AYY nimittää Henrik Vuornoksen jatkokaudelle HOAS:n hallitukseen

AYY:n hallitus on kokouksessaan 6.10. nimittänyt Vuornoksen säätiön hallitukseen uudelle kaksivuotiskaudelle vuosiksi 2023 ja 2024.
Sampo Sainio ja Henrik Vuornos

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edeltäjät olivat perustamassa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiötä vuonna 1969. AYY:llä on tästä johtuen oikeus nimittää säätiön kymmenenhenkiseen hallitukseen kolme jäsentä.

Henrik Vuornos on toiminut Hoasin hallituksessa AYY:n mandaatilla vuodesta 2021 ja ylioppilaskunta on ollut tyytyväinen yhteistyöhön.

”On tärkeää huolehtia, että pääkaupunkiseudulla on riittävästi opiskelija-asuntoja. Hoasilla on tärkeä rooli siinä, että AYY:n opiskelijoilla on riittävästi asuntoja lähellä kampusta hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä”, Vuornos sanoo.

Espoon kaupunki on ylioppilaskunnan läheinen kumppani ja Vuornos on syventänyt tätä yhteistyötä koko kaksivuotisen kautensa ajan. Hän edustaa kokoomusta ja toimii tällä hetkellä Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

”Espoon selkeä tavoite on, että yhä useampi korkeakouluopiskelija voisi juurtua kaupunkiin ja asua lähellä kampusta. Otaniemessä on monta tärkeää Hoasin opiskelija-asuntohanketta käynnissä, joiden jouheva eteneminen on kaikkien etu”, kuvailee Vuornos.

Hoas tarjoaa kodin yli 18 000 opiskelijalle, mikä tekee säätiöstä ylivoimaisesti suurimman opiskelija-asuntojen tarjoajan pääkaupunkiseudulla. AYY on tänä vuonna panostanut erityisesti kestävän kehityksen tavoitteiden nostamiseen esiin säätiön toiminnassa ja toiminut aktiivisena kirittäjänä.

”Ylioppilaskunnan näkökulmasta säätiö on tärkeä väylä opiskelijoiden asumistilanteen parantamisessa ja on kriittistä, että sen hallituksessa istuu osaavia henkilöitä”, sanoo AYY:n asumisesta vastaava hallituksen jäsen Sampo Sainio.

AYY:n hallitus on kokouksessaan 6.10. nimittänyt Vuornoksen säätiön hallitukseen uudelle kaksivuotiskaudelle vuosiksi 2023 ja 2024.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Pictured AYY board members 2023 smiling and holding plants
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n vuoden 2023 hallitus on valittu

Kokouksessaan 24.11.2022 Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi hallituksen muodostajan, Ida Parkkisen, esityksen hallituskokoonpanosta vuodelle 2023. Kokouksessa valittiin myös edustajiston varapuheenjohtajat.
kuvassa Antti Regelin nojaa seinään ja hymyilee
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Antti Regelin valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2023

Antti Regelin on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäseneksi vuodelle 2023. Espoon Korpilammella 18.–19.11. pidetty liittokokous äänesti hallituksen jäsenistä lauantai-iltana.
Nea Baarman hymyilee
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Nea Baarman aloittaa AYY:n vaikuttamisen ja viestinnän päällikkönä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan uudeksi vaikuttamisen ja viestinnän päälliköksi on valittu Nea Baarman.
Aalto-yliopiston metroasema
Ajankohtaista Julkaistu:

HSL:n hallitus teki 1.11. päätöksiä opiskelijan etuuksista

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta seuraa tilannetta ja on valmis puuttumaan epäkohtiin jatkossakin.