Uudelle opiskelijalle
Tervetuloa Aaltoon uusi opiskelija! Tältä sivulta löydät kootusti uudelle opiskelijalle tärkeää tietoa ja vinkkejä opintojen alkutaipaleelle.
Uuden opiskelijan opiskelijapalvelut astuvat voimaan lukukauden alkaessa. AYY:n asuntoa voit kuitenkin hakea suomalaisena opiskelijana heti, kun olet vastaanottanut opiskelupaikan ja ulkomailta tulevana opiskelijana, kun olet saanut hyväksymiskirjeen. Sinun täytyy olla ylioppilaskunnan jäsen, jotta voit hakea asuntoa AYY:lta.
Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi OILI-palvelussa, ja maksa samalla läsnäoloajalta ylioppilaskunnan jäsenmaksu.
Läsnäolevana opiskelijana ylioppilaskunnan jäsenpalvelut ja muut opiskelijaedut ovat katkeamatta käytössäsi.
Jos et pysty maksamaan jäsenmaksua suoraan OILIn kautta, otathan yhteyttä omaan opintotoimistoosi tai Aallon opiskelijapalveluihin: Oppimispalveluiden yhteystiedot | Aalto-yliopisto.
Myös jatko-opiskelijana voit ilmoittautua läsnäolevaksi OILIssa.
Jatko-opiskelijana voit liittyä AYY:n jäseneksi välittömästi jatko-opiskelijaksi hyväksymisen jälkeen. Muutoin AYY:n jäseneksi voi liittyä seuraavan ilmoittautumisajankohdan yhteydessä.
Lue lisää jatko-opiskelijan jäsenyydestä
Vaihto-opiskelijana voit halutessasi liittyä AYY:n jäseneksi, mutta jäsenyys on vapaaehtoinen. AYY:n asunnossa asuminen kuitenkin edellyttää jäsenyyttä. Jos haluat liittyä jäseneksi, otathan yhteyttä omaan opintotoimistoosi tai Aallon opiskelijapalveluihin.
Voit liittyä jäseneksi myös yliopiston ilmoittautumisajan jälkeen. Jäsenmaksua ei kuitenkaan palauteta, vaikka keskeyttäisit jäsenyytesi.
Voidaksesi ilmoittautua läsnä olevaksi perustutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon, sinun on myös maksettava Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) jäsenmaksu. Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2023–2024 on 2.5. – 1.9.2023.
Ohjeet jäsenmaksun maksamiseen uusille opiskelijoille, opintojaan jatkaville opiskelijoille sekä vaihto-opiskelijoille löydät AYY:n nettisivuilta.
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun suoraan Kelalle. Maksu on pakollinen kaikille korkeakouluopiskelijoille.
Kelan maksuohjeistus löytyy täältä.
AYY ei saa Kelalta tietoja yksittäisten jäsenten maksuista.
Voit hankkia digitaalisen opiskelijakortin Frankin tai Pivon kautta.
Muovisen opiskelijakortin voit tilata Frankilta. Lisätietoa korteista ja eri vaihtoehdoista löydät Frankin ja Pivon verkkosivuilta.
Jotta muovisen opiskelijakorttisi opiskelijastatus olisi voimassa, tarvitset korttiin voimassa olevan lukuvuositarran. AYY:n palvelutoimisto antaa lukuvuositarran vain AYY:n jäsenmaksun maksaneille jäsenille AYY:n opiskelijakorttiin aikaisintaan 1.8.2023. AYY:n opiskelijakortiksi luetaan myös entisten Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan (KY), Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TOKYO) ja Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TKY) aikoinaan myöntämät opiskelijakortit.
Maksettuasi ylioppilaskunnan jäsenmaksun OILI-palvelun kautta tietosi päivittyvät Sisu-järjestelmään, jonka kautta maksutieto rekisteröityy Frankin järjestelmään 1–5 arkipäivän sisällä. Jos maksat jäsenmaksun laskulla ja toimitat kuitin opintotoimistoosi, siirtyy tieto 1–5 arkipäivän sisällä siitä, kun jäsenmaksu ja läsnäolotieto on päivitetty opiskelijarekisteriin.
Uusilla opiskelijoilla opiskelijastatus astuu voimaan lukukauden alkaessa. Vaikka ilmoittautuminen ja jäsenmaksusi olisi siis maksettu jo touko-heinäkuussa, toimii digitaalinen opiskelijakortti vasta elokuun alussa. Myös muovisen opiskelijakortin tilaaminen on mahdollista vasta tällöin.
Jos olet uusi opiskelija, et tarvitse Aallon käyttäjätunnuksia ilmoittautuaksesi. Tarkista, että käytät uusien opiskelijoiden OILI-palvelua.
Jos opiskeluoikeutesi on voimassa, käy ensin aktivoimassa Aallon käyttäjätunnukset. Aktivoituasi Aallon käyttäjätunnukset voit ilmoittautua OILI-palvelussa.
Jos opiskeluoikeutesi ei ole voimassa, sinun tulee olla yhteydessä opiskelijapalveluihin ([email protected]) tai oman korkeakoulusi oppimispalveluihin saadaksesi ohjeet ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamiseksi. Vasta ilmoittauduttuasi voit ottaa Aalto-käyttäjätunnuksen käyttöön.
Voit ilmoittautua poissaolevaksi ilmoittautumisaikana. Vaikka läsnäoloilmoittautumista voi muuttaa vain ilmoittautumisaikoina, poissaoloilmoittautumisen voit vaihtaa läsnäoloksi myös ilmoittautumisaikojen ulkopuolella. Läsnäoloa ei siis voi muuttaa poissaoloksi ilmoittautumisaikojen ulkopuolella. Jos poissaolosi syy on lakisääteinen, ota yhteys Aallon oppimispalveluihin.
Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2023–2024 on 2.5.–1.9.2023. Sinun kannattaa ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi koko lukuvuodelle. Kevätlukukaudelle 2024 on myös erillinen ilmoittautumisaika 27.11.2023–5.1.2024, jonka aikana pystyt tarvittaessa muuttamaan ilmoittautumistietojasi.
Jos olet ilmoittautunut poissaolevaksi, et voi käyttää opiskelijaetuja.
AYY tarjoaa jäsenilleen useita palveluita, kuten edullisia opiskelija-asuntoja, vuokrattavia juhlatiloja, edunvalvontaa ja erilaisia etuja. Ylioppilaskunnan jäsenenä saat myös käyttöösi opiskelijakortin, jolla todistat opiskelijastatuksesi. Kaikki jäsenedut löydät AYY:n nettisivuilta.
Jatko-opiskelijat voivat liittyä ylioppilaskunnan jäseniksi halutessaan. Jatko-opiskelijan jäsenedut ovat huomattavasti perustutkinto-opiskelijan etuja rajatummat.
Voit olla yhteydessä Aallon opiskelijapalveluiden Starting Pointeihin tai omaan opintotoimistoosi. Yhteystiedot löydät Aallon sivuilta.
Tarkemmat tiedot Helsingin seudun liikenteen (HSL) opiskelijalipusta
AYY vuokraa jäsenilleen sauna-, juhla- ja kokoustiloja sekä pakettiautoa edulliseen hintaan. Tilat sijaitsevat Espoossa ja Helsingissä.
AYY:n jäsenet voivat tehdä varauksen suoraan TILA-varausjärjestelmässä. TILAan voi kirjautua omilla Aalto-tunnuksillaan, ja TILAn etusivulta löydät kattavat ohjeet varausten tekemiseen. Uutena opiskelijana voit tehdä varauksia heti, kun olet saanut Aalto-tunnukset käyttöösi. Uusien opiskelijoiden varausoikeus jäsenhinnalla alkaa 1.8.
Jos et ole AYY:n jäsen, täytä Tilavarauspyyntö-lomake. Lisätietoja vuokratiloista, tilojen käyttöajat sekä hinnaston löydät nettisivuiltamme.
Pääset tilaan kulkukoodilla, joka löytyy TILA-järjestelmästä varauksesi tiedoista kohdasta "Näytä koodi". Kulkukoodi aktivoituu varauksen alkaessa. Koodi aktivoituu vasta, kun AYY:n palvelutoimisto on vahvistanut varauksen.
Avaimet pakuun, AK:n majaan, studioon ja askartelupajaan saat AYY:n palvelutoimistolta aukioloaikoina. Huomioithan mahdolliset poikkeusaukioloajat.
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta omistaa pääkaupunkiseudulla 2 600 asuntoa, jotka ovat kotina 3 200 ylioppilaskunnan jäsenelle. Näin haet asuntoa -sivulta löydät tietoa hakukelpoisuudesta ja tarkemmista hakuohjeista. Voit myös tutustua asuntotyyppeihin ja sijainteihin. AYY:n asuntoja haetaan Domo-järjestelmässä.
Tarjoamme asuntoa yleensä kaksi kuukautta ennen sen vapautumista. Syksyn asunnot tarjotaan kesä-heinäkuun aikana.
Emme pysty arvioimaan asuntotarjouksen todennäköisyyttä ja ajankohtaa, koska meillä ei ole tietoa siitä, kuinka paljon asuntoja vapautuu tai kuinka moni hyväksyy saamansa asuntotarjouksen.
AYY ei voi myöskään taata kaikille jäsenilleen asuntoa, koska asunnonhakijoita on aina enemmän kuin vapaita asuntoja. Suosittelemme tästä syystä hakemaan asuntoa myös muilta asunnontarjoajilta.
AYY:n asukkaat jälleenvuokraavat asuntojaan muun muassa vaihto-opintojen ajaksi ja näitä asuntoja voit etsiä esimerkiksi Aallon yhteisötorista, Facebookin Teekkarikylän markkinat -ryhmästä tai Telegramin @aaltomarketplace -kanavalta.
AYY tarjoaa asuntoja vain Aalto-yliopiston opiskelijoille, jotka ovat ylioppilaskunnan jäseniä. Jos toimittamasi liite ei todista, että olet Aalto-yliopiston asumisoikeutettu opiskelija, hakemuksesi hylätään. Yleisin syy hakemuksen hylkäämiseen onkin puutteellinen liite. Lue siis huolellisesti ohjeet oikeanlaisen liitteen lähettämiseksi.
Jos olet vaihto-opiskelija, laita liitteeksi Aalto-yliopistolle tekemäsi vaihto-opiskeluhakemus. Voit tallentaa hakemuksen itsellesi pdf-muodossa.
Kaveriasunnoissa molempien hakijoiden tulee olla asumisoikeutettuja hakijoita. Jos tämä ehto ei täyty, hylkäämme hakemuksen. Mikäli haet asuntoa puolisosi kanssa, tee perhehakemus.
AYY haluaa tukea sitä, että mahdollisimman moni Aalto-yliopiston uusi opiskelija saisi opiskelija-asunnon ja pääsisi siten heti kiinni opintoihin. Tämän vuoksi uusien tutkinto- ja vaihto-opiskelijoiden hakemuksia soluasuntoihin priorisoidaan. Soluasuntoihin on myös usein lyhyempi odotusaika. Soluasunnon lisäksi kannattaa esimerkiksi hakea kaveri- tai perheasuntoa mahdollisen kanssahakijan kanssa.
Uudet tutkinto- ja vaihto-opiskelijat saavat tiedon opiskelupaikan myöntämisestä eri aikoihin. Tasapuolisuuden vuoksi asuntohakemuksen lähettämisajankohta ei vaikuta uuden opiskelijan soluasunnon saamiseen, ja uusien opiskelijoiden kohdalla asunnonsaantijärjestys arvotaan. Näin ollen uudet hakemukset voivat sijoittua myös aiemmin jätettyjen hakemusten edelle, vaikka hakemukset olisivat muuten yhtä kiireelliset. Arvonnan vuoksi AYY ei voi arvioida hakijan mahdollisuutta saada asunto.
Hakemukset järjestetään jonoihin ensisijaisesti pisteiden, ja vasta toissijaisesti hakemuksen jättöpäivämäärän perusteella, joten järjestys elää jatkuvasti. Sijoituksen vaihtumiseen on käytännössä kolme syytä:
Ainoastaan lakisääteisestä syystä poissaolevana voit hakea asuntoa AYY:lta poissaolon aikana. Näitä syitä ovat esimerkiksi armeijan tai siviilipalveluksen suorittaminen.
Voit kuitenkin saada asunnon vasta, kun olet ilmoittautunut läsnä olevaksi yliopistoon. Jos siis haet asuntoa etukäteen, laita haluttu muuttopäiväsi opintojesi alkuun.
Haluttu muuttopäivä on se päivä, jolloin voit aikaisintaan vastaanottaa asunnon. Haluttu muuttopäivä on tärkeä pitää ajan tasalla, koska tarjoamme asuntoja sen mukaisesti.
Et välttämättä saa asuntotarjousta juuri halutuksi muuttopäiväksi, mutta emme tarjoa asuntoa ennen haluttua muuttopäivää.
Jos tilanteesi muuttuu, käy siis päivittämässä haluttu muuttopäivä hakemukseesi Domo-hakujärjestelmässä. On hakijan vastuulla, että hakemuksen tiedot pysyvät päivitettynä. Muuttopäivän muokkaaminen ei vaikuta mahdollisuuksiisi saada asunto.
Jos hylkäät asuntotarjouksen, asunnontarvettasi ei tulkita enää kiireelliseksi, ja kaikki hakemuksesi poistuvat. Myös ne, jotka olet tehnyt kaverin tai perheen kanssa. Tämän jälkeen voit palauttaa kolme asuntoryhmää takaisin aktiivisiksi, lukuun ottamatta sitä asuntoryhmää, josta tarjouksen sait.
Jos haluat hakea uudelleen saman asuntoryhmän asuntoa, tee uusi hakemus Domossa. Asuntoryhmä on sijainti + asuntotyyppi. Poikkeuksena Otaniemen Miestentien ja Teekkarikylän yksiöt, jotka ovat eri asuntoryhmiä.
Asuntoryhmä on asunnon sijainti + asuntotyyppi. Poikkeuksena Otaniemen Miestentien ja Teekkarikylän yksiöt, jotka ovat eri asuntoryhmiä.
Vuokrasopimuksen alkamispäivämäärää ei voi siirtää. Mikäli antaisimme tällaisen mahdollisuuden, tulisi asuntoihin tyhjäkäyntiä, joka puolestaan nostaisi asuntojen vuokrahintoja. Vuokralaisen vuokranmaksuvelvollisuus alkaa siitä päivästä, kun vuokrasopimus alkaa. Mikäli sinulla on vuokranmaksuun tai vakuuteen liittyvää kysyttävää, voit olla yhteydessä taloushallintoomme. Yhteydenottolomakkeet löydät vuokra ja -vakuus-sivulta.
Voit tarvittaessa jälleenvuokrata asuntosi kesäkuukausien ajaksi 30.9. asti. Luethan jälleenvuokrausohjeet tarkasti!
Kesäaikana (1.4.–30.9.) asunnon voi jälleenvuokrata enintään neljäksi kuukaudeksi kenelle tahansa ja mistä tahansa syystä. Kesäajan ulkopuolella asunnon saa jälleenvuokrata kenelle tahansa, mutta ei mistä tahansa syystä. Luethan jälleenvuokrausohjeet tarkasti!
Valitettavasti emme voi joustaa lainmukaisesta irtisanomisajasta. Asunnon irtisanomisaika on aina kokonainen kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana olet irtisanonut vuokrasopimuksesi. Esimerkiksi jos irtisanot asuntosi 14.9., vuokrasopimuksesi päättyy 31.10. Ensimmäinen mahdollinen irtisanomispäivä on vuokrasopimuksen alkamispäivä. Irtisanomisen voi tehdä itse Domossa.
Kyllä. Vuokralaisen vuokranmaksuvelvollisuus alkaa siitä päivästä, kun vuokrasopimus alkaa. Mikäli sinulla on vuokranmaksuun tai vakuuteen liittyvää kysyttävää, voit olla yhteydessä taloushallintoomme. Yhteydenottolomakkeet löydät vuokra ja -vakuussivulta.
Vuokraa ei pysty maksamaan pankki- tai luottokortilla toimistollamme. Jos tarvitset lisäaikaa vuokranmaksua varten esimerkiksi pankkitilin perustamisen viiveen vuoksi, otathan yhteyttä taloushallintoon.
Merkitse kuukausitulot-kenttään oma arviosi tuloistasi. Jos tulojen määrä vaihtelee kuukausittain, voit arvioida itse keskimääräiset kuukausitulosi. Laske mukaan ansio- ja pääomatulosi, kuten palkka ja palkanlisät. Opintotukea ja asumistukea ei lasketa tuloiksi.
Tulojen lähteitä ei tarvitse ilmoittaa. Jos arvioit, että sinulla ei ole lainkaan tuloja opiskelujen alkaessa, merkitse kenttään 0€.
Merkitse varallisuus-kenttään arviosi omaisuutesi arvosta. Varallisuudeksi lasketaan säästöt, sijoitukset ja kiinteistöt. Jos sinulla on omaisuutta, jota ei voi hyödyntää asumisen järjestämiseen pääkaupunkiseudulla, (kuten esimerkiksi perintökesämökki toisella paikkakunnalla) ei tätä tarvitse laskea mukaan.
Tulojen ja omaisuuden tulee olla hyvin suuret, jotta niillä olisi vaikutusta asuntohakemukseesi. Voit siis huoletta luottaa omaan arvioosi. Lisää tietoa hakemusten pisteytyksestä tulojen perusteella löydät nettisivuiltamme.
Kesäkuumalla on luonnollista, että myös huoneistot lämpenevät. Parhaan mahdollisen viilennyksen saat huoneistoon tuulettamalla mahdollisimman tehokkaasti yöaikaan ja aikaisin aamulla, kun ulkolämpötila on alhaisimmillaan. Asuntoon kannattaa koettaa saada aikaan läpiveto. Voit myös tehostaa tuuletusta laittamalla tuulettimen ikkunan eteen joko puhaltamaan viileää ilmaa sisään tai lämmintä ulos.
Päivällä ikkunat, sälekaihtimet ja verhot kannattaa pitää suljettuna, jotta auringon lämpösäteily pääsisi huoneistoon mahdollisimman vähän. Myös uunin käyttöä kannattaa välttää.
Mikäli huoneiston lämpötila tuntuu jatkuvasti liian tukalalta, toimi näin:
AYY:n asunnot vuokrataan kalustamattomina. Kalusteita pikaiseen tarpeeseen voit etsiä käytettynä esimerkiksi Aallon yhteisötorista, Facebookin Teekkarikylän markkinat -ryhmästä tai Telegramin @aaltomarketplace -kanavalta.
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ei tarjoa kesäasuntoja. Tarjoamme asuntoja uusille opiskelijoille 1.6. alkaen, ja saadaksesi asunnon, sinun täytyy olla AYY:n jäsen.
AYY:n asukkaat myös toisinaan jälleenvuokraavat asuntojaan eteenpäin esimerkiksi kesätöiden ajaksi. Tällaisia asuntoja voit etsiä esimerkiksi Aallon yhteisötorista, Facebookin Teekkarikylän markkinat -ryhmästä tai Telegramin @aaltomarketplace -kanavalta.
Voit hakea asuntoa heti, kun olet saanut opiskelupaikan Aalto-yliopistosta. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun pitää kuitenkin olla maksettu, kun vuokrasopimuksesi alkaa.
Jälkikäteen voit päivittää ainoastaan haluttua muuttopäivää, poistaa hakemukselta asuntoja sekä muokata profiilisi yhteys- ja henkilötietoja.
Et voi lisätä asuntoja voimassa olevaan hakemukseen. Jos haluat hakea lisää asuntoja tai haluatkin muuttaa esimerkiksi hakemiesi asuntojen hintahaitaria hakeaksesi myös kalliimpia asuntoja, tee uusi hakemus. Sinulla voi olla voimassa useampia hakemuksia samaan aikaan.
Voit hakea avaimet myös muuttopäivän jälkeen AYY:n palvelutoimistolta aukioloaikojen puitteissa.
Jos et pääse itse noutamaan avaimia, voit valtuuttaa valtakirjalla toisen henkilön hakemaan avaimet puolestasi. Avainta noutavalla henkilöllä tulee olla mukana tulostettu valtakirja. Mikäli tulostus ei onnistu, lähetä valtakirja sähköpostitse sekä avainta hakevalle että osoitteeseen [email protected] ennen muuttopäivää.
Voit myös vaihtaa avaimet edellisen asukkaan kanssa. Tällöin poismuuttava asukas toimittaa allekirjoitetun avaintenvaihtosopimuksen palvelutoimistoon muuttopäivänä. Ennen kuin allekirjoitat avaintenvaihtosopimuksen, tarkista asunnon kunto. Allekirjoittamalla avaintenvaihtosopimuksen hyväksyt myös asunnon kunnon. Mikäli sinulla ei ole edellisen asukkaan yhteystietoja, voit lähettää hänelle viestin Domon yhteydenotto-ominaisuuden kautta.
Avaimia ei voi saada palvelutoimistolta ennen virallista muuttopäivää, vaikka asunto olisi tyhjä, tai edellinen asukas olisi palauttanut avaimet.
Voit asennuttaa asuntoosi astianpesukoneen, mikäli asunnossa on paikka ja liitännät koneelle. Astianpesukoneen saa asentaa vain valtuutettu putkiliike, jolta saat asennustodistuksen. Ota myös kotivakuutus, joka korvaa, jos esimerkiksi astianpesukoneen rikkoutuminen tai vuoto aiheuttaa asunnolle vahinkoa.
Mikäli koneen paikalla keittiössä on kaappi, joka täytyy purkaa pois astianpesukoneen tieltä, säilytä kaappi ovineen tallessa. Kun muutat pois, sinun täytyy viedä astianpesukone mukanasi, ja asentaa kaappi takaisin, sekä tulpata tulo- ja poistoliitännät koneen jäljiltä.
Jos sinulla on tavallinen paristokäyttöinen palovaroitin, sen patterin vaihto tai mahdollinen uuden palovaroittimen hankkiminen on sinun vastuullasi. Muista testata varoitin kerran kuussa, ja vaihtaa paristo kerran vuodessa.
Sähköverkkoon kytketyn palovaroittimen ongelmat pitää aina ilmoittaa huoltoyhtiölle.
Kylpyhuoneen tunkkaisuus voi johtua huonosta ilmanvaihdosta. Asukkaan vastuulla on puhdistaa kylpyhuoneen poistoilmaventtiili säännöllisesti, jotta ilma pääsee vaihtumaan. Kuivaa myös kylpyhuoneen lattia aina suihkussa käytyäsi esimerkiksi kuivauslastalla.
Monissa asunnoissa ikkunoiden päällä on korvausilmaventtiilit. Jos sinun ikkunoissasi on tällaiset, varmista, että ne ovat auki. Näin ilmanvaihto toimii oikein.
Ole aina yhteydessä oman kiinteistösi huoltoyhtiöön. Laitteen kunto tarkastetaan, ja tarvittaessa tilataan korjaus tai uusi laite.
Voit olla yhteydessä asumiseen liittyvissä asioissa lomakkeella tai sähköpostitse: [email protected], sekä jäsenasioissa sähköpostitse: [email protected] Voit myös soittaa meille. Puhelinpalvelun aukioloajat löydät palvelutoimiston sivulta.
Mikäli pohdit lukuvuosi-ilmoittautumiseen liittyviä teemoja, kurkkaa myös Aallon sivu uusille opiskelijoille.
Mikäli asumisen asiat mietityttävät, tarkista vielä hakijan UKK, muuttajan UKK ja asukkaan UKK.
Tervetuloa Aaltoon uusi opiskelija! Tältä sivulta löydät kootusti uudelle opiskelijalle tärkeää tietoa ja vinkkejä opintojen alkutaipaleelle.
Tulemme sinulle vuosien varrella varmasti hyvinkin tutuiksi, mutta tässä näin alkuun lyhyesti tärkeimpiä infoja, jotka auttavat sinua saamaan kaiken irti ylioppilaskunnastasi, sen tarjoamista palveluista ja mahdollisuuksista.
Voidaksesi ilmoittautua läsnä olevaksi perustutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon, sinun on maksettava Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmaksu.