AUS nominerar Totti Korpua som kandidat till FSFs styrelse 2024

Aalto-universitetets studentkår nominerar Totti Korpua till styrelsen för Finlands studentkårers förbund. Styrelsen väljs på förbundsmötet den 17-18 november 2023 i Tammerfors.
Mies hymyilee värikkäässä paidassa

Aalto-universitetets studentkår nominerar Totti Korpua till Finlands studentkårers förbunds styrelse. Totti Korpua, 25, är en magistersstuderande i bildkonstpedagogik vid Aalto ARTS. Under detta år har hen varit styrelsemedlem för Aalto-universitetets studentkår med ansvarsområden av utbildningspolitik, val och välfärd. Korpua har lång erfarenhet av olika förtroendeuppdrag inom Aalto-gemenskapet. På fritiden går Totti gärna på konserter och gallerier.

"Jag är väldigt tacksam för det förtroende jag har fått. Att främja ett bättre studentliv krävs på alla nivåer i samhället, och jag är redo att fortsätta mitt lyssnande, framåtblickande och beslutsamma arbete på FSF", kommenterade Korpua sitt val.

Korpua reflekterar över studentrörelsens viktiga mål för det kommande året: "Utbildningens strukturer måste bättre stödja studieförmågan och utbildningens tillgänglighet, så att en höjning av utbildningsnivån och studier i allmänhet verkligen kan förändra Finland. Strukturer och finansiering ensam räcker inte, utan studentens försörjning måste vara tillräcklig och stödja samma mål. FSF måste ta hand om internationella studenters ställning och deltagande i det finska högskoleområdet och föregå med gott exempel för hela studentrörelsen. I Europaparlamentsvalet måste studentrörelsen höras brett i hela Europa, och FSF spelar en nyckelroll i detta."

FSF väljer styrelsen för 2024 vid sitt förbundsmöte i Tammerfors den 17-18 november 2023. FSF representerar finländska universitetsstudenter på nationell nivå och tar ställning i utbildningspolitik, socialpolitik och internationella frågor.

Mer information: Totti Korpua, [email protected], tel. 0404824213 
Styrelseordförande Ida Parkkinen, [email protected], tel. 0400984545

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Sök till delegationen
Ajankohtaista Publicerat:

Nöj dig inte med att gnälla, sök till delegationen

Du kan anmäla dig som kandidat för delegationsvalet fram till 2.10 kl. 16.
Hae vapaaehtoiseksi
Ajankohtaista Publicerat:

Sök till volontär

Det är din möjlighet att få göra världens bästa studentliv.
"Vi kräver ryggrad av beslutsfattarna för att rensa ut rasism"
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Vi kräver ryggrad av beslutsfattarna för att rensa ut rasism

Studentkårerna AUS, HUS, ISYY, JYY, SHS, TYY, TREY, VYY, ÅAS, OYY, LTKY och KonSt är bestörta över den nuvarande rasismdiskussionen i samhället och kräver konkreta åtgärder för att rensa ut rasismen. Inflytelserika människors rasistiska utlopp har visat vad som är felet i rasismdebatten: man lyssnar inte på människor som är mål för rasism, rasistiska kommentarer underskattas och kvitteras som skämt och diskussionen vältras över ämnet. Vi behöver antirasistiska gärningar, förståelse och solidaritet.
Ida Parkkinen
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

God läsårsbörjan

Aalto-universitetets studentkårs styrelseordförande Ida Parkkinen hade ett tal på Aalto Day One 5.9.2023.