Uudistunut Opiskelijakulttuurimuseo tuo yhteen Aalto-yhteisön opiskelijakulttuurit

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä museo uudistuu, ja samalla museon nimi vaihtuu. Aiemmin Polyteekkarimuseona toiminut museo on jatkossa nimeltään Opiskelijakulttuurimuseo.
Vihreäksi sävytetty kuva, jossa näkyy paljon ihmisiä museolla.

AYY:n museo laajentaa näyttelyään ja toimintaansa kattamaan koko Aalto-yhteisön — tekniikan, kauppatieteen ja taiteen — opiskelijakulttuureja. Jatkossa museo tunnetaan nimellä Opiskelijakulttuurimuseo (ruots. Museet för studerandekultur; engl. Museum of Student Life), koska toiminnan laajenemisen myötä vanhan nimen ei koettu enää kuvaavan museon toimintaa kattavasti. Museon kehittäminen ja uudelleennimeäminen on edustajiston syksyllä 2020 vahvistaman AYY:n 2021 toimintasuunnittelman osaprojekti, jossa on osallistettu museon johtoryhmän voimin asiantuntijaryhmää. Ryhmässä on edustettuina Helsingin kaupunginmuseo (Keski-Uudenmaan alueellinen vastuumuseo), KY, TOKYO, Teekkarijaosto, Museojaosto, Pyöreän tornin kilta, Ikiteekkari sekä AYY:n toimistolta toiminnanjohtaja, viestintäasiantuntija ja arkistonhoitaja.   Aikaisemmin Polyteekkarimuseoksi kutsuttu museo on ollut remontissa vuodesta 2019 lähtien. Uudistunut museo avaa ovensa alkusyksyllä 2021.  

“Uudistuneen museon tavoitteena on esitellä Aallon opiskelijakulttuurien historiaa ja nykypäivää, ja uudistuksen myötä museo haluaa olla luomassa Aaltoon yhteenkuuluvuutta ja ylpeyttä aaltolaisuudesta”, kommentoi museonjohtaja Anna Merikari.

Museon uuden nimen ehdotuskilpailu oli auki jäsenistölle ja muille kiinnostuneille 22.2.–7.3.2021, ja nimiehdotuksia saapui yli 100 kappaletta. Museon johtoryhmä valitsi asiantuntijaryhmän jatkokäsittelyyn näistä 15 hyvin perusteltua nimiehdotusta, joiden keskuudesta löytyi myös museon uusi nimi, Opiskelijakulttuurimuseo. Museon nimestä toivottiin toimintaa kuvailevaa ja kaikille kulttuureille sopivaa, neutraalia nimeä. Nimeä puolsi myös Kotimaisten kielten keskus (Kotus). Ruotsinkielisen käännöksen osalta on konsultoitu Kotuksen lisäksi ruotsinkielistä osakuntaa Teknologföreningeniä. Englanninkielinen nimi Museum of Student Life kytkeytyy AYY:n visioon maailman parhaasta opiskelijaelämästä - the best student life in the world.  

“On ollut siistiä olla jaostona mukana rakentamassa pohjaa museon seuraavalle elämänvaiheelle. Uuden nimen keskiössä on se mitä kaikki AYY:n vapaaehtoistoimintakin on - opiskelijakulttuuria, omaa, yhteistä ja erilaista.”, kertoo museojaoston puheenjohtaja Petra Ekroos.  

Museon uudelleennimeämisprojektin jälkeen museotoiminnan kehittäminen jatkuu museon visuaalisen ilmeen, näyttelyn ja viestinnän uudistuksella. Uusi nimi onkin lähtölaukaus museotoiminnan seuraaville askelille, joiden tavoitteina on vahvistaa museon asemaa koko opiskelijayhteisön kulttuuria kattavaksi kokonaisuudeksi.

 

Lisätiedot:  

Museon johtoryhmä

museonjohtaja Anna Merikari, puh. 0505209439

museointendentti Rasmus Ruohola

Museojaoston puheenjohtaja Petra Ekroos

hallituksen museosta vastaava jäsen Sara Selonen

Sähköpostit ovat muotoa [email protected]   

 

Opiskelijakulttuurimuseo on vahvan vapaaehtoisjoukon ja museotyöntekijöiden yhteisvoimin pyörittämä ylioppilaskunnan ja sen edeltäjien opiskelijakulttuurien historiaa ja nykypäivää esittelevä museo Espoon Otaniemessä.   

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kodikas asunto Otaniemessä
Ajankohtaista Julkaistu:

Muuttavien asukkaiden infokirjeet

Muutatko pois tai sisään AYY:n asuntoon? Saitko muuttajan infokirjeen sähköpostiisi? Mikäli et, voit tarkistaa ajankohtaiset muistutukset täältä.
Rantasaunan valmis terassi
Ajankohtaista Julkaistu:

Rantasaunalle terassi ja Kylän olohuoneelle grilli

Viime vuoden aikana saatiin Rantasaunan eteen terassi ja Kylän olohuoneen eteen grilli. Terassitalkoot organisoi Sähköinsinöörikilta 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi, ja grillin rakensi Kampusjaosto.
Kartalle sijoitettu Miestentie, Opiskelijakeskus ja Otakaari
Ajankohtaista Julkaistu:

Otaniemen uusia asuntohankkeita työstetään kiinteistösektorilla

Miestentiellä ja Otakaarella on eri vaiheissa eteneviä suunnitelmia opiskelija-asuntojen rakentamiseksi. Yhteensä Otaniemeen on suunnitteilla jopa tuhat uutta asuntoa. Kaavojen ja suunnitelmien etenemisestä riippuen kaikkien kohteiden valmistuminen on mahdollista 2020-luvun aikana.
Turkoosilla pohjalla valkoiset kysymysmerkit
Ajankohtaista Julkaistu:

Usein kysyttyä asumisesta ja jäsenpalveluista kesällä 2021

Täältä löydät vastauksen useimpiin kevään ja kesän aikana opiskelijoita mietityttäviin kysymyksiin koskien asunnonhakua, opiskelijakorttia ja jäsenmaksua.

Erityisesti opintojaan jatkavien opiskelijoiden kannattaa huomata, että opintotietojärjestelmien käyttökatkon 31.7.–8.8.2021 aikana ei ole mahdollista tehdä lukuvuosi-ilmoittautumista. Mikäli haluat opiskelijastatuksesi voimaan heti elokuun alusta alkaen, hoida ilmoittautuminen 30.7. mennessä.