AUS: Studerande ska informeras bättre om förändringar i campusområdet

Ett par veckor sedan kom studerande vid Aalto till insikt om att terrassen som ARTS-studerande byggt bredvid Kandidatcentret togs bort. AUS delar studerandenas oro om att studerande inte informerades tillräckligt om ärendet i god tid.
Kuvassa Samuli Vehkomäki

Terrassen hade ett stort praktiskt och symboliskt värde speciellt för konststuderande. Terrassen togs i bruk samma år då konststuderande flyttade till Otnäs campus, och den har varit en mycket viktig uppehållsplats för studerande.  

AUS är förtretad över hur lite studerande informerades i förväg om planen att ta bort terrassen. Förargelsen över avsaknaden av terrassen blev ännu större för många studerande eftersom borttagningen var en överraskning.  

”Campusområdet bör utvecklas tillsammans med studerandena och användarna. Användarna av campuset ska också informeras om förändringar i området. AUS samarbetar redan med Aalto-yliopistokiinteistöt ACRE för det här. I fortsättningen bör studerande informeras om så här betydande förändringar i god tid, dock med hänsyn till aktualiteten”, säger AUS styrelsemedlem Samuli Vehkomäki.  

AUS arbetar för att man ska hitta en ny plats för terrassen på campuset för att dess värde i Aalto-gemenskapen inte ska förloras. Utvecklingen av campuset ska vara hela Aalto-gemenskapens gemensamma ärende, och kommunikationen gällande förändringar på campuset bör förbättras.  

Mer information: 

Samuli Vehkomäki 

Styrelsemedlem: fastigheter, boende, campuset, hållbar utveckling 

Tfn +358 40 026 5544 

Laura Luoto 

Chef för kommunikationen och påverkansarbetet 

Tfn +358 40 575 9092 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.
happy student holding an EU flag
Ajankohtaista Publicerat:

EU i ett nötskal

De viktigaste sakerna om Europeiska unionen (EU) som varje student borde veta.
opiskelijoita haalareissa
Ajankohtaista Publicerat:

Välkommen att besvara Aalto-universitetets studentkårs medlemsenkät

Evenemang, lokaler och bostäder. Påverkan, kommunikation och frivilligverksamhet. Vilka alla studentkårens tjänster har du använt? Och vad tyckte du om dem?
kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Utmärkelser beviljats på AUS14-årsfest

Utmärkelser delades ut till meriterade medlemmar i Aaltogemenskapen på AUS 14. årsfest den 18. maj 2024.