Kirje kansanedustajille

Veimme tällä viikolla kirjeen kaikille kansanedustajille.
Wilma pitää kirjekuorta, jossa lukee "kansanedustajalle opiskelijalta"

Rakas päiväkirja,

katsoin tänään, paljonko rahaa tililläni on jäljellä. Eilen tuli opintoraha ja asumistuki, mutta samalla tililtä oli lähtenyt vuokra, laskutkin piti maksaa. Nyt kun asumistukikin laski, on ihan tosi tiukkaa taloudellisesti.  Mulle on ollut tosi tärkeää liikkua ja harrastaa, mistä saan energiaa ja jaksamista arkeen. Nyt ei ole enää rahaa siihen. Jos koskaan valmistun, niin valmistun opiskelukavereideni kanssa velkaisempana kuin ikinä. Kenen muun Suomessa pitää nostaa lainaa ostaakseen ruokaa?

Arki on raskasta, kun osa-aikaisena palkka ei meinaa riittää, ja vuoroja pitää ottaa lisää. Niiden jälkeen sitten yömyöhään teen kurssitehtäviä, kun muuten en ehdi. En tiedä, kauanko enää jaksan tällaista arkea. Haluaisin oman alan työkokemusta ja oon laittanut jo 40 hakemusta oman alan paikkoihin, mutta ei vain nappaa. 

Mulla ei silti mene yhtä huonosti kuin kaverillani, hänellä on opintojen lisäksi lapset yksin hoidettavana, mutta silti hänen asumisen tukeaan leikattiin eniten. Aivan päätöntä. 

Ahdistaa, että apua on hankalampaa saada, kun niin moni muukin voi entistä huonommin. Ystävät on saaneet kyllä YTHS:ltä terapialähetteen. Mitä se auttaa, kun terapeutteja ei ole tarpeeksi ja Kelan tuenkin jälkeen terapia maksaa satoja euroja kuussa. Mitä sille terapiatakuullekin tapahtui?

Haluaisin edetä opinnoissani ja valmistua ajoissa. Mä tiiän, että olen oikealla alalla ja oikeassa koulussa, mutta tuntuu että valmistumiseni eteen kasataan esteitä.

Tämän ei tarvitse olla opiskelijan todellisuutta. Asettukaa opiskelijan asemaan päätöksiä tehdessänne. Pitäkää huolta korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnista ja toimeentulosta, jotta Suomella olisi valoisampi tulevaisuus.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY

Jos haluat keskustella opiskelijoiden asemasta lisää, ole yhteydessä AYY:n hallituksen jäseneen Wilma Brandersiin ([email protected]).

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY14-vuosijuhlilla myönnetyt huomionosoitukset

AYY:n 14. vuosijuhlilla 18.5.2024 myönnettiin huomionosoituksia ansioituneille Aalto-yhteisön jäsenille.
kuvassa Tempausesikunta innostuneena
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Tempaus pyrkii lisäämään vapaaehtoistyön arvostusta Suomessa

Jämeräpartaisen insinöörin, Sheryl Tokyon ja Kunniamursun Tempauskäsky luettiin Aalto Open Airissa ja Wappuriehan julistuksessa.
Kuvassa Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Jyri Seppälä sekä AYY:n ja Kampusjaoston edustajat pitävät kädessään Kukanpäivän viestiä Kauppatorilla
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:
sininen tausta, jonka edessä tekstiä
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY:n EU-vaalitapahtumat tulee!

14.5. Otaniemessä tapahtuu, kun Eurooppa on kotisi -kiertue saapuu Otaniemeen 14.5. Osana kiertuetta järjestetään EU-vaalipaneeli ja vaalitori.