AYY allekirjoitti Chilen COP25-ilmastokokouksen vaatimuskirjeen, mukana yli 200 korkeakoulua

AYY on mukana Chilen COP25-ilmastokokouksen vaatimuskirjeessä, jossa korkeakoulut ja korkeakouluverkostot ympäri maailmaa julistavat ilmastohätätilan. Kirje jaetaan valtioiden sekä median edustajien kanssa Chilen ilmastokokouksessa joulukuussa 2019. 

Kirjeen allekirjoittamalla korkeakouluyhteisöt vaativat kriittisiä yhteiskunnallisia muutoksia ilmastonmuutoksen seurausten hillitsemiseksi. Mukana on tällä hetkellä yli 200 korkeakoulua. Kirjeessä korkeakouluyhteisöt sitoutuvat edistämään ilmastotutkimusta, ympäristöosaamista ja- koulutusta, kestävää kampus- ja yhteisötoimintaa sekä hiilineutraaliutta. 

“AYY on tänä vuonna kiinnittänyt entistä enemmän huomiota ympäristökysmyksiin. Ennen tämän kirjeen allekirjoitusta olemme mm. sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja muuttaneet opiskelija-asuntotoimintaamme ympäristöystävällisemmäksi.” kertoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Hautamäki ylpeänä. “Nämä toimet eivät vielä pysäytä ilmastonmuutosta, mutta jokaista tekoa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Haluankin haastaa Aalto-yliopiston ja Suomen ylioppilaskuntien liiton allekirjoittamaan ilmastokirjeen.” 

Lisää tietoa kirjeestä ja sen allekirjoittaneista löytää tästä linkistä. Ilmastokirjeen voi allekirjoittaa 1. joulukuuta 2019 asti. 

Tapio Hautamäki
Tapio Hautamäki

AYY allekirjoitti Chilen COP25-ilmastokokouksen vaatimuskirjeen, jossa on mukana jo yli 200 korkeakoulua. AYY:n puheenjohtaja Tapio Hautamäki on ylpeä ylioppilaskuntansa toiminnasta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Tiedote Julkaistu:

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ehkäisee koronaviruksen leviämistä – muutoksia aukioloaikoihin ja tapahtumiin

AYY noudattaa Suomen hallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita tartuntojen estämiseksi. Tiedotetta päivitetään, jos uusia toimenpiteitä otetaan käyttöön. AYY seuraa aktiivisesti viranomaistiedotteita ja ottaa kaikissa toimissaan huomioon jäsenten, vapaaehtoisten, yhdistysten ja työntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin.
Tiedote Julkaistu:

Hakukuulutus Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi 2020 – osan hakuaikaa jatkettu

Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta päätti 29.10.2019 avata haun Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajiksi kalenterivuodeksi 2019. Osassa toimielimistä jatketaan hakuaikaa alhaisen hakijämäärän vuoksi 8.12.2018 klo 23.59 saakka. Jo lähetetyt hakemukset huomioidaan sellaisenaan.
Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäseniä 2020
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallitus vuodelle 2020 valittu

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallitus vuodelle 2020 on valittu. AYY:n edustajisto valitsi hallituksen kokouksessaan torstaina 28.11. hallituksen muodostaja Olli Kesselin esityksestä.
Opiskelijoiden liikuntaliiton hallitus 2020
Tiedote Julkaistu:

Antti Pentikäisestä Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL:n puheenjohtaja 2020 - "Meillä on mainio vuosi edessä!"

Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL valitsi tänään uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi aaltolaisen Antti Pentikäisen liittokokouksessaan Jyväskylässä.