AYY torjuu energiakriisiä - saunoja suljetaan talvikaudeksi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan asukassaunavuorot ja kertavuokrattavien tilojen saunat suljetaan 1.1.-31.3.2023 energiansäästösyistä. AYY säästää energiaa myös esimerkiksi laskemalla rappukäytävien ja varastojen lämpötilaa.
A huge snowy tree in the cold winter snow.

AYY päätti asukkaiden omien saunavuorojen sulkemisesta kylmimpien kuukausien ajaksi 1.1.-31.3.2023. Lisäksi AYY sulkee kertavuokrattavien tilojen saunat 1.1.-31.3.2023 ajaksi.

AYY joutuu rajoittamaan asukassaunavuorojaan uhkaavan energiakriisin vuoksi. AYY haluaa osaltaan säästää energiaa kylmimpinä kuukausina, jotta sähköä riittäisi kaikille, eikä kiertäviin sähkökatkoihin jouduttaisi turvautumaan. Asukkaat pääsevät kuitenkin löylyihin lenkkisaunavuoroilla, ja asukkaiden toiveita yhteisten lenkkisaunavuorojen jaosta ja ajankohdista on kuultu asukaskokouksissa.

Kertavuokrattavien tilojen saunojen sulkemisen taustalla on energiansäästösyiden lisäksi myös taloudelliset syyt, kuten voimakkaasti nousseet sähkön ja lämpimän veden hinta. Tilat ovat kuitenkin käytössä ilman saunoja, eikä tilojen vuokrahintoihin tule muutoksia. Edustajiston toiveesta AYY selvittää mahdollisuutta pitää yhtä tilaa yhteisön saunomiskäytössä talven ajan. Lisätietoja tästä mahdollisuudesta on tulossa viimeistään alkuvuodesta 2023.

AYY huolehtii energiansäästöstä myös seuraamalla asuinkiinteistöjensä energian- ja vedenkulutusta, jolloin esimerkiksi vuotavat vesikalusteet huomataan nopeasti. Lisäksi rakennusautomaation säätöjen optimointi vähentää ylilämmitystä ja energiahukkaa. Asuntojen lämpötiloihin ei tule muutoksia, vaan ne pidetään 21-22 asteessa. Porraskäytävien ja varastojen lämpötiloja lasketaan 18 asteeseen.

Kirjoituksesta AYY kiinteistönomistajana valtakunnallisissa energiansäästötalkoissa voit lukea lisää AYY:n kiinteistöjen energiansäästöstä.

Lisätietoja vuokrattavia saunatiloja koskevista päätöksistä antaa toiminnanjohtaja
Antti Ilmavirta:
[email protected]
+35850 329 1165

Asukassaunoja koskevasta päätöksestä lisätietoja antaa talousjohtaja
Monika Kivimäki:
monika.kivimä[email protected]
+358 40 052 4014

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

A student home with a table, bed and a couch.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Kevään asukaskysely – sijainti ja ystävällinen henkilökunta saivat kiitosta, siisteydessä kehitettävää

Toteutimme keväällä 2023 asukaskyselyn tarkoituksenamme selvittää, kuinka hyvin olemme onnistuneet palvelemaan jäseniämme vuokranantajina.
A big tree in front of metro station in the summer. A student walking by.
Ajankohtaista Julkaistu:

Usein kysyttyä asumisesta ja jäsenpalveluista

Täältä löydät vastauksen useimpiin opiskelijoita mietityttäviin kysymyksiin koskien asunnonhakua, opiskelijakorttia ja jäsenmaksua.

Palvelutoimisto ja puhelinpalvelu ovat suljettuna kesällä 5.-26.7. Vastaamme kuitenkin sähköposteihin.
Ihmisiä istuu ja näyttää kuuntelevilta
Tiedote Julkaistu:

Hae SYL:in toimikuntiin!

AYY:n jäsenillä on nyt mahdollisuus hakea ehdokkaaksi Suomen ylioppilaskuntien liiton SYLn kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan (KENKKU) sekä ilmastoverkostoon. Toimikunnissa pääset oppimaan ja tekemään valtakunnallista vaikuttamistyötä kehitysyhteistyön ja ilmastopolitiikan saralla.
Two people looking at the camera
Tiedote Julkaistu:

Tiina Pajukari ja Ronja Mäkinen asiantuntijoiksi vaikuttamisen tiimiin

AYY:n vaikuttamisen tiimiin on valittu kaksi uutta asiantuntijaa: Tiina Pajukari ja Ronja Mäkinen. Tiina Pajukari on aloittanut sosiaalipolitiikasta ja kestävästä kehityksestä vastaavana asiantuntijana ja Ronja Mäkinen kansainvälisyydestä ja yhdenvertaisuudesta vastaavana asiantuntijana. Molemmilla asiantuntijoilla on pitkä ylioppilasliiketausta.