AUS avvärjer energikrisen - bastur stängs för vinterperioden

Aalto-universitetets studentkårs invånarbasturer och evenemangslokalernas bastur stängs 1.1.-31.3.2023 på grund av energisparorsaker. AUS sparar energi också genom att tillexempel sänka temperaturen i trappuppgångar och förråd.
A huge snowy tree in the cold winter snow.

AUS beslutade att stänga invånarnas egna bastuturer för de kallaste månaderna 1.1-31.3.2023. Dessutom beslutade AUS att stänga evenemangslokalernas bastur för tiden 1.1.-31.3.2023.

AUS är tvungen att begränsa invånarbastuturerna på grund av den hotande energikrisen. AUS vill spara energi under de kallaste vintermånaderna så att elen skulle räcka till för alla och man inte skulle vara tvungen att använda roterande elavbrott. Invånarna kan ändå bada bastu under länkbastuturerna och invånarnas önskemål om fördelningen av gemensamma länkbastuturer och tidpunkter har hörts på invånarmötena.

Bakgrunden till att stänga evenemangslokalernas bastur är förutom energisparorsaker även ekonomiska orsaker såsom det kraftigt ökade priset på el och varmt vatten. Lokalerna kan ändå användas utan bastur och i lokalernas hyrespriser sker inga förändringar. På delegationens begäran kommer AUS att undersöka möjligheten att behålla ett utrymme för gemensamt bastubruk under vintern. Mer information om denna möjlighet kommer senast i början av 2023.

AUS sköter om energisparandet även genom att följa bostadsfastigheternas energi-och vattenförbrukning då till exempel läckande vattenmöbler märks snabbt. Dessutom minskar optimeringen av byggnadsautomationsinställningarna övervärmning och energisvinn. Bostädernas temperaturer ändras inte utan de hålls på 21-22 grader. Trappuppgångarnas och förrådens temperaturer sänks till 18 grader.

I texten AUS som fastighetsägare i det nationella energispartalkot kan du läsa mer om AUS fastigheters energisparande.

Mera information

Beslut om evenemangslokalernas bastur:
Antti Ilmavirta, verksamhetsledare
[email protected]
+358 50 329 1165

Beslut om invånarbastuturer:
Monika Kivimäki, ekonomichef
[email protected]
+358 40 052 4014

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Nöj dig inte med att gnälla, sök till delegationen
Ajankohtaista Publicerat:

Nöj dig inte med att gnälla, sök till delegationen

Du kan anmäla dig som kandidat för delegationsvalet fram till 2.10 kl. 16.
Hae vapaaehtoiseksi
Ajankohtaista Publicerat:

Sök till volontär

Det är din möjlighet att få göra världens bästa studentliv.
Mies hymyilee värikkäässä paidassa
Ajankohtaista Publicerat:

AUS nominerar Totti Korpua som kandidat till FSFs styrelse 2024

Aalto-universitetets studentkår nominerar Totti Korpua till styrelsen för Finlands studentkårers förbund. Styrelsen väljs på förbundsmötet den 17-18 november 2023 i Tammerfors.
"Vi kräver ryggrad av beslutsfattarna för att rensa ut rasism"
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Vi kräver ryggrad av beslutsfattarna för att rensa ut rasism

Studentkårerna AUS, HUS, ISYY, JYY, SHS, TYY, TREY, VYY, ÅAS, OYY, LTKY och KonSt är bestörta över den nuvarande rasismdiskussionen i samhället och kräver konkreta åtgärder för att rensa ut rasismen. Inflytelserika människors rasistiska utlopp har visat vad som är felet i rasismdebatten: man lyssnar inte på människor som är mål för rasism, rasistiska kommentarer underskattas och kvitteras som skämt och diskussionen vältras över ämnet. Vi behöver antirasistiska gärningar, förståelse och solidaritet.