AUS nominerar Totti Korpua som kandidat till FSFs styrelse 2024

Aalto-universitetets studentkår nominerar Totti Korpua till styrelsen för Finlands studentkårers förbund. Styrelsen väljs på förbundsmötet den 17-18 november 2023 i Tammerfors.
Mies hymyilee värikkäässä paidassa

Aalto-universitetets studentkår nominerar Totti Korpua till Finlands studentkårers förbunds styrelse. Totti Korpua, 25, är en magistersstuderande i bildkonstpedagogik vid Aalto ARTS. Under detta år har hen varit styrelsemedlem för Aalto-universitetets studentkår med ansvarsområden av utbildningspolitik, val och välfärd. Korpua har lång erfarenhet av olika förtroendeuppdrag inom Aalto-gemenskapet. På fritiden går Totti gärna på konserter och gallerier.

"Jag är väldigt tacksam för det förtroende jag har fått. Att främja ett bättre studentliv krävs på alla nivåer i samhället, och jag är redo att fortsätta mitt lyssnande, framåtblickande och beslutsamma arbete på FSF", kommenterade Korpua sitt val.

Korpua reflekterar över studentrörelsens viktiga mål för det kommande året: "Utbildningens strukturer måste bättre stödja studieförmågan och utbildningens tillgänglighet, så att en höjning av utbildningsnivån och studier i allmänhet verkligen kan förändra Finland. Strukturer och finansiering ensam räcker inte, utan studentens försörjning måste vara tillräcklig och stödja samma mål. FSF måste ta hand om internationella studenters ställning och deltagande i det finska högskoleområdet och föregå med gott exempel för hela studentrörelsen. I Europaparlamentsvalet måste studentrörelsen höras brett i hela Europa, och FSF spelar en nyckelroll i detta."

FSF väljer styrelsen för 2024 vid sitt förbundsmöte i Tammerfors den 17-18 november 2023. FSF representerar finländska universitetsstudenter på nationell nivå och tar ställning i utbildningspolitik, socialpolitik och internationella frågor.

Mer information: Totti Korpua, [email protected], tel. 0404824213 
Styrelseordförande Ida Parkkinen, [email protected], tel. 0400984545

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.
happy student holding an EU flag
Ajankohtaista Publicerat:

EU i ett nötskal

De viktigaste sakerna om Europeiska unionen (EU) som varje student borde veta.
opiskelijoita haalareissa
Ajankohtaista Publicerat:

Välkommen att besvara Aalto-universitetets studentkårs medlemsenkät

Evenemang, lokaler och bostäder. Påverkan, kommunikation och frivilligverksamhet. Vilka alla studentkårens tjänster har du använt? Och vad tyckte du om dem?
kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Utmärkelser beviljats på AUS14-årsfest

Utmärkelser delades ut till meriterade medlemmar i Aaltogemenskapen på AUS 14. årsfest den 18. maj 2024.