AUS föreslår Sampo Sainio och Antti Regelin som FSF:s styrelsemedlemmar 2023

Aalto-universitetets studentkår föreslår Sampo Sainio och Antti Regelin till Finlands studentkårers förbunds styrelse. Styrelsen utses på förbundsmötet 18-19.11.2022.
Kuvassa kaksi hymyilevää henkilöä, jotka ovat Sainio ja Regelin.

Aalto-universitetets studentkår föreslår Sampo Sainio och Antti Regelin som medlemmar till Finlands studentkårers förbunds styrelse år 2023.

Sainio,24, studerar energiteknik vid Aalto-universitetet och förvaltningsvetenskap vid Tammerfors universitet. Det här året har han verkat som AUS styrelsemedlem med ansvarsområdena boende, campus, fastigheter och hållbar utveckling. Sainio har haft flera förtroendeuppdrag i Aaltogemenskapen och som förvaltningens studentrepresentant vid högskolan för ingenjörsvetenskaper. Sainio kommer från Helsingfors och idkar konst som hobby.

”Under regeringsförhandlingarna efter riksdagsvalet nästa vår skapas riktlinjer för bostadspolitiken för följande fyra år. FSF bör försäkra att man i Finland upprättar tydliga statliga mål för att försäkra att tillräckligt med studentbostäder byggs. Under riksdagsvalet ska man även påverka att studielånen skyddas från växande räntor. Högskoleutbildning är en  möjlighet till socialt uppsving och högskoleexamen får inte heller i framtiden vara en riskinvestering”, säger Sainio.

Regelin, 26, studerar energiteknik och redovisning. Han har detta år verkat i AUS delegation som delegationsmedlem för Vihreämpi Aalto och varit på studentutbyte i Peru.  Tidigare verkade Regelin som ordförande för Automation- och Systemteknikgillet, var medlem i Aalto Entrepreneurship Society och hade  omfattande ansvarsuppgifter i Aaltogemenskapen. Regelin kommer från Rovaniemi och brukar gå på exkursioner.

”När jag var på studentutbyte i Sydamerika fick jag se ett samhälle utan ett nationellt språkrör såsom FSF. Det fick mig att begrunda studentrörelsens redan åstadkomna prestationer och nödvändiga fortsatta utveckling.  Under riksdagsvalet bör man försäkra sig om att högskolornas stabila finansiering  säkerställs. Som styrelsemedlem i FSF vill jag vara med och möjliggöra förutsättningarna för ett gott studentliv för nuvarande och kommande studentgenerationer”, berättar Regelin.

FSF väljer styrelse för år 2023 på sitt förbundsmöte i Korpilampi i Esbo 18 –19 november 2022. FSF representerar Finlands universitetsstuderande på riksnivå och tar ställning i utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor. 

 

Tilläggsinformation: 

Sampo Sainio, +358 44 388 1154

Antti Regelin, +358 40 543 6679

Styrelseordförande Otto Usvajärvi, + 358 50 342 8663

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

A big tree in front of metro station in the summer. A student walking by.
Ajankohtaista Publicerat:

Ofta förekommande frågor om boende och medlemstjänster

Här får du svar på de flesta frågor som de studerande ofta funderar över, frågor om hur man söker bostad, om studentkort och kåravgift.

Servicebyrån och telefontjänsten är stängda för sommaren 5.-26.7. Du kan kontakta oss via e-post.
Two people looking at the camera
Pressmeddelande Publicerat:

Tiina Pajukari och Ronja Mäkinen började som nya sakkunniga i påverkansteamet

Två nya sakkunniga har valts till AUS påverkansteam: Tiina Pajukari och Ronja Mäkinen. Tiina Pajukari har börjat arbeta som ansvarig sakkunnig för socialpolitik och hållbar utveckling och Ronja Mäkinen som ansvarig sakkunnig för internationalitet och jämlikhet. Båda har en lång erfarenhet från studentrörelsen.
Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Publicerat:

Förhandsbokning av lokaler för hösten 2023

Föreningarna som verkar inom AUS har rätt att boka bastu-, fest- och möteslokaler som hyrs ut på förhand. Under den här bokningsrundan kan lokalerna bokas för tiden 7.8.2023 - 7.1.2024.
Riksdagsvalet 2023
Ajankohtaista Publicerat:

Riksdagsvalet 2023

Riksdagsvalet ordnas återigen denna vår. Se nedan datumen för de viktigaste valevenemangen.