Viikkotiedote 12/2019

Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 14.4. Suomessa voi äänestää ennakkoon 3. – 9.4.2019. Ensi viikolla opiskelijat pääsevät tenttaamaan ehdokkaita AYY:n ja Aallon yhteisessä vaalipaneelissa Oppimiskeskuksessa. Tule mukaan! https://www.facebook.com/events/2082530545380588/

Viikko 12

Viikko 13

AYY TIEDOTTAA

1. AYY:n 9 vuosijuhla on täällä!

AYY:n 9. vuosijuhlaa vietetään lauantaina 18.5.2019. Näihin hurjiin bileisiin ovat tervetulleita kaikki AYY:n jäsenet.

Juhla aloitetaan cocktail-tilaisuudella klo 15.00, jonka jälkeen vieraat kuljetetaan pääjuhlaan. Juhlaa vietetään uudistetulla ja upealla Kaivohuoneella, jossa kaikki voivat flossata aamunkoittoon asti. Vuosijuhlien jälkeen iltaa jatketaan kaivohuoneella kaikille avoimien jatkojen merkeissä. Otaniemestä tullaan järjestämään bussikuljetukset myös jatkoille, jotta kaikkien olisi helppo päästä bileisiin.

Vuosijuhlat kustantavat opiskelijoille 85 € ja muille 100 €. Ilmoittautuminen aukeaa kutsuvieraille 29.3.2019, alumneille 5.4.2019 ja muille 12.4.2019.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/236007250677458/

2. Aalto strategy @AYY: Afterwork 19.3.

Aallon strategiatyö on käynnissä. Viime viikolla käytiin suuri Telegram-keskustelu yliopiston strategiasta ja tällä viikolla kokoonnutaan strategiateemaiseen Afterworkiin. Millainen Aallon uuden strategian olisi oltava, jotta opiskelijan elämä olisi maailman parasta? Mihin tavoitteisiin tai kehityskohteisiin tulisi juuri sinun mielestäsi keskittyä tulevina vuosina?

Afterwork pidetään AYY:n toimiston Reiluudessa (Otakaari 11). Tarjolla pientä juotavaa ja purtavaa. Ilmoittauduthan ennakkoon, jotta osaamme varata oikean määrän tarjoiluja:
https://lomake.ayy.fi/vaikuttaminen/aalto-strategy-ayy-afterwork/

3. Eduskuntavaalipaneeli 26.3. klo 16-18: Elinikäinen oppiminen 2.0.

Ilman osaamista ei synny hyvinvointia, tutkimusta tai talouskasvua. Miten mahdollistetaan oman alan työkokemuksen saaminen jo opiskeluaikana? Entä miten taataan, että osaaminen säilyy relevanttina vuosikymmeniä kestävällä työuralla?

Aalto-yliopisto ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestävät eduskuntavaalipaneelin, jossa keskiössä ovat työn ja opintojen yhteensovittaminen sekä elinikäinen oppiminen.

Puhumassa ovat:

 • Saara Hyrkkö, vihreät
 • Henrik Vuornos, kokoomus
 • Joona Räsänen, SDP
 • Tiina Ahva, siniset
 • Simo Grönroos, perussuomalaiset
 • Martin Stenberg, kristillisdemokraatit
 • Henrik Wickström, RKP
 • Tero Turunen, Liike Nyt
 • EHDOKAS JULKISTETAAN MYÖHEMMIN, keskusta
 • EHDOKAS JULKISTETAAN MYÖHEMMIN, vasemmistoliitto

Paneelia vetää Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsen Leila Kettunen. Paneeli järjestetään Harald Herlin -oppimiskeskuksen kellarikerroksen Makerspace-tilassa. Tila on esteetön. Istumapaikkoja on 80 kappaletta, joten ole ajoissa paikalla!

Voit esittää ehdokkaille kysymyksiä etukäteen osoitteessa; https://lomake.ayy.fi/vaikuttaminen/eduskuntavaalipaneeli-kysy-ehdokkailta/

Tilaisuudessa on tarjolla pientä purtavaa. Tila on esteetön. Tapahtuman kieli on suomi.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2082530545380588/

4. Futuretalks movie night: Vice

Lähestyvien eduskuntavaalien (14.4.) kunniaksi AYY tarjoaa jäsenistölleen mahdollisuuden päästä katsomaan yhteiskunnallista komediaelokuvaa Vice – vallan oikeat kasvot (2018). Vice kertoo Yhdysvaltain varapresidenttinä toimineen Dick Cheneyn elämästä ja urasta, sekä siitä, mitä seurauksia on, kun valta keskittyy kansalta kabinetteihin.

Voisiko sama tapahtua myös Suomessa?

Ennen elokuvanäytöstä Politbyroo -podcastin Sini Korpinen ja Juha Töyrylä pitävät aiheesta lyhyen alustuksen.

Elokuva näytetään TOKYO ry:n Kino Sheryl -elokuvateatterissa. Tila on esteetön. Tapahtuman kieli on suomi.

Näytökseen on 80 lippua. Sitova ennakkoilmoittautuminen alta löytyvästä linkistä:

https://lomake.ayy.fi/vaikuttaminen/vice/

5. Ilmastonmuutos – Suomi ilmastoareenalla -workshop 28.3.

Oletko miettinyt miksi somessa vilisee #NytOnPakko? Pohdituttavatko Suomen asettamat ilmastotavoitteet? Nyt on mahdollisuus päästä kollektiivisesti pohtimaan ilmastomuutosta, kuulemaan lyhyesti IPCC:n raportista, tarkastelemaan miten Suomi pärjää kansainvälisesti ilmastoareenalla, arvioimaan eri puolueiden ilmastotavoitteita ja miettimään, miten itse voisi osallistua ilmastotalkoisiin.

Näitä asioita käsitellään yhdessä 1,5 tunnin workshopissa 28.3. klo 16:30-18:00 Väreessä, tilassa F101 (pääaula, sisäänkäynniltä oikealle). Tervetulleita ovat kaikki ilmastoasiantuntijoista tavallisiin tallaajiin ja ilmastoaktivisteista kriittisesti suhtautuviin.

Työpajan alussa kuullaan Fingon ilmastoasiantuntija Hanna Ahoa, joka toimii tällä hetkellä #Korvaamaton-kampanjan ohjausryhmässä. Varsinaisen workshopin vetää kampanjan vapaaehtoinen ja Aalto-yliopiston maisteriopiskelija Emma Sairanen. Emma sai inspiraation workshopille nuorten Power Shift -tapahtumassa, jossa asiantuntijoiden inspiroivat puheenvuorot herättivät halun päästä jakamaan saatua tietoa.

Workshop pidetään suomeksi. Tapahtumatila on esteetön. https://www.facebook.com/events/406816716747351/

6. Ehdota palkinnonsaajia Aalto-yhteisöstä

Viime vuoden tapaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhteisöjaosto Aava palkitsee aaltoyhteisössä toimivia yhdistyksiä. Tänä vuonna kuitenkin keräämme ehdotuksia koko vuoden ajan, jotta esimerkiksi nyt keväällä tapahtuneet teot ovat niitä tehdessä edelleen muistissa. Ehdota lomakkeen kautta palkinnonsaajiksi tänä vuonna ansioituneita yhdistyksiä tai muita porukoita. Kategorioita ovat opiskelijahyvinvoinnin edistäminen, uusien opiskelijoiden vastaanottaminen, kansainvälisten opiskelijoiden integroiminen ja poikkitieteelliset kohtaamiset. Tämän lisäksi voit ehdottaa palkinnonsaajaa näiden kategorioiden ulkopuolelta!
Lomake: https://lomake.ayy.fi/aava/ehdota/

7. Vastaa AYY:n jaostojen brändikyselyyn

AYY:n jaostot kartoittavat yhteisössämme vallitsevia mielikuvia jaostobrändeistä. Jos haluat olla mukana vaikuttamassa jaostojen brändikehitystyöhön, tuo ajatuksesi esiin oheisella kyselylomakkeella. Vastauksillanne on erityisen suuri painoarvo, sillä jaostobrändejä voidaan niiden avulla kehittää entistä paremmaksi. Kysely sulkeutuu sunnuntaina 24.3.

Kaikkien vastanneiden kesken arvomme VIP- ja juomalippuja Dipolin Wappuun tai Aalto Afterpartyyn.

Kyselyyn pääset tästä:

 • FI: http://bit.ly/Jbrandikysely
 • SV: http://bit.ly/Sbrandforfragan
 • EN: http://bit.ly/Sbrandquestionnaire

KULTTUURI

8. Aallon Ukulelekerho kokoontuu Väreessä perjantaisin

Aallon Ukulelekerho (AUC)kokoontuu oppimiskeskuksen Johanna-tilassa (huone 113) joka viikko perjantaisin klo 16 – 18. Joka toinen perjantai mukana myös  yhteisömuusikko Katja Kangas ja Aaltopappi Anu. Kahvi/teetarjoilu. Tule mukaan – olet sitten kokenut soittaja tai aloittelija.
Soittimen saat paikan päältä lainaan. Tervetuloa matalalla kynnyksellä mukaan!

Lisätiedot: [email protected](AUC) / [email protected]

9. Etelän ketterimmän wappuradion eli Radiodiodin ohjelmantekijäilmoittautuminen on avoinna!

Navigoi osoitteeseen https://radiodiodi.fi/ilmo ja ilmianna itsesi ja kaverisi piristämään wapunajan tunnelmaa tekemällä juuri teidän näköistänne radio-ohjelmaa Radiodiodin studiolla.

Mikä Radiodiodi? Radiodiodi on jokavuotinen wappuprojekti, jossa opiskelijat pääsevät tekemään omannäköistänsä radio-ohjelmaa Otaniemessä. Toiminta on opiskelijoille ilmaista eikä edellytä aiempaa kokemusta. Radiolähetystä kuunnellaan lähetyskauden aikana sekä verkossa että FM-aalloilla. Lue lisää: https://radiodiodi.fi!

Liity Radiodiodin kanaville Telegramissa: https://t.me/radiodiodichat (Keskustelu) ja https://t.me/radiodiodi (Tiedotus). Ohjelmantekijöiden lisäksi Radiodiodi etsii jatkuvasti innokkaita visionäärejä projektin toimitukseen ja taustatiimiin! Laita viestiä osoitteeseen [email protected]tai Telegramissa.

TAPAHTUMAT

10. Junction Open Meeting 20.3.

Tervetuloa Junction Open Meetingiin kaikille Junctionista ja sen tiimistä kiinnostuneille! Junction järjestää tapahtumia ympäri vuoden Suomessa ja ulkomailla. Vuoden päätapahtuma Junction 2019 järjestetään taas vuoden lopussa: hackathon kerää yli tuhat osallistujaa viikonlopun ajaksi koodaamaan ja luomaan projekteja yritysten asettamiin haasteisiin, sekä kilpailemaan palkinnoista.

Junctionin tapahtumat pyörivät vapaaehtoisvoimin, ja tiimissä löytyy hommia laidasta laitaan, esimerkiksi partnerisuhteiden, tuotannon ja markkinoinnin parissa.

Tervetuloa Open Meetingiin 20.3. klo 18-21 @Startup Sauna, (Betonimiehenkuja 3, Espoo)  kuulemaan lisää tiimistä ja Junctionin tapahtumista!

Tapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/331251487498044/

11. Nuoret tekevät tulevaisuuden päätökset! -tilaisuus 21.3.

Liikemies Hjallis Harkimo on puhumassa Aallossa yrittäjyydestä ja nuorten vaikutusmahdollisuuksista.

MITÄ: Luento
MISSÄ: Otakaari 1, U1-Sali
MILLOIN: 21.3. klo 14-15
Lue lisää: https://www.facebook.com/events/2271803176424886/

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta mainostaa tasapuolisesti kaikkia sen jäsenille suunnattuja yhteiskunnallisia tilaisuuksia.

12. Lähde mukaan OUBSin kevään keikoille – lämmittelysauna 25.3. 19.00 Avain Saunalla

Kiinnostaako päästä mukaan toteuttamaan ja taltioimaan kevään siisteimpiä opiskelijatapahtumia? Haluatko päästä kulissien taakse mukaan isoon tv-tuotantoon? Lähde mukaan OUBSin kevään keikoille! Tarjolla on niin videokuvausta, äänihommia kuin yleistä suoran lähetyksen tuottamista. Keikoilla pääset osaksi osaavaa tiimiämme — ei siis hätää, vaikket vielä osaisikaan mitään. Opastamme sinut kyllä mukaan.

Lisätietoja löydät Telegram-kanavaltamme: http://oubs.fi/tg

Maanantaina 25.3. kello 19.00 olet myös tervetullut kuulemaan lisää ja tutustumaan meihin saunomisen ja ruoan merkeissä Avain Saunalle. https://www.facebook.com/events/585271048608544/

LIIKUNTA JA RETKEILY

13. Save the dates: Kevään Humans vs Zombies 5.-7.4. ja Akateemisen Huispauksen MM-kisat 2019 11.5.

Ihmiset vastaan Zombit on moderoitu hippapeli, jossa zombi-pelaajat yrittävät levittää infektiota ottamalla ihmisiä kiinni. Ihmiset voivat puolustautua piiloutumalla, pakenemalla tai taistelemalla käyttäen sukkia tai nerf-pyssyjä zombeja vastaan. Pelin ohessa on erilaisia tehtäviä tekemässä pelistä mielenkiintoisempaa. HvZ on joukkuepeli, joten pelissä myös varmasti tutustuu uusiin ihmisiin. Peli on alunperin luotu Otaniemen kaltaisille kampuksille, joten pääsemme pelaamaan tätä peliä Suomen parhaimmassa paikassa! Kevään HvZ järjestetään 5.-.7.4. Facebook-tapahtuma ja ilmoittautuminen julkaistaan myöhemmin.

Toinen tärkeä päivämäärä kalenteriisi on Akateemisen Huispauksen MM-kisat 2019 11.5. Facebook-tapahtuma ja ilmoittautuminen julkaistaan myöhemmin, mutta ota päivät jo ylös ja aloita joukkueen kasaaminen!

HYVINVOINTI

14. YTHS-päivä sinun kampuksellasi keskiviikkona 20.3.

Valtaosa meistä tietää, kuinka pitäisi syödä terveellisesti. Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen (KOTT 2016) mukaan terveyttä edistävä ruokavalio toteutuu tällä hetkellä vain 40 %:lla opiskelijoista. Ravitsemuksella on vaikutusta opiskelukykyysi, jaksamiseen ja mielialaasi. Kaipaatko tukea terveellisen ruokavalion noudattamiseen? Oletko sekaisin erilaisten dieettien ja ruokavalioiden viidakossa? Janoatko lisätietoa terveellisestä ravitsemuksesta?

YTHS-päivänä keskiviikkona 20.3. YTHS jalkautuu yliopistokampuksille ympäri Suomea ja haluaa tukea sinua terveellisessä ravitsemuksessa. Tule hakemaan vinkkejä ravitsemuksen vaikutuksista hyvinvointiin ja opiskelukykyyn YTHS-päivänä. YTHS tarjoaa yliopistokampuksilla myös ilmaista aamupuuroa. Puuroa tarjoillaan ravintola Alvarissa (Otakaari 1) klo 8–9. Ota opiskelijakorttisi mukaan. YTHS:n standi ravintolan edustalla kandikeskuksen pääaulassa klo 8–11. Nähdään aamiaisella!

MUUT

15. Kysely Inton käyttökokemuksista

Into on tärkeä tiedonlähde Aallon opiskelijoille. Oppimispalvelut yhdessä Aalto-yliopiston viestinnän kanssa haluaisivatkin nyt kuulla opiskelijoiden mielipiteitä ja kokemuksia Inton käytöstä. Kyselyyn vastaaminen vie n. 5 minuuttia ja on saatavilla suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Vastausaikaa on viikko ja kysely sulkeutuu maanantaina 25.3.

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/A5871B3723EFDDA8

16. Otaniemi 1,5 adressi

Osana Otaniemen ilmastolakkoa julkaistiin Otaniemi 1,5 adressi jossa vaaditaan Aalto-yliopistoa sekä AYY:tä sitoutumaan konkreettisiin tekoihin, joilla ilmaston lämpeneminen pysäytetään 1,5 asteeseen. Allekirjoita adressi osoitteessa https://www.adressit.com/otaniemi_15#form

17. Be your own mobile operator for 48 hours! COMNET 5G IoThon on May. Apply now!

Innovate with Europe’s top university-based 5G testing and experimental network at the 48 hour hackathon taking place on May 3-5 at Aalto University, Finland. The COMNET 5G IoThon is targeted to Master and Doctoral students as well as developers. Corporate partners include Ericsson, Nokia, Siemens and Telia, each posing a specific challenge. There will be a prize for each challenge and one COMNET prize worth of 5000 Euros.

Aalto COMNET offers the participants an uniquely open platform to access the internals of the Otaniemi campus 5G mobile network, including NB-IoT support. The participants will be provided with SIM cards and some NB-IoT sensors, together with the access to Virtual Machines where they can implement applications for processing the data received from the sensors through the mobile infrastructure. The participants can then implement own services based on the data from the sensors.

IoThon 2019 is organised by the department of Communications and Networking (COMNET) at the School of Electrical Engineering, Aalto University, Finland. You are warmly welcome to attend the hackathon! Apply now at https://iothon.io

18. Kutsu Moninkertaiset opinto-oikeudet -tutkimukseen

Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus on yhdessä SYL:n kanssa kiinnostunut kuulemaan niistä moninaisia syistä ja tekijöistä, jotka ovat sen taustalla, että ihminen hankkii kaksi tai useampaa opinto-oikeutta alempiin ja ylempiin korkeakouluopintoihin Suomessa.

Jos siis sinulla, läsnäoleva ylipisto-opiskelija, on ollut elämäsi aikana useampi kuin yksi opinto-oikeus suomalaisiin alempiin ja ylempiin korkeakouluopintoihin, niin vastaa kyselyymme. Toisen (tai useamman) opinto-oikeutesi ei tarvitse enää olla voimassa eikä opinto-oikeuksiesi ole tarvinnut johtaa tutkinnon suorittamiseen.

Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 10-15 minuuttia, ja vastaamisaikaa on 24.3. asti. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme 32 kpl Finnkinon elokuvalippuja. Arvontaan jättämiäsi yhteystietoja ei yhdistetä vastauksiisi.

Kyselyyn pääset alla olevasta linkistä. Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se selaimen osoiteriville hiiren oikean painikkeen avulla. Moninkertaiset opinto-oikeudet -kyselyynhttps://link.webropolsurveys.com/S/BFF89FE9D6816C42

19. Develop your leadership skills abroad

Are you looking for a career-launching leadership experience? An opportunity to live and work abroad? AIESEC offers young people (ages 18-30) the opportunity to take on one of our many projects, which happen on a global scale. Each of the projects are aligned with the 17 UN Sustainable Development Goals, including Climate Change, Gender Equality and Zero Hunger. Doing an AIESEC project will help you develop skills essential for working life and challenge the way you see yourself. Join AIESEC to truly make a difference to the global community and develop yourself.

Find out more about our projects on our website: http://bit.ly/aiesec_helsinki

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 12/2019. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen [email protected] edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 23/2019

Tämä on kevään viimeinen viikkotiedote. Aurinkoista kesää kaikille! Viikkotiedote palaa kesätauolta elokuun lopulla. Kesän ratoksi voit käydä tutustumassa AYY:n uusiin nettisivuihin osoitteessa beta.ayy.fi. Anna meille palautetta ja kehitysideoita, jotta saamme tehtyä sivuista vieläkin paremmat!
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 22/2019

Viikkotiedote ilmestyy kevään viimeisen kerran ensi viikon maanantaina 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 21/2019

Sunnuntaina äänestetään Europarlamenttivaaleissa. Suomessa voit äänestää ennakkoon vielä huomiseen 21.5. saakka. Äänestys onnistuu millä tahansa ennakkoäänestyspisteellä, esimerkiksi Otaniemen Harald Herlin Oppimiskeskuksessa, ja mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Vaalipäivänä su 26.5. voit äänestää ainoastaan sinulle osoitetussa äänestyspisteessä.
Viikkotiedote ilmestyy viimeisen kerran ma 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 20/2019

AYY:n vuosijuhlaviikko on täällä. Osallistu toinen toistaan upeimpiin tapahtumiin viikon aikana. Löydät viikon tapahtumat listattuna osoitteesta https://ayy.fi/blog/2019/05/09/ayyn-vuosijuhlaviikko-on-taalla/