AYY torjuu energiakriisiä - saunoja suljetaan talvikaudeksi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan asukassaunavuorot ja kertavuokrattavien tilojen saunat suljetaan 1.1.-31.3.2023 energiansäästösyistä. AYY säästää energiaa myös esimerkiksi laskemalla rappukäytävien ja varastojen lämpötilaa.
A huge snowy tree in the cold winter snow.

AYY päätti asukkaiden omien saunavuorojen sulkemisesta kylmimpien kuukausien ajaksi 1.1.-31.3.2023. Lisäksi AYY sulkee kertavuokrattavien tilojen saunat 1.1.-31.3.2023 ajaksi.

AYY joutuu rajoittamaan asukassaunavuorojaan uhkaavan energiakriisin vuoksi. AYY haluaa osaltaan säästää energiaa kylmimpinä kuukausina, jotta sähköä riittäisi kaikille, eikä kiertäviin sähkökatkoihin jouduttaisi turvautumaan. Asukkaat pääsevät kuitenkin löylyihin lenkkisaunavuoroilla, ja asukkaiden toiveita yhteisten lenkkisaunavuorojen jaosta ja ajankohdista on kuultu asukaskokouksissa.

Kertavuokrattavien tilojen saunojen sulkemisen taustalla on energiansäästösyiden lisäksi myös taloudelliset syyt, kuten voimakkaasti nousseet sähkön ja lämpimän veden hinta. Tilat ovat kuitenkin käytössä ilman saunoja, eikä tilojen vuokrahintoihin tule muutoksia. Edustajiston toiveesta AYY selvittää mahdollisuutta pitää yhtä tilaa yhteisön saunomiskäytössä talven ajan. Lisätietoja tästä mahdollisuudesta on tulossa viimeistään alkuvuodesta 2023.

AYY huolehtii energiansäästöstä myös seuraamalla asuinkiinteistöjensä energian- ja vedenkulutusta, jolloin esimerkiksi vuotavat vesikalusteet huomataan nopeasti. Lisäksi rakennusautomaation säätöjen optimointi vähentää ylilämmitystä ja energiahukkaa. Asuntojen lämpötiloihin ei tule muutoksia, vaan ne pidetään 21-22 asteessa. Porraskäytävien ja varastojen lämpötiloja lasketaan 18 asteeseen.

Kirjoituksesta AYY kiinteistönomistajana valtakunnallisissa energiansäästötalkoissa voit lukea lisää AYY:n kiinteistöjen energiansäästöstä.

Lisätietoja vuokrattavia saunatiloja koskevista päätöksistä antaa toiminnanjohtaja
Antti Ilmavirta:
[email protected]
+35850 329 1165

Asukassaunoja koskevasta päätöksestä lisätietoja antaa talousjohtaja
Monika Kivimäki:
monika.kivimä[email protected]
+358 40 052 4014

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kuvassa ihmiset pitävät äänestyslappuja
Ajankohtaista, Rekrytointi Julkaistu:

Edustajistovaalit syksyllä 2023: hae keskusvaalilautakuntaan!

2023 syksynä valitaan jälleen AYY:n ylin päättävä elin, eli 45-henkinen edustajisto. Edustajistovaalien järjestäminen ei kuitenkaan käy itsestään, joten tekijöitä tarvitaan. Tahtoisitko juuri sinä tehdä AYY:n seuraavista edustajistovaaleista vuonna 2023 aiempaa näkyvämmät, puhuttelevammat ja osallistavammat?
Winter view at Otaniemi
Blogi Julkaistu:

Sivarissa AYY:lla - Palaneita sulakkeita ja parempaa ihmistuntemusta

AYY:lla siviilipalvelustaan suorittaneen Lassi Vainikaisen kausi tila-assistenttina alkaa olla ohi. Mitä jäi käteen, ja millainen on tila-assistentin työpäivä?
Rantasauna and hot tub covered in snow in winter sun.
Ajankohtaista Julkaistu:

Saunomismahdollisuus jälleen Rantasaunalla 16.1.2023 alkaen

Edustajiston toiveen mukaisesti Rantasaunaa voi varata taas saunomiskäyttöön 16.1.2023 alkaen. Kustannusten nousun vuoksi saunan vuokrahintoja on korotettu. Aiemmin tehdyn varauksen voi perua veloituksetta.
Kuvassa ihmiset pitävät äänestyslappuja
Ajankohtaista Julkaistu:

Hae AYY:n eduskuntavaalityöryhmään!

Eduskuntavaalit tulevat, oletko valmis? Ensi vuoden huhtikuussa äänestetään opiskelijoiden tulevaisuuden suunta seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Tule mukaan järjestämään ensi keväälle tempauksia, joissa haastetaan tulevia päättäjiä, tuodaan vaalit lähemmäksi opiskelijaa ja tehdään Aallon opiskelijoiden ääni kuulluksi!