Lukuvuosi-ilmoittautuminen alkoi 3.5. - muista myös terveydenhoitomaksu ja huomioi käyttökatko elokuussa

Lukuvuodelle 2021-2022 voit jo ilmoittautua ja maksaa samalla ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Terveydenhoitomaksu maksetaan erikseen Kelalle, jotta voit käyttää YTHS:n palveluita.
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin

Yliopisto-opiskelijoiden on joka lukuvuosi ilmoittauduttava läsnä- tai poissaolevaksi syys- ja kevätlukukaudelle. Vain läsnäolevaksi ilmoittautuneena opiskelijana voit suorittaa opintoja, saada ohjausta sekä valmistua. Läsnäoloilmoittautumisen yhteydessä maksetaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmaksu, mikä oikeuttaa erilaisiin jäsenetuihin ja palveluihin.

Syksyllä 2021 aloittavat uudet opiskelijat ottavat ensin opiskelupaikan vastaan Opintopolussa, josta he pääsevät suoraan OILIin tekemään lukuvuosi-ilmoittautumisen ja maksamaan ylioppilaskunnan jäsenmaksun.

Jatkavat tutkinto-opiskelijat puolestaan ilmoittautuvat 30.7. asti WebOodissa. Opintotietojärjestelmien käyttökatkon jälkeen 9.8. alkaen myös opintojaan jatkavat opiskelijat tekevät ilmoittautumisen OILIn kautta WebOodin poistuttua käytöstä.

Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2021-2022 on 3.5.–10.9.2021 (pl. käyttökatko 31.7.–8.8.2021). Sinun kannattaa ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi koko lukuvuodelle, sillä ilmoittautumisen unohtumisesta peritään 35 euron uudelleenkirjaamismaksu. Läsnäoloilmoittautumista voi muuttaa vain ilmoittautumisaikoina. Poissaoloilmoittautumisen voit vaihtaa läsnäoloksi myös ilmoittautumisaikojen ulkopuolella.

  • Aalto-yliopiston sivuilla on kattavasti tietoa lukuvuosi-ilmoittautumisesta niin kandi-, maisteri- kuin jatko-opiskelijallekin.
  • Mikäli lukuvuosi-ilmoittautumisesta on kysyttävää, otathan yhteyttä Aalto-yliopistoon.

 

AYY:n jäsenmaksun suuruus 2021–2022

Perustutkinto-opiskelija tai vaihto-opiskelija Jatkotutkinto-opiskelija

63,00 €  / koko lukuvuosi
30,00 € / syyslukukausi
33,00 € / kevätlukukausi

Tietoa jäsenpalveluista täällä.

43,00 € / koko lukuvuosi
20,00 € / syyslukukausi
23,00 € / kevätlukukausi

Lue jatko-opiskelijan palveluista täältä.

Mihin käyttökatko elokuun alussa vaikuttaa?

Tänä kesänä tulee muutoksia opiskelijoiden käytössä oleviin opintotietojärjestelmiin, mistä aiheutuu käyttökatko elokuun alkuun. Käyttökatkon 31.7.–8.8.2021 aikana ei ole mahdollista tehdä lukuvuosi-ilmoittautumista. Mikäli haluat opiskelijastatuksesi voimaan heti elokuun alusta alkaen, hoida ilmoittautuminen 30.7. mennessä.

Käyttökatkon aikana 31.7.-8.8. ei onnistu

  1. Lukuvuosi-ilmoittautuminen eikä jäsenmaksun maksaminen
  2. Tiedonsiirto opiskelijastatuksestasi Aallon tai AYY:n ulkopuolelle, esim. Frankille tai YTHS:lle
  3. Opiskelijakortin tilaus

Mikäli siis haluat, että opiskelijaetusi ovat katkeamatta käytössäsi tai uudella opiskelijalla alkavat 1.8. alkaen, on lukuvuosi-ilmoittautuminen oltava tehtynä 30.7. mennessä. Käyttökatkon jälkeen 9.8. alkaen jatkuu ilmoittautumisaika 10.9. asti.

 

Uudella opiskelijalla edut käytössä elokuun alusta alkaen

Lukuvuosi alkaa virallisesti 1.8. jolloin uudella opiskelijalla astuu kaikki opiskelijaedut voimaan. Vaikka uusi opiskelija hoitaa ilmoittautumisen heti toukokuussa, ovat opiskelijastatus ja siihen kuuluvat edut voimassa vasta elokuun alussa. Opiskelijakortin voi tilata 1.8. alkaen Frankin kautta, ja Frankin digitaalinen opiskelijakortti astuu heti kuun alussa voimaan.

HUOM! Mikäli et ole ilmoittautunut 30.7. mennessä, saat opiskelijastatuksen voimaan vasta 9.8. alkaen opintojärjestelmien käyttökatkon takia. Huomiothan myös, että tiedot yliopistolta siirtyvät esimerkiksi Frankille 1-5 arkipäivän viiveellä.

  • Tutustu korkeakouluopiskelijan korttivaihtoehtoihin Frankin sivuilla.
  • Tarkempia ohjeita uudelle opiskelijalle lukuvuoden alkuun AYY:n sivuilla.
  • Usein kysyttyihin kysymyksiin vastauksia täällä.

Vaihto-opiskelijan kannattaa ilmoittautua, kun tieto opintojen aloittamisesta on varmistunut

Kaikki yliopiston perustutkinto-opiskelijat maksavat ylioppilaskunnan jäsenmaksun, mukaan lukien kansainväliset perustutkinto-opiskelijat. Vaihto-opiskelijat voivat liittyä halutessaan ylioppilaskunnan jäseniksi. Huomioitavaa on, että opiskelijoille, joille liittyminen ylioppilaskuntaan on vapaaehtoista, ei palauteta maksamansa jäsenmaksua jäsenyyden peruuttamisen vuoksi.

Kannattaa siis maksaa AYY:n jäsenmaksu vasta, kun on varmaa, että opinnot toteutuvat ja pääsevät alkamaan suunnitelmien mukaan.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön logo

Ylioppilaiden terveydenhoitomaksu syksylle 2021

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) maksu on ennen maksettu ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä. Vuoden 2021 alusta alkaen terveydenhoitomaksu maksetaan Kansaneläkelaitokselle (Kela) omatoimisesti asiointipalvelun kautta - niin myös syksyn 2021 osalta.

"Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021. Se maksetaan Kelalle sekä kevät- että syyslukukaudelta eli 2 kertaa vuodessa. Opiskelijalle ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa oma-aloitteisesti." - Kela

Syyslukukauden eräpäivä on 30.9., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnäolevaksi. Nyt voit maksaa vain syksyn 2021 terveydenhoitomaksun, sillä kevään 2022 summan suuruutta ei ole päätetty. AYY ei voi tarkistaa, oletko maksun jo maksanut - ole siis epäselvissä tilanteissa yhteydessä Kelaan.

Opiskelijoiden terveydenhuollon uudistukset 2021

Katso vastaukst usein kysyttyihin kysymyksiin

Turkoosilla pohjalla valkoiset kysymysmerkit

Usein kysyttyä asumisesta ja jäsenpalveluista kesällä 2021

Täältä löydät vastauksen useimpiin kevään ja kesän aikana opiskelijoita mietityttäviin kysymyksiin koskien asunnonhakua, opiskelijakorttia ja jäsenmaksua.

Erityisesti opintojaan jatkavien opiskelijoiden kannattaa huomata, että opintotietojärjestelmien käyttökatkon 31.7.–8.8.2021 aikana ei ole mahdollista tehdä lukuvuosi-ilmoittautumista. Mikäli haluat opiskelijastatuksesi voimaan heti elokuun alusta alkaen, hoida ilmoittautuminen 30.7. mennessä.

Usein kysyttyä asumisesta ja jäsenpalveluista kesällä 2021

Pyöräily

Jäsenmaksu ja opiskelijakortti

Ylioppilaskunnan jäsenenä pääset hyödyntämään sekä kaikkia AYY:n palveluita että lukemattomia opiskelijaetuja maan- ja jopa maailmanlaajuisesti. Lue lisää jäsenyydestä ja opiskelijakortista.

Students walking with a banner "The best students life in the world"

Palvelut jäsenille

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta tarjoaa jäsenilleen useita palveluita, kuten edullisia opiskelija-asuntoja, vuokrattavia juhlatiloja, edunvalvontaa ja erilaisia etuja. Tutustu ylioppilaskunnan palveluihin!

Mantan lakitus, ihmnisia nosturissa, konfettia

Uudelle opiskelijalle

Tervetuloa Aaltoon uusi opiskelija! Tältä sivulta löydät kootusti uudelle opiskelijalle tärkeää tietoa ja vinkkejä opintojen alkutaipaleelle.

Ylioppilaskuntasi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kodikas asunto Otaniemessä
Ajankohtaista Julkaistu:

Muuttavien asukkaiden infokirjeet

Muutatko pois tai sisään AYY:n asuntoon? Saitko muuttajan infokirjeen sähköpostiisi? Mikäli et, voit tarkistaa ajankohtaiset muistutukset täältä.
Rantasaunan valmis terassi
Ajankohtaista Julkaistu:

Rantasaunalle terassi ja Kylän olohuoneelle grilli

Viime vuoden aikana saatiin Rantasaunan eteen terassi ja Kylän olohuoneen eteen grilli. Terassitalkoot organisoi Sähköinsinöörikilta 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi, ja grillin rakensi Kampusjaosto.
Vihreäksi sävytetty kuva, jossa näkyy paljon ihmisiä museolla.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Uudistunut Opiskelijakulttuurimuseo tuo yhteen Aalto-yhteisön opiskelijakulttuurit

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä museo uudistuu, ja samalla museon nimi vaihtuu. Aiemmin Polyteekkarimuseona toiminut museo on jatkossa nimeltään Opiskelijakulttuurimuseo.
Kartalle sijoitettu Miestentie, Opiskelijakeskus ja Otakaari
Ajankohtaista Julkaistu:

Otaniemen uusia asuntohankkeita työstetään kiinteistösektorilla

Miestentiellä ja Otakaarella on eri vaiheissa eteneviä suunnitelmia opiskelija-asuntojen rakentamiseksi. Yhteensä Otaniemeen on suunnitteilla jopa tuhat uutta asuntoa. Kaavojen ja suunnitelmien etenemisestä riippuen kaikkien kohteiden valmistuminen on mahdollista 2020-luvun aikana.