AYY allekirjoitti Chilen COP25-ilmastokokouksen vaatimuskirjeen, mukana yli 200 korkeakoulua

AYY on mukana Chilen COP25-ilmastokokouksen vaatimuskirjeessä, jossa korkeakoulut ja korkeakouluverkostot ympäri maailmaa julistavat ilmastohätätilan. Kirje jaetaan valtioiden sekä median edustajien kanssa Chilen ilmastokokouksessa joulukuussa 2019. 

Kirjeen allekirjoittamalla korkeakouluyhteisöt vaativat kriittisiä yhteiskunnallisia muutoksia ilmastonmuutoksen seurausten hillitsemiseksi. Mukana on tällä hetkellä yli 200 korkeakoulua. Kirjeessä korkeakouluyhteisöt sitoutuvat edistämään ilmastotutkimusta, ympäristöosaamista ja- koulutusta, kestävää kampus- ja yhteisötoimintaa sekä hiilineutraaliutta. 

“AYY on tänä vuonna kiinnittänyt entistä enemmän huomiota ympäristökysmyksiin. Ennen tämän kirjeen allekirjoitusta olemme mm. sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja muuttaneet opiskelija-asuntotoimintaamme ympäristöystävällisemmäksi.” kertoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Hautamäki ylpeänä. “Nämä toimet eivät vielä pysäytä ilmastonmuutosta, mutta jokaista tekoa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Haluankin haastaa Aalto-yliopiston ja Suomen ylioppilaskuntien liiton allekirjoittamaan ilmastokirjeen.” 

Lisää tietoa kirjeestä ja sen allekirjoittaneista löytää tästä linkistä. Ilmastokirjeen voi allekirjoittaa 1. joulukuuta 2019 asti. 

Tapio Hautamäki
Tapio Hautamäki

AYY allekirjoitti Chilen COP25-ilmastokokouksen vaatimuskirjeen, jossa on mukana jo yli 200 korkeakoulua. AYY:n puheenjohtaja Tapio Hautamäki on ylpeä ylioppilaskuntansa toiminnasta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Vaalipaneelin osallistujat näyttävät kylttejä, joissa lukee JOO
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Edustajistovaalien äänestys täydessä vauhdissa

AYY:n edustajistovaalit järjestetään 28.10.-5.11. Vaaleissa on ehdolla 293 ehdokasta.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Asiattomasta käytöstä ilmoittaminen Aallossa - Muodin ohjelmaa koskeva selvitystyö

Tiedätkö mihin olla yhteydessä jos kohtaat Aallon Code of Conductin vastaista epäasiallista toimintaa Aalto yliopistolla? Lue kehen olla yhteydessä ja kuka auttaa.
Tietoa ARTS Muodin ohjelmaa koskevasta selvitystyöstä, sekä ohjeet ARTS opiskelijoille joihin olla yhteydessä jos haluaa ilmoittaa aikaisemmin ilmoittamatta jääneistä tapauksista.
Nainen ripustaa valoketjua kanaverkkoaitaan ulkona
Tiedote Julkaistu:

Otaniemen yö muuttaa Teekkarikylän kulttuurikaupunginosaksi

Tämän viikon lauantaina järjestettävä Otaniemen yö näyttää, miten Teekkarikylä ja koko Otaniemen kampus on kehittynyt kulttuurikaupunginosaksi.
Otaniemen yö, banneri
Tiedote Julkaistu:

Otaniemen yö tulee syyskuussa - ilmaisen taidefestivaalin vetonauloina Anssi Kela ja Mira Luoti

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää poikkitaiteellisen Otaniemen yö -taidefestivaalin lauantaina 21.9. Toista kertaa järjestettävä festivaali on maksuton ja suunnattu kaikille pääkaupunkiseudun asukkaille.