AYY esittää Sampo Sainiota ja Antti Regeliniä SYL:n hallituksen jäseniksi 2023

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta esittää Sampo Sainiota ja Antti Regeliniä Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen. Hallitus valitaan liittokokouksessa 18.-19.11.2022.
Kuvassa kaksi hymyilevää henkilöä, jotka ovat Sainio ja Regelin.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta esittää Sampo Sainiota ja Antti Regeliniä Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäseniksi vuodelle 2023.

Sainio, 24, opiskelee Aallossa energiatekniikkaa ja hallintotieteitä Tampereen yliopistossa. Tänä vuonna hän on toiminut AYY:n hallituksen jäsenenä vastuualueenaan asuminen, kampus, kiinteistöt ja kestävä kehitys. Sainio on toiminut useissa luottamustehtävissä Aalto-yhteisössä sekä hallinnon opiskelijaedustajana insinööritieteiden korkeakoulussa. Sainio on kotoisin Helsingistä ja harrastaa kuvataiteita.

“Ensi keväänä eduskuntavaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa luodaan suuntaviivat seuraavan neljän vuoden asuntopolitiikalle. SYL:n on varmistettava, että Suomeen luodaan selkeät valtiolliset tavoitteet opiskelija-asuntojen riittävän rakentamisen turvaamiseksi. Eduskuntavaalien alla on myös vaikutettava siihen, että opintolainat suojataan nousevilta koroilta. Korkeakoulutus on mahdollisuus sosiaaliseen nousuun eikä korkeakoulututkinto saa tulevaisuudessakaan olla riskisijoitus”, Sainio sanoo.

Regelin, 26, opiskelee energiatekniikkaa ja laskentatoimea. Hän on toiminut tänä vuonna AYY:n edustajistossa Vihreämpi Aalto -edustajistoryhmän edaattorina ja ollut opiskelijavaihdossa Perussa.  Aiemmin Regelin on toiminut Automaatio- ja Systeemitekniikan killan puheenjohtajana, Aalto Entrepreneurship Societyn jäsenenä, sekä laajasti Aalto-yhteisön erilaisissa vastuutehtävissä. Regelin on kotoisin Rovaniemeltä ja harrastaa retkeilyä.

“Opiskelijavaihdossa Etelä-Amerikassa pääsin näkemään yhteiskunnan ilman kansallista opiskelijoiden äänitorvea kuten SYL. Se pysäytti miettimään opiskelijaliikkeen jo aikaansaamia saavutuksia ja tarvittavaa jatkokehitystä.  Eduskuntavaalien alla on varmistettava että korkeakoulujen vakaa perusrahoitus turvataan. SYL:n hallituslaisena haluan olla mahdollistamassa nykyisten ja tulevien opiskelijasukupolvien hyvän opiskelijaelämän edellytykset”, kertoo Regelin.

SYL valitsee hallituksen vuodelle 2023 liittokokouksessaan Korpilammella 18. - 19.11.2022. SYL edustaa Suomen yliopisto-opiskelijoita valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

 

Lisätietoja:

Sampo Sainio, +358 44 388 1154

Antti Regelin, +358 40 543 6679

Hallituksen puheenjohtaja Otto Usvajärvi, + 358 50 342 8663

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

A woman with a christmas tree hat giving advices on the desk to a toy elf
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Joulun ja vuodenvaihteen UKK

AYY:n palvelutoimisto on suljettu 23.12.-30.12.2022, mutta puhelinpalvelu on avoinna 27.12.-30.12.2022. Alta löydät vastauksia vuodenvaihteessa usein kysyttyihin kysymyksiin.
Pictured AYY board members 2023 smiling and holding plants
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n vuoden 2023 hallitus on valittu

Kokouksessaan 24.11.2022 Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi hallituksen muodostajan, Ida Parkkisen, esityksen hallituskokoonpanosta vuodelle 2023. Kokouksessa valittiin myös edustajiston varapuheenjohtajat.
kuvassa Antti Regelin nojaa seinään ja hymyilee
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Antti Regelin valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2023

Antti Regelin on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäseneksi vuodelle 2023. Espoon Korpilammella 18.–19.11. pidetty liittokokous äänesti hallituksen jäsenistä lauantai-iltana.
Nea Baarman hymyilee
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Nea Baarman aloittaa AYY:n vaikuttamisen ja viestinnän päällikkönä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan uudeksi vaikuttamisen ja viestinnän päälliköksi on valittu Nea Baarman.