AYY esittää Sampo Sainiota ja Antti Regeliniä SYL:n hallituksen jäseniksi 2023

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta esittää Sampo Sainiota ja Antti Regeliniä Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen. Hallitus valitaan liittokokouksessa 18.-19.11.2022.
Kuvassa kaksi hymyilevää henkilöä, jotka ovat Sainio ja Regelin.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta esittää Sampo Sainiota ja Antti Regeliniä Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäseniksi vuodelle 2023.

Sainio, 24, opiskelee Aallossa energiatekniikkaa ja hallintotieteitä Tampereen yliopistossa. Tänä vuonna hän on toiminut AYY:n hallituksen jäsenenä vastuualueenaan asuminen, kampus, kiinteistöt ja kestävä kehitys. Sainio on toiminut useissa luottamustehtävissä Aalto-yhteisössä sekä hallinnon opiskelijaedustajana insinööritieteiden korkeakoulussa. Sainio on kotoisin Helsingistä ja harrastaa kuvataiteita.

“Ensi keväänä eduskuntavaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa luodaan suuntaviivat seuraavan neljän vuoden asuntopolitiikalle. SYL:n on varmistettava, että Suomeen luodaan selkeät valtiolliset tavoitteet opiskelija-asuntojen riittävän rakentamisen turvaamiseksi. Eduskuntavaalien alla on myös vaikutettava siihen, että opintolainat suojataan nousevilta koroilta. Korkeakoulutus on mahdollisuus sosiaaliseen nousuun eikä korkeakoulututkinto saa tulevaisuudessakaan olla riskisijoitus”, Sainio sanoo.

Regelin, 26, opiskelee energiatekniikkaa ja laskentatoimea. Hän on toiminut tänä vuonna AYY:n edustajistossa Vihreämpi Aalto -edustajistoryhmän edaattorina ja ollut opiskelijavaihdossa Perussa.  Aiemmin Regelin on toiminut Automaatio- ja Systeemitekniikan killan puheenjohtajana, Aalto Entrepreneurship Societyn jäsenenä, sekä laajasti Aalto-yhteisön erilaisissa vastuutehtävissä. Regelin on kotoisin Rovaniemeltä ja harrastaa retkeilyä.

“Opiskelijavaihdossa Etelä-Amerikassa pääsin näkemään yhteiskunnan ilman kansallista opiskelijoiden äänitorvea kuten SYL. Se pysäytti miettimään opiskelijaliikkeen jo aikaansaamia saavutuksia ja tarvittavaa jatkokehitystä.  Eduskuntavaalien alla on varmistettava että korkeakoulujen vakaa perusrahoitus turvataan. SYL:n hallituslaisena haluan olla mahdollistamassa nykyisten ja tulevien opiskelijasukupolvien hyvän opiskelijaelämän edellytykset”, kertoo Regelin.

SYL valitsee hallituksen vuodelle 2023 liittokokouksessaan Korpilammella 18. - 19.11.2022. SYL edustaa Suomen yliopisto-opiskelijoita valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

 

Lisätietoja:

Sampo Sainio, +358 44 388 1154

Antti Regelin, +358 40 543 6679

Hallituksen puheenjohtaja Otto Usvajärvi, + 358 50 342 8663

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

A student home with a table, bed and a couch.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Kevään asukaskysely – sijainti ja ystävällinen henkilökunta saivat kiitosta, siisteydessä kehitettävää

Toteutimme keväällä 2023 asukaskyselyn tarkoituksenamme selvittää, kuinka hyvin olemme onnistuneet palvelemaan jäseniämme vuokranantajina.
A big tree in front of metro station in the summer. A student walking by.
Ajankohtaista Julkaistu:

Usein kysyttyä asumisesta ja jäsenpalveluista

Täältä löydät vastauksen useimpiin opiskelijoita mietityttäviin kysymyksiin koskien asunnonhakua, opiskelijakorttia ja jäsenmaksua.

Palvelutoimisto ja puhelinpalvelu ovat suljettuna kesällä 5.-26.7. Vastaamme kuitenkin sähköposteihin.
Ihmisiä istuu ja näyttää kuuntelevilta
Tiedote Julkaistu:

Hae SYL:in toimikuntiin!

AYY:n jäsenillä on nyt mahdollisuus hakea ehdokkaaksi Suomen ylioppilaskuntien liiton SYLn kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan (KENKKU) sekä ilmastoverkostoon. Toimikunnissa pääset oppimaan ja tekemään valtakunnallista vaikuttamistyötä kehitysyhteistyön ja ilmastopolitiikan saralla.
Two people looking at the camera
Tiedote Julkaistu:

Tiina Pajukari ja Ronja Mäkinen asiantuntijoiksi vaikuttamisen tiimiin

AYY:n vaikuttamisen tiimiin on valittu kaksi uutta asiantuntijaa: Tiina Pajukari ja Ronja Mäkinen. Tiina Pajukari on aloittanut sosiaalipolitiikasta ja kestävästä kehityksestä vastaavana asiantuntijana ja Ronja Mäkinen kansainvälisyydestä ja yhdenvertaisuudesta vastaavana asiantuntijana. Molemmilla asiantuntijoilla on pitkä ylioppilasliiketausta.