AYY esittää Sampo Sainiota ja Antti Regeliniä SYL:n hallituksen jäseniksi 2023

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta esittää Sampo Sainiota ja Antti Regeliniä Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen. Hallitus valitaan liittokokouksessa 18.-19.11.2022.
Kuvassa kaksi hymyilevää henkilöä, jotka ovat Sainio ja Regelin.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta esittää Sampo Sainiota ja Antti Regeliniä Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäseniksi vuodelle 2023.

Sainio, 24, opiskelee Aallossa energiatekniikkaa ja hallintotieteitä Tampereen yliopistossa. Tänä vuonna hän on toiminut AYY:n hallituksen jäsenenä vastuualueenaan asuminen, kampus, kiinteistöt ja kestävä kehitys. Sainio on toiminut useissa luottamustehtävissä Aalto-yhteisössä sekä hallinnon opiskelijaedustajana insinööritieteiden korkeakoulussa. Sainio on kotoisin Helsingistä ja harrastaa kuvataiteita.

“Ensi keväänä eduskuntavaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa luodaan suuntaviivat seuraavan neljän vuoden asuntopolitiikalle. SYL:n on varmistettava, että Suomeen luodaan selkeät valtiolliset tavoitteet opiskelija-asuntojen riittävän rakentamisen turvaamiseksi. Eduskuntavaalien alla on myös vaikutettava siihen, että opintolainat suojataan nousevilta koroilta. Korkeakoulutus on mahdollisuus sosiaaliseen nousuun eikä korkeakoulututkinto saa tulevaisuudessakaan olla riskisijoitus”, Sainio sanoo.

Regelin, 26, opiskelee energiatekniikkaa ja laskentatoimea. Hän on toiminut tänä vuonna AYY:n edustajistossa Vihreämpi Aalto -edustajistoryhmän edaattorina ja ollut opiskelijavaihdossa Perussa.  Aiemmin Regelin on toiminut Automaatio- ja Systeemitekniikan killan puheenjohtajana, Aalto Entrepreneurship Societyn jäsenenä, sekä laajasti Aalto-yhteisön erilaisissa vastuutehtävissä. Regelin on kotoisin Rovaniemeltä ja harrastaa retkeilyä.

“Opiskelijavaihdossa Etelä-Amerikassa pääsin näkemään yhteiskunnan ilman kansallista opiskelijoiden äänitorvea kuten SYL. Se pysäytti miettimään opiskelijaliikkeen jo aikaansaamia saavutuksia ja tarvittavaa jatkokehitystä.  Eduskuntavaalien alla on varmistettava että korkeakoulujen vakaa perusrahoitus turvataan. SYL:n hallituslaisena haluan olla mahdollistamassa nykyisten ja tulevien opiskelijasukupolvien hyvän opiskelijaelämän edellytykset”, kertoo Regelin.

SYL valitsee hallituksen vuodelle 2023 liittokokouksessaan Korpilammella 18. - 19.11.2022. SYL edustaa Suomen yliopisto-opiskelijoita valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

 

Lisätietoja:

Sampo Sainio, +358 44 388 1154

Antti Regelin, +358 40 543 6679

Hallituksen puheenjohtaja Otto Usvajärvi, + 358 50 342 8663

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Text in Finnish: Varkauksia Otaniemessä - kattava vartiointi alkaa AYY:n kiinteistöjen alueella
Ajankohtaista Julkaistu:

Varkauksia Otaniemessä – kattava vartiointi alkaa AYY:n kiinteistöjen alueella

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta lisää vartiointia Otaniemessä, koska alueen kiinteistöissä on tehty varkauksia. Tapaukset ovat poliisin tiedossa.
Design Notebook 2021
Ajankohtaista Julkaistu:

Suunnittele seuraava Design Notebook

Design-muistikirjan kysyntä on ollut suurta, joten on aika suunnitella uusi muistikirja! TOKYOn ja AYY:n tutun lukuvuosikalenterin sijaan tammikuussa ilmestyy nyt jo toisen kerran muistikirja, Design Notebook 2023. Vuoden alussa ilmestyvää muistikirjaa voi käyttää bullet journalina kalenterin tapaan, perinteisenä vihkona muistiinpanoille tai vaikka päiväkirjana. Toivomme, että muistikirjasta on iloa ja hyötyä mahdollisimman monelle jäsenellemme.
kuva ruokalautasesta
Ajankohtaista Julkaistu:

Opiskelija-aterian enimmäishinta nousee – kuka maksaa?

Opiskelija-aterian hinta nousee lokakuun alussa. Tässä uutisessa avaamme, mitä tapahtuu, paljonko opiskelijan maksettavaksi jää, miksi hinta nousee ja mitä mieltä AYY on tästä.
People in a meeting looking at the camera, smiling.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Hae SYL:n liittokokoukseen AYY:n delegaatioon tai ehdokkaaksi SYL:n hallitukseen!

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL edustaa yliopisto-opiskelijoita valtakunnallisessa päätöksenteossa. SYL:n vaikuttamistyötä ohjaava toimintasuunnitelma ja linjapaperi hyväksytään liittokokouksessa, jossa valitaan myös liiton hallitus. Vuoden 2022 liittokokous pidetään 18.-19.11.2022 Korpilammella.