AYY nimittää Henrik Vuornoksen jatkokaudelle HOAS:n hallitukseen

AYY:n hallitus on kokouksessaan 6.10. nimittänyt Vuornoksen säätiön hallitukseen uudelle kaksivuotiskaudelle vuosiksi 2023 ja 2024.
Sampo Sainio ja Henrik Vuornos

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edeltäjät olivat perustamassa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiötä vuonna 1969. AYY:llä on tästä johtuen oikeus nimittää säätiön kymmenenhenkiseen hallitukseen kolme jäsentä.

Henrik Vuornos on toiminut Hoasin hallituksessa AYY:n mandaatilla vuodesta 2021 ja ylioppilaskunta on ollut tyytyväinen yhteistyöhön.

”On tärkeää huolehtia, että pääkaupunkiseudulla on riittävästi opiskelija-asuntoja. Hoasilla on tärkeä rooli siinä, että AYY:n opiskelijoilla on riittävästi asuntoja lähellä kampusta hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä”, Vuornos sanoo.

Espoon kaupunki on ylioppilaskunnan läheinen kumppani ja Vuornos on syventänyt tätä yhteistyötä koko kaksivuotisen kautensa ajan. Hän edustaa kokoomusta ja toimii tällä hetkellä Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

”Espoon selkeä tavoite on, että yhä useampi korkeakouluopiskelija voisi juurtua kaupunkiin ja asua lähellä kampusta. Otaniemessä on monta tärkeää Hoasin opiskelija-asuntohanketta käynnissä, joiden jouheva eteneminen on kaikkien etu”, kuvailee Vuornos.

Hoas tarjoaa kodin yli 18 000 opiskelijalle, mikä tekee säätiöstä ylivoimaisesti suurimman opiskelija-asuntojen tarjoajan pääkaupunkiseudulla. AYY on tänä vuonna panostanut erityisesti kestävän kehityksen tavoitteiden nostamiseen esiin säätiön toiminnassa ja toiminut aktiivisena kirittäjänä.

”Ylioppilaskunnan näkökulmasta säätiö on tärkeä väylä opiskelijoiden asumistilanteen parantamisessa ja on kriittistä, että sen hallituksessa istuu osaavia henkilöitä”, sanoo AYY:n asumisesta vastaava hallituksen jäsen Sampo Sainio.

AYY:n hallitus on kokouksessaan 6.10. nimittänyt Vuornoksen säätiön hallitukseen uudelle kaksivuotiskaudelle vuosiksi 2023 ja 2024.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

A student home with a table, bed and a couch.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Kevään asukaskysely – sijainti ja ystävällinen henkilökunta saivat kiitosta, siisteydessä kehitettävää

Toteutimme keväällä 2023 asukaskyselyn tarkoituksenamme selvittää, kuinka hyvin olemme onnistuneet palvelemaan jäseniämme vuokranantajina.
A big tree in front of metro station in the summer. A student walking by.
Ajankohtaista Julkaistu:

Usein kysyttyä asumisesta ja jäsenpalveluista

Täältä löydät vastauksen useimpiin opiskelijoita mietityttäviin kysymyksiin koskien asunnonhakua, opiskelijakorttia ja jäsenmaksua.

Palvelutoimisto ja puhelinpalvelu ovat suljettuna kesällä 5.-26.7. Vastaamme kuitenkin sähköposteihin.
Ihmisiä istuu ja näyttää kuuntelevilta
Tiedote Julkaistu:

Hae SYL:in toimikuntiin!

AYY:n jäsenillä on nyt mahdollisuus hakea ehdokkaaksi Suomen ylioppilaskuntien liiton SYLn kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan (KENKKU) sekä ilmastoverkostoon. Toimikunnissa pääset oppimaan ja tekemään valtakunnallista vaikuttamistyötä kehitysyhteistyön ja ilmastopolitiikan saralla.
Two people looking at the camera
Tiedote Julkaistu:

Tiina Pajukari ja Ronja Mäkinen asiantuntijoiksi vaikuttamisen tiimiin

AYY:n vaikuttamisen tiimiin on valittu kaksi uutta asiantuntijaa: Tiina Pajukari ja Ronja Mäkinen. Tiina Pajukari on aloittanut sosiaalipolitiikasta ja kestävästä kehityksestä vastaavana asiantuntijana ja Ronja Mäkinen kansainvälisyydestä ja yhdenvertaisuudesta vastaavana asiantuntijana. Molemmilla asiantuntijoilla on pitkä ylioppilasliiketausta.