Viikkotiedote 23/2019

Tämä on kevään viimeinen viikkotiedote. Aurinkoista kesää kaikille! Viikkotiedote palaa kesätauolta elokuun lopulla. Kesän ratoksi voit käydä tutustumassa AYY:n uusiin nettisivuihin osoitteessa beta.ayy.fi. Anna meille palautetta ja kehitysideoita, jotta saamme tehtyä sivuista vieläkin paremmat!
viikkotiedote

Tämä on kevään viimeinen viikkotiedote. Aurinkoista kesää kaikille! Viikkotiedote palaa kesätauolta elokuun lopulla.

Kesän ratoksi voit käydä tutustumassa AYY:n uusiin nettisivuihin osoitteessa beta.ayy.fi. Anna meille palautetta ja kehitysideoita, jotta saamme tehtyä sivuista vieläkin paremmat!

Kesällä tapahtuu

Save the date

 • 3.9. Aalto Day One, Aalto Party ja Aalto Afterparty
 • 21.9. Otaniemen yö

AYY TIEDOTTAA

 1. AYY:n uudet nettisivut on julkaistu!
 2. Tervetuloa juhlistamaan JTM 5 vuokratilojen avajaisia afterworkien merkeissä keskiviikkona 5.6.
 3. Jämeräntaival 3 A valmistuu peruskorjauksesta elokuussa – hae nyt ja osallistut asuntojen arvontaan
 4. Haussa moderaattoreita syksyn Humans vs Zombies -peliin!

TYÖELÄMÄ

 1. Join this full-day training for building expertise in Corda on Wednesday, June 5, 2019!

TAIDE JA KULTTUURI

 1. Otaniemen yö 21.9.: Etsitään graafikkoa ja osatapahtumien järjestäjiä
 2. Kulttuurikontti tuo taidetta ja kulttuuria eri puolille Espoota

TAPAHTUMAT

 1. TASSUfest 17.8.

LIIKUNTA JA RETKEILY

 1. Aalto 10 km & 5 km -liikuntatapahtuma 22.9.

HYVINVOINTI

 1. Hyminä-ryhmä aloittaa syyskuussa!
 2. Kampusravintoloiden aukioloajat kesällä 2019

MUUT

 1. Raide-Jokeri rakenteilla

AYY TIEDOTTAA

1. AYY:n uudet nettisivut on julkaistu!

AYY:n uusien nettisivujen beta-versio on julkaistu! Löydät sen osoitteesta beta.ayy.fi. Käy selaamassa sivustoa ja anna vapaasti palautetta ja kehitysideoita! Pahoittelemme, että alkuvaiheessa beta.ayy.fi johtaa sitefactory-sivulle. Toivomme, että ”oikea” beta on pystyssä mahdollisimman pian.

Uusi sivusto tulee päivittymään kesän aikana, ja osa sisältöjen latauksesta on yhä kesken. Vanha tuttu ayy.fi palvelee vielä rinnalla syksyyn asti.
LUE LISÄÄ: beta.ayy.fi

2. Tervetuloa juhlistamaan JTM 5 vuokratilojen avajaisia afterworkien merkeissä keskiviikkona 5.6.

JMT 5:n kertavuokrattaviin tiloihin kuuluvat Gorsu sekä Kylän Olohuone ovat hiljattain valmistuneet remontista. Kampusjaosto toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi juhlistamaan kyseisten tilojen avajaisia afterwork-hengessä keskiviikkona 5.6. klo 17 alkaen. Illan ohjelmaan sisältyy grillaamista, saunomista sekä mukavaa yhdessäoloa ja lisäksi Kampusjaoston jäsenet vastaavat mielellään mahdollisiin tiloihin liittyviin kysymyksiin. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille. https://www.facebook.com/events/357092018344696/

3. Jämeräntaival 3 A valmistuu peruskorjauksesta elokuussa – hae nyt ja osallistut asuntojen arvontaan

Peruskorjauksessa asunnot on remontoitu kauttaaltaan eli asuntojen pintamateriaalit ja kiinteät kalusteet on uusittu. 28.5.-11.6.2019 välisenä aikana saapuneet hakemukset ovat mukana arvonnassa. Asuntoja voivat hakea kaikki AYY:n asumisoikeudelliset jäsenet. Asunnot ovat muuttovalmiita 1.8.2019.

Lue lisää nettisivuilta: https://ayy.fi/blog/2019/05/28/jamerantaival-3-a-valmistuu-peruskorjauksesta-elokuussa-haku-aukeaa-28-5-2019/

4. Haussa moderaattoreita syksyn Humans vs Zombies -peliin!

Aavan ulkopelitoimikunta (UPTMK) etsii muutamaa uutta jäsentä eli moderaattoria mukaan syksyn HvZ järjestelyihin! HvZ on moderoitu hippapeli, jossa zombipelaajat yrittävät levittää infektiota ottamalla ihmisiä kiinni. Pelin ohessa on erilaisia tehtäviä tekemässä pelistä mielenkiintoisempaa.

Mikäli haluat olla mukana keksimässä juonenkäänteitä tai villejä tehtäviä pelaajien iloksi, hae mukaan! Toimikunnassa pääset ideoimaan ja toteuttamaan unelmiasi siitä, millainen olisi mielestäsi paras mahdollinen HvZ. Lisäksi saat upean HvZ-hupun koristamaan haalariasi ja mukaan toimikunnan omiin tapahtumiin!

Syksyn HvZ pelataan 18.-21.9. ja pelin suunnittelu alkaa elokuun alkupuolella. Lisätietoja: Ulkopelitoimikunnan puheenjohtaja Kiti Kainulaiselta, tg @heikiti tai [email protected]

Haku: 31.6.2019 mennessä meilillä Kitille (yllä), kerro viestissä onko sinulla taustaa HvZ pelaamisesta tai tapahtumien järjestämisestä.

TYÖELÄMÄ

5. Join this full-day training for building expertise in Corda on Wednesday, June 5, 2019!

Are you a developer who is interested in learning how to utilize Corda the best way? Join this full-day training for building expertise in Corda on Wednesday, June 5, 2019!

The demand for blockchain technologies is proliferating across industries. A full day of hands-on training with expert instructors will give you the know-how and assurance to become a true blockchain developer. This free Corda Bootcamp is led by the Corda developer relations team, and will take place in Tieto’s HQ in Espoo, Finland.

The workshop is targeted at developers who are interested in learning about how to build applications with Corda and are familiar with Java.

Sign up here: https://www.tieto.com/en/events/2019/get-corda-trained-in-a-day/

TAIDE JA KULTTUURI

6. Otaniemen yö 21.9.: Etsitään graafikkoa ja osatapahtumien järjestäjiä

Otaniemen yö, poikkitaiteellinen, kaikille avoin, pääsymaksuton kampusfestivaali, järjestetään tänä vuonna 21.9.! Mitä taiteellista juuri sinun yhdistyksesi voisi tapahtumaan tehdä?

Ilmoittautuminen osatapahtuman järjestäjäksi tulee olemaan auki elokuun alkuun saakka. Voit myös ilmoittautua mukaan tekemään Otaniemen suurinta ja näyttävintä poikkitieteellistä tapahtumaa heti tänään osoitteessa https://ayy.fi/jasenille/opiskelijakulttuuri/vuosittaiset-tapahtumat/otaniemenyo/

Etsimme myös graafikkoa toteuttamaan tämänvuotisen tapahtuman visuaalisen ilmeen. Haun DL on ti 4.6. klo 12:00. Työstä maksetaan palkkio. Lue lisää ja hae: https://ayy.fi/blog/2019/05/21/etsitaan-graafikkoa-toteuttamaan-otaniemen-yon-graafinen-ilme/

7. Kulttuurikontti tuo taidetta ja kulttuuria eri puolille Espoota

Kulttuurikontti on merikonttiin rakennettu liikkuva kulttuuritila, jonka toiminta on kaikille avointa ja maksutonta. Tänä vuonna mukana on muun muassa muotoilua ja mukavaa tekemistä kaikenikäisille. Työpajojen järjestäjinä toimivat muotoilukollektiivi Maketti sekä taiteilija Greta Muuri.

Tuotannosta vastaa Kaupunkitapahtumat Espoo.

Kulttuurikontti on auki kesä-elokuussa tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 10-15 Olarin Asukaspuistossa (18.-29.6.), Otaniemessä kauppakeskus A Blocin piha-alueella (9.7.-20.7.) ja Espoon keskuksessa Espoontorin piha-alueella (30.7.-10.8.).

Katso kontin tarkempi aikataulu, ohjelma sekä työpajojen tarkemmat sisällöt osoitteesta espoo.fi/kulttuurikontti

TAPAHTUMAT

8. TASSUfest 17.8.

Athene juhlii Athene 20-vuotta ja kutsuu koko Otaniemen mukaan juhlahumuun. TASSUfest täyttää Alvarin Aukion festaritunnelmalla, häikäisevillä esiintyjillä ja pirskahtelevalla kesäillan ilolla.

TASSUfest yhdistää loistavan musiikin, athenelaisen rennon meiningin, luovan taiteellisen toiminnan ja loppukesän lumoavan tunnelman. Lavoille kipuaa niin suomalaisia eturivin artisteja, Otaniemi-bändejä kuin athenelaisia muusikoitakin. Esiintyjien lisäksi luvassa mm. palju- ja sauna-alue, karaokea, reivikontti jne.

Esiintyjiksi kiinnitetty mm. Ruudolf, Tuuttimörkö, Wikirock, Kuahu ja Adeola Ikuesan. Lisää julkistuksia luvassa!

LIIKUNTA JA RETKEILY

9. Aalto 10 km & 5 km -liikuntatapahtuma 22.9.

Aalto 10 km & 5 km on joka vuosi toteutettava hyvän fiiliksen liikuntatapahtuma syyskuussa. Tapahtuma järjestetään osana Espoon Rantamaraton viikonloppua 21. -22.9.2019. Aalto 10 km & 5 km on tarkoitettu Aallon opiskelijoille, henkilökunnalle ja alumneille ja se on aaltolaisille ilmainen. Vuonna 2019 tapahtuma järjestetään jo kymmenennen kerran ja osallistujia on joka vuosi ollut noin 1500-1600.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa https://www.aalto.fi/fi/tapahtumat/aalto-10-km-5-km-liikuntatapahtuma

HYVINVOINTI

10. Hyminä-ryhmä aloittaa syyskuussa!

Ongelmia opinnoissa? Tökkiikö arki? Itsetuntemus hukassa? Hyminä-ryhmä on tarkoitettu kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat vahvistaa arjen- ja elämänhallinnan taitoja sekä itsetuntemusta. Ryhmässä sinulla on mahdollisuus saada uusia näkökulmia hyvinvointisi tueksi ja jakaa omia kokemuksiasi. Ryhmän järjestävät yhteistyössä YTHS, UniSport, Aaltopapit, opintopsykologit, opinto-ohjaajat ja AYY. Ryhmä kokoontuu Otaniemessä syksyn aikana kuusi kertaa ajalla 25.9.-30.10.2019. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmä on suomenkielinen.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset sähköpostitse: elli.pekkola(at)yths.fi.

11. Kampusravintoloiden aukioloajat kesällä 2019

Opiskelija- ja henkilöstöravintoloiden aukioloajoissa on muutoksia kesällä. Otaniemen ravintoloiden kesän aukioloajat on päivitetty ja koottu sivulle Kampusravintolat https://www.aalto.fi/fi/kampus/kampusravintolat.

Tarkistathan ravintoloiden poikkeukselliset aukioloajat yms. aina myös ravintolan omilta verkkosivuilta.

MUUT

12. Raide-Jokeri rakenteilla

Pikaraitiotie Raide-Jokerin rakentaminen alkaa 3.6. useassa kohteessa sekä Helsingissä että Espoossa. Myös Otaniemessä tulee sijaitsemaan Raide-Jokerin pysäkki. Otaniemen kampuksen liikenneyhteydet ottavat Raide-Jokerin myötä taas askeleen eteenpäin!

Raide-Jokerin projektitoimisto on julkaissut verkkosivut, joihin päivittyy yksityiskohtaista tietoa eri työmaa-alueista ja työnaikaisista liikennejärjestelyistä sitä mukaa, kun ne varmistuvat. Verkkosivut löytyvät osoitteesta www.raidejokeri.info. Verkkosivuilta löytyy myös palautekanava, jossa palautteen kohteen voi sijoittaa kartalle: https://raidejokeri.info/anna-palautetta/.

***

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 23/2019. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen [email protected] edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 22/2019

Viikkotiedote ilmestyy kevään viimeisen kerran ensi viikon maanantaina 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 21/2019

Sunnuntaina äänestetään Europarlamenttivaaleissa. Suomessa voit äänestää ennakkoon vielä huomiseen 21.5. saakka. Äänestys onnistuu millä tahansa ennakkoäänestyspisteellä, esimerkiksi Otaniemen Harald Herlin Oppimiskeskuksessa, ja mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Vaalipäivänä su 26.5. voit äänestää ainoastaan sinulle osoitetussa äänestyspisteessä.
Viikkotiedote ilmestyy viimeisen kerran ma 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 20/2019

AYY:n vuosijuhlaviikko on täällä. Osallistu toinen toistaan upeimpiin tapahtumiin viikon aikana. Löydät viikon tapahtumat listattuna osoitteesta https://ayy.fi/blog/2019/05/09/ayyn-vuosijuhlaviikko-on-taalla/
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 19/2019

Mainiota wapunjälkeistä elämää itse kullekin! Torstaina vietetään Eurooppa-päivää. Samana päivänä järjestetään myös paneeli eurovaaliehdokkaille. Seuraa paneelistriimiä verkossa (https://www.helsinki.fi/fi/ajankohtaista/unitube) tai tule paikalle Tiedekulmaan klo 18:45. Tsemppiä kaikille toukokuun puuhiin!