AYY torjuu energiakriisiä - saunoja suljetaan talvikaudeksi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan asukassaunavuorot ja kertavuokrattavien tilojen saunat suljetaan 1.1.-31.3.2023 energiansäästösyistä. AYY säästää energiaa myös esimerkiksi laskemalla rappukäytävien ja varastojen lämpötilaa.
A huge snowy tree in the cold winter snow.

AYY päätti asukkaiden omien saunavuorojen sulkemisesta kylmimpien kuukausien ajaksi 1.1.-31.3.2023. Lisäksi AYY sulkee kertavuokrattavien tilojen saunat 1.1.-31.3.2023 ajaksi.

AYY joutuu rajoittamaan asukassaunavuorojaan uhkaavan energiakriisin vuoksi. AYY haluaa osaltaan säästää energiaa kylmimpinä kuukausina, jotta sähköä riittäisi kaikille, eikä kiertäviin sähkökatkoihin jouduttaisi turvautumaan. Asukkaat pääsevät kuitenkin löylyihin lenkkisaunavuoroilla, ja asukkaiden toiveita yhteisten lenkkisaunavuorojen jaosta ja ajankohdista on kuultu asukaskokouksissa.

Kertavuokrattavien tilojen saunojen sulkemisen taustalla on energiansäästösyiden lisäksi myös taloudelliset syyt, kuten voimakkaasti nousseet sähkön ja lämpimän veden hinta. Tilat ovat kuitenkin käytössä ilman saunoja, eikä tilojen vuokrahintoihin tule muutoksia. Edustajiston toiveesta AYY selvittää mahdollisuutta pitää yhtä tilaa yhteisön saunomiskäytössä talven ajan. Lisätietoja tästä mahdollisuudesta on tulossa viimeistään alkuvuodesta 2023.

AYY huolehtii energiansäästöstä myös seuraamalla asuinkiinteistöjensä energian- ja vedenkulutusta, jolloin esimerkiksi vuotavat vesikalusteet huomataan nopeasti. Lisäksi rakennusautomaation säätöjen optimointi vähentää ylilämmitystä ja energiahukkaa. Asuntojen lämpötiloihin ei tule muutoksia, vaan ne pidetään 21-22 asteessa. Porraskäytävien ja varastojen lämpötiloja lasketaan 18 asteeseen.

Kirjoituksesta AYY kiinteistönomistajana valtakunnallisissa energiansäästötalkoissa voit lukea lisää AYY:n kiinteistöjen energiansäästöstä.

Lisätietoja vuokrattavia saunatiloja koskevista päätöksistä antaa toiminnanjohtaja
Antti Ilmavirta:
[email protected]
+35850 329 1165

Asukassaunoja koskevasta päätöksestä lisätietoja antaa talousjohtaja
Monika Kivimäki:
monika.kivimä[email protected].
+358 40 052 4014

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Wilma pitää kirjekuorta, jossa lukee "kansanedustajalle opiskelijalta"
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Kirje kansanedustajille

Veimme tällä viikolla kirjeen kaikille kansanedustajille.
a girl waving hand
Ajankohtaista Julkaistu:

Hakukuulutus: Tule malliksi AYY:n kuvapankkikuvauksiin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta päivittää kuvapankkikuviaan ja etsimme projektia varten innokkaita opiskelijoita kuvattavaksi. Kuvauksia järjestetään vuoden 2024 aikana kolme kertaa, ja toivomme kuvauksiin monipuolisesti eri alojen opiskelijoita. Etsimme yhteensä 15 opiskelijaa.
Wilma Branders, ei hymyile
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Mielenterveysviikkoa vietetään opiskelijoiden mielenterveyskriisin varjossa

Tällä viikolla vietetään jälleen opiskelijoiden mielenterveysviikkoa, jonka tavoitteena on tuoda esiin hälyttävää mielenterveystilannetta sekä rakentaa mielenterveysystävällisempää opiskelukulttuuria korkeakouluyhteisöihin.
Facelift_1
Ajankohtaista Julkaistu:

Otakaari 18 B- & C-rappujen asuntojen viihtyvyyskorjaukset on saatu valmiiksi

Otakaari 18 B- ja C-rappujen asuntojen facelift, eli viihtyvyyskorjaukset on saatu päätökseen. Projekti eteni aikataulussa, ja kiinteistönomistajan näkökulmasta erittäin onnistuneesti. Viihtyvyyskorjaukset sijoittuivat aikavälille 11/2023–3/2024.