AUS utnämner Henrik Vuornos till HOAS styrelse för en fortsatt period

AUS styrelse har på sitt möte 6.10 utnämnt Vuornos till stiftelsens styrelse för en ny tvåårsperiod för åren 2023 och 2024.
Sampo Sainio ja Henrik Vuornos

Aalto-universitetets studentkårs föregångare var med och grundade Helsingforsregionens studentbostadsstiftelse år 1969. Därför har AUS rättighet att utnämna tre medlemmar till stiftelsens tiomanna styrelse.

Henrik Vuornos har verkat i HOAS styrelse med AUS mandat från år 2021 och studentkåren har varit nöjd med samarbetet.

”Det är viktigt att se till att det finns tillräckligt med studentbostäder i huvudstadsregionen. Hoas har en viktig roll i att AUS studenter har tillräckligt med bostäder nära campus med goda trafikförbindelser”, säger Vuornos.

Esbo stad är en  nära partner till studentkåren och Vuornos har fördjupat detta samarbete under hela sin tvååriga period. Han representerar Samlingspartiet och fungerar för tillfället som ordförande för Esbos stadsstyrelse.

”Ett av Esbos tydliga mål är att allt fler högskolestuderande skulle kunna rota sg i staden och bo nära campuset. I Otnäs pågår många viktiga Hoas-studentbostadsprojekt så ett smidigt framskridande är till allas fördel", Vuornos säger.

Hoas erbjuder hem för över 18 000 studerande vilket gör stiftelsen till den  största och mest överlägsna erbjudaren av studentbostäder i huvudstadsregionen. Det här året har AUS speciellt satsat på att lyfta fram målen för hållbar utveckling i stiftelsens verksamhet och fungerat som en aktiv pacemaker.

”Ur studentkårens perspektiv är stiftelsen en viktig led i förbättrandet av studenternas bostadssituation och det är kritiskt att det sitter kunniga personer i dess styrelse”, säger AUS styrelsemedlem Sampo Sainio som ansvarar för boendet.

AUS styrelse har på sitt möte 6.10 utnämnt Vuornos till stiftelsens styrelse för en ny tvåårsperiod för åren 2023 och 2024.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Pictured AYY board members 2023 smiling and holding plants
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS styrelse för år 2023 har valts

På sitt möte den 24 november 2022 godkände Aalto-universitetets studentkårs delegation styrelsebildare Ida Parkkinens förslag till styrelsesammansättningen för år 2023. På mötet valdes även viceordförande för den nya delegationen.
kuvassa Antti Regelin nojaa seinään ja hymyilee
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Antti Regelin vald till Finlands studentkårers förbunds styrelse år 2023

Antti Regelin har valts till Finlands studentkårers förbunds styrelse år 2023. Förbundsmötet som ordnades i Esbo i Korpilampi 18-19.11 röstade om styrelsemedlemmarna på lördag kväll.
Nea Baarman hymyilee
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Nea Baarman börjar som AUS chef för påverkan och kommunikation

Nea Baarman har blivit vald till Aalto-universitetets studentkårs nya chef för påverkan och kommunikation.
Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Publicerat:

Förhandsbokning av lokaler för våren 2023

Föreningarna som verkar inom AUS har rätt att boka bastu-, fest- och möteslokaler som hyrs ut på förhand. Under den här bokningsrundan kan lokalerna bokas för tiden 9.1.-6.8.2023.