AUS: Studerande ska informeras bättre om förändringar i campusområdet

Ett par veckor sedan kom studerande vid Aalto till insikt om att terrassen som ARTS-studerande byggt bredvid Kandidatcentret togs bort. AUS delar studerandenas oro om att studerande inte informerades tillräckligt om ärendet i god tid.
Kuvassa Samuli Vehkomäki

Terrassen hade ett stort praktiskt och symboliskt värde speciellt för konststuderande. Terrassen togs i bruk samma år då konststuderande flyttade till Otnäs campus, och den har varit en mycket viktig uppehållsplats för studerande.  

AUS är förtretad över hur lite studerande informerades i förväg om planen att ta bort terrassen. Förargelsen över avsaknaden av terrassen blev ännu större för många studerande eftersom borttagningen var en överraskning.  

”Campusområdet bör utvecklas tillsammans med studerandena och användarna. Användarna av campuset ska också informeras om förändringar i området. AUS samarbetar redan med Aalto-yliopistokiinteistöt ACRE för det här. I fortsättningen bör studerande informeras om så här betydande förändringar i god tid, dock med hänsyn till aktualiteten”, säger AUS styrelsemedlem Samuli Vehkomäki.  

AUS arbetar för att man ska hitta en ny plats för terrassen på campuset för att dess värde i Aalto-gemenskapen inte ska förloras. Utvecklingen av campuset ska vara hela Aalto-gemenskapens gemensamma ärende, och kommunikationen gällande förändringar på campuset bör förbättras.  

 

Mer information: 

Samuli Vehkomäki 

Styrelsemedlem: fastigheter, boende, campuset, hållbar utveckling 

Tfn +358 40 026 5544 

Laura Luoto 

Chef för kommunikationen och påverkansarbetet 

Tfn +358 40 575 9092 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Sampo Sainio
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Världens hållbaraste studentliv? 

Enligt AUS strategi strävar studentkåren efter kolneutralitet fram till år 2030 men räcker enbart strävan efter kolneutralitet? Verksamhetens hållbarhet kan inte utvärderas med endast en mätare.
Teemu Palkki blogikuva
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Artsstudenternas budskap får inte förbli ohörd

Den här våren har studenternas demonstrationer i Väre inte kunnat förbli obemärkta. Sakkunniga i utbildningspolitik Teemu Palkki belyser studentkårens synpunkter på högskolan för konst och designs situation.
Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Publicerat:

Förhandsbokning av lokaler för hösten 2022

Föreningarna som verkar inom AUS har rätt att boka bastu-, fest- och möteslokaler som hyrs ut på förhand. Under den här bokningsrundan kan lokalerna bokas för tiden 8.8.2022-8.1.2023.
Turkoosilla pohjalla valkoiset kysymysmerkit
Ajankohtaista Publicerat:

Ofta förekommande frågor om boende och medlemstjänster under sommaren 2022

Här får du svar på de flesta frågor som de studerande ofta funderar över under våren och sommaren, frågor om hur man söker bostad, om studentkort och kåravgift.

I synnerhet bör de studerande som fortsätter sina studier beakta, att det inte är möjligt att lämna läsårsanmälan under driftsavbrottet 31.7–8.8.2021. Om du vill att din studerandestatus ska vara i kraft genast i början av augusti, ska du anmäla dig senast 30.7.