AUS undertecknade kravbrevet för COP25-klimatmötet i Chile, över 200 högskolor deltar

AUS har undertecknat kravbrevet för COP25-klimatmötet i Chile, med vilken högskolor och högskolenätverk runt om i världen utlyser ett klimatnödläge.

AUS har undertecknat kravbrevet för COP25-klimatmötet i Chile, med vilken högskolor och högskolenätverk runt om i världen utlyser ett klimatnödläge.  Brevet delas ut på klimatmötet i Chile i december 2019 till stater och medierepresentanter.

Genom att underteckna brevet kräver högskolegemenskaperna kritiska samhälleliga förändringar för att dämpa klimatförändringens följder.  För tillfället har brevet undertecknats av över 200 högskolor. I brevet förbinder sig högskolorna att befrämja klimatforskning, miljökunnande- och utbildning, hållbara campus- och gemenskapsverksamheter samt kolneutralitet.

”Under det här året har AUS fäst alltmer uppmärksamhet vid miljöfrågor. Före vi undertecknade brevet hade vi bland annat förbundit oss till  FN:s mål för hållbar utveckling och utvecklat vår studentbostadsverksamhet i en miljövänligare riktning.” berättar AUS styrelseordförande Tapio Hautamäki stolt. ”De här åtgärderna kan dock ännu inte stoppa klimatförändringen men alla gärningar behövs nu mer än någonsin. Jag vill utmana Aalto-universitetet och Finlands studentkårers förbund att underteckna klimatbrevet”.

Mer information om brevet och de som undertecknat finns bakom denna länk. Klimatbrevet kan undertecknas fram till den 1 december 2019.

Tapio Hautamäki
Tapio Hautamäki

AUS undertecknade kravbrevet för COP25-klimatmötet i Chile, över 200 högskolor deltar. Tapio Hautamäki är stolt över AUS.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
happy student holding an EU flag
Ajankohtaista Publicerat:

EU i ett nötskal

De viktigaste sakerna om Europeiska unionen (EU) som varje student borde veta.
opiskelijoita haalareissa
Ajankohtaista Publicerat:

Välkommen att besvara Aalto-universitetets studentkårs medlemsenkät

Evenemang, lokaler och bostäder. Påverkan, kommunikation och frivilligverksamhet. Vilka alla studentkårens tjänster har du använt? Och vad tyckte du om dem?
kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Utmärkelser beviljats på AUS14-årsfest

Utmärkelser delades ut till meriterade medlemmar i Aaltogemenskapen på AUS 14. årsfest den 18. maj 2024.