Otakaari 18 B- & C-rappujen asuntojen viihtyvyyskorjaukset on saatu valmiiksi

Otakaari 18 B- ja C-rappujen asuntojen facelift, eli viihtyvyyskorjaukset on saatu päätökseen. Projekti eteni aikataulussa, ja kiinteistönomistajan näkökulmasta erittäin onnistuneesti. Viihtyvyyskorjaukset sijoittuivat aikavälille 11/2023–3/2024. Asuntokohtaiset korjaustyöt kestivät arviolta yksiöissä 3 päivää, kaksioissa 4 päivää ja isommissa asunnoissa 5 päivää. Korjaustöitä tehtiin työpäivän aikana, joten asukkaiden oli mahdollista yöpyä omassa kodissaan remontista huolimatta.
Facelift_1

Miksi kohteessa päätettiin toteuttaa facelift, eli viihtyvyyskorjaus? 

Laajemmat peruskorjaukset eivät vielä olleet ajankohtaisia kiinteistössä, joten ryhdyimme pienempiin viihtyvyyskorjauksiin asuntojen ilmeen ehostamiseksi. Viihtyvyyskorjaukset käsittivät Otakaari 18:n kohdalla pintamateriaalien parannukset sekä keittiökalusteiden osittaiset uusimiset. Ammattilaisemme valitsivat laadukkaat ja tyylikkäät materiaalit remonttia varten, jotta asunnoista saatiin mahdollisimman viihtyisät. Remontti käsitti huoneistojen kevyitä pintoja koskevia uudistustöitä, kuten lattioiden uusinnan, seinien maalauksen sekä keittiö- ja kiintokalusteiden uudistamisen (ei runkoja). Kylpyhuoneessa uusittiin mm. kalusteet, hanat, suihkuseinä ja silikonisaumat.   

"Viihtyvyyskorjauksien ohjelmointia ja konseptointia lähdettiin suunnittelemaan jo vuonna 2020. Tavoitteeksi asetettiin löytää erityisesti solukohteita palveleva remontointitapa, koska AYY:n kohteissa solut eivät koskaan tyhjene kokonaan, eikä remontointia voida toteuttaa muuttojen välissä ilman, että vuokralaisten sopimukset joudutaan irtisanomaan. Remontoimalla koko talon huoneistot kerrallaan helpottaa huoneistokannan suunnitelmallista kunnossapitoa ja auttaa pitämään kohteen huoneistot mahdollisimman tasalaatuisina", toteaa asuntotoiminnasta vastaava talousjohtaja Monika Kivimäki. 

Malli sopii erinomaisesti myös kohteisiin, jossa ei ole soluhuoneistoja ja projekti on huomattavasti helpompi suunnitella ilman soluhuoneistoja. Tasalaatuisuus on tärkeää tasa-arvoisuuden näkökulmasta, koska vuokranmääritys tehdään kohteissamme omarahoitusperusteisesti ARA:n ohjeiden mukaisesti.  

Ensimmäiseksi projektiksi päätettiin valita Otakaari, koska se sisälsi erilaisia solukokonaisuuksia yksiöiden lisäksi. Remontoitavia asuntopaikkoja oli yhteensä 136, joista yli puolet on soluhuoneistoissa.  Kohdevalintaan vaikutti myös se, että remontti oli mahdollista toteuttaa ilman lisärahoitusta ja nostamatta asukkaiden vuokraa. Solujen kuntoon liittyen oli alkanut tulla myös enenevissä määrin moitteita ja tavoitteena on, että mukavuusremontin jälkeen asukkaat viihtyvät paremmin ja pidempään kohteessa.  Ensimmäiseksi kohteeksi ei haluttu valita kohdetta, jossa kylpyhuoneiden uusiminen olisi ollut jo ajankohtaista.   

Hanke onnistui suunnitellusti aikataulussa 

"Etukäteen tehty aikataulutus ja urakoitsijan kanssa tarkka läpikäynti oli toimivaa, ja hanke sujui täysin aikataulussaan. Tästä hankkeesta saimme myös arvokkaita oivalluksia tulevia facelift-hankkeita varten. Seuraavissa hankkeissa tulemme pohtimaan vielä tarkemmin etukäteen mitä asioita hankkeisiin otetaan mukaan, ja mitä jätetään pois. Otakaari 18 kohdalla päädyimme jättämään liesien ja jääkaappien uusimisen, mutta lisäsimme sälekaihtimet osaksi hanketta,"  kertoo Petri Kuusisto, AYY:n kiinteistötiimin vetäjänä toimiva projektipäällikkö. 

"Otakaari 18 hankkeen Facelift-korjaustyöhön liittyvä projektinjohto ja valvonta toteutettiin Projektinuotit Oy:n toimesta. Hankkeen toteutusvaiheeseen siirryttäessä oli tiedossa, että pintojen kattava saneeraus huoneistoissa siten, että niissä pystytään saneeraushankkeen aikana aidosti asumaan voi tuottaa ongelmia. Heti hankkeen alusta alkaen yhteistyö tilaajana toimineen AYY:n sekä urakoitsijana toimineen Renevo Oy:n kanssa toimi hyvin. Yhteistyössä toimintatapoihin ja tiedottamiseen liittyvä sapluuna saatiin luotua Otakaari 18 kiinteistöön sopivaksi, jolloin hankekokonaisuus saatiin vietyä niin laadullisesti kuin aikataulullisesti suunnitelmien mukaisesti läpi. Asukkaiden positiivinen suhtautuminen hankkeeseen varmisti myös osaltaan hankkeen onnistumisen, remontti asutussa kiinteistössä, kun tuottaa aina haittaa ja ylimääräistä työtä asukkaille. Hanke oli hyvä esimerkki siitä, että yhteen hiileen puhaltamisen avulla saneeraustyötä voidaan toteuttaa sujuvasti myös asutuissa kiinteistöissä.
- hankkeen projektipäällikkönä toiminut Mika Nykänen jakaa näkökulmiaan hankkeesta.   

Onko AYY:n kohteille suunnitteilla lisää facelift-hankkeita? 

Facelift hankkeita tullaan jatkamaan. Tällä hetkellä on käynnissä kartoitus eri kohteiden tarpeista, jonka perusteella tehdään päätöksiä tulevasta toteutusjärjestyksestä sekä kohteiden facelift-remonttien kohdekohtaisesta laajuudesta, kertoo Petri Kuusisto.

Otakaari 18 asukkaan Q&A Faceliftistä  

 1. Miten remontin aikainen asuminen sujui?    
  -Asuin remontin ajan vanhempieni luona. 
 2. Miten viihtyvyysremontti mielestäsi onnistui? Olivatko materiaali- ja värivalinnat mieluisia?   
  - Asuntoon palaaminen tuntui siltä, että olisi muuttanut uuteen asuntoon. Muovimaton vaihtaminen vinyylilankkuun ja pintojen uusiminen antoi asunnolle modernimman ilmeen.  
 3. Palveleeko asunto sinua paremmin viihtyvyysremontin jälkeen?   
  - Koen, että viihtyisämpi asunto tekee täällä elämisestä mukavampaa.  
 4. Mitkä asiat mielestäsi olisivat voineet mennä paremmin/tehdä eri lailla?    
  - Mielestäni remontin toteutustapa oli oikein onnistunut, ja siitä ei aiheutunut suurta vaivaa siihen nähden, että sai viihtyisämmän asunnon.  
 5. Oliko viihtyvyyskorjauksen sisältö sopiva, tarkoituksenmukainen, liian pieni, yms.  
  - Viihtyvyyskorjaus oli tarkoituksenmukainen ja onnistunut.  
   
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Many people standing and smiling for a group picture
Ajankohtaista Julkaistu:

Ilmoittautuminen AYY:n SYL-liittokokousdelegaatioon ja ehdokkaaksi SYLin hallitukseen on nyt avattu!

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL edustaa yliopisto-opiskelijoita valtakunnallisessa päätöksenteossa. SYL:n vaikuttamistyötä ohjaava toimintasuunnitelma ja linjapaperi hyväksytään liittokokouksessa, jossa valitaan myös liiton hallitus. Vuoden 2024 liittokokous pidetään 15.-16.11.2024. Tästä uutisesta löydät ohjeet AYY:n SYLin liittokokouksen delegaatioon ilmoittautumisesta ja AYY:n SYLin hallitusehdokkaaksi asettumisesta.
vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa