AUS avvärjer energikrisen - bastur stängs för vinterperioden

Aalto-universitetets studentkårs invånarbasturer och evenemangslokalernas bastur stängs 1.1.-31.3.2023 på grund av energisparorsaker. AUS sparar energi också genom att tillexempel sänka temperaturen i trappuppgångar och förråd.
A huge snowy tree in the cold winter snow.

AUS beslutade att stänga invånarnas egna bastuturer för de kallaste månaderna 1.1-31.3.2023. Dessutom beslutade AUS att stänga evenemangslokalernas bastur för tiden 1.1.-31.3.2023.

AUS är tvungen att begränsa invånarbastuturerna på grund av den hotande energikrisen. AUS vill spara energi under de kallaste vintermånaderna så att elen skulle räcka till för alla och man inte skulle vara tvungen att använda roterande elavbrott. Invånarna kan ändå bada bastu under länkbastuturerna och invånarnas önskemål om fördelningen av gemensamma länkbastuturer och tidpunkter har hörts på invånarmötena.

Bakgrunden till att stänga evenemangslokalernas bastur är förutom energisparorsaker även ekonomiska orsaker såsom det kraftigt ökade priset på el och varmt vatten. Lokalerna kan ändå användas utan bastur och i lokalernas hyrespriser sker inga förändringar. På delegationens begäran kommer AUS att undersöka möjligheten att behålla ett utrymme för gemensamt bastubruk under vintern. Mer information om denna möjlighet kommer senast i början av 2023.

AUS sköter om energisparandet även genom att följa bostadsfastigheternas energi-och vattenförbrukning då till exempel läckande vattenmöbler märks snabbt. Dessutom minskar optimeringen av byggnadsautomationsinställningarna övervärmning och energisvinn. Bostädernas temperaturer ändras inte utan de hålls på 21-22 grader. Trappuppgångarnas och förrådens temperaturer sänks till 18 grader.

I texten AUS som fastighetsägare i det nationella energispartalkot kan du läsa mer om AUS fastigheters energisparande.

Mera information

Beslut om evenemangslokalernas bastur:
Antti Ilmavirta, verksamhetsledare
[email protected]
+358 50 329 1165

Beslut om invånarbastuturer:
Monika Kivimäki, ekonomichef
[email protected]
+358 40 052 4014

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Publicerat:

Förhandsbokning av lokaler för hösten 2023

Föreningarna som verkar inom AUS har rätt att boka bastu-, fest- och möteslokaler som hyrs ut på förhand. Under den här bokningsrundan kan lokalerna bokas för tiden 7.8.2023 - 7.1.2024.
Riksdagsvalet 2023
Ajankohtaista Publicerat:

Riksdagsvalet 2023

Riksdagsvalet ordnas återigen denna vår. Se nedan datumen för de viktigaste valevenemangen.
kuvassa kaksi taulua museon seinällä
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS konstsamlingar har kompletterats - verken utställda på Museet för studerandekultur

Aalto-universitetets studentkårs konstsamling kompletterades med sju konstverk. Konstverken finns till påseende i Museet för studerandekultur som studentkåren upprätthåller och har öppet på söndagar kl.14-16.
An open laptop on the table next to a coffee cup.
Ajankohtaista Publicerat:

Kan jag få större bostadsbidrag om hyran höjs?

I och med de ökade kostnaderna har flera studentbostadsaktörer varit tvungna att höja hyrorna. Du kan söka mer stöd för boendet om boendekostnaderna stiger.