AYY torjuu energiakriisiä - saunoja suljetaan talvikaudeksi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan asukassaunavuorot ja kertavuokrattavien tilojen saunat suljetaan 1.1.-31.3.2023 energiansäästösyistä. AYY säästää energiaa myös esimerkiksi laskemalla rappukäytävien ja varastojen lämpötilaa.
A huge snowy tree in the cold winter snow.

AYY päätti asukkaiden omien saunavuorojen sulkemisesta kylmimpien kuukausien ajaksi 1.1.-31.3.2023. Lisäksi AYY sulkee kertavuokrattavien tilojen saunat 1.1.-31.3.2023 ajaksi.

AYY joutuu rajoittamaan asukassaunavuorojaan uhkaavan energiakriisin vuoksi. AYY haluaa osaltaan säästää energiaa kylmimpinä kuukausina, jotta sähköä riittäisi kaikille, eikä kiertäviin sähkökatkoihin jouduttaisi turvautumaan. Asukkaat pääsevät kuitenkin löylyihin lenkkisaunavuoroilla, ja asukkaiden toiveita yhteisten lenkkisaunavuorojen jaosta ja ajankohdista on kuultu asukaskokouksissa.

Kertavuokrattavien tilojen saunojen sulkemisen taustalla on energiansäästösyiden lisäksi myös taloudelliset syyt, kuten voimakkaasti nousseet sähkön ja lämpimän veden hinta. Tilat ovat kuitenkin käytössä ilman saunoja, eikä tilojen vuokrahintoihin tule muutoksia. Edustajiston toiveesta AYY selvittää mahdollisuutta pitää yhtä tilaa yhteisön saunomiskäytössä talven ajan. Lisätietoja tästä mahdollisuudesta on tulossa viimeistään alkuvuodesta 2023.

AYY huolehtii energiansäästöstä myös seuraamalla asuinkiinteistöjensä energian- ja vedenkulutusta, jolloin esimerkiksi vuotavat vesikalusteet huomataan nopeasti. Lisäksi rakennusautomaation säätöjen optimointi vähentää ylilämmitystä ja energiahukkaa. Asuntojen lämpötiloihin ei tule muutoksia, vaan ne pidetään 21-22 asteessa. Porraskäytävien ja varastojen lämpötiloja lasketaan 18 asteeseen.

Kirjoituksesta AYY kiinteistönomistajana valtakunnallisissa energiansäästötalkoissa voit lukea lisää AYY:n kiinteistöjen energiansäästöstä.

Lisätietoja vuokrattavia saunatiloja koskevista päätöksistä antaa toiminnanjohtaja
Antti Ilmavirta:
[email protected]
+35850 329 1165

Asukassaunoja koskevasta päätöksestä lisätietoja antaa talousjohtaja
Monika Kivimäki:
monika.kivimä[email protected].
+358 40 052 4014

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kynttilät
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Paloturvallisuusviikko 25.11.-1.12.2023

Paloturvallisuusviikko 25.11.-1.12.2023
Asukastoiminta
Blogi Julkaistu:

Asumisen yhteistyöelimen eli ASY:n puheenjohtaja Sofia Tynkkynen kertoo vuodestaan asukastoiminnassa.

Asumisen yhteistyöelimen eli ASY:n puheenjohtaja Sofia Tynkkynen kertoo vuodestaan asukastoiminnassa.
Kuvassa nuori naisoletettu seisoo Väreen edustalla kasvoillaan tuima ilme.
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Opiskelijoiden mielenterveyskriisi ei odota

Tutkimukset puhuvat taas puolestaan – opiskelijoiden pahoinvointi on riistäytymässä käsistä. Vaadimme, että päättäjät ottavat mielenterveyskriisin tosissaan ja puuttuvat riittämättömiin resursseihin pikimmiten.
People standing in the hall
Ajankohtaista Julkaistu:

Totti Korpua valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2024

Totti Korpua on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäseneksi vuodelle 2024. Korpua oli AYY:n virallinen SYL-hallitusehdokas. Tampereen yliopistolla 17.–18.11. pidetty liittokokous äänesti hallituksen jäsenistä lauantai-iltana.