AUS valde delegationsordförande och styrelsebildare för 2021

Delegationen för Aalto-universitetets studentkår valde på sitt möte 5.11.2020 styrelsebildare och delegationsordförande för år 2021. Delegationsordföranden heter Joonas Nurmi och styrelsebildaren Milja Leinonen.
Kuvassa Milja Leinonen ja Joonas Nurmi

Joonas Nurmi som valdes till delegationsordförande är sjätteårsstuderande i systemvetenskap och andra årsstuderande i ekonomi. Han är ett bekant ansikte från delegationen där han i år verkat som viceordförande och strategiustkottsmedlem. Tidigare verkade Nurmi även som GAYY:s ordförande , i Gemenskapssektionen Aava, Motionskommittén och Fysikergillets styrelse.

”Jag är helt ofattbart entusiastisk. Jag väntar ivrigt på nästa år och på att jag får fortsätta utveckla delegationsverksamheten”, kommenterar Nurmi.

Milja Leinonen som valdes till styrelsebildare 2021 inledde sina studier i bioinformationsteknologi år 2014 och har under de senaste sex åren som aktiv i Aaltogemenskapen verkat i Inkubio, på föreningsfältet och i studentkåren. Det här året har hon fungerat som viceordförande i AUS styrelse. Leinonens övriga ansvarsområden under styrelseåret har varit utbildningspolitik och studentmedia.

”Stort tack till delegationen för ert förtroende. Då undantagstiden fortsätter är AUS roll allt viktigare och jag tackar alla aaltoiter för årets ansträngningar för gemenskaplighet och studenternas välbefinnande! Det är en glädje att få befrämja världens bästa studentliv tillsammans även i fortsättningen”, gläder sig Leinonen.

Styrelsebildaren lägger fram ett förslag till styrelse för 2021 för delegationen, som väljer den nya styrelsen på sitt möte 26.11.2020. Styrelsemedlemsansökningen är öppen till 14.11 kl. 23.59 och ansökningen för delegationens viceordförande är ännu öppen till 26.11. Styrelsekandidaternas panel ordnas 17.11. Läs mer om AUS frivilligrekryteringar för år 2021 härifrån.

 

Tilläggsinformation: 
Elina Nieminen, verksamhetsledare, [email protected], 050 520 9415

 

Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för cirka 14 000 studerande. AUS bevakar sina medlemmars intressen speciellt i högskolepolitiska och studiesociala frågor. Delegationen är AUS högsta beslutande organ som bland annat väljer studentkårens styrelse och godkänner budgeten.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Relaterade nyheter

Hae linnanisännäksi
Ajankohtaista Publicerat:

Sök till slottsvärd eller invånarrådet

På AUS får invånarna verka för sin boendetrivsel och utveckla boendet på många sätt. Husmötena som ordnas i november-december – följ husets anslagstavla.
Keskellä henkilö ja teksti Hae hallopediksi
Ajankohtaista Publicerat:

Utlysning av uppdrag som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning

Aalto-universitetets studentkår ledigförklarar uppdragen som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning 2021.
Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Publicerat:

Förhandsbokning av lokaler för våren 2021

Föreningarna som verkar inom AUS har rätt att boka bastu-, fest- och möteslokaler som hyrs ut på förhand. Under den här bokningsrundan kan lokalerna bokas för tiden 11.1.2021-8.8.2021.
Hae luottamustoimeen
Ajankohtaista Publicerat:

Sök till förtroendeuppdrag

Ansökningstiden till Kontinuitetskommittéen, TTE-fondens styrgrupp och Ekonomidirektionen går ut 20.11., ansökningstiden till Centralvalsnämndens och Hyllningskommittéens ordförande går ut 29.11. och medlemmar 3.12.