AUS föreslår Sampo Sainio och Antti Regelin som FSF:s styrelsemedlemmar 2023

Aalto-universitetets studentkår föreslår Sampo Sainio och Antti Regelin till Finlands studentkårers förbunds styrelse. Styrelsen utses på förbundsmötet 18-19.11.2022.
Kuvassa kaksi hymyilevää henkilöä, jotka ovat Sainio ja Regelin.

Aalto-universitetets studentkår föreslår Sampo Sainio och Antti Regelin som medlemmar till Finlands studentkårers förbunds styrelse år 2023.

Sainio,24, studerar energiteknik vid Aalto-universitetet och förvaltningsvetenskap vid Tammerfors universitet. Det här året har han verkat som AUS styrelsemedlem med ansvarsområdena boende, campus, fastigheter och hållbar utveckling. Sainio har haft flera förtroendeuppdrag i Aaltogemenskapen och som förvaltningens studentrepresentant vid högskolan för ingenjörsvetenskaper. Sainio kommer från Helsingfors och idkar konst som hobby.

”Under regeringsförhandlingarna efter riksdagsvalet nästa vår skapas riktlinjer för bostadspolitiken för följande fyra år. FSF bör försäkra att man i Finland upprättar tydliga statliga mål för att försäkra att tillräckligt med studentbostäder byggs. Under riksdagsvalet ska man även påverka att studielånen skyddas från växande räntor. Högskoleutbildning är en  möjlighet till socialt uppsving och högskoleexamen får inte heller i framtiden vara en riskinvestering”, säger Sainio.

Regelin, 26, studerar energiteknik och redovisning. Han har detta år verkat i AUS delegation som delegationsmedlem för Vihreämpi Aalto och varit på studentutbyte i Peru.  Tidigare verkade Regelin som ordförande för Automation- och Systemteknikgillet, var medlem i Aalto Entrepreneurship Society och hade  omfattande ansvarsuppgifter i Aaltogemenskapen. Regelin kommer från Rovaniemi och brukar gå på exkursioner.

”När jag var på studentutbyte i Sydamerika fick jag se ett samhälle utan ett nationellt språkrör såsom FSF. Det fick mig att begrunda studentrörelsens redan åstadkomna prestationer och nödvändiga fortsatta utveckling.  Under riksdagsvalet bör man försäkra sig om att högskolornas stabila finansiering  säkerställs. Som styrelsemedlem i FSF vill jag vara med och möjliggöra förutsättningarna för ett gott studentliv för nuvarande och kommande studentgenerationer”, berättar Regelin.

FSF väljer styrelse för år 2023 på sitt förbundsmöte i Korpilampi i Esbo 18 –19 november 2022. FSF representerar Finlands universitetsstuderande på riksnivå och tar ställning i utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor. 

 

Tilläggsinformation: 

Sampo Sainio, +358 44 388 1154

Antti Regelin, +358 40 543 6679

Styrelseordförande Otto Usvajärvi, + 358 50 342 8663

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Text in Finnish: Varkauksia Otaniemessä - kattava vartiointi alkaa AYY:n kiinteistöjen alueella
Ajankohtaista Publicerat:

Stölder i Otnäs – omfattande bevakning inleds på området för AUS fastigheter

Aalto-universitetets studentkår ökar bevakningen i Otnäs eftersom det har förekommit stölder i områdets fastigheter. Fallen har meddelats till polisen.
Design Notebook 2021
Ajankohtaista Publicerat:

Planera den nästa design-anteckningsboken

Design-anteckningsboken har varit popular och därför är det dags att planera en ny anteckningsbok! I stället för TOKYO s och AUS bekanta läsårskalender utkommer ett nytt design-anteckningsbok igen i januari 2023. Boken som utkommer i början av året kan användas som bullet journal likt en kalender, som en traditionell anteckningsbok eller dagbok. Vi hoppas att allt fler aaltoiter kan dra nytta av design-anteckningsboken.
kuva ruokalautasesta
Ajankohtaista Publicerat:

Maximipriset för studentmåltider stiger – vem betalar?

Studentmåltidspriset stiger i början av oktober. I denna nyhet berättar vi vad som sker, hur mycket som ska betalas av studenten, varför priset stiger och vad AUS anser om detta.
People in a meeting looking at the camera, smiling.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Sök till FSF:s förbundsmötesdelegation eller kandidera för FSF:s styrelse!

Finlands studentkårers förbund FSF representerar universitetsstuderande i nationellt beslutsfattande. Verksamhetsplanen och linjedokumentet som styr FSF:s påverkansarbete godkänns under förbundsmötet, där även förbundets styrelse väljs. Förbundsmötet år 2022 ordnas den 18–19 november 2022 i Korpilampi.