AUS utnämner Henrik Vuornos till HOAS styrelse för en fortsatt period

AUS styrelse har på sitt möte 6.10 utnämnt Vuornos till stiftelsens styrelse för en ny tvåårsperiod för åren 2023 och 2024.
Sampo Sainio ja Henrik Vuornos

Aalto-universitetets studentkårs föregångare var med och grundade Helsingforsregionens studentbostadsstiftelse år 1969. Därför har AUS rättighet att utnämna tre medlemmar till stiftelsens tiomanna styrelse.

Henrik Vuornos har verkat i HOAS styrelse med AUS mandat från år 2021 och studentkåren har varit nöjd med samarbetet.

”Det är viktigt att se till att det finns tillräckligt med studentbostäder i huvudstadsregionen. Hoas har en viktig roll i att AUS studenter har tillräckligt med bostäder nära campus med goda trafikförbindelser”, säger Vuornos.

Esbo stad är en  nära partner till studentkåren och Vuornos har fördjupat detta samarbete under hela sin tvååriga period. Han representerar Samlingspartiet och fungerar för tillfället som ordförande för Esbos stadsstyrelse.

”Ett av Esbos tydliga mål är att allt fler högskolestuderande skulle kunna rota sg i staden och bo nära campuset. I Otnäs pågår många viktiga Hoas-studentbostadsprojekt så ett smidigt framskridande är till allas fördel", Vuornos säger.

Hoas erbjuder hem för över 18 000 studerande vilket gör stiftelsen till den  största och mest överlägsna erbjudaren av studentbostäder i huvudstadsregionen. Det här året har AUS speciellt satsat på att lyfta fram målen för hållbar utveckling i stiftelsens verksamhet och fungerat som en aktiv pacemaker.

”Ur studentkårens perspektiv är stiftelsen en viktig led i förbättrandet av studenternas bostadssituation och det är kritiskt att det sitter kunniga personer i dess styrelse”, säger AUS styrelsemedlem Sampo Sainio som ansvarar för boendet.

AUS styrelse har på sitt möte 6.10 utnämnt Vuornos till stiftelsens styrelse för en ny tvåårsperiod för åren 2023 och 2024.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Seitsemän haalareihin ja vihreään liiviin pukeutunutta opiskelijaa Ullanlinnanmäellä vasaran muotoisen mäenlaskuvälineen edessä.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

År 2024 är ett Tempausår

Åtta års väntan har tagit slut. Ryktena stämmer – år 2024 är ett Tempausår! I Tempaus påverkar vi världens gång med glimten i ögat men ändå på allvar.
Hae hallopediksi Apply to become a student representative  Sök till studentrepresentant
Ajankohtaista Publicerat:

Kompletterande utlysning av uppdrag som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning 2024

Aalto-universitetets studentkår ledigförklarar uppdragen som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning. Den kompletterande utlysningen är öppen 12.2–26.2.2024.
asuminen
Ajankohtaista Publicerat:

Lägenheter tillgängliga

Alla AUS-medlemmar som har utestående bostadsrättigheter via Domo-systemet kan ansöka om AUS-boende.
White cap with blue embroidered text with the word "immigrant". In the background a framed poster with a photo of the same kind of cap.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS konstsamling kompletterades med sex verk med temat fred

I slutet av år 2023 kompletterades Aalto-universitetets studentkårs konstsamling med sex konstverk. Verkansökningen som var öppen för medlemmarna i november hade temat "Peace- fred”.