Uudistunut Opiskelijakulttuurimuseo tuo yhteen Aalto-yhteisön opiskelijakulttuurit

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä museo uudistuu, ja samalla museon nimi vaihtuu. Aiemmin Polyteekkarimuseona toiminut museo on jatkossa nimeltään Opiskelijakulttuurimuseo.
Vihreäksi sävytetty kuva, jossa näkyy paljon ihmisiä museolla.

AYY:n museo laajentaa näyttelyään ja toimintaansa kattamaan koko Aalto-yhteisön — tekniikan, kauppatieteen ja taiteen — opiskelijakulttuureja. Jatkossa museo tunnetaan nimellä Opiskelijakulttuurimuseo (ruots. Museet för studerandekultur; engl. Museum of Student Life), koska toiminnan laajenemisen myötä vanhan nimen ei koettu enää kuvaavan museon toimintaa kattavasti. Museon kehittäminen ja uudelleennimeäminen on edustajiston syksyllä 2020 vahvistaman AYY:n 2021 toimintasuunnittelman osaprojekti, jossa on osallistettu museon johtoryhmän voimin asiantuntijaryhmää. Ryhmässä on edustettuina Helsingin kaupunginmuseo (Keski-Uudenmaan alueellinen vastuumuseo), KY, TOKYO, Teekkarijaosto, Museojaosto, Pyöreän tornin kilta, Ikiteekkari sekä AYY:n toimistolta toiminnanjohtaja, viestintäasiantuntija ja arkistonhoitaja.   Aikaisemmin Polyteekkarimuseoksi kutsuttu museo on ollut remontissa vuodesta 2019 lähtien. Uudistunut museo avaa ovensa alkusyksyllä 2021.  

“Uudistuneen museon tavoitteena on esitellä Aallon opiskelijakulttuurien historiaa ja nykypäivää, ja uudistuksen myötä museo haluaa olla luomassa Aaltoon yhteenkuuluvuutta ja ylpeyttä aaltolaisuudesta”, kommentoi museonjohtaja Anna Merikari.

Museon uuden nimen ehdotuskilpailu oli auki jäsenistölle ja muille kiinnostuneille 22.2.–7.3.2021, ja nimiehdotuksia saapui yli 100 kappaletta. Museon johtoryhmä valitsi asiantuntijaryhmän jatkokäsittelyyn näistä 15 hyvin perusteltua nimiehdotusta, joiden keskuudesta löytyi myös museon uusi nimi, Opiskelijakulttuurimuseo. Museon nimestä toivottiin toimintaa kuvailevaa ja kaikille kulttuureille sopivaa, neutraalia nimeä. Nimeä puolsi myös Kotimaisten kielten keskus (Kotus). Ruotsinkielisen käännöksen osalta on konsultoitu Kotuksen lisäksi ruotsinkielistä osakuntaa Teknologföreningeniä. Englanninkielinen nimi Museum of Student Life kytkeytyy AYY:n visioon maailman parhaasta opiskelijaelämästä - the best student life in the world.  

“On ollut siistiä olla jaostona mukana rakentamassa pohjaa museon seuraavalle elämänvaiheelle. Uuden nimen keskiössä on se mitä kaikki AYY:n vapaaehtoistoimintakin on - opiskelijakulttuuria, omaa, yhteistä ja erilaista.”, kertoo museojaoston puheenjohtaja Petra Ekroos.  

Museon uudelleennimeämisprojektin jälkeen museotoiminnan kehittäminen jatkuu museon visuaalisen ilmeen, näyttelyn ja viestinnän uudistuksella. Uusi nimi onkin lähtölaukaus museotoiminnan seuraaville askelille, joiden tavoitteina on vahvistaa museon asemaa koko opiskelijayhteisön kulttuuria kattavaksi kokonaisuudeksi.

 

Lisätiedot:  

Museon johtoryhmä

museonjohtaja Anna Merikari, puh. 0505209439

museointendentti Rasmus Ruohola

Museojaoston puheenjohtaja Petra Ekroos

hallituksen museosta vastaava jäsen Sara Selonen

Sähköpostit ovat muotoa [email protected]   

 

Opiskelijakulttuurimuseo on vahvan vapaaehtoisjoukon ja museotyöntekijöiden yhteisvoimin pyörittämä ylioppilaskunnan ja sen edeltäjien opiskelijakulttuurien historiaa ja nykypäivää esittelevä museo Espoon Otaniemessä.   

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

AYY:n toimiston julkisivu
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Päivittyvä koronatiedote: koronatilanne pahenee - kertavuokrattavat tilat pidetään suljettuna 31.1. asti, eikä AYY järjestä sisätapahtumia

AYY noudattaa Suomen hallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita tartuntojen estämiseksi. AYY seuraa viranomaisohjeistusta säännöllisesti ja päivittää omia toimenpiteitään ja rajoituksiaan tarvittaessa, muutokset päivitetään tähän tiedotteeseen. AYY ottaa kaikissa koronatoimissaan huomioon jäsenten, vapaaehtoisten, yhdistysten ja työntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin. 
Taputusta
Ajankohtaista Julkaistu:

Vuoden 2022 valitut luottamustoimet ja vapaaehtoiset

Tähän uutiseen päivitetään vuodelle 2022 valitut luottamustoimiin ja vapaaehtoisiksi valitut henkilöt sitä mukaa kun valintoja vahvistuu.
Opiskelija maskin kanssa Väreen edessä
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Palvelutoimisto auki vain keskiviikkoisin 17.1.-30.1.

Viikoilla 3 ja 4 palvelutoimisto on avoinna vain keskiviikkoisin kello 12-15 pahenevan koronatilanteen vuoksi.
ayy hakee asumisneuvojaa
Ajankohtaista, Rekrytointi Julkaistu:

AYY hakee asumisneuvojaa

Haemme Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan asumisen ja jäsenpalveluiden iloiseen ja osaavaan joukkoon palveluhenkistä ja asiakastyöstä motivoituvaa asumisneuvojaa! Haku tehtävään on auki 19.01.2022 saakka.