AUS: Studerande ska informeras bättre om förändringar i campusområdet

Ett par veckor sedan kom studerande vid Aalto till insikt om att terrassen som ARTS-studerande byggt bredvid Kandidatcentret togs bort. AUS delar studerandenas oro om att studerande inte informerades tillräckligt om ärendet i god tid.
Kuvassa Samuli Vehkomäki

Terrassen hade ett stort praktiskt och symboliskt värde speciellt för konststuderande. Terrassen togs i bruk samma år då konststuderande flyttade till Otnäs campus, och den har varit en mycket viktig uppehållsplats för studerande.  

AUS är förtretad över hur lite studerande informerades i förväg om planen att ta bort terrassen. Förargelsen över avsaknaden av terrassen blev ännu större för många studerande eftersom borttagningen var en överraskning.  

”Campusområdet bör utvecklas tillsammans med studerandena och användarna. Användarna av campuset ska också informeras om förändringar i området. AUS samarbetar redan med Aalto-yliopistokiinteistöt ACRE för det här. I fortsättningen bör studerande informeras om så här betydande förändringar i god tid, dock med hänsyn till aktualiteten”, säger AUS styrelsemedlem Samuli Vehkomäki.  

AUS arbetar för att man ska hitta en ny plats för terrassen på campuset för att dess värde i Aalto-gemenskapen inte ska förloras. Utvecklingen av campuset ska vara hela Aalto-gemenskapens gemensamma ärende, och kommunikationen gällande förändringar på campuset bör förbättras.  

 

Mer information: 

Samuli Vehkomäki 

Styrelsemedlem: fastigheter, boende, campuset, hållbar utveckling 

Tfn +358 40 026 5544 

Laura Luoto 

Chef för kommunikationen och påverkansarbetet 

Tfn +358 40 575 9092 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

A student home with a table, bed and a couch.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Vårens invånarenkät - läge och vänlig personal fick tack, renligheten bör utvecklas

Våren 2023 genomförde vi en invånarenkät med syfte att utreda hur bra vi lyckats tjäna våra medlemmar som hyresvärdar.
AYY, TREY & OYY: "Lopettakaa maksullisen koulutuksen salakavala laajentaminen!"
Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Sluta med det bedrägliga utvidgandet av avgiftsbelagd utbildning

De ledstudier i teknik som Aalto-universitetet och Tammerfors universitet inledde i fjol utvidgas till att omfatta även Uleåborgs universitet.
A big tree in front of metro station in the summer. A student walking by.
Ajankohtaista Publicerat:

Ofta förekommande frågor om boende och medlemstjänster

Här får du svar på de flesta frågor som de studerande ofta funderar över, frågor om hur man söker bostad, om studentkort och kåravgift.

Servicebyrån och telefontjänsten är stängda för sommaren 5.-26.7. Du kan kontakta oss via e-post.
Kuva asunnosta
Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Ställningstagande om finansministeriets förslag att avlägsna studenterna från specialgruppernas investeringsbidrag

Studentbostadsbyggande och grundförbättring stöds med investeringsbidrag för specialgrupper som betalas ur statens bostadspengar. Finansministeriets förslag om att avlägsna studenterna ur specialgruppernas investeringsbidrag är på fel grunder. Finansministeriet motiverade förslaget med att investeringen främst använts för lokal- och utrustningslösningar vilket inte stämmer.