AYY nimittää Henrik Vuornoksen jatkokaudelle HOAS:n hallitukseen

AYY:n hallitus on kokouksessaan 6.10. nimittänyt Vuornoksen säätiön hallitukseen uudelle kaksivuotiskaudelle vuosiksi 2023 ja 2024.
Sampo Sainio ja Henrik Vuornos

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edeltäjät olivat perustamassa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiötä vuonna 1969. AYY:llä on tästä johtuen oikeus nimittää säätiön kymmenenhenkiseen hallitukseen kolme jäsentä.

Henrik Vuornos on toiminut Hoasin hallituksessa AYY:n mandaatilla vuodesta 2021 ja ylioppilaskunta on ollut tyytyväinen yhteistyöhön.

”On tärkeää huolehtia, että pääkaupunkiseudulla on riittävästi opiskelija-asuntoja. Hoasilla on tärkeä rooli siinä, että AYY:n opiskelijoilla on riittävästi asuntoja lähellä kampusta hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä”, Vuornos sanoo.

Espoon kaupunki on ylioppilaskunnan läheinen kumppani ja Vuornos on syventänyt tätä yhteistyötä koko kaksivuotisen kautensa ajan. Hän edustaa kokoomusta ja toimii tällä hetkellä Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

”Espoon selkeä tavoite on, että yhä useampi korkeakouluopiskelija voisi juurtua kaupunkiin ja asua lähellä kampusta. Otaniemessä on monta tärkeää Hoasin opiskelija-asuntohanketta käynnissä, joiden jouheva eteneminen on kaikkien etu”, kuvailee Vuornos.

Hoas tarjoaa kodin yli 18 000 opiskelijalle, mikä tekee säätiöstä ylivoimaisesti suurimman opiskelija-asuntojen tarjoajan pääkaupunkiseudulla. AYY on tänä vuonna panostanut erityisesti kestävän kehityksen tavoitteiden nostamiseen esiin säätiön toiminnassa ja toiminut aktiivisena kirittäjänä.

”Ylioppilaskunnan näkökulmasta säätiö on tärkeä väylä opiskelijoiden asumistilanteen parantamisessa ja on kriittistä, että sen hallituksessa istuu osaavia henkilöitä”, sanoo AYY:n asumisesta vastaava hallituksen jäsen Sampo Sainio.

AYY:n hallitus on kokouksessaan 6.10. nimittänyt Vuornoksen säätiön hallitukseen uudelle kaksivuotiskaudelle vuosiksi 2023 ja 2024.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Wilma pitää kirjekuorta, jossa lukee "kansanedustajalle opiskelijalta"
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Kirje kansanedustajille

Veimme tällä viikolla kirjeen kaikille kansanedustajille.
a girl waving hand
Ajankohtaista Julkaistu:

Hakukuulutus: Tule malliksi AYY:n kuvapankkikuvauksiin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta päivittää kuvapankkikuviaan ja etsimme projektia varten innokkaita opiskelijoita kuvattavaksi. Kuvauksia järjestetään vuoden 2024 aikana kolme kertaa, ja toivomme kuvauksiin monipuolisesti eri alojen opiskelijoita. Etsimme yhteensä 15 opiskelijaa.
Wilma Branders, ei hymyile
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Mielenterveysviikkoa vietetään opiskelijoiden mielenterveyskriisin varjossa

Tällä viikolla vietetään jälleen opiskelijoiden mielenterveysviikkoa, jonka tavoitteena on tuoda esiin hälyttävää mielenterveystilannetta sekä rakentaa mielenterveysystävällisempää opiskelukulttuuria korkeakouluyhteisöihin.
Facelift_1
Ajankohtaista Julkaistu:

Otakaari 18 B- & C-rappujen asuntojen viihtyvyyskorjaukset on saatu valmiiksi

Otakaari 18 B- ja C-rappujen asuntojen facelift, eli viihtyvyyskorjaukset on saatu päätökseen. Projekti eteni aikataulussa, ja kiinteistönomistajan näkökulmasta erittäin onnistuneesti. Viihtyvyyskorjaukset sijoittuivat aikavälille 11/2023–3/2024.