Aaltogemenskapens pionjärer belönades på Hugogalan

På fredag kväll den 7 december 2018 samlades en brokig skara aktiva i Aaltogemenskapen för att fira den första Hugogalan genom historien. Galan uppmärksammade Aaltogemenskapen och dess pionjärer, men den här gången gällde det inte enskilda personer utan rampljuset riktades mot våra föreningar och deras enorma prestationer.
Hugo-Gala. Kuva: Henri Heilala
Hugo-Gala. Foto: Henri Heilala

Vad är Hugogalan och hur uppstod den? ”På årsfesterna belönas ofta enskilda personer. Nu ville vi tacka och belöna uttryckligen föreningar och grupper för deras prestationer och för det arbete de gör för gemenskapen” säger Aavas gemenskapsansvariga Kaisa Talvitie om idén till Hugogalan.

Aava samlade under hösten in förslag på föreningar som förtjänade ett pris för sina insatser. Nomineringar kunde göras i de förhandsbestämda kategorierna nya studerande, motion och välbefinnande, integrering av internationella studerande och tvärvetenskaplighet. Dessutom kunde man föreslå egna kategorier.

Nomineringarna var många. Det var svårt att välja pristagare eftersom det fanns många bra och välmotiverade nomineringar. ”Det känns som om vi verkligen träffade tidsandan. Det finns föreningar som gör ett fantastiskt arbete men som aldrig tidigare fått erkänsla för sitt slit. Hugopriserna svarar mot det här behovet” säger Kaisa.

Sju priser delades ut. En av de prisbelönta är Radiodiodi som fick priset Årets gemenskapsbyggare 2018. ”Radiodiodi gör det möjligt för gemenskapen att synas och höras utåt. De arbetar för att andra ska framstå i ett positivt ljus och få sina röster hörda, men håller sig själva i bakgrunden” motiverar Talvitie. Listan över alla prisbelönta grupper finns i slutet av den här texten.

Radiodiodi pokkasi Yhteisönraknetaja 2018 -palkinnon. Kuva: Henri Heilala
Radiodiodi fick priset Årets gemenskapsbyggare 2018 Foto: Henri Heilala

Mer information: Kaisa Talvitie, Gemenskapssektionen Aavas gemenskapsansvariga, [email protected]

Priserna som delades ut på Hugogalan den 7 december 2018:

Årets gemenskapsbyggare 2018: Radiodiodi

Årets internationella föregångare 2018: Polyteknikkojen partioklubi Teepakki ry

Årets brobyggare i Aaltogemenskapen 2018: Isännistö ja Emännistö 2018

Årets ambassadör för Aaltogemenskapen 2018: Aalto Beer Pong ry

Årets föregångare inom phuxfostran 2018: Nuoret Designerit ry

Årets vägvisare för studenternas välbefinnande 2018: Teekkariratsastajat ry

Årets tvärvetenskapliga pionjär 2018: Otanko ry

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Many people standing and smiling for a group picture
Ajankohtaista Publicerat:

Sök till FSF:s förbundsmötesdelegation eller kandidera för FSF:s styrelse!

Finlands studentkårers förbund (FSF) representerar universitetsstuderande i det nationella beslutsfattandet. Verksamhetsplanen och policydokumentet som styr FSF:s påverkansarbete godkänns av förbundsmötet, som också väljer förbundsstyrelsen. Förbundsmötet 2024 ordnas den 15-16 november 2024. I den här nyheten hittar du anvisningar om hur du anmäler dig till AUS delegation till förbundsmötet och hur du ställer upp som kandidat till FSF styrelse.
vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.