Mielenterveysviikkoa vietetään opiskelijoiden mielenterveyskriisin varjossa

Tällä viikolla vietetään jälleen opiskelijoiden mielenterveysviikkoa, jonka tavoitteena on tuoda esiin hälyttävää mielenterveystilannetta sekä rakentaa mielenterveysystävällisempää opiskelukulttuuria korkeakouluyhteisöihin.
Wilma Branders, ei hymyile

Viikolle onkin tarvetta: Suomessa nuorten ja opiskelijoiden mielenterveyden resursseissa on jatkuvaa vajetta, sekä hoitoon ja terapiaan pääsyä joutuu odottamaan liian kauan. On välttämätöntä, että nuoria ja opiskelijoita koskevan mielenterveyskriisin ratkaiseminen nostetaan Suomessa keskiöön, ja hyvinvointiin tehdään merkittäviä panostuksia leikkausten sijaan.

Opiskelijoiden psyykkinen oireilu on kasvanut koko 2010-luvun ja on yleisempää kuin koko väestössä (THL & Kela 2021). Tekniikan akateemisten opiskelijatutkimuksen mukaan lähes puolet tekniikan opiskelijoista on usein tai jatkuvasti huolissaan omasta jaksamisestaan (TEK 2022), ja vastaavasti jopa 36 prosenttia kauppatieteen opiskelijoista on erittäin tyytymätön tai tyytymätön omaan psyykkiseen hyvinvointiinsa (Suomen Ekonomit 2023). Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimuksen mukaan noin 24 % kaikista korkeakouluopiskelijoista kokee olonsa yksinäiseksi. 

”Opiskelijoiden mielenterveyskriisi on koko Suomen tulevaisuutta koskeva ongelma. Nuorten ja opiskelijoiden mielenterveyden oireilun ja pahoinvoinnin kasvu on pysäytettävä. Opiskelijoiden hyvinvoinnin suunnan kääntäminen vaatii panostuksia leikkaamisen sijaan!” tuhahtaa AYY:n hallituksen jäsen Wilma Branders.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY14-vuosijuhlilla myönnetyt huomionosoitukset

AYY:n 14. vuosijuhlilla 18.5.2024 myönnettiin huomionosoituksia ansioituneille Aalto-yhteisön jäsenille.
kuvassa Tempausesikunta innostuneena
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Tempaus pyrkii lisäämään vapaaehtoistyön arvostusta Suomessa

Jämeräpartaisen insinöörin, Sheryl Tokyon ja Kunniamursun Tempauskäsky luettiin Aalto Open Airissa ja Wappuriehan julistuksessa.
Kuvassa Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Jyri Seppälä sekä AYY:n ja Kampusjaoston edustajat pitävät kädessään Kukanpäivän viestiä Kauppatorilla
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:
sininen tausta, jonka edessä tekstiä
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY:n EU-vaalitapahtumat tulee!

14.5. Otaniemessä tapahtuu, kun Eurooppa on kotisi -kiertue saapuu Otaniemeen 14.5. Osana kiertuetta järjestetään EU-vaalipaneeli ja vaalitori.