv så nu söker vi funktionärer till sektionskommittéerna.

I jubileumsårssektionens kommittéer får du ge idéförslag och förverkliga olika jubileumsårsevenemang och givetvis själva årsfesten.

Funktionärer behövs såväl för evenemang som förverkligas under året som för   årsfestarrangemangen. Vill du vara med och göra AUS 10-års jubileumsår till något stort och magnifikt?

Har du idéer för något sällan skådat som drar in wappen i jubileumsårsextasen? Är du den absolut bästa dekoratören som får årsfesten att bli årtiondets hetaste fest? Just du kan få vara med och se till att det här jubileumsåret blir ett värdigt spektakel!

Funktionärerna till kommittéerna väljs på basis av ansökan och en eventuell intervju. Evenemangskommittéerna ansvarar för att planera det egna evenemanget och de praktiska arrangemangen. Kommittéer sökes för att arrangera följande evenemang:

 • Jubileumsårets största evenemang (tre kommittéer), Anna Anttalainen, Ville Mansikkaniemi samt Henni Huttunen och Minttu Patajoki.
  • Under jubileumsåret ordnar vi flera större evenemang och kommittéerna ansvarar för varsitt.
 • Cocktail-kommittén, Jenina Noki och Henni Huttunen
  • Ansvarar för att ordna cocktailtillställningen före huvudfesten
 • Huvudfestkommittén, Niklas Sivaro och Elisa Jokinen
  • Ansvarar för huvudfesten som ordnas på Finlandiahuset
 • Efterfestkommittén, Suvi Rantamäki och Minttu Patajoki
  • Ansvarar för genomförandet av huvudfestens efterfest
 • Silliskommittén, Vili Kurppa och Severi Huuki.
  • Ansvarar för årsfestens sillfrukost och sillfrukostdagens program.

Därutöver är det möjligt att anmäla intresse för endast något specifikt delområde. Dessa aktörer fördelas  i evenemangskommittéerna för att arbeta med sina intresseområden eller så bildar de en egen kommitté, beroende på sökandenas intressen. Delområdena är till exempel dekoration, kommunikation och grafiskt uttryck. Du kan också anmäla både evenemangskommittéer och intressemål.

Ansökningen till jubileumskommittéerna börjar den 1 oktober 2019 och avslutas den 20 oktober 2019.

Har du frågor? Mer info ger AUS10-jubileumssektionens ordförande Titta Saari och övriga sektionsmedlemmar samt evenemangets producent Niina Palm ([email protected]).

 • Publicerat:
 • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.