AYY: Opiskelijoita tiedotettava paremmin kampustilan muutoksista

Aaltolaiset opiskelijat havahtuivat muutama viikko sitten ARTS-opiskelijoiden rakentaman terassin poistamiseen Kandidaattikeskuksen kupeesta. AYY jakaa opiskelijoiden huolen siitä, että opiskelijoita ei informoitu asiasta tarpeeksi laajasti eikä ajoissa.
Kuvassa Samuli Vehkomäki

ARTS-opiskelijoiden rakentamalla terassilla oli vahva käytännöllinen ja symbolinen arvo erityisesti taiteiden opiskelijoille. Terassi tuli käyttöön samana vuonna, kun taiteiden opiskelijat muuttivat Otaniemen kampukselle, ja se on ollut opiskelijoille todella tärkeä paikka viettää aikaa.  

AYY harmittelee sitä, miten vähän terassin poistoaikeista informoitiin opiskelijoita etukäteen. Terassin puuttumisen aiheuttamaa harmitusta lisääkin monen opiskelijan mielessä se, että poisto tuli yllätyksenä.  

”Kampustilaa tulee kehittää yhdessä opiskelijoiden ja käyttäjien kanssa. Muutoksista kampustilaan tulee myös tiedottaa tilan käyttäjiä. AYY tekee jo tämän eteen yhteistyötä Aalto-yliopistokiinteistöt ACRE:n kanssa. Jatkossa opiskelijoita on tiedotettava näin merkittävistä muutoksista hyvissä ajoin kuitenkin myös ajankohtaisuus huomioiden”, sanoo AYY:n hallituksen jäsen Samuli Vehkomäki.  

AYY työskentelee sen eteen, että terassille löydetään kampukselta uusi paikka, jotta sen arvoa Aalto-yhteisössä ei menetetä. Kampuskehitys täytyy nostaa entistä enemmän koko Aalto-yhteisön asiaksi ja kampuksen muutoksiin liittyvää viestintää tulee parantaa entisestään.  

Lisätiedot: 

Samuli Vehkomäki 

Hallituksen jäsen: kiinteistöt, asuminen, kampus, kestävä kehitys 

Puh. +358 40 026 5544 

Laura Luoto 

Vaikuttamisen ja viestinnän päällikkö 

Puh. +358 40 575 9092 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Students in the lobby of Väre
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot, Tiedote Julkaistu:

Tuemme opiskelijoiden järjestämää valtausta Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta tukee opiskelijoiden järjestämää mielenilmausta Aalto-yliopiston tiloissa. Mielenosoitus ottaa kantaa Orpon hallituksen opiskelijoihin kohdistamiin leikkauksiin ja maahanmuuttopolitiikkaan.
Hae edariin
Ajankohtaista Julkaistu:

Älä tyydy huuteluun, hae edustajistoon

Syksyn edustajistovaaleissa voi ilmoittautua ehdolle 2.10. klo 16 saakka.
Hae vapaaehtoiseksi
Ajankohtaista Julkaistu:

Hae vapaaehtoiseksi

Tämä on mahdollisuutesi päästä vaikuttamaan ja tekemään maailman parasta opiskelijan elämää.
Mies hymyilee värikkäässä paidassa
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY esittää Totti Korpuaa SYLin hallituksen jäseneksi 2024

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta esittää Totti Korpuaa Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen. Hallitus valitaan liittokokouksessa 17.-18.11.2023 Tampereella.