AYY: Opiskelijoita tiedotettava paremmin kampustilan muutoksista

Aaltolaiset opiskelijat havahtuivat muutama viikko sitten ARTS-opiskelijoiden rakentaman terassin poistamiseen Kandidaattikeskuksen kupeesta. AYY jakaa opiskelijoiden huolen siitä, että opiskelijoita ei informoitu asiasta tarpeeksi laajasti eikä ajoissa.
Kuvassa Samuli Vehkomäki

ARTS-opiskelijoiden rakentamalla terassilla oli vahva käytännöllinen ja symbolinen arvo erityisesti taiteiden opiskelijoille. Terassi tuli käyttöön samana vuonna, kun taiteiden opiskelijat muuttivat Otaniemen kampukselle, ja se on ollut opiskelijoille todella tärkeä paikka viettää aikaa.  

AYY harmittelee sitä, miten vähän terassin poistoaikeista informoitiin opiskelijoita etukäteen. Terassin puuttumisen aiheuttamaa harmitusta lisääkin monen opiskelijan mielessä se, että poisto tuli yllätyksenä.  

”Kampustilaa tulee kehittää yhdessä opiskelijoiden ja käyttäjien kanssa. Muutoksista kampustilaan tulee myös tiedottaa tilan käyttäjiä. AYY tekee jo tämän eteen yhteistyötä Aalto-yliopistokiinteistöt ACRE:n kanssa. Jatkossa opiskelijoita on tiedotettava näin merkittävistä muutoksista hyvissä ajoin kuitenkin myös ajankohtaisuus huomioiden”, sanoo AYY:n hallituksen jäsen Samuli Vehkomäki.  

AYY työskentelee sen eteen, että terassille löydetään kampukselta uusi paikka, jotta sen arvoa Aalto-yhteisössä ei menetetä. Kampuskehitys täytyy nostaa entistä enemmän koko Aalto-yhteisön asiaksi ja kampuksen muutoksiin liittyvää viestintää tulee parantaa entisestään.  

 

Lisätiedot: 

Samuli Vehkomäki 

Hallituksen jäsen: kiinteistöt, asuminen, kampus, kestävä kehitys 

Puh. +358 40 026 5544 

Laura Luoto 

Vaikuttamisen ja viestinnän päällikkö 

Puh. +358 40 575 9092 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Suvi Vendelin
Ajankohtaista Julkaistu:

Opiskelijan ääni kuuluu Aallon hallituksen nimityskomiteassa

Arkkitehtuurin opiskelija Suvi Vendelin on ensimmäisenä opiskelijana päässyt Aalto-yliopiston hallituksen nimityskomiteaan (engl. BNC, Board Nomination Committee) opiskelijajäseneksi. Hän osallistui ensimmäiseen kokoukseensa toukokuussa 2021 ja saa jatkaa komiteassa toisenkin vuoden.
Historiallisessa kuvassa kaksi henkilöä eduskuntatalon portailla pitävät kylttejä, joissa lukee "kehotamme homoseksuaalisuuteen" ja "olen hintti 25 tuntia vuorokaudessa".
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi Prideä juhlitaan vielä?

Pride-kuukauden kunniaksi sateenkaariopiskelijajärjestö GAYY:n hallitus avaa tässä blogissa pride-liikkeen historiaa. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ja yhdenvertaisuuden edistäminen on ollut pitkä ja kivinen tie jo tähän asti. Ymmärtämällä historiaa saamme paremman kuvan nykytilanteesta ja siitä, mihin asioihin on saatu muutosta ja mihin vielä tarvitaan muutosta. Yhteiskunta onneksi muuttuu paremmaksi paikaksi, mutta muutos ei tapahdu itsestään.
Asukkaan UKK
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYYkamoista asumista - uusi uutiskirje AYY:n asukkaille

Asukkaiden uutiskirje AYYkamoista asumista vastaa asukaskyselystä nousseeseen toiveeseen tiedottaa ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista sähköpostitse. Uutiskirje ilmestyy noin viisi kertaa vuodessa.
Sampo Sainio
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Maailman kestävintä opiskelijan elämää?

AYY:n strategian mukaisesti ylioppilaskunta pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä, mutta riittääkö pelkkä hiilineutraaliuden tavoittelu? Toimintamme kestävyyttä ei voida arvioida vain yhdellä mittarilla.