AUS: Studerande ska informeras bättre om förändringar i campusområdet

Ett par veckor sedan kom studerande vid Aalto till insikt om att terrassen som ARTS-studerande byggt bredvid Kandidatcentret togs bort. AUS delar studerandenas oro om att studerande inte informerades tillräckligt om ärendet i god tid.
Kuvassa Samuli Vehkomäki

Terrassen hade ett stort praktiskt och symboliskt värde speciellt för konststuderande. Terrassen togs i bruk samma år då konststuderande flyttade till Otnäs campus, och den har varit en mycket viktig uppehållsplats för studerande.  

AUS är förtretad över hur lite studerande informerades i förväg om planen att ta bort terrassen. Förargelsen över avsaknaden av terrassen blev ännu större för många studerande eftersom borttagningen var en överraskning.  

”Campusområdet bör utvecklas tillsammans med studerandena och användarna. Användarna av campuset ska också informeras om förändringar i området. AUS samarbetar redan med Aalto-yliopistokiinteistöt ACRE för det här. I fortsättningen bör studerande informeras om så här betydande förändringar i god tid, dock med hänsyn till aktualiteten”, säger AUS styrelsemedlem Samuli Vehkomäki.  

AUS arbetar för att man ska hitta en ny plats för terrassen på campuset för att dess värde i Aalto-gemenskapen inte ska förloras. Utvecklingen av campuset ska vara hela Aalto-gemenskapens gemensamma ärende, och kommunikationen gällande förändringar på campuset bör förbättras.  

Mer information: 

Samuli Vehkomäki 

Styrelsemedlem: fastigheter, boende, campuset, hållbar utveckling 

Tfn +358 40 026 5544 

Laura Luoto 

Chef för kommunikationen och påverkansarbetet 

Tfn +358 40 575 9092 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Vaikuttamisrauha
Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Vädjan: Påverkansfrid och tryggare rum bör garanteras i Aaltogemenskapen

För AUS är det viktigt att se till att det är tryggt att påverka och framföra egna åsikter i Aaltogemenskapen och möjligt att göra utan rädsla för att bli stämplad. AUS fördömer alla former av rasism, antisemitism och islamofobi i Aaltogemenskapen och annanstans.
Kynttilät
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Brandsäkerhetsveckan 25.11.-1.12.2023

Brandsäkerhetsveckan 25.11.-1.12.2023
Kuvassa nuori naisoletettu seisoo Väreen edustalla kasvoillaan tuima ilme.
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Studenternas mentalhälsokris väntar inte

Undersökningar talar återigen för sig- studenternas illamående håller på att glida ur händerna. Vi kräver att beslutsfattarna tar mentalhälsokrisen på allvar och tar tag i otillräckliga resurser snarast möjligt.
People standing in the hall
Ajankohtaista Publicerat:

Totti Korpua har valts till styrelsemedlem i Finlands studentkårers förbund för 2024

Totti Korpua har valts till styrelsemedlem i Finlands studentkårers förbund (FSF) för 2024. Korpua var AUS officiella kandidat till SYL:s styrelse. Förbundets förbundsmöte som hölls vid Tammerfors universitet den 17-18 november röstade om styrelsemedlemmarna på lördag kväll.