Tervetuloa Aaltoon!

Hei uusi aaltolainen, ja tervetuloa opiskelemaan!

Suomessa jokainen yliopisto-opiskelija on automaattisesti myös osa ylioppilaskuntaa. Aaltolaisena sinun ylioppilaskuntasi on Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, eli AYY! Tulemme sinulle vuosien varrella varmasti hyvinkin tutuiksi, mutta tässä näin alkuun lyhyesti tärkeimpiä infoja, jotka auttavat sinua saamaan kaiken irti ylioppilaskunnastasi, sen tarjoamista palveluista ja mahdollisuuksista.

Manta2019_2

Mikä se ylioppilaskunta oikein on? Yliopistolakia lainaten:

"-- Ylioppilaskunnan tarkoituksena on olla jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiä. --" (Yliopistolaki, 46§ Ylioppilaskunta)

AYY edustaa kaikkia 14 000 Aallon opiskelijaa. Kaikki ylioppilaskunnan suuret päätökset tehdään demokraattisesti valittavan 45 hengen edustajiston  kautta, joka on vähän kuin AYY:n eduskunta. Lisäksi edustajisto nimittää ylioppilaskunnalle kymmenen hengen hallituksen, jonka toimikausi on kalenterivuosi.

Hallitus ja pääsihteeri

Edustajiston ja hallituksen lisäksi maailman parasta opiskelijan elämää on tekemässä AYY:n yli 40 työntekijää ja noin 150 vapaaehtoista. Aallon piirissä toimii myös yli 200 yhdistystä, jotka tuovat opiskelijoita yhteen harrastamaan, pelaamaan, urheilemaan ja innostumaan. Täältä  voit käydä tsekkaamassa listan kaikista yhdistyksistämme, löydät varmasti jotain mielenkiintoista ja odottamatonta!

AYY tuottaa jäsenilleen monenlaisia palveluita, joista ehkä merkittävin on opiskelija-asuminen. 3500 ihmistä on jo tehnyt meidän asunnostamme kotinsa, ja jotta jokainen Aallon opiskelija pääsisi nauttimaan tästä edusta, rakennamme niitä koko ajan lisää. Muita tarjoamiamme palveluita ovat esimerkiksi tilojen ja pakettiauton vuokraus, sekä neuvonta opiskeluajan kiperissä kysymyksissä: katso kaikki jäsenpalvelut täältä!

Atlantinkatu 7_4

Yksi ylioppilaskunnan tärkeimmistä tehtävistä on myös vaikuttamistyö. Tuomme aaltolaisten opiskelijoiden äänen kuuluviin niin yliopiston, kaupungin kuin koko Suomen päättäjien suuntaan, ja näin edistämme maailman parasta opiskelijan elämää. Mikäli ylioppilaskunnan tekemä vaikuttamistyö kiinnostaa, voit lukea siitä lisää täältä

Kuten jo huomaat, aaltolaisen elämä on mahdollisuuksia täynnä. Kannattaa siis avata silmät ja sydän kaikelle mitä ympärillä tapahtuu, ja yksinkertaisesti ottaa kaikki ilo irti opiskeluvuosista! Toivottavasti tämä blogi auttoi hieman jäsentelemään sitä, mitä ylioppilaskuntasi piirissä tapahtuu. Mikäli sinulla on mitään kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä!

  • AYY:n piirissä toimii yli 200 yhdistystä
  • AYY järjestää vuosittain yli 100 opiskelijoille suunnattua tapahtumaa
  • AYY:lla toimii yli 150 vapaaehtoista
  • Tapahtumissa oli vuonna 2017 yhteensä yli 20 000 osallistujaa

Vapaaehtoisia toimii mm. tapahtumatuotannossa, ylioppilaskunnan talouden ja yrityssuhteiden parissa, kampuskehityksessä, Polyteekkarimuseolla, koulutuspoliittisissa tehtävissä…

Haku seuraavan vuoden pesteihin aukeaa loppusyksyllä.

Mantan lakitus, ihmnisia nosturissa, konfettia

Uudelle opiskelijalle

Tervetuloa Aaltoon uusi opiskelija! Tältä sivulta löydät kootusti uudelle opiskelijalle tärkeää tietoa ja vinkkejä opintojen alkutaipaleelle.

Ylioppilaskuntasi
Kuvapankki_Ulkotapahtuma_2

Mikä AYY?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta eli AYY on noin 14 000 Aalto-yliopiston opiskelijan palvelu- ja etujärjestö. Ylioppilaskunnan tavoitteena on mahdollistaa jäsenilleen maailman paras opiskelijan elämä hyvinvointia edistämällä ja Aalto-yliopiston opetusta kehittämällä.

Manta2019

Opiskelijatoiminta

AYY:n ja yhdistysten toimintaan voi tulla mukaan kuka tahansa ylioppilaskunnan jäsen. Ylioppilaskunnan piirissä pääset osallistumaan tapahtumiin, harrastamaan, toimimaan vapaaehtoistehtävissä ja edustamaan opiskelijoita yliopiston hallinnossa.

Kuvapankki_Opiskelu_3

Edunvalvonta ja neuvonta

Oletko joutunut kaltoinkohdelluksi opintojesi suhteen, häirinnän kohteeksi tai tarvitset apua jaksamiseen opinnoissa? Tältä sivulta löydät apua.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kuvassa hymyileviä ihmisiä sopimuksen kanssa
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Otakaaren asuntohanke kytkee kampuksen Teekkarikylään – AYY solmi maakaupoista esisopimuksen yliopiston kanssa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto valtuutti hallituksen allekirjoittamaan Aalto-yliopiston kanssa esisopimuksen Otakaaren tontista. Alueelle rakennetaan yli 700 uutta opiskelija-asuntoa ympäristöä kunnioittaen.
Text in Finnish: Varkauksia Otaniemessä - kattava vartiointi alkaa AYY:n kiinteistöjen alueella
Ajankohtaista Julkaistu:

Varkauksia Otaniemessä – kattava vartiointi alkaa AYY:n kiinteistöjen alueella

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta lisää vartiointia Otaniemessä, koska alueen kiinteistöissä on tehty varkauksia. Tapaukset ovat poliisin tiedossa.
Kuvassa kaksi hymyilevää henkilöä, jotka ovat Sainio ja Regelin.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY esittää Sampo Sainiota ja Antti Regeliniä SYL:n hallituksen jäseniksi 2023

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta esittää Sampo Sainiota ja Antti Regeliniä Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen. Hallitus valitaan liittokokouksessa 18.-19.11.2022.
Design Notebook 2021
Ajankohtaista Julkaistu:

Suunnittele seuraava Design Notebook

Design-muistikirjan kysyntä on ollut suurta, joten on aika suunnitella uusi muistikirja! TOKYOn ja AYY:n tutun lukuvuosikalenterin sijaan tammikuussa ilmestyy nyt jo toisen kerran muistikirja, Design Notebook 2023. Vuoden alussa ilmestyvää muistikirjaa voi käyttää bullet journalina kalenterin tapaan, perinteisenä vihkona muistiinpanoille tai vaikka päiväkirjana. Toivomme, että muistikirjasta on iloa ja hyötyä mahdollisimman monelle jäsenellemme.