Lukuvuosi-ilmoittautuminen päättyy 1.9. - muista myös terveydenhoitomaksu

Voit ilmoittautua lukuvuodelle 2023-2024 ja maksaa samalla ylioppilaskunnan jäsenmaksun 1.9 mennessä. Terveydenhoitomaksu maksetaan erikseen Kelalle, jotta voit käyttää YTHS:n palveluita.
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin

Jäsenmaksu

Yliopisto-opiskelijoiden on joka lukuvuosi ilmoittauduttava läsnä- tai poissaolevaksi syys- ja kevätlukukaudelle. Vain läsnäolevaksi ilmoittautuneena opiskelijana voit suorittaa opintoja, saada ohjausta sekä valmistua. Läsnäoloilmoittautumisen yhteydessä maksetaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmaksu, mikä oikeuttaa erilaisiin jäsenetuihin ja palveluihin.

Lue lisää jäsenmaksun maksamisesta.

Ilmoittautuminen

Uusien opiskelijoiden ilmoittautumisaika alkaa heti kun opiskelijavalinnat on julkaistu, eli voit ilmoittautua heti, kun saat tiedon opiskelupaikasta. Ilmoittaudu mahdollisimman pian, viimeistään 31.7.2023.

Jatkavien opiskelijoiden ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2023–2024 on 2.5. - 1.9.2023. Sinun kannattaa ilmoittautua läsnä tai poissa olevaksi koko lukuvuodelle. Kevätlukukaudelle 2024 on kuitenkin myös erillinen ilmoittautumisaika 27.11.2023 - 5.1.2024.

Huomaathan, että läsnäoloilmoittautumista voi muuttaa vain ilmoittautumisaikoina. Poissaoloilmoittautumisen voit vaihtaa läsnä oloksi myös ilmoittautumisaikojen ulkopuolella.

Lisää tietoa lukuvuosi-ilmoittautumisesta löydät Aallon sivuilta:

Aalto Opiskelijan opas - Lukuvuosi-ilmoittautuminen

Aalto - Uudelle opiskelijalle

Uudella opiskelijalla edut käytössä elokuun alusta alkaen

Lukuvuosi alkaa virallisesti 1.8., jolloin uuden opiskelijan opiskelijaedut astuvat voimaan. Vaikka uusi opiskelija ilmoittautuisi läsnä olevaksi jo toukokuussa, ovat opiskelijastatus ja siihen kuuluvat edut voimassa vasta elokuun alusta. Voit hankkia digitaalisen opiskelijakortin Frankin tai Pivon kautta. Muovisen opiskelijakortin voit tilata Frankilta. Lisätietoa korteista ja eri vaihtoehdoista löydät Frankin ja Pivon verkkosivuilta. Huomiothan myös, että tiedot yliopistolta siirtyvät esimerkiksi Frankille 1-5 arkipäivän viiveellä.

  • Tarkempia ohjeita uudelle opiskelijalle lukuvuoden alkuun AYY:n sivuilla.
  • Usein kysyttyihin kysymyksiin vastauksia täällä.
     

Vaihto-opiskelijan kannattaa ilmoittautua, kun tieto opintojen aloittamisesta on varmistunut

Kaikki yliopiston perustutkinto-opiskelijat maksavat ylioppilaskunnan jäsenmaksun, mukaan lukien kansainväliset perustutkinto-opiskelijat. Vaihto-opiskelijat voivat liittyä halutessaan ylioppilaskunnan jäseniksi, ja vain jäsenet voivat asua AYY:n asunnoissa. Jäsenmaksua ei palauteta, vaikka vaihto-opiskelija peruisi jäsenyyden myöhemmin. AYY:n jäsenmaksu kannattaa siis maksaa vasta, kun on varmaa, että opinnot toteutuvat ja alkavat suunnitelmien mukaan.

Lue lisää vaihto-opiskelijan jäsenmaksun maksamisesta.

Front door of YTHS in Töölö.

Ylioppilaiden terveydenhoitomaksu syksylle 2023

Terveydenhoitomaksu maksetaan Kansaneläkelaitokselle (Kela) omatoimisesti asiointipalvelun kautta. Maksu on pakollinen kaikille korkeakouluopiskelijoille.

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on 36,80 euroa lukukaudessa vuonna 2023. AYY ei voi tarkistaa, oletko maksun jo maksanut - ole siis epäselvissä tilanteissa yhteydessä Kelaan.

Katso vastaukst usein kysyttyihin kysymyksiin

A big tree in front of metro station in the summer. A student walking by.

Usein kysyttyä asumisesta ja jäsenpalveluista

Täältä löydät vastauksen useimpiin opiskelijoita mietityttäviin kysymyksiin koskien asunnonhakua, opiskelijakorttia ja jäsenmaksua.

Usein kysyttyä asumisesta ja jäsenpalveluista
Pyöräily

Jäsenmaksu ja opiskelijakortti

Ylioppilaskunnan jäsenenä pääset hyödyntämään sekä kaikkia AYY:n palveluita että lukemattomia opiskelijaetuja maan- ja jopa maailmanlaajuisesti. Lue lisää jäsenyydestä ja opiskelijakortista.

Students walking with a banner "The best students life in the world"

Palvelut jäsenille

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta tarjoaa jäsenilleen useita palveluita, kuten edullisia opiskelija-asuntoja, vuokrattavia juhlatiloja, edunvalvontaa ja erilaisia etuja. Tutustu ylioppilaskunnan palveluihin!

Mantan lakitus, ihmnisia nosturissa, konfettia

Uudelle opiskelijalle

Tervetuloa Aaltoon uusi opiskelija! Tältä sivulta löydät kootusti uudelle opiskelijalle tärkeää tietoa ja vinkkejä opintojen alkutaipaleelle.

Ylioppilaskuntasi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Seitsemän haalareihin ja vihreään liiviin pukeutunutta opiskelijaa Ullanlinnanmäellä vasaran muotoisen mäenlaskuvälineen edessä.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vuosi 2024 on Tempausvuosi

Kahdeksan vuoden odotus on päättynyt. Huhut pitävät paikkansa – vuosi 2024 on Tempausvuosi! Tempauksessa vaikutetaan maailman menoon pilke silmäkulmassa, mutta kuitenkin tosissaan.
Hae hallopediksi Apply to become a student representative  Sök till studentrepresentant
Ajankohtaista Julkaistu:

Täydennyshaku Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi 2024

AYY hakee Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajia eli hallopedeja. Täydennyshaku on auki 12.2.–26.2.2024.
asuminen
Ajankohtaista Julkaistu:

Heti vapaat

Tutustu AYY:llä vapaina oleviin asuntoihin
White cap with blue embroidered text with the word "immigrant". In the background a framed poster with a photo of the same kind of cap.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n taidekokoelmaa täydennettiin kuudella teoksella – teemana rauha

Vuoden 2023 lopulla Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan taidekokoelmaa täydennettiin kuudella taideteoksella. Jäsenistölle avoin teoshaku oli auki marraskuussa teemalla "Peace – rauha".