AUS valde delegationsordförande och styrelsebildare för 2021

Delegationen för Aalto-universitetets studentkår valde på sitt möte 5.11.2020 styrelsebildare och delegationsordförande för år 2021. Delegationsordföranden heter Joonas Nurmi och styrelsebildaren Milja Leinonen.
Kuvassa Milja Leinonen ja Joonas Nurmi

Joonas Nurmi som valdes till delegationsordförande är sjätteårsstuderande i systemvetenskap och andra årsstuderande i ekonomi. Han är ett bekant ansikte från delegationen där han i år verkat som viceordförande och strategiustkottsmedlem. Tidigare verkade Nurmi även som GAYY:s ordförande , i Gemenskapssektionen Aava, Motionskommittén och Fysikergillets styrelse.

”Jag är helt ofattbart entusiastisk. Jag väntar ivrigt på nästa år och på att jag får fortsätta utveckla delegationsverksamheten”, kommenterar Nurmi.

Milja Leinonen som valdes till styrelsebildare 2021 inledde sina studier i bioinformationsteknologi år 2014 och har under de senaste sex åren som aktiv i Aaltogemenskapen verkat i Inkubio, på föreningsfältet och i studentkåren. Det här året har hon fungerat som viceordförande i AUS styrelse. Leinonens övriga ansvarsområden under styrelseåret har varit utbildningspolitik och studentmedia.

”Stort tack till delegationen för ert förtroende. Då undantagstiden fortsätter är AUS roll allt viktigare och jag tackar alla aaltoiter för årets ansträngningar för gemenskaplighet och studenternas välbefinnande! Det är en glädje att få befrämja världens bästa studentliv tillsammans även i fortsättningen”, gläder sig Leinonen.

Styrelsebildaren lägger fram ett förslag till styrelse för 2021 för delegationen, som väljer den nya styrelsen på sitt möte 26.11.2020. Styrelsemedlemsansökningen är öppen till 14.11 kl. 23.59 och ansökningen för delegationens viceordförande är ännu öppen till 26.11. Styrelsekandidaternas panel ordnas 17.11. Läs mer om AUS frivilligrekryteringar för år 2021 härifrån.

Tilläggsinformation: 
Elina Nieminen, verksamhetsledare, [email protected], 050 520 9415

Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för cirka 14 000 studerande. AUS bevakar sina medlemmars intressen speciellt i högskolepolitiska och studiesociala frågor. Delegationen är AUS högsta beslutande organ som bland annat väljer studentkårens styrelse och godkänner budgeten.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Many people standing and smiling for a group picture
Ajankohtaista Publicerat:

Sök till FSF:s förbundsmötesdelegation eller kandidera för FSF:s styrelse!

Finlands studentkårers förbund (FSF) representerar universitetsstuderande i det nationella beslutsfattandet. Verksamhetsplanen och policydokumentet som styr FSF:s påverkansarbete godkänns av förbundsmötet, som också väljer förbundsstyrelsen. Förbundsmötet 2024 ordnas den 15-16 november 2024. I den här nyheten hittar du anvisningar om hur du anmäler dig till AUS delegation till förbundsmötet och hur du ställer upp som kandidat till FSF styrelse.
vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.